Albinute & bondari de martie-aprilie '07(27)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Ddana, da George al meu nu stie sa suga din biberon.Este si el alaptat la san si nu a avut parte de biberon.Acum cand vreau si eu macar sucul de mar si morcov sa il dau cu bibe, nu stie si vorba ta...il mesteca .
Felicitam si noi sarbatoritii de azi
Sa fiti sanatosi si voiosi.

George Catalin - 19.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Buna stup,

Merci pt raspunsurile despre Calgel.I-am luat si eu azi, i-am dat.Ea nu prea plange, insa o jeneaza tare ca se tot scarpina si baleste de numa'.
LORADIN, imi pare rau de micuta.asa este, fiecare copil e unic, asta este , unele sunt mai norocoase sa aiba copii cuminti, altele...

NU MI-ATI RASPUNS LA INTREBARILE:CE MAI MANANCA BB-II VOSTRII SI DACA LE-ATI DAT CALCIU LACTIC????NU CERT PE NIMENI, E NUMAI O CONSTATARE...

In legatura CU MESELE DE NOAPTE, Alexia papa doar formula si eu ma gandeam ca dc nu-i mai dau san, laptele asta e mai consistent si nu se mai trezeste decat dimineata, dar de unde.Are o masa de formula noapte, uneori chiar si 2.

Eu am o alta pbl(dc o pot numi asa).Nu pot sa-i inlocuiesc mesele.La noi FARA LAPTE NU SE POATE.Uneori se satura , alteori vrea neaparat lapte.Si dc nu-i dau imediat, ii vine foame dupa o ora sau o ora si jumatate.Ideea este ca nu mananca suficient, eu i-as mai da, dar nu mai vrea.Se satura repede de fructe si legume...LA NOI TOT LAPTELE E BAZA.De asta v-am intrebat de retete noi de papa.Poate o sa-i placa altceva mai mult.

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Ghibuadina, bebele meu papa dimineata o nectarina + inca o fructa..(mar, banana, etc), la pranz papa pireu de legume, dupa-amiaza papa cereale cu branza calcica.Branza calcica o fac din 125 ml lapte cu o pastiluta de calciu lactic.Ii place foarte mult.

George Catalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Bzzzz si noi pe aici...
Stiu ca s-a mai discutat dar cat papa bebelusii vostrii piureut in grame ca a mea nu papa mai mult de 60g cantarite si mi se pare putin fata de 200ml de lapte. Si dupa piureut nu mai vrea lapte doar apa sau ceai. Iata ce am papat noi azi
6-200ml lapte
10-un mar ras cu cereale(pe care l-am dupa ce am terminat de mancat erau cam 60-70g si am incercat sa-i dau lapte dar nu a papat decat30ml
14-supa crema de morcov ,dovlecel,cartof,orez,pastarnac =70g papat tot
Pe la 16 o sa-i dau cam 100ml de suc de mar cu morcov.
Si la culcare lapte cu cereale.

Vorbeati de banana , a mea buburuza nici nu deschide gura sa pape si despre para doar fiarta .Am nimerit niste nectarine acre asa ca le-am mancat eu si o sa mancam saptamana asta mar cu diverse cereale si para fiarta. , ca alte fructe nu prea mai am la dispozitie.

Plec ca ma striga mamamamama!!!!

Varsta Catalinei Teodora

Mergi la inceput

LUMI_NAG, de care lapte folosesti pt branza calcica?

Cu ce fel de cereale amesteci branzica?

Merci de raspuns!!1

Mergi la inceput

Am uitat..LUMI, ii mai dai completare de lapte la mesele asta?daca nu cam cat mananca de se satura?Alexia a mancat cel mai mult cam 150-170 gr de piure de fructe /legume.Insa uneori ia doar cateva lingurite, nu mai vrea, strange gurita si automat trebuie sa-i dau lapte sa se sature.Azi i-am dat si galbenus de ou, doar un sfert pt inceput si i-a placut.
Maine ii incerc branza calcica!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

trezit noaptea La 4,5 luni Tudor se trezea se de 3 ori pe noapte el de abia de vreo luna doarme de la 10 la 6 dimineata si nu mereu il mai apuca si acum trezitul pe la 3 . Ca doar eu l-am invatat dimineata in pat cu noi.. .asa ca il iau in pat cu noi si adoarme instanatenu. Numai ca mie imi e lene sa il duc in patut la loc.

riloasa ma bucur ca mihaita e mai bine, si nu te speria pt ca pe caldurile alea mari si Tudor isi mutase mesele noapte. Cine stie ce o fi cu ei.

roxygeo ce bebelina frumoasaaa

si ce gemeni curiosi de elyane

loradin eu il tin pe Tudor cu barbita dintr-aia cu o fata de material si versi de plastic pt ca si el baleste chiar daca dintii nu-i dau. Macara sa nu o mai schimbi toata ziua. si eu mititica. Iar tie iti doresc nervi de otel.
Da uite vad ca si Kitty iti spune la fel de bavetica.

ghibuadina calciu lactic mi-a spus si nasa mea ca i-a dat fetei. Cica e mai bun decit siropelul. Eu ii dau gluconic, fiole.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Intii am citit si am raspuns si eu pe unde m-am priceput. Si acum vreau sa va multumesc tuturor pentru felicitarile primite in legatura cu progresele lui Tudor.

Ce sa zic... o sa incerc sa il filmez cu ceva sa iasa mai bine si sa va si arat ..sa nu credeti ca ma laud aiurea in tramvai.

Azi la prinz si de altfel nici ieri nu a mai vrut sa manince supa nici pe jumatate din cit minca...in schimb ieri.. pe nemincate asa ..a dormit 4 ore! Acum iar s-a culcat. Sa vedem cit o dormi.

Am fost la pediatra lui si am intrebat-o daca ma lasa sa il pun in premergator si a spus: "sub nici o forma!". Cica mai devreme de 7 - 8 luni nu e bine, iar el pina atunci probabil ca o sa mearga deja singurel.

S-a uitat la cicatricea de la vaccinul din maternitate si nu are nici un semn. Eu va auzisem pe voi cind spuneati ca s-a innrosit, ca a facut un pic de puroi, dar nu mi-am facut probleme ca la el nu se vedea nimic. Ei bine... pt ca nu se vede... cica nu s-a prins! Asa ca la o luna dupa vaccinul de 6 luni il face din nou pe ala , parca BCG.

Hai ca mai stau cu ochii pe voi un picut.

Mergi la inceput

Se pare ca nu am pe cine sa stau cu ochii...

Ma duc sa ma intind in pat putintel.

In seara asta sper sa ma intilnesc cu Martutza. Am vb cu ea aseara si era inca in acomodare cu Victor. De fapt vorba vine, pt ca mititelul se pare cu nu prea s-a acomodat. O sa va mai spun ce si cum.

O dupa amiaza placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Am zis ca dau raportu cand vin de la revizie... asa...
I-am vaccinat... sper sa nu faca urat...
Au crescut asa:
Andrei: 600g (6050g) si 4 cm (65 cm)
Mihai: 750g (6250g) si 3 cm (66 cm)
Au crescut foooarte bine pt. a 6-a luna. Chiar ma uitam in carnetelul Elenei... au depasit-o la greutate la 6 luni... Si astia s-au nascut cu 900/500g mai putin...
La Mihai mai sunt probleme cu hidrocelul... nu se retrage lichidul de la oute... Daca nu se retrage pana la un an trebuie sa mergem la chirurgie... sa-l opereze... Sper sa nu... dar 'om vedea pana atunci.

Avem voie dupa 6 luni:
- carne de pui si dupa ce reusesc sa ajung la 30g carne/zi schimb puiul cu cea de vita
- iaurt simplu
- banana
Inca nu pot sa le dau branza, cartof sau unt in piureul de legume. Mai astepta... ca nu ne grabeste nimeni... Eu n-am inceput sa le dau legumele... asa ca mai am destule de introdus.

Cat trebuie sa manance la o masa (Roxana parca tu intrebai) ca sa nu le mai completez cu lapte dupa... 150-180g. Mai avem muuuult pana acolo. Dar e vorba de mesele consistente ca sa zic asa... cand le dau piure de legume cu carne sau fructe cu cereale sau cereale simple.

De acum incep sa le dau si fluor.

Cam asta ar fi... nu stiu daca mai mi-a zis ceva.

Azi le-am dat prima data fructe. Caise de la borcanas. Mihai a fost incantat... a mancat ceva-ceva... Andrei era prea isteric asa ca nu l-am convins sa manance mare lucru. Mai incerc si maine.

Mergi la inceput