Strumfi de iulie-august 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns before-after spune:

eu zic sa o folosesti cu incredere. si fetita mea a avut pb cu nasul. si chiar daca nu se vedeau mucozitatile, cu Batista bebelusului reuseam sa scot unele....mama mama. si putea si ea mititica sa respire mai bine.
zgomotul aspiratorului nu a deranjat-o si nici dispozitivul in sine.
sanatate maxima!

quote:
Originally posted by brazuca25

Multumesc pentru incurajari fetelor! Abia astept sa o am pe Denisuca mea asa vesela cum o stiam si nu bleguta din cauza racelii. Acum a reusit sa adoarma si sforaie dar macar se mai odihneste putin.

Am tot citit de Batista Bebelusului dar ma cam sperie ideea cu pusul ei la aspirator . Pana la urma cred ca o sa ajung sa o cumpar ca nu mai suport sa o aud asa infundata. Traiesc cu frica, ca o sa se sufoce.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)

www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

Andreea si bb Mara Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Salutari la toate mamicile !

Indraznesc sa pun si eu o intrebare Anyei in legatura cu un unguent ce mi-a fost prescris pentru mameloane. Va scriam in urma cu aproape o saptamana ca Victor a inceput sa suga direct de la san, ma asteptam sa inceapa si durerile de mameloane si eram pregatita (ziceam eu) dar noaptea trecuta au devenit insuportabile la unul din sani, cred ca am facut o fisura pentru ca mamelonul pare sectionat in doua. Ca sa nu o lungesc, consiliera in alaptare pe care am vazut-o ieri mi-a dat o reteta pentru un unguent care are urmatoarele substante in compozitie (le scriu in franceza ca sa nu fac vreo eroare de traducere):
- mupirocine 2%
- betamethasone 0,1%
- poudre de clotrimazole 10%
Mi-e frica sa nu fie ceva care sa-i faca rau lui bebe printre substantele astea si de-asta intreb. Pana acum m-am "tratat" cu Garmastan si laptele propriu, eu as mai indura chiar si fara unguentul asta daca as sti ca trece, dar nu vreau sa se inrautateasca si chiar sa nu mai suport durerea. Si mai e o problema, bebe e acum mare, ma vede ca ma stramb de durere si se opreste din supt ... dragul de el
Iti multumesc anticipat Anya pentru sfat si celorlaltor mamici daca au alte sugestii.

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Mergi la inceput

Salutari la toate mamicile !

Indraznesc sa pun si eu o intrebare Anyei in legatura cu un unguent ce mi-a fost prescris pentru mameloane. Va scriam in urma cu aproape o saptamana ca Victor a inceput sa suga direct de la san, ma asteptam sa inceapa si durerile de mameloane si eram pregatita (ziceam eu) dar noaptea trecuta au devenit insuportabile la unul din sani, cred ca am facut o fisura pentru ca mamelonul pare sectionat in doua. Ca sa nu o lungesc, consiliera in alaptare pe care am vazut-o ieri mi-a dat o reteta pentru un unguent care are urmatoarele substante in compozitie (le scriu in franceza ca sa nu fac vreo eroare de traducere):
- mupirocine 2%
- betamethasone 0,1%
- poudre de clotrimazole 10%
Mi-e frica sa nu fie ceva care sa-i faca rau lui bebe printre substantele astea si de-asta intreb. Pana acum m-am "tratat" cu Garmastan si laptele propriu, eu as mai indura chiar si fara unguentul asta daca as sti ca trece, dar nu vreau sa se inrautateasca si chiar sa nu mai suport durerea. Si mai e o problema, bebe e acum mare, ma vede ca ma stramb de durere si se opreste din supt ... dragul de el
Iti multumesc anticipat Anya pentru sfat si celorlaltor mamici daca au alte sugestii.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Hop si eu, vorbeati de program de dimineata asa ca mi-am facut si eu unul, abia acum respir si vad ca Dodo s-a trezit dar nici ca il bag in seama pana nu imi urla!

Corina, sa stii ca si Dodo e racit, sa nu te sperii, e posibil sa se agraveze. Noi asa am patit, ieri si alaltaieri am avut 2 zile de cosmar, se ineaca des, vomita in jet din cauza tusei, etc. Dar iata ca dupa aproape 1 saptamana se iveste si speranta pe strada noastra, as zice ca e vadit mai bine desi mi-a tras o varsatura de m-a umplut pe mine, patul si covorul dar din cauza tusei nu a stomacului. In plus a fost calic si cand a ragait, a avut si un acces de tuse si cu laptele pana in gat, mi-a varsat. Am sters cu carpa si gata! Musai sa ajungi la doctor sa iti asculte fata la plamani dar chiar si asa mare tratament nu ai ce sa ii dai si mai ales daca nu face febra. Noi am avut picaturi de nas, ser fiziologic si romergan pentru tuse insistenta si desi am reteta cumparata de vineri, abia marti seara am considerat ca s-a agravat tusea. Repira ca Darth Vader varianta mult mai accentuata. Azi e mai bine, shuiera in continuare dar parca e bine, oricum starea lui generala nu s-a schimbat zilele astea, a fost vesel, a mancat un pic mai putin uneori, la fiecare ora altadata (am impresia ca se incalzeste frumos la san si atunci respiratia e mai buna). Asa ca multa sanatate si rabdare!

Ca ziceati de program zilnic, va explic ce am facut eu azi cu mentiunea ca nu am in fiecare zi asemenea obiceiuri dar invariabil la 2-3 zile reiau parte mare din program. M-am trezit, facut patul la mine, schimbat dodo si alaptat si iesit din camera ca sa aerisesc. a venit si bona, s-a ocupat de Vlad sa il spele si sa il schimbe, am stat dupa el sa faca pipi si kk la oala (azi am reusit oarecum), timp in care Dodo in leagan se uita dupa noi. Dupa am mers cu totii la Billa din lipsa de anumite alimente, am facut o vajaiala rapida pe acolo, am ajuns acasa, Dodo dormea in carutz, Vlad vroia afara si in graba a ratat ultima treapta, destul de mare si si-a rupt a inspea oara ata de sub buza... nu-i bai se reface dar urlete si plansete, pana la urma bagat in casa si culcat de bona. Eu aveam o tigaie de pui pe aragaz, am dat-o la o parte, l-am luat si pe Dodo care urla ca fusese trezit de frasu, l-am alaptat si a adormit. Cam 1 ora si un sfert ne-au lasat copiii asa ca am facut repede friptura, am fiert cartofii sa ii fac frantuzesti, am pregatit repede si blatul de la o prajitura mushuroi de aia la cutie iar bona a facut niste paste cu lapte. Cand s-au trezit copiii, i-au luat la bucatarie cu noi, aerisisem un pic si nu era cald, unul a mancat, altul a belit ochii la mixer si am terminat si prajitura si cartofii i-am pus la cuptor. Dupa care m-am dus la dus si mi-am adus aminte de cartofi asa ca i-am strigat din usa (eram in pielea goala ) bonei care statea cu plozii sa opreasca cuptorul. Evident asa cum am eu boala pe creier, dupa ce termin de facut mancare am toate oalele spalate, aragaz, tot, zici ca am comandat mancarea . Am schimbat si patul la mine si la Dodo, al meu era vomitat, al lui ca era timpul. Dupa care am imbracat plodul mare care nu vroia in parc si l-am evacuat cu bona! Si am ajuns si eu la laptop . Precizez ca la doua alaptaturi am vizionat si episodul 4 din gossip girl ca il trasesem azi. Deci am avut parte de multe si bune si rele. Daca ar fi sa il ignor total pe Vlad, m-as descurca excelent doar cu unul. Eu car copilul dupa mine, am treaba la bucatarie, hop si el, mananc acolo, hop si el, stau in sufragerie, hop si el in leagan, doar acum discuta mai aprins in pat dar daca nu urla inseamna ca se distreaza! Cand se va plictisi, il preiau la vorba si gangurit!
Si uite asa se va face ora 7, voi incepe baia celui mic si alaptatul care dureaza cam o ora seara dupa care il las in pat satul, ragait sa adoarma... eventual supravegheaza sotul cu statia daca nu se agita/tuseste/etc. Si facem baie la cel mare, imbracat si pe la 9.20 suntem in patul (eu si Vlad), stiu asta ca la ora aia se termina povestea de seara si incepe rugaciunea de seara pe care o ascultam (eu nu sunt mare credincioasa dar mi-ar place ca Vlad sa creasca atfel), ne inchinam si inchidem lumina, bem laptele si ascultam itsy bitsy pana vine somnul adica in jur de 10 -10.30, ora dupa care sunt freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Cel mic mai se chitzoneste in somn dar nicidecum nu umblu la el, pana nu plange nu am de ce sa il iau din pat. Se trezeste noaptea in jur de 4-5 dar mai sunt nopti ca aseara cand s-a trezit la 2 si a mancat repede 8 minute si a readormit pana pe la 6, iar mancat si apoi la 9 deja incepe o noua zi.

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns before-after spune:

eu i-am dat ceai de musetel (cate 50 ml) vreo 10 zile consecutiv. De atunci face zilnic kk, chiar daca acum nu-i mai dau ceiut. si nici nu se mai screme ore in sir cum obisnuia.

quote:
Originally posted by mamii

fetele cum pot sa il fac p bb sa faca cachitz??se screme si plange si nu a facut cam de 5 zile. am incercat cu piciorushele la piept nu merge.DAca ii bag termometrul in funduletz cat tre sa il bag????alte metode ???

de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07

Andreea si bb Mara Ioana

Mergi la inceput

scuze pentru postarea in dublu, dar mi-a dat o eroare cand am trimis prima data ....

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aylin pe langa ce ti-au zis fetele iti mai zic si eu ca suzetica cel mai bine i-o dai strict in momentul in care stii ca a papat, nu are cum sa-i fie fomica si vrei putina liniste. Eu asa fac. Plus ca incearca sa nu te mai stresezi cand plange si stii ca e mancata, schimbata etc. Mai las-o sa si planga cateva minute caci sanatatea ta (si fizica si mintala) e foarte importanta si pt ea.

Te pup

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3683" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3813" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

a mai zis si Alina pe aici, ceaiul de musetel e alergen asa ca ...

mamii, eu il mai ajut pe dodo cu execitii de scremut dar pe stomacul gol adica ii apuc ambele maini si il trag un pic spre mine ca si cum as vrea sa il ridic in fund... uneori merge alteori nu oricum miscarea clar o asimileaza scremutului ca impinge si el.

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

ahamz jadi la asta nu m.am gandit.Eu ii luam piciorushele si i le duc la burtica si chiar se screme dar nu reusheshte sa shi faca!Am sa incerc si asha ma mai joc cu el asha dar nu m.am gandit ca poate il ajut sa faca si caca in felul asta.Oricum sper sa invete odata sa faca caca ca nu vreau un constipat:(

de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

antoni, nma, diane_dun, burtika, lunito, multumesc mult fetelor pentru raspunsuri si pentru incurajari. macar stiu ca si alti copii sunt asa, si nu ma mai ingrijorez asa de tare. fetele si merci din nou

va mai tin la curent cu faza cu tzatzicile, ca azi in parc nu a vrut sa suga de la niciuna. tipa ceva de groaza. dar ma gandesc ca atunci cand o pocni-o foamea aia mare o sa suga, ca nu o sa aiba ce face. sper ca nu gresesc

luna, incerc acum sa nu i-o dau deloc. dar eu ziceam si pana acum ca i-o dau cand nu ii e foame....dar mai stii....ca nici eu nu mai stiu.

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

www.flickr.com/photos/13757856@N04/sets/" target="_blank">broscuta gargarita

Mergi la inceput