Strumfi de iulie-august 2007 (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

A, si am uitat sa sriu ca Victor nu mai incape in cadita, asta pentru ca aici caditele sunt foarte mici fata de cele din Romania dar si baiatul e lungan, cred ca seamana cu bunica-su care are 2 m. Va trebui sa-l tinem in fundulet oarecum desi lui ii place sa se lungeasca in apa, doar capul ii ramanea afara. Dar acum ca e cat cadita, impinge din picioare si se da cu capul de partea opusa
Singura solutie ar fi sa-i facem in cada mare dar o sa ne cocosam detot. Dar pentru bebe, ce nu facem noi !?

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

[url=http://community.webshots.com/user/dianapaun?vhost=community]Poze[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

andutzy...nu ma mai mira nimic din sfaturile date de unii. noroc ca ai scaun la cap si stii ca poti alapta si cand esti racita.
despre zambet...mai asteapta. se poate sa fie el asa, mai zgarcit cu zambetele. incearca sa-si tina capul? gangureste?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alina.a

'neatza!
nici un subiect?nimic?
propun ceva?

la multi ani bb-lasi care ati avut ieri 2 luni!
nikole casa de piatra si beton armat!sa fie in cel mai norocos momemt!
cristina26 ultimile studii infirma riscul mortii subite la sugar din cauza dormitului pe burtica.pot fi milioane de alte cauze dar se pare ca nu asta e cea principala.se credea ca se intampla acest lucru din cauza faptului ca sugarul inspira aerul cald pe care tocmai la expirat,aer care este mai sarac in O2.dar se pare ca nu asta e cauza.dormitul pe burta poate fi chiar benefic.ajuta la scoaterea rapida a gazelor din stomac,fortifica muschii cefei la sugar,ajuta la cresterea armonioasa a oaselor bazinului si in aceasta pozitie contrar la tot ceea ce se crede copilul e cel mai in siguranta sa NU se inece.daca sta pe burtica si are reflux tot continutul se scurge pe salteluta,nu exista riscul de aspiratie,pe cand daca sta pe spate acest risc e ffff mare.cea mai sigura pozitie e cea pe lateral.in ungaria fata mea a fost la 2 sectii de nou-nascuti si acolo bb-ii stau numai pe burta.noapte elisuta mea doarme numai pe burta si e fff multumita.de multe ori am impresia ca a ragait destul si cand o pun pe burta mai baga o tura..eu nu as da pozitia asta pe nimic in lume.mi se pare doar ca a fost bagata in fata pt cauze necunoscute,asa ca sa existe totusi o explicatie pt ceva.dar e parerea mea discutata cu alti medici si mai ales am citit la greu desprea asta.
Mada deci mai vin serii…numai sa le cumpere si ai nostrii.
Lavinia si elisa mea a avut limba alba si m-am dat cu capul de pereti sa o curat pana cand am renuntat pur si simplu si acum nu mai are nimic.eu o curatam cu glicerina+stamicin e un preparat gata facut de la farmacie.
doamna jadi multa bafta,fa-i praf!

alina si bulina Elisa (20 iunie 2007)

am citit mult in ultimul timp despre asta si ai dreptate cu culcatul bebelusului pe burtica. la anya n-am fost asa curajoasa, dar arina doarme nopti intregi pe burtica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna ziua si de la noi, proaspat vaccinate.

Asa, baita se face in jur de 22:30 - 23:00, in cadita ei cu suport adaugat pusa in cada mare. Pe suport sta un prosopel, dar nu o acopar cu nimic. Nu stiam la inceput iar ei ii place. Insa insist tot timpul cu apa calduta pe piept, dau incontinuu, chiar daca in timpul asta cealalta mana face altceva. Sau incerc macar. Am inteles ca la pieptut le este frig daca sunt uzi. Spalam cutele de la gat bine bine, fetisoara, piciorusele ca au cute, manutele, si la subrat, pasa la fel cu apa si sapun lichid de bebe dar nu insist, asa cum dau pe tot corpul, si la fundulet la fel. Pe cap numai odata la 2-3 zile, nu e foarte cald la noi in casa si mi-e frica. Cu servetele cand face pipi si o curat bine la chiuveta sau cu servetele (daca treaba nu e prea serioasa) cand face caca.
Nu plange niciodata in baita (Andra parca povesteai de Alessiuta mea - deh, sunt nascute deodata) insa cand o scot si o impachetez in prosopel e suparata tare, plange de foame de nu imi mai vine sa o dau cu crema, cu nimic, doar sa-i dau copilului papa si sa se simta la caldurica.
Operatiunea baia se desfasoara in baie, eu o scot, tati sta la primire cu prosopelul pe care intai il pune pe caput si impachetata asa mergem in dormitor.

Celalalt subiect: ne-am apucat pe la 5 saptamani de la nastere. E super.

pupici

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

Poze cu printesa mea www.flickr.com/photos/13994486@N00/show/" target="_blank">Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Buna ziua si de la noi,

Pt ca 13 iulie a fost o zi atat de prolifica vreau sa urez si eu La Multi Ani bblushilor aniversati ieri: Alex, Miruna, Matei, Mihnea Ionut, Alessia Maria, Mara Teodora, Adela Patricia dar si azi: Bogdan Andrei si Teodor.

Jadi, bafta la examen!

Nikole, casa de piatra. Sa fiti sanatosi, sa va iubiti mereu ca acum, ba chiar mai mult.

Andra, Mada, multumim de aprecieri, .

Raspunsuri la subiectele zilei mai tarziu ca acum trebe sa alimentez comoara.

Pupaturi si o zi buna va doresc,

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

baita facem si noi in fiecare seara. am cadita din aceea cu forme, de la anya, si sunt f multumita de ea.o spal cu produse chicco sau sanosan. acum am sampon si sapun klorane.
ca sa nu le fie teama si sa planga la baita, in primele dati m-am dezbracat si eu pana la brau si le-am lipit de corpul meu, apoi le-am bagat incet-incet in cadita. le-am udat progresiv cu apa, pana s-au obisnuit si am pastrat contactul vizual si le-am vorbit in permanenta. baita o face si tati, care este mare expert,
pe arina o mai spal si la chiuveta, mai ales zilele astea cand e mai frig in casa.
apoi o ung cu ulei pe corp, ii dau cu crema de galbenele si o imbrac. la inceput am evitat sa-i fac baita dupa masa, ca sa nu verse. apoi, pentru ca plangea de foame, am hotarat sa-i dau un san inainte de baie, sa o las 20 de minute si apoi sa-i fac baita. nu mai plange, nu varsa, ba chiar ii place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Diana pune toata treaba asta http://community.webshots.com/user/dianapaun?vhost=community intre ghilimele si ar trebui sa iasa ce incerci tu

Simo de Matei Hisham

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

quote:
Originally posted by Anya20

andra, pune mana si curata pasarica fetii! ce-i prostia asta?! am mai auzit-o. tu saraca n-ai nici o vina, ca asa ti s-a spus. s-o intrebi pe doamna dr cum se simte dumneaei daca nu se spala zilnic pe acolo...nu mai zic pe o perioada asa indelungata. au si bebelusii secretii, e firesc. poate nu la fel de multe ca noi, dar au si e foarte neplacut sa le lasi asa (ca sa nu zic altfel!). eeeei, ca m-am suparat.

Alina, sa stii ca eu am mai curatat zona, chiar daca mi s-a spus sa nu. Si am facut asta pt ca uneori gaseam kk si mi se parea anormal sa nu "atentez" in zona aceea. Asa ca am cam incalcat "sfaturile" primite in maternitate.

Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Fetelor, hai ca vin cu o intrebare pe care ma chinui sa o scriu de cateva zile. De la inceputul saptamanii ne confruntam cu o problema: Marei i-au aparut pe scalp niste cojite care seamana de fapt cu niste solzisori. arata ca si cum ceva s-ar fi uscat si s-ar fi crapat. faza este ca vad ca acum s-a extins, inainte avea doar in varful capului, iar acum vad ca se intinde. Ce sa fac? Eu o spal pe cap si corp cu Nivea Kids. Schimb produsele, dar cu ce sa o spal sau sa o dau sa-i treaca? Alina, daca ai un sfat, te rog nu ne ocoli. Multumim anticipat!

Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuciaZ spune:

Buna ziua fetelor!
Se pare ca nu reusesc sa tin pasul cu voi , in privinta cititului, ca de scris nu mai zic.
Am si eu o mare nelamurire. Eu ii dau numai san bebeului, la cerere, dar in doua saptamani nu a luat decat 200 gr si ceva in greutate. de la 3,5oo a ajuns la 3,700 si un pic. oare este destul sanul mau sau ar trebui ceva completare?(nu prea imi surade ideea).
Dr spune sa asteptam sa treca o luna si ceva ca sa vedem daca bagam completare sau nu.
El, saracutul , intre mese, doarme cam 2-3 ore, daca nu ne supara colicile. Cateodata cere si mai repede, asta atunci cand suge putin si adoarme la san. Degeaba il ciupesti sa suga, nu vrea si pace.
Voi ce spuneti?
Multumesc anticipat.
AAA La Multi Ani! celor care au facut deja 2 luni.

Lucia, mami de Cristian, 26.08.2007
Viata e prea frumoasa ca sa pierdem macar o zi fara a ne bucura de ea

Mergi la inceput