Strumfi de iulie-august 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 19
andicu spune:
Salutari si de la noi, e drept, mai rarut, da atat putem!
Azi am facut si noi vaccinul de 2luni, Infanrix Hexa si deocamdata e ok. Nu a facut febra, dar a fost cam agitat toata dupa-amiaza, ceea ce nu-i sta in obicei.A plans putin cand l-a intepat si eu n-am putut sa ma uit, ca mi-era tare mila de el!
De la 12.00 a adormit abia acum 15 min., in rest, a tinut-o intr-o pedalare continua si cu chef de vorba
.
De la dr pediatri mi s-au dat 2 recomandari diferite : dr de fam. a zis sa-i dau supozitor cu paracetamol pt sugari, dr pediatru 2 a zis sa-i dau 2ml (1/2 din doza cea mai mica recom. pt 3 luni peste 6kg) de Panadol Baby preventiv pt febra. Acum nu stiu cum e mai bine: cu supozitor ( desi in prospect scrie ca peste 6 luni) sau cu Panadol unde scrie ca se da si la 2 luni daca are peste 6 kg si la recomandarea dr sau deloc! 
Bebe are 6.200kg si 60 cm si ne-am trezit ca nu ne mai vin costumasele cu maneca lunga, date fiind cele 15 grade C de afara!
asa ca trebuie sa mergem la cumparaturi ca n-am decat vreo 2 ramase cam mari pt el...
Bun venit mamicilor noi si felicitari proaspetilor crestini! am mai vazut si poze superbe, mi-e greu sa retin ale cui erau toate, toti bebeii sunt taaaare frumosi! 
Apropos de program: noi mancam la 3.30 - 4 ore , iar seara, dupa masa de la 9-10 mai mananca pe la 3-4 si apoi pe la 6-7 dimi. Mai naspa e ca dupa aia nu prea mai doarme si eu daca ma trezesc de la 6 sunt cam zombi in ziua urmatoare. Visez si eu la momentul in care nu se va mai trezi la 3-4 sau macar de-ar manca mai tarziu seara, pe la 11 ca sa doarma pana la 5...stiu ca suna cam egoist, dar si eu eram D'aia care se culca tarziu dar prefera sa doarma o ora in plus dimineata!
Ziua nu prea pot sa dorm pt ca mereu apare altceva de facut, iar el doarme cam o ora maxim odata, si spre seara vreo 2-3.
Andicu mami de
www.flickr.com/photos/9457501@N02/1265111765/in/set-72157600689970094/" target="_blank">Bebe Filip fotomodel(27 iunie 2007)
www.flickr.com/photos/9457501@N02/sets/72157601740769804/" target="_blank">Botez FilipCum crestem noi

Luna1 spune:
quote:
Originally posted by andreea c
Neata!
A inceput cineva diversificarea? Mie mi-a zis pediatra ca de la sase saptamani sa-i dau suc (mere, portocale sau morcovi). Mi s-a parut cam devreme si am tot amanat.
Andreeade
www.flickr.com/photos/10297879@N05/sets/72157601099580345/" target="_blank">Radu Stefan (12.07.2007)
nunta noastra 2 iulie 2005
Pediatra ta e cu capul, scuza-ma ca-ti zic. Poate par categorica insa asa cum ai grija de stomacelul lui acum asa il va avea mai tarziu. Pana la 6 luni se da lapte exclusiv (indiferent daca e praf sau san) si abia apoi se incepe diversificarea.
Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!
andicu spune:
Nici eu nu-i dau nimic lui Filip cand sughita, mai rar un pic de ceai daca am facut, daca nu il las sa-i treaca singur, ridicat pe umar sau masat pe spate...oricum, ii trece destul de greu cateodata.
Si lui ii curge un ochisor, are deja aproape o luna, s-ar parea ca are canalul lacrimal infundat, pt ca ii lacrimeaza ochiul mai des si are o secretie galbuie care se intareste si se transforma in cojite. Am schimbat 3 feluri de picaturi pana acum: Tobrex, Netacin si acum Ciflox parca ( Ciprofloxacin). De la ultimul parca ii e mai bine, curge mult mai putin dar tot nu-i trece si avem o saptamana deja.
Am auzit ca se poate desfunda canalul prin masaj, dar cum si unde??!!
Andreea_c, si eu zic acelasi lucru: du-te la alt pediatru pt ca n-am auzit pana acum sa se recomande inceperea diversificarii la 6 saptamani!!! cel mai devreme la 3 luni, si totusi, majoritatea vorbesc de 4-5 luni la lapte formula si peste 6 luni cu alaptat/
Andicu mami de
www.flickr.com/photos/9457501@N02/1265111765/in/set-72157600689970094/" target="_blank">Bebe Filip fotomodel(27 iunie 2007)
www.flickr.com/photos/9457501@N02/sets/72157601740769804/" target="_blank">Botez FilipCum crestem noi

cristina26 spune:
Andreea_c eu cred ca pediatra ta a vrut sa zica 6 luni, dar a gresit
Ingrid Ecaterina si mami
ingerasul meu Paul
Luna1 spune:
quote:
Originally posted by Irinusha
[Anya, te rog, un sfat! Pediatra ns. mi-a spus ca pot schimba laptele fara probleme (era vorba de cel anti reflux de la Aptamil), ca pot da o sticla din cel vechi, o sticla din cel nou ... ca oricum sunt toate la fel. Eu stiam ca se face treptat. Deci cum este? Multumesc de acum!
Pupici!
Mandra mamica deCristian Mihai (3 Mai 2004) &
Amélie Gabriela (26 Iunie 2007)
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">Albumul lui Cris * * * Albumul lui Amélie [/blue]
Stiu ca o intrebai pe Anya dar eu tocmai am schimbat laptele de la sma la Aptamil easy digest acum 2 sapt si am facut-o brusc tot la sfatul medicului si moasei de aici si o sapt mi-a urlat fata de durere de burtica si cand facea caca. Acum e mult mai bine.Fa-o treptat inlocuind cate o masura la fiecare masa pana cand ii dai integral numai din cel nou.
Si eu prepar laptele la fel ca tine cu incalzitor numai ca fierb apa seara de la chiuveta. O sa caut apa de la Milupa sau cea sugerata de Anto.

Fetelor Va sustin cu alaptatul desi eu nu alaptez, e clar cel mai sanatos si mai usor.
Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!
nma spune:
Salutare!
Ieri i-am pus iar ghips la pitica si de atunci imi cam plange, de fapt urla si nu prea reusesc sa o linistesc. credeam ca e de la ghips dar pare ca o doare burtica. Azi mi-am dat seama ca am mancat mazare. cred ca e de la ea dar nu stiu cum sa o mai linistesc. Ii dau sab simplex. Ce mai pot sa fac?
Am mai scapat si eu de un examen si sunt fericita caci asta era cel mai greu. Nu credeam ca o sa il iau mai ales ca am facut noapte alba. Mai am doua si stau linistita.
nico, mami de
Andra 09.08.2007 si
Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze
nma spune:
Andreea si eu iti recomand sa incepi diversificarea mai tarziu. Macar pe la 5 luni.
Nu mai pot sa citesc din urma caci s-a trezit. poate reusesc maine.
va pup
nico, mami de
Andra 09.08.2007 si
Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze
Anya20 spune:
am vrut sa scriu cateva mesaje, dar le-am sters. acum nu ma mai pot abtine...cu riscul de a supara cateva dintre mamici (desi nu am intentia sa dau nume, dar probabil ca unele dintre noi se vor recunoste).
constat cu bucurie ca sunt fete pentru care nu mi-am batut gura de pomana atatea luni cu alaptatul, diversificarea, calciul, vigantolul, colicile, regimul si mai stiu eu ce. dar sunt si mesaje de-ale voastre care ma intristeaza si ma fac sa-mi fie mila de bietii bebelusi.
am amintit de cateva ori cum e cu sucul de lamaie si sughitul , cu sucul de fructe de la nici 2 luni, cu alaptatul la cerere...nu mai comentez cine si cum a renuntat la san, pentru ca e treaba fiecareia. ce ma uimeste insa cel mai tare este ca inainte de a naste, toate eram chitite sa alaptam, sa fim tari pe pozitii, increzatoare, sa nu ne luam dupa gurile rele din jur. am scris si eu si deniss, valen, simo, luna, alina...nici nu mai stiu cate dintre fete, ca singurul criteriu care indica o cantitate suficienta de lapte este cresterea in greutate. adica750g x primele 4 luni, 500g x urmatoarele 4 si 250g x ultimele 4 luni ale primului an (cu precizarea: minim 500g in primele luni!). s-a amintit asta de zeci de ori (si nu exagerez), si cu toate astea, aud zilnic de la voi: copilul meu a luat 600g pe luna. pediatra a zis ca e prost...hop completare! copilul tipa de foame (?!)...completare! am sanii mai moi...hai cu lapte praf!
este decizia fiecareia de a alapta sau nu, dar ma deranjeaza acest lant al slabiciunilor...arunca unul pisica...pot sa sara 10 cu sfaturi utile, o va tine pe a lui si va influenta si alte mamici neexperimentate care rasufla usurate ca pot alege o cale "mai simpla". atunci vin si eu cu o intrebare: de ce mai cereti informatii?! (trec peste faptul ca frecvent se intreaba ceea ce s-a scris cu 3 pagini in urma, dar asta este scuzabil, pentru ca toate avem copii mici si nu toata lumea sta sa citeasca pagina cu pagina. sunt cateva fete, cam aceleasi, care raspund cu rabdare la intrebari, constatand apoi ca efortul a fost inutil).
la inceput era "nebunia" cu mulsul....sa ne mulgem sa vedem cat mananca ccc copilul! stiam ca asa se va intampla, inca din timpul sarcinii, de aceea am subliniat de pe atunci ca musul si datul cu biberonul este gresit. si iata ca asa s-a intamplat...risc de mastita...intarcare...si gata cu laptele.
apoi interminabilele discutii despre ceai. nu terminau fetele sa scrie cum ca ceaiul nu e indicat, ca scade lactatia, ca nu e nevoie etc...si aparea intrebarea: "voi ce ceai dati copiilor?".
se vorbea despre scosul unei mese de noapte. de ce ar trebui sa stea stomacelul bebelusului de 2 luni in repaus noaptea? a, am spus de multe ori, trebuie sa stea minim 2 ore jumatate-3, daca este alimentat artificial,dar daca lui ii este foame noaptea (cand creste cel mai bine dealtfel), de ce i-am da ceai?
la ce ii foloseste bebelusului diversificarea de la 6 saptamani? andreea, imi esti tare draga, dar nu te supara ca spun, noi am mai vorbit si inainte de a naste despre diversificarea precoce care nu mai este de actualitate (am vazut ca ai scris ca pana la urma nu ii dai nimic, insa mor de necaz cand imi amintesc ce usor ai renuntat la alaptat!). nu mai iau in calcul ca citricele, ca si bananele, sunt alergene si nu se indica pana la 8 luni. o sa vedeti cate dintre noi ii vor da bebelusului suc de portocale, mandarine si mai stiu eu ce...si vor spune ca bb e ok, n-a patit nimic. si la 5 ani cand se va umple de bubite "nu stim de la ce", nu-si mai aminteste nimeni despre diversificarea precoce.
mai aud o ineptie:" si noi am crescut la fel si suntem bine-merci". si acum intreb eu: cati dintre noi au fost diversificati cu suc de portocale?! cum se cultivau inainte legumele si fructele? erau la fel de tratate chimic ca azi? mediul era la fel de poluat?
vreti sa faceti experimente pe copiii vostri? fiecare e liber sa faca ce doreste cu propriul copil. in fond si medicii au nevoie de pacienti (stiu ca suna macabru, dar in fond asa este).dar cred ca nimeni nu doreste sa regrete mai tarziu...asa ca haideti sa ne sfatuim constructiv si sa nu venim cu idei care nu fac decat sa influenteze gresit si alte mamici.
citesc mesajele fetelor din afara...nu am auzit ca pe vreuna dintre ele sa fi sfatuit-o pediatrul sa diversifice copilul precoce, sa ii dea ceai de colici, calciu cand nu este necesar si multe altele. cred ca un pediatru instruit din afara ar muri de ras sa auda recomandarile unora "de-ai nostri". si o zic cu rusine in glas...alimentatia din primul an de viata este extrem de importanta pentru sanatatea viitorului adult. haideti sa ne informam si sa nu ne batem joc de bietii copilasi!
aylin, am scris de cateva ori, poti sa-i dai bebelinei bonisan, gripe baby, debridat, sab simplex si ce tratamente naturiste mai vrei tu pentru colici. daca e sa aibe, le are indiferent ce-i faci. nu as sti sa-ti spun care e mai bun dintre toate astea, de aceea le-am enumerat pe toate. cred ca varianta "pe incercate" e cea mai buna, macar sa vezi daca reactioneaza cat de cat la vreunul dintre ele.
irinusha, trecerea se face treptat, intr-adevar, insa atunci cand se trece la o treapta superioara in cadrul aceleiasi marci de lapte, trecerea se face mai rapid. eu as incepe cu un sfert din cantitatea de lapte nou in prima zi, apoi jumatate in urmatoarea, trei sferturi si apoi un biberon intreg.
cristina, arina isi suge degetul destul de mult, defapt 2 degete sau pumnul intreg.. la fel facea si anya la varsta ei. in cateva luni i-a trecut.
Simo78 spune:
Apropo de colici si remedii...eu i-am dat sabsimplex o perioada. De trei zile nu-i mai dau si nu vad diferenta. Ba chiar mi se pare mie ca ar plange mai putin din acest motiv. Da, plange, dar din alte motive...nu mai e plansul ala in care tipa, se facea rosu isi freca piciorusele si se facea arc! Ei mai plang si din alte motive...acum de ex plange de mofturos, sa atraga atentia
...smecheros.
Simo
de Matei Hisham 
Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei
jadi spune:
Si la mine a inceput Dodo sa isi suga pumnul! M-am panicat in prima instanta, il urmaresc sa nu suga degetul mare dar nu stiu care spunea (valen sau gabiarama) ca e mai liniste in casa. Unde mai pui ca l-am asezat in pat acum 20 de minute si vad ca a adormit singur! Cu pumnul in gura desigur
.
Alina, imi place cum ai scris, eu nu stiu sa ma exprim asa frumos, sunt mai radicala si violenta si nu face bine 
Deni &
Vlad & Tudor

Cristian Mihai (3 Mai 2004) &
Amélie Gabriela (26 Iunie 2007)