Strumfi de iulie-august 2007 (4)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valen spune:

quote:
Originally posted by gabiarama
"3 ai maica? Dar tu ce faci ,fato , nu mai dormi noaptea ?"GABI ,de 3 ori mama Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuciaZ spune:

quote:
Originally posted by valen

baita...am mai scris parca de vreo cateva ori ca am zile cand n-o spal pe Ines; Medicul mi-a spus ca nu e recomandat sa facem baie bebelusilor in fiecare zi pt. ca apa le poate usca pielea (nu-i regula dar se poate intampla); la inceput mi-a sunat aiurea pt. ca pe Sarah am spalat-o zilnic insa am adoptat metoda si seara mai saream peste baie. Acum, fara sa fie o regula, o spal cam de 5 ori pe saptamana (nu pun la socoteala c-o spal in chiuveta dupa ce face caca si se umple pana la gat)

LUCIA, nush cum sa zic despre greutatea lui cristian; 200 de grame in 2 saptamani e putintel dar as zice sa nu te grabesti cu formula si sa astepti sa vezi cum evolueaza. Eu sunt mama de copil alaptat care a luat prost in greutate; ma uitam aseara pe agenda unde mi-am notat evolutia sarei si mi-a stat inima: dupa o luna si jumatate de viata luase 670 g, iar la 3 luni avea + 1500g, adica vai de vai; in luna a5a luase 300g; Ines am crezut ca e mai breaza, pt. ca in prima luna a luat aproape 1 kg, insa in a2a ~700 iar in a3a luna nici macar 500; am pus-o aseara pe cantar (la 3 luni si o saptamana) si mi-a cazut ceru-n cap cand am vazut ca abia a luat cateva zeci de grame; o sa merg cu ea la medic sa vedem ce spune insa oare ce poate sa-mi zica in conditiile in care ea suge f bine, nu plange si nu cere des de mancare, doarme 10-12 ore pe noapte, se rostogoleste pe burta si pe spate de la 2 luni si ceva, intoarce capul dupa noi prin casa, rade in hohote, gangureste de abia ma inteleg cu taica-su de galagie, raspunde la stimuli, sta bine in fundulet sprijinita, intinde manuta dupa jucarii, le cerceteaza cu gurita, e vioaie si prezenta...si cu toate astea ia prost, prost in greutate; eu analize nu-i fac decat daca mi se spune ca ar fi ceva grav, altfel las fata sa se dezvolte in ritmul ei; eu iti inteleg ingrijorarea pt. ca stiu ce e si in sufletul meu, stiu ca ma framant, ma intreb, ma gandesc...insa o accept asa cum e si o voi alapta exclusiv in continuare pt. ca ma intereseaza sa am un copil sanatos, nu gras;

Valen iti multumesc f. mult. M-ai linistit un pic. Vb sotului...sanatos sa fie, nu gras

Lucia, mami de Cristian, 26.08.2007
Viata e prea frumoasa ca sa pierdem macar o zi fara a ne bucura de ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Asa... am revenit.

La primul subiect, baita... Lorinuta e innebunita dupa baita, chiuie, yambeste, gangureste, mai-mai ca i-as face baie in fiecare ora . Noi nu pre avem un ritual, facem baita de obicei dupa-amiaza, pt ca tatio vine tarziu si are alte treburi (gatit, dragalit fata si mama si, bineinteles, dat raportul la mama si la nevasta). Deci mami o tine cu un brat si cu celalalt o spala pe printesica. Folosim un sampon de baie Sanosan si facem masaj cu ulei Johnson's dar tot in cadita, ca ii e mai caldut acolo. Nu ma intrebati cum, dar reusesc sa fac toate astea cu o mana . Dupa baie e fresh, asa ca mi-am luat demult gandul de la somnul acela lung de care tot auzisem (chiar daca am incercat si la ore tarzii, si la 23). Dupa ce o scot in prosopel mai gangureste o vreme pana reusesc sa o imbrac dupa care urla dupa san, desi, ca si Anya, ii dau un san inainte de baita. Cam atat.

La sub nr 2... nu stiu ce genunchi are Angelina, dar mie nu prea imi place in gen. de ea, so...

La sub nr 3 Pai noi inca nu am trecut de limita prezisa, adica 4 "utilizari", deci "jucarica" mea se mai resimte un pic. Sotul e rabdator cat poate... Sa va spui cum fu prima data? Cu cupchilu' la o tzatza si cu soacra in balcon nu cred ca ati incercat vreodata Ce mai, de coma... Numai eu sunt in stare de asa ceva

Andra mie med de fam mi-a recomandat sa o dau pe cap la baita cu ulei de baie, eventual incalzit, si sa o masez f usor (s-a facut ca o pasta albicioasa) si apoi cu sampon si clatit bine. La noi a functionat.

Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Lucia scuze, am citit gresit...Zic si eu ca Valen, sa astepti totusi sa treaca luna sa vezi...

Gabi trebuia sa ii spui ca lucrezi la al 4-lea!

Simo de Matei Hisham

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuciaZ spune:

quote:
Originally posted by Simo78

Lucia scuze, am citit gresit...Zic si eu ca Valen, sa astepti totusi sa treaca luna sa vezi...

Gabi trebuia sa ii spui ca lucrezi la al 4-lea!

Simo de Matei Hisham

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

mersic

Lucia, mami de Cristian, 26.08.2007
Viata e prea frumoasa ca sa pierdem macar o zi fara a ne bucura de ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

quote:
Originally posted by gabiarama

"3 ai maica? Dar tu ce faci ,fato , nu mai dormi noaptea ?"

dar ce grija are de tine, cucoana, mai gabi! poate vrea sa iti dea o mana de ajutor cu copii ca vad ca o "gadila" bine grija de ce face altul....mai ales noaptea.... Si bine a zis Simo, trebuia sa-i zici ca vrei si pe nr 4!

Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

quote:
Originally posted by lorinaoo1
Asa... am revenit.La sub nr 3 ...Cu cupchilu' la o tzatza si cu soacra in balcon nu cred ca ati incercat vreodata Ce mai, de coma... Numai eu sunt in stare de asa ceva [Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)
da' despre ce e vorba mai?Ce faceati acolo? Dezlegati rebus, faceati exercitii la matematica sau ce? ca eu nu pricep...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

gabi, nu vreau sa ma gandesc de ce priviri compatimitoare sau ironice ai tu parte cu 3 copii. Cand eram gravida cu Horia si cu Dragos de mana sau in bratele lui taica-su lumea se uita la noi ori compatimitor ori cu dispret de parca am fi fost sectanti ceva, nu oameni normali.
Da, Valen, nici eu nu m-am prin ce faceau ei acolo.... Poate scrable???

Andra, mami de Horia Andrei siDragos Alexandru

www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Vad ca ati gasit subiect pt azi. Nu mai e nevoie sa mai spun ca la gogoshik mea nu ii place baitza mai deloc. Facem aproape in fiecare zi si am incercat si cu scutecele si in cada si cu suzeta si cu biberonul si tot acelasi rezultat. Pana la urma am reusit sa facem in cada, cu mine odata cu ea, ea mufata la tzatza si eu si tati spaland=o. Deci la noi baia e inca cu peripetii.

Despre nu stiu ce sa zic ca nu am avut inca curaj sa ne apucam. Si sincer am o lipsa totala de chef pe motiv de oboseala, si plus ca ma simt super grasa si asta clar e de ajuns sa imi taie cheful. Iuby rezista eroic pt ca la ce mila i-a fost cand am nascut e ingrozit de gandul ca poate sa ma doara daca ne apucam de . Parca parca m-as risca in seara asta ca totusi au trecut aproape 2 luni!!!

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)

www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Valen mi-e si rusine sa va povestesc Faza e ca cupilu' era pe pat cu noi si taman in toiul actiunii se gasi si socrela cu treaba prin balcon si cumnatii cu forfoteala prin casa, de nu ne-a mai trebuit nimic. Atunci m-am gandit cu ciuda ca vom mai incerca intr-o camera de hotel, daca acasa nu se poate Bineinteles ca s-a trezit fata (era in faza cu colicii si nu dormea prea bine) si nu s-a mai intamplat nimic amoros ca a pierit tot romantismul Eh, dar de atunci am inscris si noi o reusita, mai chinuita, ce-i drept

Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput