Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (33)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doina.todor spune:

Fetele! eu recunosc ca sunt cam nevorbita si de aia va cam bat la cap asa ca ma scuzati da ma bag si io ca musca in dosu calului ... voi ce mai gatiti pentru cei mari ca io nu mai stiu ce sa fac... am cateva retete de supe rapide da felu doi rapid nu stiu decat cartofi prajiti cu oua ochi ( si m-am cam saturat)
daca vret va dau si voua supele rapide care cred ca peste vreo 1-2 luni putem sa le aplicam si la bebei cu mici modificari. Dar as fi recunoscatoare de niste "felu doi" rapid. Va pup!

Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
Poze Radu
Filmulete Radu

Varsta lui Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Doina, am vazut poze cu carliontatul. CE sa mai zic, avem copii mari de-acum, gata cu bebelusii.

Eliana, nu, nu ar fi mancat nici madam matza mea piure de legume dar mirosea tare a piept de pui ca l-am macelarit intai pe ala la blender si aroma cred ca plutea inca in aer (oricum azi de necaz ca nu a mancat raresu i-am fiert si ei niste piept de pui si l-a mancat, asa am avut si io satisfactia ca am hranit pe cineva )

Cu lingurita sunt de acord, adica raresu e de acord, el mananca orice din lingurita, adica sa nu cumva sa indraznesc sa ii pun altceva in biberon decat lapte. Si apa cred ca tot cu lingurita o sa o bea Ce cana cu tuturoi, ce pai...lingurita sa traiasca.

Cu scalambaitul la masa....nu mai am forta si de asa ceva. Suntem seriosi si io ma concentrez f tare sa nu ma enervez si de obicei sa mai destind atmosfera ii povestesc din ce am facut mancarea si la ce e buna

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina.todor spune:

Roxana - daca nu te superi mi-ar placea sa imi trimiti o poza de-a lui raresu pe mail ca tare imi place mutritza lui de om serios
A si despre supa ... Rares macar intredeschide guritza da Radu strange buzele de nu le mai vezi desi e el mai buzos asa. Daca cumva reusesc sa ii strecor o lingirita de crema in gura incepe si face ca masina (brrrr) si scuipa tot. Asa protesteaza el indiferent de situatie.

Asa protesteaza Radu

Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
Poze Radu
Filmulete Radu

Varsta lui Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madmat spune:

mersi mult fetelor.
sa ncepem cu kg avem 8 jumate de masurat nu stiu exact cat are acuma dar inainte o luna avea 68 cm.
de mankat... noi am inceput de la 6 saptamana cu sucul de portokale acuma mancam piure de frukte (toate fruktele)biscuiti cu lapte sau cu iaurt ne place mult si supica cu de toate legumele care nu prea ne place dar mami il indoape:))).mankam cate o data si danonino.
si nu in ultimul rand laptik de la mami fara el nu putem sa dormim.
numai ca avem o mica problema nu ne place caruciorul si suzeta ne place hamul si degetul:))) dar degetul numai cand ni se face foame si somn numai atuncia.este brunet ca tati dar semana foarte mult cu mami.
in general baieti semana cu mamele si fetele cu tati.
nu mai stiu ce sa va mai spun
o sa va pun si poze cu mousa
va pupam pe toti

matilda[mama lui mousa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Am 3 pitici bolnaviori... probabil o viroza capatata de Elena de la gradinita... si cum e fata darnica, a data-o si la bb-ei... cred ca si mie
Au vomat toti 3 mai mult sau mai putin din cauza tusei sau a nasului infundat
Maine dupa-amiaza fug cu ei la dr.
Elenei i-am dat deja nurofen si bornhexim pt. ca tusea f. rau (pana a vomat)... la bb-ei nu ma bag fara sa imi spuna dr. ce si cum... ei doar au nasul infundat... i-am curatat si le-am pus apa de mare... dar degeaba...

si noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

of ce vesti proaste Eliana, poate pana maine se vor simti mai bine; sa aveti o noapte usoara si linistita; Sanatate din plin!!!

Madmat, asteptam si poze ...

Roxanici, ce bine ai descris procesul de infundare a mancaricii in gurita lui Rares, se potriveste si la noi dar pe la sfarsit asa cand se satura, inseamna ca noi stam bine; eu am mai spus am pus in mancare putina zeama de lamaie si alte plante aromate in apa in care fierb legumele, dar putin,
si am mai observat ca daca pun iaurt in mancare o mananca mai bine poate prefera mancarea mai acrisoara nu dulce,(in comparatie cu Mihai de Eliana)
azi i-am facut spanac cu juma de galbenus cu morcov si iaurt, iar ieri a fost carne de pui in loc de galbenus, si i-a placut a mancat tot;

paaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

sunt d-abia la capitolul 30. ii da mustata lui david pana va ajung din urma.

daca tot nu sunt pe subiect, nu va pot spune decat ca va citesc catinel catinel si promit sa intru mai des. vreau sa profit acum de vremea frumoasa cat mai pot si sa ma plimb.

am facut si noi 6 luni si suntem tare mandri. ne-am sarbatorit ziua in viena, unde ne-am simtit foarte bine.

mancam asa:
lapte de san peste noapte si dimineata
10 - fructe de borcan, rar facut in casa
11-12 - san
15-16 - supa de radacinoase diverse combinatii cu adaos de lapte si o lingura de cereale "orez si porumb" ca sa indulcim putin
21-22 - cereale cu apa sau cu lapte diverse combinatii

supa nu are succes mai deloc (5-6 lingurite chinuite), dar perseveram.
in seara asta am facut branzica calcica si maine incerc sa-i dau cu fructe. am folosit lapte praf nan1 si e ok.

mii de scuze ca nu raspund nimanui, dar sunt pe dinafara.

si acum pozici cu noi in parcul carol si in viena

pupici la toti piticii. i-am vazut in albumul de 6 luni si sunt minunati cu totii.

Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Multumim tuturor celor care ne-au felicitat si aici si pe YM, pt ca a inchis sotul ferestrele si nu stia de la cine erau mesaje.

quote:
Originally posted by alionushca

RaisaFuduluda procedezi gresit - cum incepi masa cu jucarii si muzicuta ca sa inghita macar ceav - asa va continua si in viitor mincarea va fi un chin si pentru ea si pentru tine.

Eu cum Ilinca spunea primul mir - o ridic de la masa si restul lapte - si uite incetul cu incetul am inlocuit o masa - cu cereale. mama mea - a incercat o dat sa arata niste pasarele cind Ilinca facea mofturi - i-am aruncat o privire mamei ca a ramas cu pasarica in aier. Regula de baza - tinem cont de pofta de mincare a bebelusui. Gata tac - ca amus incep sa vorbesc despre graba cu introducerea alimentelor intr-un timp foarte scurt(vorbesc la general, nu la cineva anume) - si precis fac salata de roshii pina dimineata

De ce se dau alimentele cu lingurita- eu stiu ca e mai usor sa-i bagi biberonul in gura si sa pape repede si nu sa te chinui cu lingurita si sa faci supica peste tot. Dar- diversificarea se face cu lingurita obligatoriu - pentru ca alimentele trebuie in primul rind prelucrate cu saliva inca din gurita - ca apoi sa continuie in burtica, ceea ce nu se face in cazul biberonului - mincarea se duce direct in burtica si timpul pentru prelucrare cu saliva este foarte scurt.

Si anume diversificarea pina la un an - nu inseamna doar - a minca altceva decit lapte - ci a invata gusturi noi(fara graba) - a invata a minca din lingurita, adica diversificarea si lingurita sunt lucruri ce nu exista separat.

Eu intentionam sa-i dau ilincai cereale inainte de sonn - dar am observat ca e obosita si nu va dori sa pape cu lingurita - am schimbat la alta ora - cind e linistita, odihnita - si are rabdare - la inceput a fost mai greu - dar acum-aproape 3 saptamini - mincam din lingurita si e foarte bine.

Asta eu ca moment asupra caruia ar trebuie de meditat.

Despre sterilizat nu am sterilizat niciodata - doar la inceput cind am cumparat biberoanele noi ( cred sunt unica din tot forumul - dar eu am considerat asa - si a fost foarte bine)

ElenaGiulia - multa sanatate sotului - si multa putere tie sa te descurci cu 3 copii si sa ai stare sa-ti sustii si sotul in asa momente.

Cred mai scriu si miine - ca m-am cam lungit - si cu intrebari care nu au fost puse

Botezul bebelusei
luna I,II,III,IV,V,VI

Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)

Uite de ce mi-ai lipsit mie atat de mult, Alionushca!
De catva timp, de cand citesc pe la mamicile mai mari, am tot vrut sa spun ca la noi se petrec lucrurile prea repede. Deja ficat, deja ou. Si despre spanac am citit ca ar contine nitrati si ca ar fi recomandat sa se dea dupa 8 luni. Si asa i-as fi facut alaltaieri, ca-i si luasem o legatura de spanac; asa de buna a fost in ficateii nostri cu sos...
Eu una ma simt vinovata ca ii dau inca supa-crema cu biberonul. Intr-adevar: diversificare=lingurita. Toate stim asta, dar preferam sa manance puiul mai bine decat sa ne prostim cu lingurita in gurita lui. Gresit? Eu cred ca da.
Masa si jucarelele... hmmm. Stim toate ca orice distrage atentia de la actul hranirii, dauneaza. Cum a zis si Martutza despre TV si masa=ulcer. Pe de alta parte, eu imi amintesc cu mare placere cum ne convingea mama sa papam tot. Cu "Zboara randunica" sau "Aterizeaza avionul" sau cu "Hai, papa tot sa vedem si fetita de pe fundul castronasului". Si mai stiu eu ce ne facea ea pe acolo.
Cereale... nu mai stiu. Ma mai gandesc.
Eu ii bagasem, de exemplu, branzica calcica si dupa mese regurgita. Putin, dar regurgita. Ori ea nici cand era nou nascut n-a facut asta, asa ca am scos-o. Nu e inca pregatita pentru asta. O sa mai incerc cu iaurt, dar tot din comert am sa iau. Mie Fulga cu 3% grasime, mi s-a parut o bunatate. Si Kefir de Prodlacta. Pacat ca nu prea gasesc peste tot.
Acu' sa nu dati cu toate rosiile la Aliona, ca vreau si eu niste salata, da? [D]

Mai citesc si revin, daca mai am ceva de spus.

pentru tot !

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilidana spune:

Mihael@,dispozitivul pentru fructe chiar este o inventie minunata,David adora sa manance singur,dar ai vazut cum arata dupa asemenea operatiune .
Eu stau tot timpul langa el cand mananca pentru ca are tendinta sa bage tot saculetul in gura,musca si i se umple gura de suc si pulpa.
Asa ca trebuie sa-l temperez pana cand invata sa-l foloseasca.
Eu ii pun in el banana,piersica si mar cu pulpa moale,altceva nu am incercat.
Pe la pagina 8,parca,a pus anamana un link cu "jucaria" asta,nu stiu exact cum ii zice,dar cred ca se gaseste si in Romanica.

Biky,uite am copiat link-ul pus de Anamana
http://www.munchkin.com/userfiles/Image/fresh%20food%20feeder_hero_lg.gif,ca sa vezi cam cum este dispozitivul si cred ca-ti dai seama si cum functioneza,e simplu:pui in saculet bucati de fruct,inchizi dispozitivul de siguranta si...pofta buna . Saculetul se scoate de pe dispozitiv si se spala si se pot cumpara si rezerve.

Am reusit sa vad poze cu :
-Victor de Martutza,care are o caciulita tare haioasa,cu urechiuse.
Marta,inca nu ne mutam,dar multumim de urari,sper ca in curand sa trebuiasca sa ne facem bagajele .
de la noi.

-Raul de Ane2200,tare "umblaret",am vizionat si filmuletele,e dragut si fericit.Ane,sa-l cresti tot asa,sa fie mereu cu zambetul pe buze.

-pe Carl de Stefaniya,in vizita la mosie .Pare un loc frumos si linistit,cred ca va simtiti minunat acolo.
Sunt si aici case super la distanta de o ora,doua de oras,adevarate domenii,cu zeci de acrii de pamant,la preturi bune...dar e greu pentru cineva cu serviciul in oras sa faca zilnic atatea ore pe drum.Cand iesim la pensie,ne luam bagajele si ne facem "fermieri" .
La multi ani cu sanatate mamei tale,Stefania!E tanara mamica ta,ca si a mea,care a facut 57 anul asta.

-Radu de Doina.Todor,cu parul carliontat si tare zambitor,l-ai prins intr-un moment bine-dispus.
Ii vine bine portocaliul .

Elyanne,multa sanatate gemeneilor,pupici de la noi .

Sherbi,wooau,Viena!
Superbe poze,locuri,dar chiar tu esti in poze?Eu nu te-am recunoscut

Cam atat pentru azi,acum trebuie sa ma culc,sunt super-obosita,am avut o zi greeea...

Somn usor voua si bebicilor vostri!

lilidana & David Gabriel 11.03.2007 si Karina 23.03.2001

cat de mare e David
albume foto
David 6 luni

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">AJUTATI-O PE MICUTA SONIA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilidana spune:

N-am reusit in mesajul anterior,dar cred ca www.munchkin.com/userfiles/Image/fresh%20food%20feeder_hero_lg.gif" target="_blank">AICI SE VEDE DISPOZITIVUL PENTRU FRUCTE

Mergi la inceput