fumatul in parcurile pentru copii!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

ramiris, topicul asta e intr-un punct in care nu se poate decat ajunge la concluzia ca nu vom ajunge la nici consens si probabil va fi inchis. Eu nu am zis ca sunt obiectiva, de ce as fi? Am spus doar ca opiniile fumatorilor au o perspectiva foarte ingusta, deci foarte subiectiva. Nu imi amintesc sa fi folosit cuvantul "nesimtit", dar da persoanele care ii expun pe altii fumatului pasiv cu buna stiinta sunt nesimtite. Daca ar avea simt si consideratie, nu ar mai face asta.

Acum 20, 30 de ani se fuma peste tot. Era de bonton, inclusiv la locul de munca. Toate restrictiile aduse in timp crezi ca au fost intampinate de intelegerea fumatorilor? Domnul presedinte fumand in sedinta de guvern poate fi afis pentru atitudinea fumatorilor.

Ca sa consider subiectul incheiat pentru mine, pentru fumatul in parcuri aproape de copii nu se poate face nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui arleena

Citat:

Doar de dragul ideii - tigara arde la 884C
http://www.e-referate.ro/search.php?word=tigari

Uleiul de prajeala as zice ca mai jos.

Nu mi se pare logic ca degajarea de noxe sa aiba legatura cu temperatura de ardere - de ex. daca arzi un cauziuc la 1000C e mai putin nociv fumul decat daca il arzi la 300C?
Intreb doar.

Si tot ca idee: Ca sa faci o afirmatie de genul "toti fumatorii sunt nesimtiti" trebuie sa ii cunosti pe toti. Nici macar n-ai zis "toti fumatorii din cartierul meu" sau "toti fumatorii din Bucuresti" - ai zis "toti fumatorii". Daca nu-i cunosti pe toti atunci exista, macar teoretic, posibilitatea sa fi jignit pe unicul fumator cu bun simt din lume :)
Pe acelasi model logic cred ca se pot face si urmatoarele afirmatii: Un rrom a furat de la mine, deci toti rromii sunt hoti. Un stapan de caine si-a adus cainele in parcul de copii, deci toti stapani de caini sunt nesimiti. Un vecin bate cuie la 12 noaptea, deci toti vecinii sunt nesimtiti. O mama si-a batut copilul, deci toate mamele sunt violente, etc, etc

Sorana si Monica (5 ani)

chiar vrei sa cred ca tigara arde la 884 grdC????iti dai semana ca asa poti gati la tigara....defapt ce gatit ca iti arzi mancarea...in industrie, in furnale eventual.....alege totusi o sursa mai buna decat e-referate...

parerea mea despre voi fumatorii ramane neschimbata.....asa gandesc....ce sa fac???ce, voi va lasati de fumat pt ca ma deranjeaza pe mine fumul??

Eu nu vreau sa te fac sa crezi nimic ... asta cu 800C o poti testa - ia un termometru IR si vezi ...
Credinta chiar nu are nimic de-a face cu temperatura unei chestii .... ea, temperatura e o marime masurabila.
Tineam minte din timpul facultatii ca are cca 800C, linkul l-am pus asa de chestie ...

Si nici macar nu-mi imaginam ca as putea sa-ti schimb parerea despre fumatori, vorbeam si eu asa, singura ....

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Discutati de tigari in parc...ce credeti ca am vazut eu astazi in Herastrau? Un echipaj de Politie care patrula prin parc cu...Loganul. Acu' fum de tigari avem, masinile trec si ele, propun si o mica balastiera si o statie de betoane, ca se construieste masiv pe langa parc...
Enervat, la a doua trecere pe langa mine i-am intrebat pe politisti a cui a fost ideea sa intre cu masina in parc. Mi-au raspuns asa cum ma asteptam (adica tampit): nu-i treaba mea. Le-am spus si eu ca-i treaba mea si, daca au burtile prea mari, sa-si ia un cal sau un magar. Parca ar mai fi spus ceva, dar era lume multa care incepuse sa se incrunte, asa ca s-au carat. Am ramas noi, in fum de masina, catalizat, ce-i drept, cu Euro4.
De ce ma mir? Mizerie, caini liberi, de toate rasele si peste tot, biciclisti de mare viteza...hai in parc, sa ne relaxam!

Ca sa nu fiu total pe dinafara subiectului: cei care afirma ca, macar in aer liber sa faca ce vor, ar trebui sa se gandeasca ca as face si eu ce vreau afara din casa. Adica as respira aer curat.
Si nu vad de ce i-am blama pe cei ce nu se spala, ca ne muta nasul, sau trag cate un part puturos, langa noi, pe o banca. Si ei sunt in aer liber, nu?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Recunosc....eu sunt stresul fumatorilor....ii cam iau la fuga.....

ALESSIO comoara mea
S-a mai nascut o stea: ALESSIO!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Se pare ca altii se gandesc mai mult la copii si la aerul pe care il respira. http://www.eurespir.info/blog/primul-roman-amendat-in-italia-pentru-fumatul-in-parc-25.html
Interesant ca prima abatere a facut-o ghici cine... UN ROMAN.
Dragi fumatori, de ani de zile vi se explica cat este de daunator viciul pe care il aveti. Nimeni nu va cere sa va lasati, in definitiv este dreptul vostru de a dispune de sanatatea voastra cum doriti, dar intelegeti va rugam, dorim si noi dreputul la sanatatea noastra.
Mai mult daca nu va pasa de cei de aceeasi varsta cu voi, de ce nu va ganditi la copii, ganditiva ca este copilul dumneavoastra care a facut astm si cum v-ati uita in ochii lui cand nu ar putea respira.

Multi fumatori spun "de ce ziceti doar de fumul de tigara, pai la cate noxe sunt ce mai conteaza fumul ". Eu spun de ce sa nu incercam sa reducem ce putem, efectul este cumulativ.
Putem face o diferenta pentru copii nostri.

Legat de chistoacele aruncate pe jos, si as adauga eu de mizeria de peste tot tine foarte mult de gradul de civilizatie. Nu trebuie sa dam vina pe altii ca nu se face curat, trebuie sa incepem prin a ne deplasa pana la cosul de gunoi atunci cand avem ceva de aruncat.
Dar din pacate foarte putini mai respecta regulile de bun simt.

Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Aici in emirate curand o sa se legalizeze legea cu interzisul in parcuri, plaje si masinile ersonale, nu pt ca e periculos cand conduci doar pt ca ii afectezi de ceilalti din masina

aberatii!

dar daca esti singur in masina? masina oprita? daca in parc unde fumezi nu e nici picior de om? daca pe plaja iti iei chistocul si il arunci la cos?

De-ar fi toti fumatorii resposabili asa ca mine, nu sar mai plange nefumatorii ca e fum prin parcuri. care afecteaza doar daca persona fumeaza la un metru de tine si nu la 5.

orcat ar fi banat, n-o sa ajute fumatori isa renunte, caci cam asta s-ar urmarii

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mie imi place la Auchan, in zona cu mancare, le-a facut la fumatori o "cusca" , cu pereti transparenti, stau acolo ca la zoo, la expozitie. Asa ca nu trebuie sa se lase de fumat, pe mine nu ma deranjeaza ca stau ei acolo la afumat.
Si apoi, am vazut (parca in Japonia?) ca pe strada sunt niste rulote pentru fumatori, care vrea intra, fumeaza si pleaca. Fumul nu iese direct in atmosfera, este tratat, filtrat. Asa ceva impaca pe toata lumea.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Da, este un subiect pentru care momentan nu se pot gasi cai de mijloc. In special pentru parcuri. Si daca ar fi numai atat. Mai nou toti scuteristii/motoretistii fara numere de inamtriculare circula cu scuterul pe trotuare si prin parcuri. Si asta mi se pare si mai periculos pentru ca au si viteza. Ce faci, copilul nu sta locului, alearga, daca se intampla sa se nimereasca la locul nepotrivit in momentul nepotrivit? Ala e pe scuter, imediat dispare.

In ceea ce priveste fumatorii din parc, imi iau copilul si plec. Si le urez in gand fumatorilor sa moara inecati cu tigara in gat, desi cand fumeaza deja nu mai sunt ei, nu sunt decat acel gram de nicotina care le dicteaza ce sa faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

no comment
http://www.citynews.ca/news/news_25909.aspx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Rufus,

M-au distrat de minune postarile tale....mai ales cea cu nespalatu'

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput