Strumfi de iulie-august 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 20
jadi spune:
peseu: sunt bucuroasa ca desi in momentele de groaza i-am dat suzeta lui dodo, nu o accepta decat foarte foarte rar. eu si acum am suzeta la Vlad si mi se pare ca deja are 2 dinti iesiti in afara!
Deni &
Vlad & Tudor
AndraZ spune:
Seara buna!
Alina, ai dreptate! 100%. ![]()
Eu ma recunosc in una dintre mamele care erau cat pe ce sa renunte la alaptat si care se impacienteaza foarte repede la crizele de nemancare ale copilului. Stii ca am apelat la ajutorul si la sustinerea voastra ca altfel o treceam pe Mara de mult pe supliment. Insa m-am decis sa rezist pana la ultima picatura de lapte, ca sa zic asa. Va fi mai greu cand voi incepe serviciul, dar nu am de gand sa o intarc pe Mara atunci, ci doar sa ii dau mesele din timpul zilei cu biberonul. Sper sa nu fie nevoie sa introduc formula si sa am lapte sa ii pot da. Oricum eu una personal iti multumesc din suflet pt morala pe care ne-o faci si pt faptul ca stai cu gura pe noi!
Si
si
pt celelalte sustinatoare, se stiu ele care ![]()
Cat despre pediatrii.....unii sunt din "generatia de aur" si inca mai recomanda aceasta "diversificare" timpurie. E drept ca noi asa am crescut, dar nu toti suntem chiar sanatosi.
sfaturile de acum 15 ani nu sunt actuale pt ca traim in alte vremuri, cu alte probleme de mediu, alti factori nocivi fata de acum 15 ani.
Eu am o propunere. Hai sa facm o lista de intrebari si raspunsuri si sa facem niste link-uri catre ele. Asa macar vom evita repetarea intrebarilor ce se regasesc mereu in fiecare capitol: sughitul, febra, ceaiul etc. Parca si Deni a propus asta inca de cand eram la odisee.
Andra si
Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei
cristina26 spune:
Alina, nu de Arina am intrebat ci de Anya. Imi pare rau daca nu m-am exprimat suficient de clar. Multumesc pentru raspunsul tau si pupici la "pete"
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by AndraZ
Seara buna!
Alina, ai dreptate! 100%.Eu ma recunosc in una dintre mamele care erau cat pe ce sa renunte la alaptat si care se impacienteaza foarte repede la crizele de nemancare ale copilului. Stii ca am apelat la ajutorul si la sustinerea voastra ca altfel o treceam pe Mara de mult pe supliment. Insa m-am decis sa rezist pana la ultima picatura de lapte, ca sa zic asa. Va fi mai greu cand voi incepe serviciul, dar nu am de gand sa o intarc pe Mara atunci, ci doar sa ii dau mesele din timpul zilei cu biberonul. Sper sa nu fie nevoie sa introduc formula si sa am lapte sa ii pot da. Oricum eu una personal iti multumesc din suflet pt morala pe care ne-o faci si pt faptul ca stai cu gura pe noi!
Si
si
pt celelalte sustinatoare, se stiu ele care
Cat despre pediatrii.....unii sunt din "generatia de aur" si inca mai recomanda aceasta "diversificare" timpurie. E drept ca noi asa am crescut, dar nu toti suntem chiar sanatosi.sfaturile de acum 15 ani nu sunt actuale pt ca traim in alte vremuri, cu alte probleme de mediu, alti factori nocivi fata de acum 15 ani.
Eu am o propunere. Hai sa facm o lista de intrebari si raspunsuri si sa facem niste link-uri catre ele. Asa macar vom evita repetarea intrebarilor ce se regasesc mereu in fiecare capitol: sughitul, febra, ceaiul etc. Parca si Deni a propus asta inca de cand eram la odisee.
Andra siMara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei
lapte vei avea atata timp cat va suge mara. daca revii la serviciu la 7 luni, atunci va fi diversificata si va primi lapte de la tine dimineata si seara. asa ca nu va trebui nici atunci formula. decat daca vrei tu s-o intarci.
sunt de acrd cu ideea cu linkurile catre intrebari si raspunsuri.
Maria1111 spune:
quote:
Originally posted by andicu
Nici eu nu-i dau nimic lui Filip cand sughita, mai rar un pic de ceai daca am facut, daca nu il las sa-i treaca singur, ridicat pe umar sau masat pe spate...oricum, ii trece destul de greu cateodata.
Si lui ii curge un ochisor, are deja aproape o luna, s-ar parea ca are canalul lacrimal infundat, pt ca ii lacrimeaza ochiul mai des si are o secretie galbuie care se intareste si se transforma in cojite. Am schimbat 3 feluri de picaturi pana acum: Tobrex, Netacin si acum Ciflox parca ( Ciprofloxacin). De la ultimul parca ii e mai bine, curge mult mai putin dar tot nu-i trece si avem o saptamana deja.
Am auzit ca se poate desfunda canalul prin masaj, dar cum si unde??!!
La baza nasului, langa coltul ochiului, apasat usor circular de cateva ori pe zi; la noi a avut efecte in cateva zile cand avea bebe 2 saptamani si avea scurgerile acelea galbui.
Anya20 spune:
cristina, am vazut ca de anya, dar am zis ca ai gresit tu
. anya nu-si mai suge degetul de la 4-5 luni.
cristina26 spune:
Anya20
eu apreciez tot ceea ce spui. iti multumesc din suflet pentru sfaturule tale si pentru ca iti pasa
Apoi nici eu nu sunt mai breaza ca restul. Barbatul si lacteticiana incercau sa imi spuna sa nu ma mulg in primele zile si nu au reusit. Al meu inca m-a rugat sa nu o fac la inceput (stia ca daca vad ce putin lapte am o sa ii dau fomula la fata ~asa a si fost~ i-am dat formula 2 mese pe zi 4 zile, apoi mi-a venit laptele, pana atunci aveam doar colostru).
Oare de ce fac femeile mastita? eu m-am pompat cu Paul 7 luni jumate si nu am facut nimic, iar cu el ma pompam din trei in trei ore 15 min.
M-am hotarat sa nu imi iau dadaca asa ca voi fi obligata sa stau cu fata tot timpul si am sa o alaptez. Nu o sa ma mai mulg.
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
andicu spune:
Multumesc mult Maria! 
Andicu mami de
www.flickr.com/photos/9457501@N02/1265111765/in/set-72157600689970094/" target="_blank">Bebe Filip fotomodel(27 iunie 2007)
www.flickr.com/photos/9457501@N02/sets/72157601740769804/" target="_blank">Botez FilipCum crestem noi

cristina26 spune:
quote:
Originally posted by Anya20
cristina, am vazut ca de anya, dar am zis ca ai gresit tu. anya nu-si mai suge degetul de la 4-5 luni.
Impresionant.
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
cristina26 spune:
quote:
Originally posted by cristina26quote:
Originally posted by Maria1111
[quote]Originally posted by andicu
Nici eu nu-i dau nimic lui Filip cand sughita, mai rar un pic de ceai daca am facut, daca nu il las sa-i treaca singur, ridicat pe umar sau masat pe spate...oricum, ii trece destul de greu cateodata.
Si lui ii curge un ochisor, are deja aproape o luna, s-ar parea ca are canalul lacrimal infundat, pt ca ii lacrimeaza ochiul mai des si are o secretie galbuie care se intareste si se transforma in cojite. Am schimbat 3 feluri de picaturi pana acum: Tobrex, Netacin si acum Ciflox parca ( Ciprofloxacin). De la ultimul parca ii e mai bine, curge mult mai putin dar tot nu-i trece si avem o saptamana deja.
Am auzit ca se poate desfunda canalul prin masaj, dar cum si unde??!!
La baza nasului, langa coltul ochiului, apasat usor circular de cateva ori pe zi; la noi a avut efecte in cateva zile cand avea bebe 2 saptamani si avea scurgerile acelea galbui.
La noi masajul nu prea a avut efect. Dar nu am fost nici eu perseverenta.
Editez: aici nu se da nimic la bebelusi, dupa cum stiti si voi de altfel. Aici se recomanda masajul asa cum l-ai descris tu, dar nu si picaturile.
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul