Strumfi de iulie-august 2007 (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

La multi ani! pt Bogdan si Teodor! Danis si Mereutac sa va traiasca puii si sa creasca mari, sanatosi si frumosi!

Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Lucia s-a spus de nenumarate ori...bebelushul ia in primele 4 luni cate 750 gr in medie deci nu minim, pe luna. Daca al tau a luat 200 gr intr-o sapt, inseamna 800 de gr pe luna, e ok!!!!!!!!
Fiecare copil are ritmul propriu de crestere, nu-i mai comparati cu ceilalti!!!!!!!!!!!!!!!!
Ce tot inseamna ca nu ii ajunge laptele tau???

Simo de Matei Hisham

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuciaZ spune:

din pacate a luat 200 gr la 2 saptamani.
Multumesc pt raspuns.
Plec ca plange fiul meu scump

Lucia, mami de Cristian, 26.08.2007
Viata e prea frumoasa ca sa pierdem macar o zi fara a ne bucura de ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

fetelor!

Mai nainte am aterizat si noi acasa, franti, cu un sac de hartii si nemaritati...ne mai trebuia un act tradus in japoneza de care noi nu aveam habar, si uite sa am amanat evenimentul pe marti.
Multumesc din nou tuturor pentru urarile calde, si vorbele frumoase!

Ieri dupa ce am citit parerile pro si contra suzy, am hotarat sa nu-i mai dau suzeta lui bebe,insa...ca un facut, aseara mi-a marait , plans 4 ore pe ceas, si nu e vb de colici..celputin nu parea!
Manca, vomita, iar manca, iar vomita, mai ragaia, se foia, in final dupa ultima tura de plimbat si scos aerul, cand bebe cauta iar tzitzi , nu am mai rezistat si i-am dat suzeta in gurita, l-am leganat cateva minute si mi-a adormit in sfarsit ptr 6 ore legate!
Acu nu-s daca am facut bine sau nu, ca am incercat orice sa-l calmez, dar pana nu i-am dat toanca sa molfaie ceva nu s-a calmat si pace...greu!

Referitor la baita...Kevin e incredibil de linistit si fericit in apa, rar s-a smiorcait el la baie..mi-am cumparat o manusa speciala ptr baia lui bebe, e f moale , si mami o iubeste ca intra f bine spuma in ea , si imi e usor sa il spal peste tot, inclusiv la gatutz, la fundulet.
Dupa baita ii fac masaj(aici nu prea sta) repde repede ca se enerveaza cumplit, cu o crema speciala ptr bebei, dupa care de obicei urmeaza masa...si in zilele bune un somn profund de cateva ore bune!
Anya ,mi-a placut foare foarte foarte mult ritualul vostru...ce sentiment trebuie sa ai sa intri cu printesele tale in cada...vroiam sa te intreb, crema de galbenele cum o folosesti?ii faci masaj pe corp sau cum?ptr ca e cam solida crema...

Asa...in ce priveste ...m-am riscat si eu zilele trecute, si chiar ma asteptam la niste dureri crute, insa nu a fost deloc asa...da, am simtit o jena imposibil de ignorat,simteam pielea rigida, nu prea imi gaseam eu "locul", dar vad ca incepe sa fie din ce in ce mai bine...

Vroiam sa mai adaug un lucru.In ce priveste dormitul pe burtik, e drept ca mi-e un pic frica sa-l las sa doarma ore nesupravegheat,il las asa in timpul zilei, cand sunt cu ochii pe el, dar sunt f multumita ca se pare ca aceasta pozitie il calmeaza, scoate imediat aerul dupa masa, si adoarme f profund ptr cateva ore.
Asa ca, il voi aseza mai des sa doarma pe burtica.

poze Kevinutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Multumesc Simo78, asteptam sa-mi spuna cineva ce sa fac cu carnatul ala ca sa-mi scrie si mie doar "poze" ca nu prea imi venea sa va stresez cu intrebari din astea "organizatorice". Si uite ca nu am asteptat degeaba !

Ma duc sa mai pun niste poze cu lunganul meu !

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

quote:
Originally posted by AndraZ

Fetelor, hai ca vin cu o intrebare pe care ma chinui sa o scriu de cateva zile. De la inceputul saptamanii ne confruntam cu o problema: Marei i-au aparut pe scalp niste cojite care seamana de fapt cu niste solzisori. arata ca si cum ceva s-ar fi uscat si s-ar fi crapat. faza este ca vad ca acum s-a extins, inainte avea doar in varful capului, iar acum vad ca se intinde. Ce sa fac? Eu o spal pe cap si corp cu Nivea Kids. Schimb produsele, dar cu ce sa o spal sau sa o dau sa-i treaca? Alina, daca ai un sfat, te rog nu ne ocoli. Multumim anticipat!

Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei

andra, mie pediatra mi-a spus ca e posibil sa ii apara asa ceva copilului, sa nu ma sperii si exista un gel special de la mustela dermopediatrics, stelaker se numeste, cu care sa ii dau sa treaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

baita...am mai scris parca de vreo cateva ori ca am zile cand n-o spal pe Ines; Medicul mi-a spus ca nu e recomandat sa facem baie bebelusilor in fiecare zi pt. ca apa le poate usca pielea (nu-i regula dar se poate intampla); la inceput mi-a sunat aiurea pt. ca pe Sarah am spalat-o zilnic insa am adoptat metoda si seara mai saream peste baie. Acum, fara sa fie o regula, o spal cam de 5 ori pe saptamana (nu pun la socoteala c-o spal in chiuveta dupa ce face caca si se umple pana la gat)LUCIA, nush cum sa zic despre greutatea lui cristian; 200 de grame in 2 saptamani e putintel dar as zice sa nu te grabesti cu formula si sa astepti sa vezi cum evolueaza. Eu sunt mama de copil alaptat care a luat prost in greutate; ma uitam aseara pe agenda unde mi-am notat evolutia sarei si mi-a stat inima: dupa o luna si jumatate de viata luase 670 g, iar la 3 luni avea + 1500g, adica vai de vai; in luna a5a luase 300g; Ines am crezut ca e mai breaza, pt. ca in prima luna a luat aproape 1 kg, insa in a2a ~700 iar in a3a luna nici macar 500; am pus-o aseara pe cantar (la 3 luni si o saptamana) si mi-a cazut ceru-n cap cand am vazut ca abia a luat cateva zeci de grame; o sa merg cu ea la medic sa vedem ce spune insa oare ce poate sa-mi zica in conditiile in care ea suge f bine, nu plange si nu cere des de mancare, doarme 10-12 ore pe noapte, se rostogoleste pe burta si pe spate de la 2 luni si ceva, intoarce capul dupa noi prin casa, rade in hohote, gangureste de abia ma inteleg cu taica-su de galagie, raspunde la stimuli, sta bine in fundulet sprijinita, intinde manuta dupa jucarii, le cerceteaza cu gurita, e vioaie si prezenta...si cu toate astea ia prost, prost in greutate; eu analize nu-i fac decat daca mi se spune ca ar fi ceva grav, altfel las fata sa se dezvolte in ritmul ei; eu iti inteleg ingrijorarea pt. ca stiu ce e si in sufletul meu, stiu ca ma framant, ma intreb, ma gandesc...insa o accept asa cum e si o voi alapta exclusiv in continuare pt. ca ma intereseaza sa am un copil sanatos, nu gras;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Anya, saru mana din nou pt raspuns! Da, gangureste, da, aproape isi tine capul. Si daca e vorba doar de sobrietate, nu ma deranjeaza! Si asa cel mare e un ranjit, asta e mai serios!
Tizule, si Horia are cojite in cap, il dau cu Mustela, crema speciala de cojite de scalp si fata. Vad ca pe fata au trecut si incet incet se curata si cele de pe cap. Am inteles ca e o chestie normala, ce tine de adaptare la viata externa.

Andra, mami de Horia Andrei siDragos Alexandru

www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Scriu si eu repede cit apuc din tot ce am de spus .Am adormit iezii mari , dar cel mic trebuie sa se trezeasca ,asa ca ...

1.Suzeta-sunt contra ei ,dar la cei mari am dat-o ,nu din prima saptamina ,ci cam in perioada in care erup dintisorii.Acum sotul ma bate la cap zilnic sa ii dau suzi lui Bogdan cind il vede cu pumnul in gura .Daca nu as fi nevoita sa stau linga el si sa ii tin eu suzeta in gura ,mai ca i-as lasa-o ,dar asa nu se poate frate ...Mai am doi care urla linga mine Daca se ofera el sa-i tina suzeta de cite ori il vede cu degetul in gura sunt de acord .
Dar la fel de enervant e si cind il vad ca isi suge degetul chiar si cind il alaptez .Adica si tzitzi si deget in acelasi timp

2.Baia-Asta e un subiect care chiar imi place .Asta pt ca le place si lor

Sa nu va suparati daca eu o sa tot fac trimiteri la experienta cu iezii mai mari .Sunt ai mei si n'am ce face Pe Mihnea l-am bagat in cada de pe la 2 luni .Adica facea baie odata cu tat'su .Asa am scapat eu de durerea de spate .Pe Tudu l-am bagat ceva mai devreme ,adica de la prima lui baie acasa .El cred c-a prins doar vreo 3-4 bai in baliuta .Bogdan e deocamdata cel mai vaduvit de placerea de a fi inconjurat de cit mai multa apa . Nu mai are loc de fratii lui .Ma intelegeti ,nu .Nu pot risca sa ii bag pe toti 3 odata in cada .Astia mari ,cum aud apa curgind s-au dezbracat imediat si se urca singuri in "piscina"

3. - vorba cintecului "e bine ,bine , e foarte bine "
Prima data ,ca de obicei , a fost ceva mai greu,dar aveam experienta deja,si eu si sotul ,asa ca ne-am descurcat .
Inainte de a ne muta ,m-a enervat la culme o vecina cu niste vorbe aruncate aiurea si intr-un moment in care eu eram deja in culmea furiei .Iesisem singura afara cu toti 3 ,si la intoarcere cei mari urlau ca nu voiau sa intre in lift ,iar cucoana ma intreaba :"3 ai maica? Dar tu ce faci ,fato , nu mai dormi noaptea ?"

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Da,Alinule, conform doctoritei mele il contaminez prin raceala!.Insa de
anticorpii pe care ii primeste de la mine sa se apere contra racelii care bantuie la noi toti in casa nu mai zice nimic!. Ma doare sufletul de femeile care isi pun baza in ea si nu au alte surse de informare! Insa asa cum ai zis si tu, trebuie sa aiba si medicii pacienti ca sa nu moara de foame, nu????

Andra, mami de Horia Andrei siDragos Alexandru

www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi

Mergi la inceput