Strumfi de iulie-august 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Am trimis si noi poze. Sper ca sunt bine daca lipseste ceva imi cer scuze. pupici

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

quote:
Originally posted by Anya20

quote:
Originally posted by aylin_tarcan

neata fetelor,

cateodata mi-e si teama de suzeta asta. tipa ca din gura de sarpe daca ii cade din gura. si (sa nu radeti de mine, poate ca sunt nebuna) am ajuns sa ma intreb daca nu cumva ii afecteaza apetitul. ca de o luna mananca mai putin (adica exact de cand a dat de suzeta), molfaie la ea, si nu cere tzatza. o fi posibil?

si ca veni vorba de tzatza, in fiecare dupa amiaza spre seara, daca o pun la tzatzul drept urla de zici ca ii dau ardei iute. la stangul insa nu face la fel. stiu eu ca ei prefera o anumita tzatza, dar PREFERA....nu sa urle de parca il musca tzatza aia.

in legatura cu ochiul, ghinetz, la fel avem si noi. curge ochiul, e tot timpul inlacrimat, si face coji galbene, cateodata se si lipeste. noi am pus la inceput ciplox, pe urma nettacin, trecuse, dar a revenit repede. si acum stergem doar cu ser...dar vad ca nu trece. si ochisorul pare mai mic din cauza asta.

urez bun venit noilor mamici, si toate fetele

peseu: va e dor de vremurile cand scriam toata ziua pe forum?

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

www.flickr.com/photos/13757856@N04/sets/" target="_blank">broscuta gargarita

este foarte posibil sa refuze sanul si sa manance mai putin, daca primeste suzeta. am scris si eu mai demult pe aici si am vazut acelasi lucru mentionat si intr-un articol care aparuse zilele trecute pe prima pagina a DC. daca nu mananca bine si nu creste in greutate, incearca sa o eviti.

referitor la okisor...si aici ii raspund si oanei....se poate sa fie vorba despre un canal lacrimal imperforat. ochisorul este lacrimos, cand plange, lacrimile se scurg pe obraz (mult mai mult fata de okisorul celalalt), frecvent apar conjunctivite. ochiul se va sterge f bine de secretii cu ser fiziologic si comprese sterile, de cate ori este necesar. se va face si masaj circular, in coltul intern al ochiului, imediat sub pleoapa, pentru a scoate secretiile restatnte din canal, care nu se pot elimina prin nas (canalul este obstruat) si intretin infectia. desfundarea canalului se poate face la 5-6 luni (unii fac chiar mai devreme, insa este necesara anestezia pe masca si e bine sa se amane pana pe la 6 luni), cu ajutorul unui ac, de catre oftalmolog. este bine, aylin, sa o vada un oftalmolog pe alma.

anya, iti multumesc mult de tot pentru raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eles spune:

Fetele, voi ati auzit de concediu de risc maternal care se acorda dupa terminarea concediului post natal? Se acorda mamelor care alapteaza si este platit cu 75% din salariu brut. Daca va intereseaza cititi aici: http://www.protectiamuncii.ro/legislation/oug_96_2003.shtml
Si-a facut cineva pana acum? Vreau sa-mi fac si eu si as vrea mai multe detalii de la voi
Denis (05.07.2007)
http://good-times.webshots.com/album/560867777QSGQnv?vhost=good-times

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diane_dun spune:

stefania, nici a mea nu ragaie noaptea, insa doarme la ea in patut. Patutul ei e la noi in camera, asa ca ii aud orice miscare (partea proasta e ca ne aude si ea noua orice miscare si, cand ne foim noi, se foieste si ea). In primavara intentionez sa o mut la ea in camera cu tot cu patut. Sper ca pana atunci sa nu se mai trezeasca noaptea.

brazuca, imi pare rau ca strumfita ta e racita. Peste noapte incearca sa o tii cu capul un pic ridicat fata de restul corpului (nu-i pune perna): fie pui un prosop rulat sub saltea in dreptul capului, fie pui niste carti sub picioarele patutului. Asa o sa poata respira mai usor. Cum spunea si Jadi, copii suporta raceala mai usor decat adultii, asa ca nu dispera. sa-i treaca.

bondac, bine ai venit!

Nu, nici eu nu apuc sa fac mare lucru in timpul saptamanii. Doar in weekend cand tati sta cu fata, fac curat, spal rufe si mai calc. Din fericire, cu mancarea deocamdata ne ajuta mama-soacra (sa-i dea DD sanatate), dar imi fac curaj sa ma apuc iar de gatit (nu prea-mi place sa depind de altcineva).

Programul nostru: trezit la 8:30, schimbat scutec, papa, (daca e cazul, schimbat scutec iar), gandacit (adica dat din maini si din picioare) pana pe la 10, timp in care mananc, spal vase, ii fierb apa pt baie, ma joc cu ea, ii citesc poezii (Cosbuc si Toparceanu), apoi iar papa, schimbat scutec, jucat pana pe la 1 cand adoarme (si mananc si eu de pranz + forum). Se trezeste pe la 3, iar papa + schimbat scutec + joaca. Cand vine tati, plimbare, apoi baita pe la 7, nervishori, papa, scutec, o mai tin pe piept, o mai legan si pe la 10 adoarme. Se trezeste pe la 3: papa, scutec si inapoi in patut pana la 6 cand se trezeste iar, dar dupa ce papa o tin cu mine in pat si dormim impreuna pana la 8:30.

Sa ma laud si eu un pic : Dani a mea, de cateva zile, cand sta pe burta se ridica la aproape 45 de grade si sta asa cateva secunde, se uita in jur, se lasa pe burta, apoi se ridica din nou. Iar cand o schimb, de vreo saptamana-doua, nu mai e nevoie sa o ridic de glezne sa-i bag scutecul sub funduletz, si-l ridica singura!

Mami de Dani (1 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoni spune:

fetelor, n-am mai intrat de cateva zile bune, ca si noi ne luptam cu o raceala crunta. eu ma chinui de o saptamana, iar de 2 zile sunt deja pe antibiotic ca nu mai pot. si pana acum n-am luat pt asa ceva antibiotic. ata ete.Timea a luat si ea saraca, mi se rupe sufletul. ii curge nasucul, tuseste , bine ca nu are febra. la copii febra e considarata peste 38, nu? si asa se chinuie saraca de 5 zile. medicul mi-a zis sa nu-i dau antibiotice ca iis revine fara. folosim si noi batista bebelusului, e tare eficienta. si ser si supozitoare de paracetamol. ce parere aveti, nu va face complicatii daca la mine s-a complicat asa tare? ca ea saraca nici nu primeste medicamente. plus ca sunt si pe lapte praf, nu-i dau nici anticorpi....
pupici la toate si multa-multa sanatate
Meli+Timea-Larisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

mai fetelor, eu totusi nu inteleg. daca refuza sanul, ar trebui sa ii refuze pe amandoi. dar la unul tace chitic si papa, la alalalt urla. schimb, dar cu consecventa mananca la unul si la celalalt ba. noaptea insa mananca la fel, fara discriminare. ce sa inteleg? de ce unul???? ce are ala???? ma chinui rau de tot cu alaptatul acum.

si pe urma, de ce planga TOT TIMPUL????? dar tot timpul. daca nu ii arati in fiecare minut alta imagine, alta jucarie, alt zgomot sau daca nu o plimbi prin casa ca sa vada ea lucruri noi, TIPA. zau ca nu stiu ce sa ma mai fac cu ea. voi vorbiti aici de lucruri sfinte, programe, calcat, spalat....pai eu nici sa mananc nu pot. adica mananc in urlete. ma intrerup de cateva ori sa ma duc la ea pentru ca se sufoca de atata plans. cand fac dus, tot in urlete. pai in conditiile astea cum sa mai apuci sa faci cate ceva?! suzeta a fost o solutie care a parut buna, adica imi mai cumpara mie niste minute de liniste. daca renunt la ea, revin la programul de tipat fara intrerupere. sa aud si eu ca gangureste, ca se joaca singura, ca sta cuminte....sunt niste momente foarte rare astea. in schimb da din maini si din picioare si e agitata. ca sa nu mai vorbesc ca ziua nu doarme. doar afara, cateodata. dar nu doarme cat stam afara. doar cate un pic.

mamicile cu experienta????? plsssss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoni spune:

Aylin-si a mea era asa o vreme, pana mi-am dat seama ca e prea obosita si nu stie cum sa adoarma.poate-i asta si la Alma
Meli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

aylin cam asa a fost la mine cu alex. mancam pe la ora 16 cand venea sotul acasa. din pacate alex a avut colici pana la 6 luni. era un chin pt mine sa spal, calc, etc. tacea doar daca era dezbracat. ii placea sa doarma in port-bebe sau pe pieptul meu. si eu spuneam ca am un copil cuminte caci stiam unul care urla mai tot timpul. al meu plangea, nu urla. si el prefera un san. unii copii sunt mai sensibili si plang mai mult.
andra pe langa alex e super cuminte desi in casa nu doarme decat noaptea. acum alex doarme si ea plange ca nu o iau in brate.
poate scriu mai tarziu caci vad ca s-a enervat. ea stie si sa urle foarte tare

nico, mami de Andra 09.08.2007 si Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diane_dun spune:

aylin, eu nu sunt mamica experimentata, dar ma uit ca broscuta ta e printre cei mai mici bebei de aici. Si fie-mea facea exact la fel cum descrii tu, am mancat si eu in tipete destul (si acum mananc pe fuga, desi nu plange, am ramas asa ). Se spune ca abia dupa 3 luni bebeii isi fac un "program". Fie-mea si acum mai are nopti "proaste", in care se trezeste la o ora, maxim 2. Sunt convinsa ca broscuta ta o sa se cuminteasca in curand, mai ai un picut de rabdare.

Mami de Dani (1 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns burtika spune:

aylin, acelasi lucru ca si diane_dun vroiam sa-ti spun si eu, la fel era si bebelina mea in urma cu cateva saptamani, statea numai cu tzatza in gura , numai in brate, daca o lasam un minut urla, asa ca mancam numai seara cand venea sotul si eram disperata si stresata sa nu pierd laptele, numai zic de mers la toaleta...era o aventura. nu pot sa zic ca acum este mult diferit pt ca si acum sunt tot timpul langa ea, dar a inceput sa fie atrasa de ce este in jurul ei si mai sta un 10-15 minute singurica la carusel, timp in care pot sa si mananc si ...sa merg si la toaleta. ceea ce este foarte important pt psihicul meu insa este ca numai plange asa mult si numai este asa maraita, chiar daca vrea sa stau tot timpul cu ea mai vorbim, gangurim...zambim ceea ce e mult mai bine.in concluzie: nu dispera ca va fi mai bine in curand

fosta burtika actuala mamica de Iris Maria (28.07.07)

Mergi la inceput