Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (71)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aka spune:

Teutz sa fi sanatoasa si iubita
Denis, Luca, Adrian, Bogdan Cristian , Lisa
am intrat in categoria bebeilor care nu dorm noaptea. si numai din cauza dintilor. e gingia foarte inflamata in zona incisivilor centrali. azi noapte de la 11 pana la 5 a stat la san aproape continuu. daca incercam sa scot tzitzi din gura se punea pe un urlat...pe la 5 mi-a venit ideea salvatoare si i-am dat niste eferalgan si cu calgel pe gingii si a adormit. nu mai spun ca doarme doar cu noi in pat. daca o mut in patut la ea imediat s-a trezit. dar macar de ar iesi odata dintisorii sa nu se mai chinuie atata. si de azi dimineata a mai dormit de doua ori. cum de ziua nu se agita atat ca noaptea? si mai si doarme.
multa sanatate Oanei si Crinutei, lui Marc si Ianis .
dandusel ne trebuie multa rabdare pana o sa reusim sa le dezvatam de adormitul la san. eu una inca nu sunt pregatita fizic sa incep. in starea de oboseala in care sunt nici nu ma gandesc ca pot face fata la cateva nopti nedormite deloc. cu toate ca e posibil ca dupa o saptamana sa inceapa sa doarma toata noaptea si sa reusesc sa ma odihnesc. in timp ce scriam mesajul s-a trezit si i-am dat suzeta si am mangaiat-o pana a adormit din nou. deci se poate...
pupici pentru toti .

Monica de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina (20.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru inima Soniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

La multi ani Teutz, sa ne traiesti, sa fii sanatoasa si fericita si sa te bucuri de familia ta!

Sa traiasca Denis si Luca, la mai multe lunisoare!
La multi ani si pentru Bogdan Cristian de miruna25, haide mai des pe la noi si poveste-ne despre voi.

flore, bine ai revenit! Foarte frumoase pozele, ma simt ca si cum am venit din concediu! Pe locul 1 e poza cu Alessia in ghiveciul de flori, e si ea ca o floricica . In ce pestera ati fost? Fain concediu!

danutz, ai dreptate, aproape ca nu va mai stiam, de mult nu am mai vazut poze cu voi. Ce iti seamana Rares, are niste trasaturi foarte frumos conturate
Roxanei nu i-am raspuns nimic, m-am uitat la sot si el la mine si am oftat adanc...

dandusa, se pare ca ai fost pe drumul cel bun cu adormitul Crinutei, dar e greu cand n-ai sustinere Poate mai incerci, cred ca ai avea succes. Tine-ne la curent, eu cred ca daca te apuci serios ai sanse de reusita. Tin pumnii.
Eu am observat ca de cate ori am vrut sa corectez cate ceva la Cristi a durat intre 3 zile si cateva saptamani, la inceput am fost frustrata, nemultumita, ma gandeam ca n-o sa reusesc niciodata, dr am strans din dinti si am mers mai departe. Mereu mi-am zis ca orice invat are si dezvat, asta am invatat-o cu Roxana.
Mai citeam pe undeva ca mai exista o metoda sa inveti copilul fara san sau chiar suzeta in gura. Uneori incerc si eu asta cu Cristi, dar n-am fost constanta, insa am observat ca functioneaza. Cand vezi ca e pe cale de a adormi, ii scoti mamelonul sau suzeta si apoi repede ii tii gurita inchisa, tinandu-i barbia cu degetul tau mare. Si asa nu mai incepe sa suga si scria ca treptat se dezobisnuieste de adormit/readormit cu suzeta/san in gurita. Si chestia asta trebuie facuta de cate ori e la san, cand vezi ca e pe punctul de a adormi scoti scoti mamelonul si ii tii gurita inchisa, ca altfel imediat incepe iar sa molfaie ca si cum ar dori sa suga. Si daca nu gaseste nimic de supt se enerveaza si se trezeste de-a binelea. Si dupa ce o pui in pat mai stai lanaga ea, daca da semne ca incepe sa molfaie ii pui iar degetul pe barbie ca sa blochezi molfaiala... Poate merita incercata si chestia asta.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Dupa masa de prinz...,am zis sa incep iar metoda fara sa oa adorm la sin...,asa ca i-am dat titza si cind era aproape sa adorma,am pus-o in pat,i-am cintat de somn usor...,am pupat-o si am plecat din camera,inchizind usa...N-a durat prea mult ca binenteles a venit "doamna stie tot"...,mama...si a inceput sa puna intrebari tipind la mine...,eu crizata ca-i spusesem sa ma lase in pace...,ii raspund tot tipins sa plece ,sa ma lase...,am incercat sa o ignor...,dar de unde...,se duce deschide usa Crinutei si da sa o ia in brate...Bai nene,am simtit ca morrrrrrrrr,m-am certat cu ea ingrozitor...,de acolo Crinuta a inceput sa plinga normal...,eu tipam la mama ,ea la mine...,am simtit ca vreau sa fug in acel moment sa n-o mai vad...,cit de rea poate sa fie...In loc sa ma sustina,sa facem ceva...,sa o ajut pe Crinuta sa doarma mai bine si eu la fel...,ea nu scapa nici un moment sa-mi spuna cit de buna mama a fost ea...si cit de rea sint eu...Iar asta ma enerveaza teribil...,nu mai suport sa o vad...,cum d-zeu este posibil?Vreau sa-mi ajut copilul...,nu-s timpitaaaa sa-mi enervez copilul...,doar ca ea nu suporta sa o vada pe Crinuta plingind deloc...si crede ca mie nu-mi pasa de copil...,asta ma aduce la disperare...Inebunescccccccc si deja ma gindesc cum sa fac sa ma mut cu chirie...,acum simt ca-mi lipseste Claudiu enormmmm,acum simt ca am mare nevoie de el...,acum simt ca sint singuraaaa...si-as pleca in lume...,undeva sa am liniste si sa pot sa-mi educ copilul cum vreau euuuu

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

TEUTZ,sa ne traiesti si sa-nfloresti
FLORE,f frumoase pozele,tu arati f bine,dulce si feminina,iar micuta e superba,cum a zis si DONIA,o floricica!!!
DANUTZ,faine pozele voastre
LUCA si DENIS

Adina si Alessia Maria(30.10.2006)
poze Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

of, dandusa tare rau imi pare ca trebuie sa treci si prin asta. nu m-as fi asteptat de la mama ta....eu zic sa faci o pauza de 1-2 zile, timp in care sa vb f clar cu maica-ta. pt ca, se pare, crinutza ar putea fi obisnuita cu asta (la d nu merge sub nici o forma in secunda in care am scos tz urlaaaaaaaaaaa). dar sa nu cumva sa asocieze dupa aia (daca mai continuati asa) lasatul singura in pat cu venirea mamei tale...scandal..stiu eu...deci mai intai pune-o pe maica ta la punct . si reia dupa.

eu sunt depasita. sper sa-mi fac la un mom timp si sa-mi pun ordine in ganduri si sa va explic cam cum stau treburile si la noi. adica f complicat......pana una-alta, m-am hotarat ca, orice ar fi, sa fiu f tare noaptea si sa-mi notez exact orele la care se trezeste. se pare ca azi-noapte alex l-a adormit in brate o data, data viit, la 20min, l-am adormit eu in brate, si peste inca 20min a adormit la tzi. vreo ora... dar nu e f sigur, deci de maine notam. daca s-ar fatai doar ar merge aia cu pus mana pe spate, dar el mai intai se ridica in fund si dupa incepe sa planga . ce sa-l mai linistesti..trebe luat in brate...of...va explic io la un mom dat....

diana si david 03.12.06
Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

URASC ZIUA DE DUMINICA!!!

v-am pove ca noi nu papam bine duminica? ni se trage probabil de pe cand o tot cantaream duminica seaa - si parca simtea fata ca vine ora cantarelii - asa ca nu papa mai nimic - sau ceea ce papa - vomita.

Ei bine - nu s-a dezmintit nici azi. - de dimineata i-am facut o banana cu branza calcica si putin cereale - sa-i ia din gust - de la prima lingurita strambaturi si senzatie de voma - la a 4-a am renuntat. I-am dat putin iaurt.
La pranz aveam legume cu vitel si i-am adaugat si juma de avocado - atat de bine a papat - era si cu noi la masa - incat am uitat de mine si din nou am depasit limita - n-am fost pe faza ( ca eram cu lingura de supa in gura) cand si-a facut singura scarba - si deci -> a vomat tot ce a papat.
Iar i-am dat putin iaurt sa aiba ceva in stomacel.
La culcarica de ora 4 am insistat cu lapte cu cereale - 70 ml, n-a vrut mai mult.
Sunt curioasa in continuare daca papam ceva - mai avem in meniu - o nectarina, o juma de borcanel de noapte buna si lapte la culcare.

Om vedea.

Dandusa nu o poti trimite pe mama pana la vecina dupa ceva? Incearca subtil - vb cu vecina s-o tina vre-o juma/trei sferturi de ora de povesti - si trimite-o de acasa - intre timp verifici ce poti realiza cu Crinuta. La intoarcere - ii poti dovedi VICTORIA - si poate asa o indupleci.
Tin pumnii sa reusesti. E nasol sa traga doi la caruta - si in sensuri opuse.

Miro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

fetelor, eu cred ca nu am avut nervi sa va povestesc la momentul potrivit ....aceeasi tragedie...si nu era alaptata ...eu zic ca e o perioada, care nu prea are leac...se atenueaza in timp ...dupa 6 luni s-a schimbat aproape complet ....in rau...ca sa zic asa, mai dur...nu am gasit solutia miraculoasa....doar rabdare ca trece...bine si lacrimi peste lacrimi, draci, nervi, tot arsenalul...eu nu am insistat cu patutzul, cu pusul jos, la orizontala...am cam lasat dupa ea si m-am ajustat eu...ati vazut ca dorm pe jos acum, da?
cat despre mama, dandusa te inteleg perfect, eu nu cred ca faceam copil daca eram in tara...in primul rand datorita panicii ei...

numai bine. stiu ca nu va ajuta cu nimic ce am scris, dar ati mai pierdut cateva minute citind in liniste (poate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by Ktrinel

fetelor, eu cred ca nu am avut nervi sa va povestesc la momentul potrivit ....aceeasi tragedie...si nu era alaptata ...eu zic ca e o perioada, care nu prea are leac...se atenueaza in timp ...dupa 6 luni s-a schimbat aproape complet ....in rau...ca sa zic asa, mai dur...nu am gasit solutia miraculoasa....doar rabdare ca trece...bine si lacrimi peste lacrimi, draci, nervi, tot arsenalul...eu nu am insistat cu patutzul, cu pusul jos, la orizontala...am cam lasat dupa ea si m-am ajustat eu...ati vazut ca dorm pe jos acum, da?
cat despre mama, dandusa te inteleg perfect, eu nu cred ca faceam copil daca eram in tara...in primul rand datorita panicii ei...

numai bine. stiu ca nu va ajuta cu nimic ce am scris, dar ati mai pierdut cateva minute citind in liniste (poate).

ba ajuta. of, ce as mai dormi si eu pe jos daca as sti ca schimba ceva

diana si david 03.12.06
Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

salutari mamici!
ne-am intors.
fugim la plimbare, diseara bag niste noutati. incerc sa citesc cat pot
va pupic pe toate toate!
mama.... ce dor mi-a fost de voi!

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Somleac spune:

Buna , fetelor

Eu sunt racita cobza asa ca ma menajeaza sotul si a iesit singur cu copii. Asa am timp sa mai scriu.De citit mai citesc cate o pagina doua cand am timp dar de scris mai greu.

Matia e bine, parca nu mai e asa de gras, desi mananca foarte mult ( parerea mea). Se ridica singur in picioare, merge tinandu-se de pereti, mobila, unde nu se descurca se lasa in 4 labe si da-i viteza. Se joaca cu fratii, e mortal cum se baga si el in seama printre ei si se uita la ei mirat parca vrea sa prinda regulile. Astazi statea in scaunelul de masa si cum dadea din manute se facea joc de umbre pe masuta. Doamne cat era de dulce si de mirat si ne striga sa ne arate si noua ce face el.

Eu lucrez zilnic de la 7 la 14. Asta presupune sa ma trezesc la 4 jumate -5 sa le pregatesc lor mancarile, asa ca sunt cam obosita, dar nu-i nimic ca mai sunt 5 zile si plecam si noi in vacanta.

Si eu am avut probleme cu somnul noaptea. Cand i-au iesit lui Matia primii dintisori si plangea il puneam imediat la tzitzi ca mi-era mila de el. Dar dintele a iesit si noi mergeam din rau in mai rau. Se trezea, de fapt nici nu mai dormea decat cu tzitiz in gura. In afara de faptul ca eu eram terminata si nici el nu se odihnea ca lumea si ca urmare era tot timpul carlait, mai aveam si stresu ca si asa-i gras daca mai baga toata noaptea lapte mi-era si groaza sa ma gandesc. Asa ca am decis vorba Doniei " fiece invat are si dezvat". Cand s-a trezit noaptea nu l-am mai pus la tzatza, l-am tinut in brate sa nu se simta abandonat dar nu i-am mai dat tzitzi. A plans intr-una pana la 4 dimineata cand a adormit. Ce m-a ajutat a fost ca mi-am dat seama ca era plans isteric, deja nu mai conta ca era in brate sau in patut, cu tzatza in gura sau nu. Copilu era jignit ca nu-si primeste drepturile. A doaua zi s-a trezit mult mai tarziu, l-am luat in brate si l-am leganat si a adormit foarte usor pana la 4 dim cand s-a trezit iar. La 4 am decis sa-i dau sa suga ca ma gandeam ca la gabaritu lui nu-i tine de foame de seara pana dimineata. De atunci nu mai face crize daca nu-i dau tztizi cand se trezeste.
Intre timp am evoluat nu-l mai iau in brate imediat ce se trezeste. Cand se trezeste e direct in picioare, eu il culc si-l mangai pe spate si-i spun " capu jos nani-nani". De fiecare data aceleasi cuvinte si niciodata nu vorbesc cu el noaptea. Dar nu se prea trezeste noaptea decat la 4 sa-si ia portia.

Dandusa imi pare rau ca mama ta nu te sustine. Cred ca e cumplit pentru tine. Nu stiu daca o discutie rationala prinde la un astfel de om. Tu n-ai cheie la camera? Sa incui usa. Nu-i obligatoriu sa parasesti camera. Poti ramane cu Crinuta cu usa incuiata.

Daria- 29.01.1999
Alex - 07.02.2003
Matia - 31.10.2006
POZE

Mergi la inceput