fumatul in parcurile pentru copii!
la recomandarea medicului trebuie sa stau afara cu fetita cea mica cel putin 2 ore in locuri cat mai "aerisite", asa ca merg pe jos destul de mult ca sa ajung sa iau un mijloc de transport care sa ma duca in copou( singurul parc cu multi copaci din iasi-unde este amenajat si loc de joaca pentru copii). si asta in fiecare zi cu fetele- 4 ani si 1 an si 6 luni. asta nu ma deranjeaza... ce sa fac daca nu stau la curte sa-mi plantez cati copaci vreau!!!
ajung in parc... din 2 in 2 metri e cate un parinte care fumeaza. credeti ca daca suntem in aer liber nu deranjeaza fumul de tigara?! ca sa nu mai vorbim de mucurile aruncate pe jos! de ce copilul meu trebuie sa inhaleze fumul altuia si sa se joace cu lopatelele cu mucurile de tigara! am intrebat niste gardieni care erau acolo, nu este lege care sa interzica fumatul in parcuri! le pot da amenzi celor care arunca mucurile... daca ii vad!
diana, denisa si raisa
http://community.webshots.com/user/dianadumitroaie
Raspunsuri
liliana29s spune:
Mai eu continui sa-mi pun intrebari legate de asta de muuult si inca nu am gasit, da' nu te mai stresa daca acelor parinti putin le pasa ca-si intoxica propriile odrasle in nici un caz nu o sa le pese mai mult de tine sau de ai tai.
Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dani!!!
alessia105 spune:
Imi asum toate rosiile ,houle ..cartofii stricati care vor veni dupa acest post dar ... pe bune ..acasa nu au voie sa fumeze ca au copii ( si is parinti inconstienti daca fumeaza cu copiii de fata ) ...la serviciu nu ai voie sa fumezi ca e spatiu public si e lege data ...in locuri publice asisderea ...ba pe aici pe la noi nu mia ai voie nici prin baruri si cafenele ...da unde ???Ce sa faca omu daca nu se poate lasa????
Cu tot respectul Addiana, dar din povestirea ta, parca si vad numai fuuuuuum gros de tigara in tot parcul Copou...ba si bahtai fumatoarea la locul de joaca al copiilor. Imi e greu sa cred asta (mai ales in cursul sapt cand lumea e la servici )sau ca cineva vine si sufla fumul de tigara exact pe copiii ... Da , ma deranjeaza la culmeeee gunoaiele aruncate aiurea ...de orice fel ..de la un muc de tigara la scutece murdare ..da, ai citit bine , scutece lasate aiure ,in Bucuresti, in Herestrau erau mamici care schimbau copilul de kk si lasau scutecul pe banca sau sub banca ...pe una am intors-o inapoi ..maaaamaaaa ce scandal a facut de parca era de datoria cuiva sa stranga dupa ea.
Acum daca te deranjeaza atat de tare faptul acesta , incearca sa te duci cu fetele intr-un loc unde ,chiar daca nu sunt leagane , puteti sta sa nu va deranjeze nimeni ( de ex o poienita in parc ca nu or veni peste voi cu fumatul)...va jucati cu mingia , cu papusile ,cantati ...etc etc etc ..solutii exista.Nu cred ca poti impune cuiva intr-un spatiu public unde nu exista nici o restrictie sa nu fumeze ( mai ales in aer liber) ...
Aaa sa mai mentionez ca e parerea unei nefumatoare...
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
diana21 spune:
Nu fumez in casa niciodata, la lucru, doar doua, trei tigari in pauza...fumez DOAR cand ies afara. Dar nu langa copil. Fumez cand ea se joaca la groapa de nisip, de ex. Mai mereu sunt la cativa m de ea cand fumez. In curte la ai mei, cand mergem la tara, la fel. Unde altundeva sa fumeze un fumator? Si-asa am momenete cand mi-e greu in casa, ma abtin cu orele numai si numai de dragul ei. La noi in casa nu s-a fumat niciodata de cand e ea. Iar in parc, chiar sunt atenta sa nu dau fumul pe vreun copil...si sa stii ca mi-o iau mereu de la mamicile ca tine. Ideea e ca deranjez orice as face. Nu ar trebui sa fumez deloc, nici afara. De cate ori imi aprind o tigara, o mamica se uita dezaprobator la mine...In rest, a spus Alessia105 tot ce as putea spune eu in continuare. Cred ca putin, putin, exagerezi...ca doar n-o fi fum peste tot...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
Gabbriela spune:
daca nu sunt intre 4 pereti poate sa se fumeze langa mine nu ma deranjeaza.. iar de vantul bate spre mine si aduce acel miros puturos de tutun, atunci ma mut eu si gata.
La urma urmei unde sa mai fomeze si cesti micuti dependeti de tutut ... urasc tutunul dar le inteleg nevoile lor "a fumatorilor" si le dau cateva spati doar a lor in care isi pot duce veacul cu tigara in mana.
acasa nu e voie, la lucru n e voie, la scoala nu e voie, in masina de ai copil nu e voie, la bar nu e voie, la discoteca nu e voie, pe plaja nu e voie... dar unde sa fie voie-acuma nici in park sa nu mai fie voie ? Atata timp cat pastreaza curatenia nu au decat sa fumeze pana li se acreste.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
dodo spune:
Iti inteleg nemultumirea, si pe mine ma deranjeaza fumul de tigara, insa nu poti cere sa nu se fumeze nici macar in aer liber. Si cum au zis fetele, daca vintul aduce fumul spre tine, muta-te si gata. Si sa stii ca nu e nevoie sa mergi zilnic in parc pt. cura de aer, e suficient si sa faci plimbari mai lungi, prin zone umbroase daca soarele arde, efectul asupra copilului va fi acelasi. Trebuie sa avem intelegere si pt. cei ce au viciul acesta, desi stim ca e nesanatos, cu conditia sa nu-si arunce chistoacele pe unde se nimereste. Si sincera sa fiu pe mine ma deranjeaza mai mult sa vad persoane cu ciini in parcuri in zonele de joaca ale copiilor, mi se pare mult mai periculos, nu numai neigienic(dpv al "urmelor" trecerii ciinilor prin locul respectiv), dar asta e deja reglementat prin lege si tot nu se respecta, cum vrei sa respecte ceva care e la liberul arbitru al fiecaruia, atita timp cit nu e spatiu restrictionat.
Balbina spune:
Nu ma deranjeaza fumatul afara, in afara de 2 aspecte:
- cind stau pe o banca, si se aseaza cineva alaturi si incepe la un moment dat sa fumeze, fara sa intrebe daca deranjeaza au ba. Nu vorbesc de cazurile cind pe banca sta deja cineva care fumeaza, ca oricum nici nu ma mai asez acolo, ci anume cind vine cineva dupa mine si imi invadeaza spatiul cu fum de tigara, fara sa-l intereseze daca ma deranjeaza sau nu fumul.
- multimea de mucuri de tigara imprastiate pe jos in tot locul de joaca al copiilor, si asta in pofida cosurilor de gunoi. Bineinteles ca e mai usor sa arunci mucul pe jos, decit sa-ti scoli fundul de pe banca pina la cel mai apropiat cos.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
Ramona J spune:
Eu nu sint atit de intelegatoare. Stiu ca nu e ilegal dar nu vad de ce fumeaza lumea linga locul de joaca al copiilor. De cite ori am fost in Romania am fost nevoita sa iau copiii de la locul de joaca pentru ca erau prea multi fumatori... activi. Noi nu mai fumam de cind avem copii, nu permitem sa se fumeze la noi in casa si evit sa-i duc in orice loc in care se fumeaza. Personal consider ca e lipsa de bun simt sa fumezi linga locul de joaca. Stiu ca asta supara multa lume, dar e parerea mea si mi-o mentin.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
addiana spune:
inteleg ca sunt fumatori care nu se pot abtine, dar la locul de joaca pentru copii??? acel loc este special amenajat pentru copii, nu am spus nimic despre cei care fumeaza pe strada sau in orice alt loc in afara celui destinat copiilor.
dodo, ai spus sa ma mut daca ma deranjeaza fumul... cand fetele mele se dau pe invartitoare si atunci vine un parinte care sufla tot fumul spre ele??? ce fac daca fetele vor sa dea pe invartitoare si nu pe leaganul langa care nu e nici un fumator???
alessia si diana, e vorba de un loc amenajat pentru copii, adica cateva invartitori, cateva leagane, un tobogan..., in rest este un parc mare cu alei, copaci si banci. pe mine ma deranjeaza fumatul in locurile special amenajate pentru copii, ma repet dar asta e. si sa stiti ca si in cursul saptamanii este plin parcul, eu plec pe la 9 seara si inca mai sunt o gramada de copii. este singurul parc cu multi copacii din iasi.
si sa stiti ca si eu fumez, dar nu-mi intoxic fetele si nici alti copii cu fumul meu de tiagara!
diana, denisa si raisa
http://community.webshots.com/user/dianadumitroaie
Darria spune:
Diana: te referi expozitiei, parcul de langa stadion?
Pt. cine nu este din Is: in acest parc, intr-o parte sunt 2 spatii amenajate(unul de catre coca cola si unul de catre iulius grup) special si ingradite pt. copii cu balansoare, masinute, caluti, topogan, etc...
In restul parcului(este maricel) sunt banci, alei, copaci, etc... unde se poate fuma in voie si nimeni acorda atentie.
Nu sunt de acord sa se fumeze in spatiile amenajate pt. copii chiar daca sunt in aer liber.
Tisina spune:
addiana, te inteleg perfect! Am fost vara asta in concediu in Romania si in fiecare zi mergeam cu cei mici in parc (IOR), l aun loc de joaca mare, cu nisip si dotari specifice, ca sa se mai aeriseasca si ei. Asa ziceam eu, ca de jur imprejurul locului de joaca sunt bancute pe care stateau parintii sa isi supravegheze odraslele, majoritatea cu tigara aprinsa. Iti dai seama de cat aer curat aveau parte bietii copii (si nu ma refer doar la ai mei). Si ca sa puna capac la toate, inainte de a-si incepe ei joaca, eu ma apucam bombanind si injurand (incercand totusi sa folosesc un limbaj cuminte, ca erau si copii in jur, desi mie imi venea sa zic multe) nesimtirea omeneasca, sa strang mucuri de tigara aruncate direct in nisipul unde se jucau copiii. Iar mezina mea era atrasa ca musca de miere de aceste mucuri de tigari.
Asadar: dragi parinti fumatori, este problema voastra ce faceti cu proprii plamani (si chiar cu ai copiilor vostri, desi nici pentru ei nu e corect), dar macar la locurile de joaca abtineti-va, sau macar departati-va putin, si mai ales, NU MAI ARUNCATI MUCURI DE TIGARI UNDE SE JOACA COPIII.
Poate m-am infierbantat nitel, dar mi se pare nedrept sa nu aiba si copiii nostri dreptul la aer cat se poate de curat, macar la locul de joaca.
Sanatate tuturor!