Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (33)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Sa mai zic si eu asa din aducere aminte cam despre ce s-a discutat.
premergator da am deja pt ca e primit cadou decind s-a nascut si o sa il folosesc cam pe la 7 luni si jumatate. Nu ma intereseaza decit faptul ca acolo va sta mai in ochii mei decit de-a busilea prin toata casa.

sterilizat da sterilezez cu solutie "la rece" si o sa sterilizez incontinuare cit timp va minca lapte praf cu biberonul.

untul in mincarea de bebelusi trebuie incalzit separat, topit, pt ca la 100 grade se desfac lanturile de acizi grasi care trebuie absorbiti de ei. Altfel este indigest.

cereale in afara de cele de la Nestle zise "somn Usor" nu ii dau nici un fel! Nici nu o sa ii dau altceva. Ii luam la inceput faina de orez si ii puneam in laptic, dar el fiind asa "constipacios" cum zice Ioanaradu, nu i-am mai pus. Eu nu sunt de acord cu cerealele. Parerea mea este ca pufosesc nesanatos copii si mai mult pe cei predispusi catre asa ceva. Deci sub nici o forma nu o sa ii dau cereale. Puse in lapte mi s-a parut mie ca ii tin mai bine de foame peste noapte, dar s-a dovedit sa fie parerea mea. Daca are el chef sa se scoale la 3 noaptea sa manince tot se scoala chiar daca la 9 seara a bagat 180 ml lapte ingrosat.

Si parca ati mai vorbit voi de multe chestii dar atit mi-am amintit.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madmat spune:

buna seara la mamici si pitici.
la sfarsit am reusit sa intram si noi.
suntem bine mousa creste este sanatos multumesc lui dumnezeu.
am fost in vizita la bunici.
dupa ce pun pe mousa sa doarme o sa citesc ce ati scris si ce ati mai facut voi.
va pupam

matilda39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madmat spune:

scuze pt ca nu am scos semnatura din timpul sarcini

matilda39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns phili spune:

MADMAT bine ai venit!!sunt super fetele,sa citesti din urma ca merita!!
cand ai timp asteptam poze cu MOUSA!

bogdan(11.04.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

RaisaFuduluda procedezi gresit - cum incepi masa cu jucarii si muzicuta ca sa inghita macar ceav - asa va continua si in viitor mincarea va fi un chin si pentru ea si pentru tine.

Eu cum Ilinca spunea primul mir - o ridic de la masa si restul lapte - si uite incetul cu incetul am inlocuit o masa - cu cereale. mama mea - a incercat o dat sa arata niste pasarele cind Ilinca facea mofturi - i-am aruncat o privire mamei ca a ramas cu pasarica in aier. Regula de baza - tinem cont de pofta de mincare a bebelusui. Gata tac - ca amus incep sa vorbesc despre graba cu introducerea alimentelor intr-un timp foarte scurt(vorbesc la general, nu la cineva anume) - si precis fac salata de roshii pina dimineata

De ce se dau alimentele cu lingurita- eu stiu ca e mai usor sa-i bagi biberonul in gura si sa pape repede si nu sa te chinui cu lingurita si sa faci supica peste tot. Dar- diversificarea se face cu lingurita obligatoriu - pentru ca alimentele trebuie in primul rind prelucrate cu saliva inca din gurita - ca apoi sa continuie in burtica, ceea ce nu se face in cazul biberonului - mincarea se duce direct in burtica si timpul pentru prelucrare cu saliva este foarte scurt.

Si anume diversificarea pina la un an - nu inseamna doar - a minca altceva decit lapte - ci a invata gusturi noi(fara graba) - a invata a minca din lingurita, adica diversificarea si lingurita sunt lucruri ce nu exista separat.

Eu intentionam sa-i dau ilincai cereale inainte de sonn - dar am observat ca e obosita si nu va dori sa pape cu lingurita - am schimbat la alta ora - cind e linistita, odihnita - si are rabdare - la inceput a fost mai greu - dar acum-aproape 3 saptamini - mincam din lingurita si e foarte bine.

Asta eu ca moment asupra caruia ar trebuie de meditat.

Despre sterilizat nu am sterilizat niciodata - doar la inceput cind am cumparat biberoanele noi ( cred sunt unica din tot forumul - dar eu am considerat asa - si a fost foarte bine)

ElenaGiulia - multa sanatate sotului - si multa putere tie sa te descurci cu 3 copii si sa ai stare sa-ti sustii si sotul in asa momente.

Cred mai scriu si miine - ca m-am cam lungit - si cu intrebari care nu au fost puse

Botezul bebelusei
luna I,II,III,IV,V,VI

Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina.todor spune:

quote:
Originally posted by martutza

Doina..dar ce a crescut Radu.Sa nu-i fie de deochi.Victor a ramas codas in echipa de baschet.Spune-mi voi aveti poze cu Radu pe gmail? Ca sunt niste poze din Picassa cu un Radu si parca nu ar fi al tau...sau ma insel.

Marta - da e cam lungan si nu prea inteleg cum de e asa mare ca eu am un metru si o foaie de hartie iar sotu e normal adica are 1.80 m
bineinteles ca eu sper sa fie lungan desi stiu ca nu e relevanta inaltimea pana dupa 12-14 ani. Nu nu am poze pe gmail deci nu e al meu.
Pupam Victoras frumos

Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
Poze Radu
Filmulete Radu

Varsta lui Radu

Mergi la inceput

ElenaGiulia sanatate multa sotului tau si insanatosire grabnica numa de asa ceva nu aveati nevoie ca taifunuri si cutremure aveti toata ziua. tot familionul si ma rog sa fie bine!

Poze Radu
Filmulete Radu

Varsta lui Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Madmaaaaaaaaaat, bine ai venit!!! sa ne zici mai multe despre Mousa, cate kile are, cu cine seamana, e cuminte, nu e cuminte, ce mananca, cat si de ce, sa ne pui si poze daca vrei.

Biky, io dau mielu

Eliana, mi se parea mie ca Andrei e mai hlizit in toate pozele....

Sa va zic... ii dau lu raresu carnita...ii pun 10-20g, asa am taiat fasiile de le-am congelat si asa ii dau momentan. Oricum 20g inseamna o lingurita cu varf maaaaaaaaaaare si inalt.
Raresu manca taaare greu supa asta fantastica de legume. Nu prea stiu cum sa il fac sa progreseze, poate ma ajutati cu un sfat. Cu greu mananca 100g si alea impinse pe gat. Si parca nu stie sa deschida gura aia....o tine intredeschisa, si cand ating un pic lingurita de buzele lui el incepe sa si molfaie deja si io nu i-am bagat in gura mai nimic. Si el cand molfaie impinge cu limba in fatza...ca la supt, nu stiu cum sa zic. Si de multe ori scoate ce are in gura. Ooooof tare ma mai chinui. Nu zic ca ii indes limba aia in gura ca sa ii bag ceva si ma intreb daca nu il doare uneori. El nu plange da' cre'ca nici placut nu ii e. Ia dati-va cu parerea poate ma luminati cum sa fac.

Ah si matza....se da mai nou la piureul lu rares, de cand contine si piept de pui. azi cat m-am dus sa culeg odrasla sa o aduc la masa, pisica draga deja avea ochii sticlind si nu stia cum sa faca sa ajunga la bol...ca ii mirosea ei ceva bun.

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Pun si eu neste pozici mai noi poftiti de il vedeti pe shmecheru lu mama

Poze noi cu Radu

Poze Radu
Filmulete Radu

Varsta lui Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Roxana super tare mata... mi-o si imaginam... a mea nu serveste daca e si altceva in afara de carne. E bine ca macar nu esti dezamagita la final cand trebe sa arunci ce n-a mancat Raresu'

Sa-ti zic cum s-a hotarat Mihai sa manane (orice... nici fucte sau cereale nu vroia, nu doar legumele). La fel, deschidea gura foooooarte putin... mai mult ii indesam printre gingii... pana intr-o zi caaaaaand... am zis sa le dau iaurt... chior... Dupa 2-3 lingurite de iaurt scuipate cu strambete multe... am facut repede fructe cu cereale... nu era chip sa manance iaurt... si a mancat Mihaiu meu de-a rupt... deschidea gura maaaaare si inghitea tot... nu mai dadea pe afara... si de atunci asa o tine. Mananca mai bine ca Andreiu, uneori.

alionushca de acord cu tine cu lingurita
Intr-adevar diversificarea nu inseamna doar gusturi noi... Eu nu le-am dat nici macar cereale in lapte, cu biberonul... Laptele e lapte, cerealele se fac ca un gris cu apa sau formula (dupa caz).
Despre legume sau fructe nici nu se pune problema... totul cu lingurita... fara sucuri sau zeama chioara de supa.
Trebuie sa invete sa manance cu lingurita... nu sa-i indopam ca sa fi grasi si frumosi (frumosi sunt oricum )

Sa va zic meniul nostru zilnic:
10 - 200-250 ml lapte
14 - 150-200 g legume (dovlecel, morcov, ardei, ceapa, telina) + pui (sau ficat de pui) + 2-3 masuri de lapte + 3 masuri de cereale
18 - 100-150 g fructe (mere, caise, piersici, banana - azi ) + cereale si 60-90 ml lapte
23 - 250-270 ml lapte
Avem 4 mese mari si late... din care 2 doar de lapte si doua diversificate... n-am sanse sa ii conving sa manance mai des... mult si rar Au cu cine semana...

Mergi la inceput