***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (34)***
Raspunsuri - Pagina 16
andradap spune:
Addinel
La multi ani, sa fii sanatoasa si sa ti se implineasca toate dorintele!!!
ELTEKA, intra-devar Antonio intai s-a tarat...si tot se viermuia pe burta... si el se ridica in FUND, dar de pe burta... cum sa-ti explic...isi ridica fundul si il inclina intr-o parte si gata... si se s-prijina tacioc pe o mana (pe cea pe care s- saprijinit si cand s-a ridicat
)...Antonio nici ACUm...la aproape 7 luni nu se ridica in fund facand abdomene
in schimb face sarituri ca o broscuta (stilul lui de "mers" de-a busilea
)
Pepsi, daca te simtit rau mai lasa bucatareala...si mai odihneste-te si consuma-ti energia doar cu voinicii... in rest e week-end si pot sa ne rasfete sotii
Eu vorbesc care nu gatesc... decat la zile mari... in rest mancam ce gatesc ai mei![]()
PS: Fug sa mai citesc si revin cu editari...dar de frica sa nu apuc sa scriu nici azi am bagat repede acest mesaj ![]()
EDIT:
Doxinu, CALPOL=PARACETAMOL... deci NU antibiotic (care se da cu regularitate!)... Acest CALPOL se da LA NEVOIE! Daca nu mai exista durere,febra,etc pt ce sa-i mai dai? PREVENTIV?PROFILACTIC/etc... nu inteleg ![]()
Ralucami, probabil era vorba de suspicionarea unui diverticul MECKEL... OOOF.... revin mai tarziu sa hranesc FOMISTUL....
Incerc sa-ti trimit un articol pe mailul comun repejor.... ca vad ca mai rezista A nemancat
Sper ca te-ai putut lamuri din articolul respectiv (mai multe nu stiu nici eu
) Eu oricum sper ca Nu e vorba de Meckel si ca se va face repede bine Maria bucuria! SANATATE MULTA! 
Andrada de
ANTONIO (12 Mai 2007)
Graviduta spune:
Pepsi, merci de pozele cu hartia
, ma gandeam ca la voi e mai ingusta gaura aia, dar nu e. E la fel ca la noi.
Paflo pe unde umbla?
Ralucami, multa sanatate la micuta! Si Mara a facut acum cateva zile cu putin sange (cand va povesteam eu de aventura ei cu constipatia), dar era de kk foarte tare care nu iesea si i-a fortat funduletul.
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
ELTEKA spune:
Raluca
Eu am tot cautat pe net si prin carti dar cel mai apropiat e de ce spune Chris, adica intoleranta (fie si temporara) la lactoza, uite un exemplu:
http://www.kellymom.com/babyconcerns/bloodystool.html
Tu-i mai dai formula?
Curaj
si sper sa fie bine (nu stiu cum se intampla chestii din astea tocmai peste week-end, cand toate se opresc
)
Vas
Sper sa se schimbe treaba, ca si Elias de ieri nu vrea decat la mine in brate
Nu pot sa misc un deget, n-a stat un minut singur...
Eu ma gandesc ca e de la vaccin + dinti.
Poohy
Si la noi e tare de la vaccinul de alaltaieri si e fierbinte locul. daca ii pun rece plange...
Andrada
Asa e bine, cum se ridica Antonio
, asa mi-l pune si la masaj, intr-o parte, cu sprijin pe o mana si apoi il impinge in sus. Cred ca a inteles miscarea, ca l-am surprins de cateva ori incepand-o, numai ca de la vaccin e marait rau. Daca il pun pe jos, zace rastignit si urla cu nasu'n covor...Offf!
Mamica lui ELIAS, 31.05.2007
POZE cu Elias, sau DOLOFANEL - Fat Frumos cel Chel
poohy spune:
Ralucami, multa multa sanatate! Sper sa fie totul o sperietura degeaba
Te inteleg, daca eu ma sperii asa si plang la niste simple bubite, pana la Manu nu credeam sa fiu atat de sensibila. E bine ca e micuta vesela si gangureste :) Sa se faca repede bine puiuta 
Pepsi,
Pai d'asta ziceam ca nici nu imi trecea prin cap sa ma gandesc ca Manu sa mearga de-a-busilea deja la 6 luni, mai ales ca e grasunica domnisoara Tzu :) Am stat cam 1/2 de ora dupa vaccin, nu e reactie alergica (zic eu si sunt paranoica legat de asta, asa ca sunt cam sigura ca nu e) - e o reactie simpla la vaccin (inrosirea a aparut la 12 ore, intarirea (un pic) la 24 de ore)
Elteka,
de la Manu sa ii treaca repede fat-frumosului supararea de la vaccin :) Acusi ma apuc sa pun niste poze pe net, trebuie sa astept rand la calculatorul sotului (unde sunt pozele) ca acum munceste din greu la calendar :))
Manu e foarte vesela, nu e maraita de la vaccin, nu o doare si nu e fierbinte locul. A inceput sa se duca un pic roseata - a mai ramas roz si rosu si un pic intarit la 1cm de vaccin.
Chris, of prin ce ai trecut si tu cu micuta, ma bucur ca sunteti bine acum 
Andrada, Elteka, asa se ridica intai bebeii in fundulet? Ca azi m-a si bufnit rasul cand am vazut-o pe Manu cum a vrut intr-o miscare de genul sa se arunce dupa biberon (daca nu a mancat decat 120ml la 8, la 11:30 plangea cu lacramioare si a hapait 250ml de piure de morcov si apoi iar plansete ca nu s-a saturat si iar a hapait 150ml de lapte)
Poate asa o sa se ridice si Manu, dar la cum e ea, incearca ceva cateva zile si dupa uita (de exemplu acum nu mai zice ma-ma decat cand e suparata, nu si la joaca
)
Miniuta, multa sanatate pentru soacra si pupici multi pentru David cel rostogolet! 
Anca
de
Manu 02.06.2007 
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
asa cresc eu
ralucami spune:
Fetelor MULTUMESC mult!
Andrada m-ai ajutat mult de tot! Da de Meckel e vorba, dar nu retinusem eu denumirea exacta. Acum cand stiu ce e si citind articolul tau, imi dau seama ca Maria NU POATE sa aiba asa ceva, caci - aveau dreptate ambii dr- in pampers avea kk cu sange, nu doar sange rosu "ca atunci cand iti curge sange din nas"-au zis ei , asa cum am inteles ca se intampla. Nici invaginatie nu au putut spune ca e caci au pipait-o pe burtica, au apasat-o si i-au facut 2 eco si: 1. nu a durut-o, ba chiar la al doilea dr in cabinet incepuse sa rada si 2. la eco nu au vazut nimic. Si mi-au zis amandoi ca in cazul invaginatiei au niste crampe urate , ca sunt cazuri de voma.
Elteka
pe art. de la kellymom ma uitasem si eu si tind sa cred ca e ce spune si cris
. Adica eu in prostia mea, am zis sa incep incet incet sa o trec pe lapte praf pt ca in ianuarie trebuie sa plec la facultate in Buc si Maria va fi cu mama in Iasi.
Si o sa iau la purificat ingredientele din borcanelele (2 la numar) pe care i le-am dat: unul cu budinca de pumpkin si unul pumpkin$sweet potato. Tind sa cred ca - desi scria pe amandoua 5luni si sunt de firma mare, luate de la farmacie- ala cu budinca are si alte magarii in el ca mi s-a parut chiar ca a doua zi avea cateva bubutze pe piele.
O sa ma imbolnaveasca de tot diversificarea asta. M-a luat o frica, de azi nu i-am dat decat 2 lg de mar si in rest san!
Nu stiu cum o sa reusesc sa ma duc si la facultate si sa o "rezolv" cu mesele si pe Maria.
Azi m-a daramat atat de rau problema asta, de ma simt de parca m-a lovit trenul: ma dor toti muschii, nu am vlaga deloc!
Si o chestie pozitiva: i-au venit jucarioarele Mariei si paturelele pe care i le-am comandat si eu de sf Neculai. I-am luat un telefonas de-asta de la Fisher Price si inca o jucarie din gama "Laugh&Learn" gen casetofon/ruleta : apesi pe un buton si iti arata un animalut ( oaie, caine, vaca) si apoi canta un cantecel pe tema si face ca animalul respectiv. E dragut dar nu-s de ce Maria se cam enerveaza de la el .
mica0307 spune:
LA MULTI ANI Addinel pentru ieri. Scuze pentru intarziere
.
LA MULTI ANI Livia 

Mica cu
Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia 
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze
DidiAlex spune:
Ralucami, multa sanatate. Nu am mai scris si io de dimineatza ca te bagam in ceatza pt ca-s pe dinafara.
Doamne ce copii sensibili avem.
In legatura cu jucarelele: ei sunt prea mici pt stimularile concomitente pe care le aduc unele jucarioare la contact: vizual, sonor. De ex, ii dam lu David 1 singura jucarie (fie la propriu sau figurat cum zicea Miniuta) si el o studiaza. Daca ii las mai multe la indemana il dezorientez si mai mult il agit, nimik util.
Alina24, frumoase jucarioare. Cat au costat?
noi i-am achizitionat ieri lu David o jucarie pt Mos; mergem pe principiul, UNA. Pt ideei se numeste Lernlaufwagen de la Chicco. eventual o sa fac o poza pt ca nu gasesc acu un link cu trimitere exact pe produs. Este un carutz care il ajuta pe copil sa se sprijine, nu sustina precum premergatoru, sa invete sa mearga. Paranteza: mai demult imi ziceam ca germana e cam imposibila cu cuvintele ei lungi, dar, ma uit ca traducerea cuvantului asta mi-a luat o fraza intreaga :))
Miniuta, socrella a fost vinovata de accident? I-au crescut punctele la asigurare?
Sa iti zic una: vinerea trecuta ne-a spart masina si a furat telefonul sotului (!uitat). si era parcata in fatza casei, mai avem si alarma pe ea. M-am enervat ca nu a venit un vecin sa ne anuntze, am vazut noi mai tarziu.
Fiind vineri sotzul lucreaza de acasa si nu a plecat de dimineatza, ci cand a vrut sa il duca pe R la gradi. ma opresc aici ca am avut in We cam enervant.
Sa stii ca nici al meu nu accepta maglavaisu ala, Robert mi-l scuipa. Si, ii inteleg. Ma gandesc sa aplic metoda Irinushei, fac mancare pt trei zile si o pun fierbinte in borcanele, gata.
Cred ca cel mai bine il intrebi pe Domnu care vinde legumele cum sa le pastrezi. Ai vazut ca ei vand tot timpul legumele zici ca atunci le-a cules si le culeg DOAR 1 data pe an.
L-am culcat pe David, R si tata lui sunt la patinaj si imi fac de cap. Dar va spun ca din perioada asta pan incepi sa te intelegi cu ei dau depresie, de fapt io is intr-o continua depresie :D
Liviana, sunt superbi verzulii tai! Asa-i ca-ti umple inima de bucurie si okii de lacrimi?
Si io am bocit nitel la poza cu cutiile si ciocolata impachetata.
Voi ce cadouri faceti la pitici? te intreb pe tine pt ca stiu ca esti practica.
gasca capsunicilor
ralucami spune:
Chris
am dat pt analize unul din pampersii Mariei. Culmea e ca pediatrul Mariei m-a intrebat cand am observat ca are firisoare de kk in sange si mi-a spus sa-i dau toti pampersii de atunci . La inceput m-am uitat cam shocata caci eu sunt cam pudibonda de felul meu si nu mi-ar fi trecut in vecii vecilor prin cap sa pastrez pampersul folosit si sa-l arat dr. De la clinica la care mergem de obicei pana la spital, am avut timp sa strangem "materiale de studiu" , asa ca pe dr. nr. 2 l-am lasat sa aleaga :-) Luni aflu si rezultatele ( azi fiind sambata nu au putut face analizele). Voiam sa te intreb: tu ii dai puiutei tale lapte normal, de vaca? Acum pe ce ai trecut-o?
Didi acum imi permit si eu sa stau pe net caci a adormit copila si sotul meu motzaie langa ea. Ai mare dreptate cu O SINGURA jucarie. Am remarcat si eu ca atunci cand are multe in jurul ei e destul de dezorientata sau mai bine spus e suprastimulata ( mai ales in cazul zdranganelelor astea cu lumini, cu muzica).
Plus ca am mai remarcat o chestie: pe-astea de la fisher price scrie "de la 6 luni..." dar am impresia ca totusi bb sunt prea mici pt asa ceva ( alfabet, numarat etc ) Ei inca sunt la stadiul de explorat, nu de invatat( si ideea Eltekai cu muntele de perne o sa o aplic si eu zilele viitoare). Legumele si eu le pregatesc si portionez pt Maria. ( de ex bostanul il curat de coaja, in fierb si il tai in bucati de 1cm - cam pt 1 lingurita de piure. Si bucatile respective le pun in cutii Ziploc la congelator.) Acum cred ca arunc TOT si o las iar mai moale cu diversificarea.
Imi vine sa o tin numai pe terciul ala de orez pe care il mananca si de la care nu sunt complicatii.
Imi pare rau ca nu sunt asistente specializate care sa faca mancarea si sa se ocupe cu diversificarea bebelusilor. Credeti-ma ca as fi in stare sa imi fac un abonament de-asta la o clinica de diversificare si sa ma duc zi de zi acolo dar sa stiu ca se ocupa cineva specializat, ca totul este 100% safe si ca e o schema sigura.
Mica am citit PM-ul tau, iti raspund acum! 
Graviduta tu intrebai de faza cu muschii parca- cum isi dau seama. Aici la ultimul control au pus-o sa faca dif exercitii (e cam pretentios spus): cand s-a intors pe burtica au ridicat picioarele si au lasat-o sa vada cum se descurca - au facut ceva gen roaba
, au lasat-o sa impinga cu picioarele tablia patului, ii opunea putina rezistenta cand voia sa se intoarca pe burtica etc. Nu stiam la inceput ce vor de la ea, si cred ca incepusem sa ma uit cam incruntat
, ca imediat mi-au explicat ca-i verifica muschii. Nu mai stiu daca ti-a raspuns Elteka si de-aia m-am bagat in seama si eu, cu raspunsul asta. ![]()
ankaa spune:
Buna capsunei si mamici de capsunei.Mai reusesc sa intru si eu,k de tinut pasul cu voi...mai greu.piticul meu e mucios...cum zicea cineva,toate se intampla doar in we
.N-aveam decat nurofen in casa,asa k i-am dat.Sper sa-i treaca pana luni.

Calin de Arcadia,Livia de Chiquitita si Vlad de Andrushca.

si pt Rares de Carstea,Anais de Corap,Teodora de Sadicutza si Teodora Elena de Motannel...cu intarziere dar n-am reusit mai rpd.
Ninutza,Liviana-felicitari pt dintisorii capsuneilor vostri.La noi nu apar,dar ne chinuim rau cu durerea.
Lauradi,Gravidutza-ms pt raspunsurile legate de NAN
.
Noi suntem in continuare pe fructe...legumele le scuipa si isi face greata imediat ce simte gustul.Am inceput si cu supa de pui,clara bineinteles.![]()
anka,
fericita de Florin Alexandru(23.06.07)
POZE
FILMULETE 4luni
miniuta spune:
buna si azi. m-am trezit dimineata rau, nu stiu de unde are david mai nou atata energie ca si-a schimbat cu totul programul de somn...doarme doar doua reprize de vreo ora-doua si mai nou se culca seara la noua, noua si ceva (pana saptamana trecuta se culca pe la sapte), asa ca imi mai ramane foarte foarte putin timp pentru mine. cam frustrant, dar asta e.
ralucami, multa multa sanatate mariei! sa descoperiti repede cauza si mai ales sa nu aveti de tras.
pepsi, multumim de gandurile bune! zici ca david se invarte pe o raza mica acum, stai sa vezi cand o descoperi ceva prin capatul celalalt al camerei si s-o da de-a rostogolul pana acolo! pe mine m-a surprins david pentru ca intr-o saptamana a evoluat foarte repede in sensul asta. (ce de-a baietei cu numele de david avem..mintenasi o sa-i incurcam).
carmen so, merci de sfat. cred ca o sa le congelez, cum fac cu legumele pt supa sau pentru salata de boeuf.
vas, ce pacat ca ai pierdut cheful..ma gandesc cu groaza sa nu inceapa si david sa faca fite de-astea, mai ales ca in curand va avea sotul concediu si eu abia astept sa "fug" de-acasa prin magazine, sa ii las singuri - ca baietii. sper sa nu-mi faca figura!
poohy, nu spuneai tu odata ca depresia e specialitatea ta?? sper ca ai iesit din club, si eu si cris am fost membre de vaza, lua-l-ar circul de clubul depresatelor! pupici si lui manu de la david, si merci de gandurile bune pentru socrela. de ce-i spui tzu? eu il alint pe david tuturas, tuturel, tutu, tuti. si m-a intrebat o turcoaica ce inseamna tuti, ca m-a tot auzit...m-a bufnit rasul, ca nu aveam ce sa-i explic. un cuvant de alint. bine ca nu m-a auzit cu moncolot, moncoflot si altele inventate, ca ma tot intreaba al meu de unde le scot!
didialex, nu a fost socrela vinovata de accident, saraca nici macar nu are carnet. a fost urat urat. marti seara era petrecerea de craciun de la servici, au fost mai multe colege pe-aici, au baut cafele, am mancat praji, s-au facut sic si au plecat. conducea o prietena de-a mea (care in ziua cu pricina tocmai aflase ca e insarcinata) si la vreo zece minute dupa ce-au plecat au sunat ca au avut accident. nu stiu ce s-a intamplat, tipa care conducea a trecut pe rosu si a intrat un jeep in ele, zob a facut masina. socrela si inca o tipa s-au ales cu cateva coaste rupte, si atat. au avut zile, nu pot spune altceva. barbatu-meu a intepenit cand a vazut masina, a crezut ca nu o mai gaseste intreaga pe maica-sa. nimeni dintre cei care au vazut locul accidentului nu s-a gandit ca a mai scapat cineva intreg de-acolo. si erau cinci gagici. eh, i-am zis socrelei, a spart jack-potul...sa nu mai verifice numerele de la lotto (in germania e un jack-pot de vreo 43 de milioane week-end-ul asta, daca nu o fi crescut intre tim ). o trece si asta.
ce-i cu tine de esti depresata? si tu???? baga ciocolata, sa cresti nivelul serotoninei 
si-acum, de final, o intrebare: fetelor care faceti piureuri cu carne la babei, cum faceti voi carnea? eu am facut azi totul la blender dar nu a iesit la fel de fin maglavaisul ca ala numai din legume (pusesem putina carne de curcan) si david nu a prea mancat. cu ce pasati carnea? multumesc anticipat de raspuns.
mamica lui david(21.05.2007)