***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (34)***
Raspunsuri - Pagina 17
lavini spune:
Ralucami, multa sanatate Mariei, o sa vezi ca va fi bine, chiar daca acum esti stresata rau(tocmai am experimentat faza cu boala asa ca stiu ce e in sufletul tau)
Addinel, la multi ani mamico,(chiar dc e putin in intarziere), sa fii sanatoasa si fericita alaturi de bubulina ta si sas ne intalnim si la urmatorul bb!
Liviana, am admirat verzisorii, frumosi baieti mai ai!
Pepsi, mersi pentru retetele de lasagna si sos, nu am mai apucat sa scriu, dar le-am notat si zilele astea o sa ma apuc de treaba, ca si de ciocolata Livianei ca mi-a facut cu okiul.
Madi, tu spuneai ca Ana nu mai deschide gurita.Cand am fost bolnaviori, nu ma puteam apropia de Andrei cu lingurita ca incepea sa urle, strangea buzele, iar daca reuseam sa-l pacalesc si sa ii pun ceva in gurita fie isi provoca voma fie urla pana se ineca.Asa ca la un moment dat am renuntat la a-i mai da ceva cu lingurita aproape o saptamana, ii faceam totul subtire(ca sa nu renuntam la diversificare) si ii dadeam cu biberonul).Dupa perioada asta a uitat total si prima masa solida cu lingurita a fost super, a mancat tot fara sa dea nimic pe langa, fara nazuri..Incearca sa nu-i mai dai cateva zile, poate ii trece fobia...
Lauradi, nu am apucat sa iti scriu pana acum, am facut rost de fiole, un coleg a plecat in It si mi le-a adus.Multumesc frumos inca o data, o sa mergem marti sa vb cu pediatra sa vedem cum procedam(marti facem si vaccinul si nu stiu daca i le va face in aceeasi zi)
Noi tot ca inainte, stirbi si necuvantatori, l-am pus putin in fundulet rezemat de perna, dc e putin inclinat pe spate sta foarte bine, altfel rezista cam 2 sec si cade in nas cel mai des.O sa adopt si eu ideea Eltekai cu perne, desi al meu nu cred ca se va cocotza pe ele.
Lavinia, mamica de Radu Andrei (11 iunie 2007)
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin
kay spune:
Pepsi, merci pt info !
fetelort, eu ma dau batuta cu diversificarea asta... greu e ! sa va povestesc :
m1- lapte
m2-lapte
m3-supa: 15 ml (nu stiu daca e bine pt prima masa...) si lapte completare
m3 - lapte cu cereale - eh, aici e distractia ! i-am dat cu lingurita... 50 ml. la inceput a fost super incantata de linguita si de cereale, dar, dupa ceva timp s-a enervat ca enea prea putin si a inceput scandalul... am scimbat 2 costunase, 2 bavete si 3 prosoape si 2 tricouri ale mele... plus ca aduna in gurita si pe urma facea ploita cu tot ce constiincios a adunat...![]()
acum e m5 -lapte
m6 -lapte !
hai ca plange. ma intorc sa va zic cum m-am chinuit cu supa ! io ma gandesc s-o dez-diversific, ca era mai simplu...
ELTEKA, zi cu domiciliu, ca eu sunt cam confuza cu localizarea ta pe glob... 
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000(germania)-75000(sua) euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
rest de strans : 17.000(germania)-42.000(sua)euro !
lavini spune:
Kay, cerealele erau curgatoare?Ai putea sa incerci sa i le faci gen piure(eu la 2 masuri de cereale masurate cu lingurita de lapte) ii puneam 30-40 ml lapte si asa ii dadeam.La inceput oricum le tinea in gura pana deveneau lichide si le scuipa in timp ce facea "Brrrr" dar in cateva zile a invatat sa inghita si jumatate in stomacel, jumatate pe bavetica.Pupam Soniuta grasunica si dintoasa!
Madi spune:
Buna mamici!
In primul rand, ca de obicei, vreau sa urez 
sarbatoritilor de azi si de ieri (cu intarziere) Teodora Elena, Anais, Teodora, Rares, Calin Silviu Gabriel, Livia, Vlad,
Adinell
Irinusha, Graviduta, Lavini multumesc pentru raspunsuri. Irina nu cred ca are intoleranta la fructoza, ca ma gandesc ca refuza de la inceput marul, dar atunci il manca. Ori ea acum refuza orice, inlcusiv cerealele cu lapte pe care le devora. Graviduta multumesc pentru sugestie. O sa incerc si sa ii mut "locatia". Deocamdata am hotarat sa ii dau numai lapte o saptamana sa vad cum va evolua. Azi am lasat-o dimineata cu parintii mei si nu a mancat nici laptele cu ei. Ori pe ei ii asociaza cu joaca, ori e intr-o etapa. Cand am venit eu a mancat fara probleme laptele. Raluca incerc sa nu disper, multumesc de incurajari. Cum spuneam, o las o saptamana, si mai incerc dupa. Daca nici atunci nu am succes, va trebui sa ma duc la doctor, sa cer un sfat mai avizat decat ideile mele. Multa sanatate Mariei, sa nu fie nimic grav (acum am citit de problema)!
Lavini, cum am spus mai sus, asa m-am hotarat sa fac si eu 
Graviduta super tare si adevarat bancul acela cu virgula!
Madi si
Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
lauradi spune:
Ralucami, multa sanatate Mariei!Sper sa se rezolve repede problema.Un
de la Ducu pt ea sa fie bine.
Poohy, sa stii ca si eu mi-as dori sa faca carlionti Ducu ca tot are pleata asa mare,mai ales ca eu asa l-am avut cand eram mica,dar vad ca nik;seamana cu ta-su cu el intins asa![]()
Anka, sanatate lui Alex!
Miniuta, si la noi e premiu mare la loto in we![]()
Eu ii maruntesc carnea cu dispozitivul de taiere pe care il am la blender(care se gaseste si la orice robot);o face foarte marunt in cateva secunde.Apoi o pun peste legume si bag blenderul.
Lavini, ma bucur tare mult ca ai gasit!Oricum cand e nevoie stii unde gasesti;eu am vb deja sa mai aduca ,sa mai am si eu ,si ma gandeam ca poate vrei si tu.Chiar sunt curioasa cum i le face;banuiesc ca renuntati la Vig,nu?
De regula se fac mai inainte de vaccin,dar acum vezi ce zice.
Si Ducu cade in nas,inca.Eu nu prea as mai vrea sa-i fac iar la 7 luni,d-aia sper sa stea pana atunci.
Calin Gabriel
Livia
Vlad
EDIT:
Poohy, n-ai pus pozele cu Manu,vad!Poate le pui in seara asta,ca suntem curiosi![]()
Fetelor,azi am facut lasagna dupa reteta Ellei;dar fiindca n-am gasit sos ragu,am facut sosul cu carne tocata din reteta lui Pepsi.MI-A IESIT!!!

Un singur defect a avut - a fost un pic cam sarata,pt gustul meu,dar buna pt gustul sotului,asa ca...nu se pune
Mai facem!
Laura si DUCU (29.05.2007)
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by ralucami
Graviduta tu intrebai de faza cu muschii parca- cum isi dau seama. Aici la ultimul control au pus-o sa faca dif exercitii (e cam pretentios spus): cand s-a intors pe burtica au ridicat picioarele si au lasat-o sa vada cum se descurca - au facut ceva gen roaba, au lasat-o sa impinga cu picioarele tablia patului, ii opunea putina rezistenta cand voia sa se intoarca pe burtica etc. Nu stiam la inceput ce vor de la ea, si cred ca incepusem sa ma uit cam incruntat
, ca imediat mi-au explicat ca-i verifica muschii. Nu mai stiu daca ti-a raspuns Elteka si de-aia m-am bagat in seama si eu, cu raspunsul asta.
Nu eram eu, dar stai linistita ca informatiile sunt foarte utile.
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)Diversificarea
lauradi spune:
Oana, asa e,e greu rau cu diversificarea asta,mai bine numa cu lapte!
Trebuie sa ai multa rabdare si pana la urma merge.Sa ne povestesti cu supa.Eu ii dau cereale cu biberon,cu tetina variabila;dar eu nu fac cantitatea pe care o scriu ei,ci ii adaug 3 masuri in laptele de seara.
Laura si DUCU (29.05.2007)
lavini spune:
Avem si noi 2 lucruri cu care sa ne laudam:
1. azi e a treia zi fara suzi.Tare greu a fost la inceput, dar ne-am luat inima in dinti si am zis sa incercam.Ziua-treaca mearga, dar prima seara a fost tare nasoala:s-a foit ingrozitor in patut, a trecut de la o stare la alta, spre final era ca un om beat-radea fara sens, iar io plangeam pe langa patut.Din fericire lucrurile merg in bine si ma bucur ca ne-am hotarat sa renuntam la ea-e adevarat ca era mai usor cu ea, dar macar mi-am luat o grija ca pleaca in armata si nu o sa fie cu suzeta tot in dinti.
2. am gasit bona.Dupa cautari si telefoane ne-am decis la o doamna draguta, a venit ieri pt cateva ore sa ia contact cu bb si s-a descurcat f. bine, o sa mai vina vreo 2 zile inainte de Craciun ca sa se obisnuiasca cu toate cele.Mai am de facut analize, asa ca imi puteti spune si mie unde as putea merge cu ea la analize dar sa nu ma usuce de bani?
ella_74 spune:
hello,
mi-a fost dor de voi, n-am apucat sa citesc decat pe diagonala ce-ati mai scris.
Am intrat doar sa va salut, sa va spun ca mi-e dor de voi si sa pun pozele cu Bogdanel de Lbelciug care a venit azi in vizita la Boby cu parintii :)
Liv, poti descarca pozele de aici:
http://picasaweb.google.com/cinca.clementina/PozeDavid/photo#5141630640962432306
Multumesc fetelor care au intrebat de mine. Sper in vacanta de Craciun sa pot intra mai des.
pentru Elteka: nu mi-ai raspuns la nici un PM; sunt 2 variante: ori nu le-ai primit ori esti suparata pe mine; pentru cea de-a doua varianta imi cer scuze, posibil sa fi spus ceva dar te asigur ca n-a fost cu intentie.
va pup,
, mamica de David (24.04.2007)
Graviduta spune:
Lavinia, cum ai gasit bona? Prin agentie sau prin anunturi? Ca si eu tre sa incep din ianuarie sa caut una (sau poate chiar de-acum!!??) si intru in fibrilatii cand ma gandesc.
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea