Strumfi de iulie-august 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 27
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by AndraZ
Seara buna!
Cat despre pediatrii.....unii sunt din "generatia de aur" si inca mai recomanda aceasta "diversificare" timpurie. E drept ca noi asa am crescut, dar nu toti suntem chiar sanatosi.sfaturile de acum 15 ani nu sunt actuale pt ca traim in alte vremuri, cu alte probleme de mediu, alti factori nocivi fata de acum 15 ani.
Eu am o propunere. Hai sa facm o lista de intrebari si raspunsuri si sa facem niste link-uri catre ele. Asa macar vom evita repetarea intrebarilor ce se regasesc mereu in fiecare capitol: sughitul, febra, ceaiul etc. Parca si Deni a propus asta inca de cand eram la odisee.
BUNA IDEE!
Anya, nu te supara ca pun intrebari care s-au mai pus, dar eu sunt cu bb mai mic ca al vostru cu multisor, si cand vorbeati despre asta eu eram inca nenascuta. si apoi am avut zile destul de grele (mai ales la inceput) si nu am reusit sa deschid calculatorul decat destul de rar.
multumesc mult pentru raspuns. oricum, dupa ce i-am dat o zi sab, am renuntat, si tot aia e.
Andra siMara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
atat de mari suntem
mamii spune:
slava domnului ca nu le.ai descoperit mai devreme!Ca mie mi se rupe sufletu cand il vad cu lacrimi in oki
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank">
Alex 13.07.07
povestea lui
Alex
jadi spune:
mamii, vine vremea cand te bucuri de lucruri atat de simple ca de exemplu: face copilul pipi cu jet, kk miroase frumos/nu are mucozitati si i-au aparut lacrimile! Lucruri esentiale la un copil mic ![]()
Deni &
Vlad & Tudor
jeni71 spune:
Maria1111-si mie mi-a spus pediatra de masaj la coltul ochiului. Insa pt siguranta ieri i-a luat proba din lichidul care curge din ochisor sa vedem exact despre ce este vorba. Incerc si cu masaj si astept rezultatul. Fina mea la fel a patit cu fata, i-a facut masaj, i-a pus picaturi in ochi insa i-a pus picaturi dupa ce i-a facut analiza secretiei din ochi ca sa vada la ce reactioneaza. In final pe la 4-5 luni a trebuit sa desfunde la medic glandele lacrimale de la ochisor. Sper sa nu fim asa ghinioniste ! Eu astept saptamana viitoare rezultatul secretiei, si apoi vad daca e cazul sa merg la oftalmolog sau nu. Sper sa nu si sa treaca ! Acum fac masaj si sterg ochiul cu ser fiziologic.
aylin_tarcan spune:
anya, vreau si eu sa iti multumesc pentru sfaturile tale in care am o incredere oarba. am o pediatra care are teorii invechite (cele pe care tu le combati). drept urmare ascult si urmez tot ce spui! de aia si inteb. pentru ca cuvantul tau e lege pentru mine. avem mare noroc ca te avem. 
si pentru listuta cu alaptatul, si eu tot cu alaptatul exclusiv. desi brosuta cateodata suge 10 min la un san ca haplea si pe urma la al 2lea nu mai vrea.
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
atat de mari suntem
fianna spune:
Ma inscriu si eu pe lisa alaptatului. Recunosc insa ca ii dau o data pe zi lapte muls cu biberoul. Incerc sa scap si de acest obicei dar e bun atunci cand mai plec de acasa. Nu stiu cum dar chiar si o ora dca lipsesc pare sa-i fie foame si atunci ii da mama mea cu biberonul si il linisteste. Prefer asa decat sa stiu ca tipa de foame.
Si tot apropos de alaptat, am citit cam tot ce s-a discutat de multa vreme in aceasta privinta, dar am in continuare o neclaritate. Productia de lapte se micsoreaza dupamasa? Mie nu prea mi-a venit sa cred dar.....puiul meu mananca juma de zi la 3 ore si apoi doarme multumit insa cum trecem de pranz( cam pe la 3-4) numai la piept ar sta. Am impresia ca toata dupa masa trece 5 min la san, 10 min somn,si tot asa. Ba mai mult, adoarme aproape instantaneu la san si cand il pun in patut se trezeste si vrea iar. Nu imi explic de ce ar fi mult prea obosit dupamasa ca sa manance cum trebuie fara sa adoarma.
Un alt obicei cae la noi nu se incadreaza in normal e faptul ca dupa 2 saptamani a renuntat la masa de noapte. Sper sa nu creez frustrari dar doarme cam 6 spre 7 ore pe noapte. Apoi mananca bine si mai doarme 2 ore. La inceput m-am ingrijorat dar a luat totusi in greutate, nu mult dar e in limitele normalului asa ca nu m-am mai stresat. Recunosc insa ca la inceput ma trezeam eu noaptea speriata ca se deshidrateaza copilul.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum e laptele de dupamasa; e mai putin sau sunt eu dusa?
fianna
Matthew Peter
01.08.2007
A WORLD WONDER
witchy_witch spune:
Hopa si eu ca am 5 minute libere de la "seful" cel mic... De 2 zile incoace sunt suzeta ambulanta, este disperat dupa tzitzi, nu doarme si nu tace daca nu simte tzitzi in gurita, sunt disperata. Sper sa fie doar o faza, am incercat orice: suzeta, balanganit pe picioare cu perna, adormit si apoi pus in patut la el. Degeaba! In cateva minute fara tzitzi incepe sa faca precum pestele pe uscat sa deschida si sa inchida gurita continuu cautand tzitzica. Si apoi incepe sa urle isteric, de parca il omoara careva. Nu stiu ce sa ma mai fac cu el, ca ieri si azi noapte l=am tinut atarnat de mine peste jumatate de zi si ma simt ca o suzeta imensa si nu am timp nici sa dorm.
Daca aveti vreo idee despre cum sa=l dezvat raman recunoscatoare. L-a,m lasat si singur in patutz (hranit si schimbat) sa vad dupa cat timp oboseste de urlat si adoarme, dar dupa 1 ora jumate l-am luat eu, ca deja nu mai avea glas de cat urlase saracutul. Nu il doare nimica, doar e dependent si obsedat de tzitzi.
Diana2007 spune:
Buna fetelor,
Am reusit sa facem si noi album !
Valen, am incercat sa-ti trimit un mesaj privat dar imi spune ca nu accepti. Eu mi-am activat optiunea asta,spune-mi cum sa procedez in continuare pentru ca nu prea le am cu forumurile ...
Pe curand,
Diana, mama lui Victor Christian
[url=http://community.webshots.com/user/dianapaun?vhost=community]Poze[/url]
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by fianna
Ma inscriu si eu pe lisa alaptatului. Recunosc insa ca ii dau o data pe zi lapte muls cu biberoul. Incerc sa scap si de acest obicei dar e bun atunci cand mai plec de acasa. Nu stiu cum dar chiar si o ora dca lipsesc pare sa-i fie foame si atunci ii da mama mea cu biberonul si il linisteste. Prefer asa decat sa stiu ca tipa de foame.
Si tot apropos de alaptat, am citit cam tot ce s-a discutat de multa vreme in aceasta privinta, dar am in continuare o neclaritate. Productia de lapte se micsoreaza dupamasa? Mie nu prea mi-a venit sa cred dar.....puiul meu mananca juma de zi la 3 ore si apoi doarme multumit insa cum trecem de pranz( cam pe la 3-4) numai la piept ar sta. Am impresia ca toata dupa masa trece 5 min la san, 10 min somn,si tot asa. Ba mai mult, adoarme aproape instantaneu la san si cand il pun in patut se trezeste si vrea iar. Nu imi explic de ce ar fi mult prea obosit dupamasa ca sa manance cum trebuie fara sa adoarma.
Un alt obicei cae la noi nu se incadreaza in normal e faptul ca dupa 2 saptamani a renuntat la masa de noapte. Sper sa nu creez frustrari dar doarme cam 6 spre 7 ore pe noapte. Apoi mananca bine si mai doarme 2 ore. La inceput m-am ingrijorat dar a luat totusi in greutate, nu mult dar e in limitele normalului asa ca nu m-am mai stresat. Recunosc insa ca la inceput ma trezeam eu noaptea speriata ca se deshidrateaza copilul.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum e laptele de dupamasa; e mai putin sau sunt eu dusa?
fiannaMatthew Peter
01.08.2007
A WORLD WONDER
felicitari! ai un copil minunat. doarme noaptea, mananca bine ziua....catre seara e normal sa suga mai des, pt ca bebelusii devin mai agitati. pentru ei toti stimulii din timpul zilei pot fi extrem de solicitanti, de aceea pot plange chiar de oboseala. atunci cauta alinare la sanul mamei, sug mai des si mai "nervos", plang aparent degeaba (sau chiar pot avea dureri de burtica). e normal ca in aceste conditii sa para ca ai sanii mai goi. daca bb creste bine, nu ai de ce sa-ti faci griji.
aylin, nu e obligatoriu ca bblina sa suga din ambii sani la un alaptat. e ok si daca suge dopar dintr-unul. important e sa creasca in limitele normale.
jeni71 spune:
Irinusha si ddanagh subscriu celor scrise de voi
. Nu inseamna ca nu suntem mame daca nu alaptam din diverse motive. LA mine nu a fost comoditatea, ci lipsa laptelui si slava Domnului m-am muls si-am incercat. Pana la ultima picatura de lapte de la mine i-am dat. Si la primul copil a fost la fel si era acum 11 ani cand aveam 25 ani.
Referitor la diversificare-la primul copil acum 11 ani am inceput diversificarea la 6 saptamani, insa acum mi-a zis clar pediatra pana la 5 luni in afara de lapte sa nu-i dau nimic. S-au schimbat multe in 11 ani si nu sunt indaratnica, ascult sfatul medicului care vad ca corespunde cu ce scrieti voi aici.

Mara Teodora(13.07.2007)