Strumfi de iulie-august 2007 (2)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Era sa uit, am o intrebare importanta la voi. Mie mi s-au decolorat lohille pana au ajuns mai mult galbui decat maronii, si au scazut mult in cantitate (am vrut ieri sa incep sa pun tamponele din alea igienice zilnice, si nu tampoane de menstruatie). Azi dimineata insa m-am speriat pentru ca aveam un tampon din ala mare plin cu sange. Sange rosu spre roz (dar mai mult rosu), nu maro, nu galbui, nu decolorat. M-am schimbat si cu tamponul nou iar simt ca am scurgeri abundente. O prietena mi=a spus ca si ea a mai patit asa pana la 6 saptamani, si ca se mai intampla, dar important e sa nu curga o zi intreaga asa. Dar din cand in cand sa ma astept sa mai vina cate un "val" din asta rosu si abundent. Oare chiar o fi normal? Am 2 saptamani si 2 zile de la cezariana si nu stiu daca sa merg la un consult special pentru asta sau nu.

Astept si opinia voastra din experientele proprii. Va rog mult sa imi raspundeti si mie, ca nu stiu ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

Hallo fetelor!!!

M-a cam socat ultimele pagini citite, asa ca va raspund si eu cu parerea mea, desi as putea sa nu o fac dar, este important sa sustin parerea lu ANYA, si a celor lalte ca Jadi, Alina.....
De ex. acum stau cu Merwana la san, pe cand citeam paginile din urma eram cu poma la celalat san si va citeam.... si nu imi vine inca sa cred ce se vorbeste de diversificare si ceai si eu stiu mai ce.... cand copilul vostru are nevoie doar de lapte acum!
Nu sunt mama eroina, dar am crescut un copil venit prematur, si am avut doar 6 sapt. lapte, am plans cand nu am mai avut si atunci nu m-am lasat sa nu alaptez chiar daca prin spital sau mirat ca am reuseam sa duc cativa ml de lapte la copilul meu, si doar eu stiu cum ii trageam din mine, pentru ca nu am nici sani mari si nici sfarcuri, si in plus credeam ca imi va lipsi si laptele... dar nu a fost asa!
Am avut pe atunci 6 sapt. lapte si daca nu as fi avut cred ca as fi intrat cu siguranta in depresii, de aceea Bravo LUNA ca esti asa de puternica!
SE RENUNTA PREA USOR LA ALAPTAT !!!!!!Sustin asta, pentru ca la al doilea copil am avut si eu dureri, am plans si eu, am crezut ca mor de cat de tari imi erau sanii, dar tot nu am renuntat sa alaptez, chiar daca uneori mai trebuie sa complectez cu formula, primul lucru ce il fac e laptele de mama, acesta are prioritate si asta primeste copilul meu intai.Imi pare rau ca nu am lapte destul, dar cat am trag de fiecare picatura.Imi fac timp pentru copilul meu si stau cu Merwana si o ora daca e nevoie la san, nu ma uit la ceas cat o alaptez, adoarme ea cu tzitzi in gura si stiu ca e fericita sa primeasca ce e mai bun.
Dar nu inteleg, de ce se renunta asa de usor, alaptarea nu e usoara si fiecare are dureri exact asa cum le-a descris ALINA in povestirea ei pe scurt, le-am simtit si eu, dar conteaza PERSEVERENTA cu care continui sa lupti pentru copilul tau. Si atunci cand il ai, ai o alta forma de responsabilitate, si daca nu o asumi, culegi roadele propriilor greseli. O diversificare inceputa la 2 luni, nici nu vreau sa ma gandesc ce urmari poate avea la fel cum le-a descris deja ANYA, eu am inceput la Maxima la 5 luni cu cateva lingurite de suc de morcovi, si cateva lingurite de piure de morcovi, nicidecum cu suc de portocale, sau de ce nu incepeti direct cu COLA!??????????
Zahar in ceai????????????? Ce e asta??? Eu nu folosesc, dar mai un bebe de 2 luni???? Aveti habar ce nociv e zaharul la varsta asta????
Maxima a primit ceai dar mereu neindulcit si credeti ca nu l-a baut??? Daca ii e sete il bea.Merwana nu a primit deloc ceai, bea 130ml o data, azi noapte au fost chiar 170ml si azi are doar 3 sapt. la ce sa mai complectez cu ceai????
Mai, fetelor, ganditi-va ce faceti cu copii vostri!!!! Si apreciez rabdarea lu ANYA de a sta cu doi copii si a va scrie aici, a va indruma, eu chiar ca nu as avea rabdare sa fac asta, mai ales ca se tot repeta atatea intrebari.....
Sper sa nu va suparati ca mi-am dat cu parerea....dar ganditi-va putin si la fetele astea ANYA si JADI care au si ele 2 copii si in plus nu cred ca sunt lipsite de probleme.... mai stau si se sacrifica si sa va raspunda la toate, si nimeni nu are nici o obligatie.
Vorba lu ELIUTZA v-am citit si nici nu stiati ca sunt aici!

LUNA: fetita ta e deja fotomodel!!!!! Super pozele !!!!

KARLIGUTZA: mi-ai facut pofta cu gogosile tale !!!!!

Va pup.

Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Tare mult ati mai scris ,va citesc de ceva timp.
Si eu sunt o mamica fericita ca alaptez .Mie mi se pare infinit mai greu cu formula. Eu tre' sa am grija doar sa ma spal pe miini si pe sini pe cind fetele cu lapte praf..
La cel mare am plins 3 zile ca n-am lapte,apoi mi-a venit dar canalele erau infundate si o noapte intreaga voinicelul lu mama a lucrat de le-a desfundat.Apoi nu au mai fost probleme ,l-am alaptat pina la un an.
Andrei a fost nascut la 37 sapt.(n-a vrut sa stea mai mult)nu avea instinct de supt (asa a zis dr.)dar aveam eu lapta si iistorceam lapticul in gurita si incet incet a inceput sa suga,obosea usor, a scazut 200g in maternitate (ma certat moasa ca-l obosesc mult cu suptul)dar a fost bine si de data asta.
Pt mine a fost usor in comparatie cu ce am citi pe aici.
te inteleg Luna ca te simti frustrata ca nu ai alaptat.Si eu as fi vrut sa nasc natural si nu am putut .As fi vrut sa traiesc si eu bucuria asta.
Important e sa ne crestem copii in mod responsabil.

http://community.webshots.com/user/Nonna0223

Monica ,mami fericita de Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria1111 spune:

quote:
Originally posted by witchy_witch

Era sa uit, am o intrebare importanta la voi. Mie mi s-au decolorat lohille pana au ajuns mai mult galbui decat maronii, si au scazut mult in cantitate (am vrut ieri sa incep sa pun tamponele din alea igienice zilnice, si nu tampoane de menstruatie). Azi dimineata insa m-am speriat pentru ca aveam un tampon din ala mare plin cu sange. Sange rosu spre roz (dar mai mult rosu), nu maro, nu galbui, nu decolorat. M-am schimbat si cu tamponul nou iar simt ca am scurgeri abundente. O prietena mi=a spus ca si ea a mai patit asa pana la 6 saptamani, si ca se mai intampla, dar important e sa nu curga o zi intreaga asa. Dar din cand in cand sa ma astept sa mai vina cate un "val" din asta rosu si abundent. Oare chiar o fi normal? Am 2 saptamani si 2 zile de la cezariana si nu stiu daca sa merg la un consult special pentru asta sau nu.

Astept si opinia voastra din experientele proprii. Va rog mult sa imi raspundeti si mie, ca nu stiu ce sa fac.

Mamica de Alexandru - 22 august 2007
www.flickr.com/gp/12458921@N03/N5vm6A" target="_blank">Poze cu Alexutzu

Si eu am patit-o la fel pe la 3 saptamani si am citit pe web ca poate fi si din cauza extenuarii si ca ar fi cazul sa "o las mai moale" si sa incerc sa ma odihnesc mai mult. Asa am facut si dupa vreo 24 ore s-au mai diminuat lohiile. Complet insa nu au disparut decat pe la 5 sapt. Oricum daca observi cheaguri mari de sange rosu e mai bine sa mergi de urgenta la doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimi spune:

Si eu o parere despre diversificare daca mi-e permisa, desi atatea deja ca nu cred ca ma exista dubii pentru cine vrea sa asculte... Alexander a papat tzitzi pana la 6 luni, apoi am inceput cu alimente usoare si care nu sunt alergogene.Am luat-o usor ca nu pierdeam nici un tren si bine am facut.A crescut la fel de bine in greutate, nu l-a durut nika, a acceptat papa asa cum i-o dadea mamii si nici n-a fost lipsit de nutrienti.Nu piede nimic daca nu mananca imediat kiwi, banane, porto si mai stiu eu ce...are atata timp.
Pentru mamicile cu primul puiut, luati-o sistematic si cu cap si va avea de castigat bebbe.

Suzeta i-am dat lui Alexander, la un an am uitat-o la munte si in seara respectiva a uitat-o si el.Nu e intotdeauna asa usor am inteles, dar exista dezvat.Fiecare lucru nou pentru ei, presupus dificil , necesita 3 zile de ''chin'' din partea noastra.Gen: scos suzi, dormit singurel in pat, sau in camera.Asa ca hai sa mai revenim la subiect diversificare prin iarna.

Am vazut si poze de printesa de Luna si m-au daramat.Vreau si euuuuu !!!.Ma duc sa vad si altele.

Simo , ora de nastere 12.20 si scor 9.Dormea, nu tipa, a trebuit sa-l deranjeze doctorul.

Poze noi jun.

Miki,mami de Alexander (12.12.04) si Yannis cu pozici proaspete. (28.08.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by witchy_witch

Hopa si eu ca am 5 minute libere de la "seful" cel mic... De 2 zile incoace sunt suzeta ambulanta, este disperat dupa tzitzi, nu doarme si nu tace daca nu simte tzitzi in gurita, sunt disperata. Sper sa fie doar o faza, am incercat orice: suzeta, balanganit pe picioare cu perna, adormit si apoi pus in patut la el. Degeaba! In cateva minute fara tzitzi incepe sa faca precum pestele pe uscat sa deschida si sa inchida gurita continuu cautand tzitzica. Si apoi incepe sa urle isteric, de parca il omoara careva. Nu stiu ce sa ma mai fac cu el, ca ieri si azi noapte l=am tinut atarnat de mine peste jumatate de zi si ma simt ca o suzeta imensa si nu am timp nici sa dorm.

Daca aveti vreo idee despre cum sa=l dezvat raman recunoscatoare. L-a,m lasat si singur in patutz (hranit si schimbat) sa vad dupa cat timp oboseste de urlat si adoarme, dar dupa 1 ora jumate l-am luat eu, ca deja nu mai avea glas de cat urlase saracutul. Nu il doare nimica, doar e dependent si obsedat de tzitzi.
Mamica de Alexandru - 22 august 2007
www.flickr.com/gp/12458921@N03/N5vm6A" target="_blank">Poze cu Alexutzu

cum sunt dealtfel toti barbatii.... stai linistita, e o perioada trecatoare. la anul pe timpul asta cand vei vrea tu sa-l iei in brate n-o sa mai vrea el , iar peste 15 ani nici atat. halal incurajare, dar ai incredere si rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

ma bucur din suflet cand scrieti aici povestile voastre despre alaptat. nu e usor pentru nimeni si cred ca asa incurajam multe mamici. si mai ales ma bucur cand scriu fetele din diaspora care imi intaresc convingerea ca nu am luat-o de tot pe aratura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

quote:
Originally posted by andicu
'Neata.Alina(Anya) sa stii ca nu ma refeream la tine atunci cand am postat supararea mea! tineam sa precizez! si eu ca si celelalte fete iti multumesc din suflet pt ajutor si raspunsurile prompte, in plus, consider ca TU ai tot dreptul sa ne "jumulesti" pt ca stii ce spui!
Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/1265111765/in/set-72157600689970094/" target="_blank">Bebe Filip fotomodel(27 iunie 2007)www.flickr.com/photos/9457501@N02/sets/72157601740769804/" target="_blank">Botez FilipCum crestem noi
Fara pic de rautate te intreb, la cine anume te refereai, ca daca spui asta inseamna ca alte fete sunt vizate si ar fi corect sa le numim; io una, nefiind medic si dand uneori sfaturi pe aici, ma cam simt putin vizata si de aia te intreb; imi place sa cred ca te refereai la unele mamici pe care le intalnesti in parc si nu la noi. eu, cand dau un sfat, nu-l dau pt. ca asa e cel mai bine si asa trebuie facut (na ca ma si justic acum) ci pt. ca la mine a functionat si copiii mei sunt bine. Si daca tot e timpul destainuirilor, ma mananca degetele sa-ti spun (asa cum e defapt corect si cinstit, pt. ca m-am atasat mult de grupul asta)ca nici mie nu mi-e usor uneori desi asa las sa se inteleaga si fac mereu haz de necaz. Suntem singuri aici, fara bone, fara mame, fara soacre, fara prieteni apropiati in care sa am deplina incredere. Avem doar niste vecini pe care i-am cunoscut ieri,alaltaieri, atat, SUNTEM DOAR NOI 4. Eu din maternitate am venit cu Ines vinerea iar sotul meu luni a inceput serviciul; am avut cateva zile atunci in care a stat si sarah acasa ca ramasese fara gradinita. Nu vreau sa stiu daca mi-a fost greu sau nu, faceam ceea ce trebuie sa fac si-i multumeam lui Dumnezeu ca mi-a dat doi 2 copii sanatosi. Apoi, cand am citit ca esti in depresii si mi-am zis sa-ti scriu 2,3 vorbe, poate te ajut; stiu ca am cedat intr-o zi si-am plans sa ma omor cand am vazut ca unele dintre voi aveti atata ajutor din partea mamelor si tot va plangeti ca este extraordinat de greu cu un singur copil iar eu nici nu aveam macar cu cine sa vorbesc. Eu eram singura cu 2 copii, o mai sunam uneori pe mama, dar era si ea plecata si nu putea sa-mi raspunda mereu si oricum nu-i pot spune niciodata ca mi-e greu ca as supart-o. Asa ca intram pe la voi, prietenele mele virtuale;hai ca nu spun mai mult ca imi stric ziua si n-are sens ca e soare si ar trebui sa ma bucur de ultimele zile calduroase de vara; poate pare ca intretin o furtuna intr-un pahar cu apa dar cuvintele tale m-au deranjat foarte tare. Sper sa intelegi corect ceea ce am scris si sa nu crezi ca am ceva cu tine personal, ca te judec sau te acuz, ca nu am nici un drept sa fac asta insa unele cuvinte chiar m-au durut.IRINUSHA(hai ca va iau la rand si tu esti urmatoarea pe lista), vad ca ai pus ghilimele, semn ca ai cita pe cineva "numai laptele de mama este bun...."; pe cine ai citat? cine a spus asta? faptul ca incurajam alaptarea si noi, astea de am reusit s-o facem vrem sa dam un sprijin si mamicilor care sunt pe punctul de a renunta nu inseamna ca le acuzam pe celelalte care din diverse motive nu au reusit. sunt situatii si situatii, solutii si solutii; in ultima noapte la maternitate, eram asa obosita ca as fi renuntat la orice pt. 2 ore de somn; am sunat asistenta si am rugat-o sa-i aduca lui Ines formula ca nu mai rezistam. A venit, fara formula evident, m-a intrebat ce s-a intamplat si m-a linistit. Avusesem grija, atunci cand a intrat in tura, sa-i spun ca eu vreau sa-mi alaptez copilu' si nu vreau sa-i dau lapte praf si am rugat-o, ca in cazul in care cedez si cer, sa nu-mi aduca. (eu ma cunosc destul de bine si stiu ce reactii am in unele situatii asa ca mi-am luat masuri)Na, ca nici nu mi-am baut cafeaua si m-am suparat si pe stomacul gol; cred ca ar trebui sa iau o pauza de forum ca am devenit prea dependenta si vad ca uneori nu prea merita. Va rog sa nu-mi tineti isonu' si sa nu lungiti discutia asta ca n-as vrea sa degenereze si sa ne impartim in 2 tabere ca ar fi pacat.

Mergi la inceput

ANYA : eu respect ca iti dai mereu silinta sa ramai asa de plina de rabdare pentru fiecare in parte, trebuie ca ai o rabdare de fier, nu doar pentru familia ta, dar si pentru aproapele de langa tine... E foarte frumos !

Mergi la inceput

VALEN: mie mi-au dat lacrimile la ce ai scris.NO COMMENT ! Punct.!

Mergi la inceput