***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (34)***

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauradi spune:

Ella, ma bucur ca ne-ai scris.
Pacat ca nu mai intri asa des.Ma duc sa vad pozele...

Laura si DUCU (29.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Fetelor, as vrea sa-i fac niste analize Marei, dar nu stiu la ce laborator sa ma duc. Vreau sa fie unul de incredere (la Budimex or face si pt cei care nu sunt internati?) si sa-i ia din calcai, nu din vena (ca nu vreau sa o chinuie). Kay, ai vreo sugestie?

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Diversificarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Ralucami,nu-i dau lapte de vaca!La momentul cand s-a intamplat 'necazul" ,micuta mea bea Milumil 2...Acum bea Nan2 H A...destul de rar!...

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Graviduta, la Grigore Alexandrescu nu fac? contra cost bineinteles - daca nu stai in sectorul 1. Pe noi ne-a trimis acolo pentru coprocultura (ma duc luni) :( I-au iesit lui tati niste analize mai dubioase asa ca trebuie sa isi faca analiza, si a zis ca daca trebuie tata trebuie si fata

Miniuta, pai drept sa spun daca stau mult timp in casa (mult adica 1-2 zile) numai cu fata si se intampla sa aiba zi cu bubite, ma apuca iar depresia, vine sotul si iar se supara ca in 24 de ore ma apuca :D Daca mai am si alte preocupari trec mai usor, acum imi dau seama si eu ca ce are Manu nu e deloc grav fata de alti copii... Dar tot mi se rupe inima :( Nu stiu ce as fi putut face sa evit si ma simt super vinovata - mama a facut 3 copii toti sanatosi tun (si eu am 29 iar fratii mei 38 si 40 de ani) si eu nu am fost in stare sa ii ofer lui Manu macar asta...
Pai domnisoara tzu nu stiu cum mi-a venit, si eu am darul sa inventez tot felul de chestii de alint :D Si parca suna asa mai caraghios :)))
Si eu am aceeasi problema cu carnea, nu se mixeaza fin fin si asta o deranjeaza pe Manu - asa ca am incercat dupa ce o mixez sa o si frec cu lingurita si parca e ceva mai bine (dar tot nu e fin fin si Manu sesizeaza)

Gata, am pus poze in Manu 5-, poze noi sunt incepand cu pagina 3 ultimul rand ;)

Am vazut poze cu Bogdanel si Boby in premergator! 2 smecherosi frumosi ;)

Anca de Manu 0-5 Manu 5- 02.06.2007
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Fetellor
mai tineti minte ca acum cateva zile,va spuneam de indoiala mea vis a vis de impartasirea copilului...dac asta ai face bine,il linisteste.Ei bine am avut indoieli....dar in final de Sf Nicolae l-am impartasit.Ieri a fcaut deja febra.Azi nopate avea peste 39,azi a avut si 39,5.Ce credeti???A facut HERPANGINA O boala contagioasa care se ia numai pe cale bucala deci cu ocazia impartasirii.Eu trec printr-o perioada de INDOIELI si sunt revoltata fata de ultimele spovedanii cu preotul duhovnic.Acum sunt si mai chinuita de indoieli.Oare cat de oportun e sa ne impartasim copilasii asa cum se face in bisericile noastre ortodoxe,cand liguritta trece prin zeci de guri odata???
Probabil ca-mi voi impartasii copii doar cu ligurita mea,desii nici asa nu e sigur.
ma duc langa pui,probabil ne mai astepata o noapte grea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Ellaaaaaaaaaaaa
Doamne fereste, ce-ti trece prin minte??? Io te pomenesc cel putin odata pe zi, ncii nu stii cum imi lipsesc postarile tale. N-am raspuns ca n-am apucat s-o fac "serios", scuze , zilele astea am copil care nu se da jos din brate o secunda, n-am pomenit asa ceva Si mai sunt si depresiva, ca la ora asta, de exemplu, schimb mesaje si dam telefoane cu sotul tot la 5 minute, ca el nu mai intelege ce numar am eu la pantofi...si e tocmai la New York, in magazinul meu preferat... (da' mai am si alte motive si o oboseala...) Am apucat sa pun doar poze cu Mos Craciun, special fiindca intrebasei tu, dar n-am apucat sa te si anunt

Ma inveselesc si ma mobilizez !

Ralu
Cum mai sunteti??? M-ai pus pe ganduri cu laptele praf, aici nu gasesc cereale ca lumea decat cu formula in ele, asa ca azi, cand mi-a scuipat meiul de dimineata, am zis gata - ma duc si iau ceva chair daca e cu formula, barem sa manance. Dar poate ca nu e bine...

La fel si cu borcanele, la masa de pranz mi-a ejectat si pastranacul, io nu mai stiu ce sa-i dau, zic sa ma duc sa cumpar un borcan ca vazusem dovlecel (pe care l-am introdus deja) cu cartof, sa fie cartoful urmatorul*. Dar cine stie ce-o mai fi si in borcane...Aici nu sunt decat vreo 3-4 feluri...

Sunt total de acord cu ce ai scris despre jucarii, eu observ ca el abia acum se foloseste cu adevarat de unele pe care F.price scrisese 3+ La noi functioneaza chestia ca prima data ii arat eu cam cum merg treburile pe acolo (nu toate functiile deodata) si trag niste chiote de incantare cand ii arat jucaria, ca e in stare s-o ia si sa fuga cu ea Numai la mancare nu-mi iese figura... Lui Elias ii plac chestiile interactive, desi mai rontaie pe cate una de plus. Preferatul lui e un tren japonez, moaaaama, ma innebuneste, apasa pe el si tot intreaba o voce daca este aspirina - sau asa inteleg eu, desi nu stiu care e legatura, las' ca fac un film sa vezi, aud chestia aia de 50 de ori pe zi, s-o iau razna nu altceva

Sa va faceti bine!

Draga Kay
Tu esti mare figura, mereu ma faci sa rad Pai eu sunt in vecinatatea lui Mos Craciun de doua luni jumatate deja! Eu ti-am mai scris tot timpul asta pe aici pe plantatie la capsunele (poate n-ai vazut) mereu am asteptat sa te intorci "acasa" !

Miniuta
N-am mai apucat sa scriu despre schema astora de aici, m-am tot chinuit cu dictionarele dupa mine. In mare cam asa e:

Luna 5 (se incearca introducere cu atentie, respectand "regulile"):

- Cereale: orez, buckwheat (dar nu stiu pe romaneste, vad in dictionar sarazin, grau negru), mei, porumb
Legume: Cartofi, conopida, morcov, varza si castravete (piure)
- Fructe:pere, mere, zmeura si toate fructele de padure posibile, ca aici au din belsug si ei le lauda pt vitamina C (nici nu am echivalent in romana la ele, ca unele nu se gasesc decat aici si in Finlanda)

Luna 6:
- Legume: gulie (si radacinoase), sfecla, spanac (piure)
- Carne: miel, vita, pui (piure)

Proportiile:
La 6 luni: 90-150gr mancare, 850ml lapte
la 7 luni: 150-200 gr mancare, 800ml lapte
La 8-9 luni: 200-300gr mancare, 700 ml lapte
La 10 luni: 300/700
La 11 luni: 350/650
La 12 luni:400/600

Sa nu se dea mai mult de 120-180ml de suc pe zi
Sa nu se dea ceai
Sa se dea cu lingurita
Lactate numai dupa un an
Deloc zahar si miere in primul an de viata

Mai sunt multe alte chestii notate cu puncte, dar mai bine ma intrebi tu ceva concret.

La mine a inceput Elias sa doarma de la miezul noptii (inainte era si la noi ora 21)...asa ca imi fac treaba pana la 2, si apoi dorm pana la 7, cand trebuie sa fiu fresh. Plus ca se trezeste peste noapte...sunt zombie, praf, varza.

OPINIE DE PE AICI
* imi zice doctoresa mea ca nu e chiar asa prost cartoful, 100 de gr dau vreo 30% din necesarul de vit C si are B-uri si minerale. Atat ca, din cauza carbohidratilor, ingrasa (mai ales prajiti si cu ketchup )

DESPRE CATARAT PE MUNTI DE PERNE:
Copil trebuie sustinut de subsiori, ca asa singur n-o ia el la deal, trebuie sa ii aratati ce se intampla, daca va aruncati si voi pe langa e si mai haios.

Mai merge tavalitul peste un tub de plastic (Chicco are, parca vazusem si intr-o pzoa de-a Andradei) sau peste o perna rotunda de la canapea - cine are. Maseuza ne-a mai aratat si cum sa-l punem pe o mince mare de gimnastica (sunt mai multe figuri si pozitii).

Toate astea sunt foarte eficiente pentru dezvoltarea muschilor la brate si implicit a mersului de-a busilea.

Pepsica
Super linkuri ai pus , habar n-aveam de bavetici. Trei cani din alea am luat, de la 3 firme si nu le vrea. Cum sa-i dau apa??? Ca bibe nu-i mai bag daca si asa n-a servit niciodata...Cu cana se face fleasca si pana o sa fie in stare sa bea singur, albesc...Ce ramane, cu lingura???

De ce e mai bine cu apa sterilizata la rontaitoare, ca se pot sparge?? Sunt la mare moda alea cu PurIce de la Nuby cum ai pus si tu. Bine, ca eu pe toate le pot pune la colectia "Ce-am luat si nu a fost nevoie" cam vreo 3 si Elias nu le vrea...

Cum sa fac dovleacul, fiert la abur sau copt in cuptor? Acu' ezit ce se fie urmatoarea chestie (cartof, dovleac, gulie sau caryof dulce importat din Israel), pana acum am avut esec total pe toata linia, dar pana nu mai bag cateva legume nu-i dau fructe. Si dupa asta, prin ianuarie - ceva carne.

Ma duc sa-mi incerc pijamaua, mi-am cumparat una surpriza pe cand vine sotul, are scris pe ea "Grumpy but gorgeous" , ca prea am fost cu nervii in pioneze in ultimele zile ...

Mamica lui ELIAS, 31.05.2007
POZE cu Elias, sau DOLOFANEL - Fat Frumos cel Chel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Nu mai am rabdare pana la Craciun:

www.elfyourself.com/?id=1243663612" target="_blank">La Multi Ani de Sarbatori de la Manu!

Iri, multa sanatate pentru Cosminel Eu zic ca tare mult conteaza preotul...

Elteeeka, convinge-l si pe-al meu ca se duce in state la anu si nu vrea sa imi ia nimic de incaltat/imbracat, cica ii e frica fara mine ca sunt mofturoasa! Degeaba i-am zis ca ii trimit link-uri el numa' sa cumpere, nimic Sot rau!

Am uitat sa zic - nu m-am abtinul si am achizitionat una costumatie craciun de la mothercare pentru Manu :D Abia astept sa o spal sa o imbrac pe Manu ;)

Anca de Manu 0-5 Manu 5- 02.06.2007
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

piticasigogosica, multa sanatate lui cosminel. nu stiu ce sa-ti spun de dilema ta legata de biserica; pana la urma poate ar fi bine sa schimbi duhovnicul, sau chiar biserica, in loc sa renunti la biserica (daca e importanta pentru tine). noapte usoara!

elteka, merci mult de schema de diversificare. pana la urma eu fac diversificarea dupa cum vrea domnul mieu. ma rog, respectand si anumite scheme si luand in calcul si bunul simt (nu ii pun condimente in mancare, nu ii dau sa linga de la mine din farfurie, daca nu vrea o masa nu il dau de pamant cum imi vine pe moment ci ii fac o sticluta cu lapte). ma uimeste insa ca in prima linie sunt conopida, varza si castravetele (pe care il pui crud sau fiert??). cred ca schemele astea difera si de la tara la tara in functie de "cultura culinara". am vazut ca si pe aici in majoritatea borcanelelor, la legume, se gaseste porumb. dar eu nu stiu cum sa i-l fac, adica de unde sa ii iau porumb. de-ala de la conserva oare? ma rog, acum intreb si eu, ca-mi veni in minte, daca tot vorbim de scheme.

eu vroiam sa stiu schema propusa la voi asa, ca sa vad cu ce legume-fructe se incepe, sa vad daca se apropie de ce propun astia pe aici. am mai spus, aici la primele legume se propun: pastarnacul, patrunjelul, morcovul, cartoful, dovlecelul.

nici eu nu stiu cum sa-l invat pe david sa bea din canita. i-am dat-o goala dar nu ii place decat sa ii roada tortile. apa e cahhh,- i-am mai oferit-o eu la biberon.

mai, vin sarbatorile de iarna, ce e cu depresia asta care bantuie pe aici?????

mamica lui david(21.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradi spune:

Lavini, ce bine ca ati scapat de suzi!Eu tot astept s-o scuipe el,dar vad ca nu are de gand ,inca.

Poohy, e atat de scumpa Manu a ta!Are niste ochi si niste gene mama,mama!E promisa cumva?Maine ii arat pozele lui Ducu.
Si-mi place tare mult calitatea pozelor;nu stiu cu ce aparat le faceti,da' sunt super clare.

Foarte draguti Boby si Bogdanel!

Laura si DUCU (29.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

poohy, e bestiala elfita ta. ii sta minunat in verdele ala (asa atasat cum e el). multumim de urari, acum ca a trecut mos nicolae nici nu e prea devreme de urari de sarbatori. si voua numai bine!

sotul tau poate o sa-si schimbe opinia cand o sa vada preturile din state. al meu s-a ofticat acum doi ani ca nu a aruncat tot ce avea el ca sa aduca numai haine noi (toate hainele de firma mari erau muuuuuuult mai ieftine decat in germania).

mamica lui david(21.05.2007)

Mergi la inceput