Copiluti de mai-iunie 2005 (44)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Alex deocamdata mananca bine, nu ii dau ce vrea el ca asa nu o sa-l mai invat niciodata cu lururi bune:

-Dimineata lapte
-apoi pe o farfurie frumos ii pun cuburi de branza, cascaval, salam de pui, cremvusti, ou fiert. (nu mereu), paine prajita cu ceva deasupra si iaurt musai si rosii mici...ii mai pun si masline, ce mai gasesc...
- pranz: musai ciorbita - dovlecel, pui, ciorba de salata sau bors de vita, sau cu perisoare, orice, ciorba sa fie
- felul 2: mancarica cu ceva, sau gratar sau peste, depinde ii diversific.
- mereu bea laptic sau apa cand ii este sete. Cere ce vrea!
-apoi mananca pe la 18.00, pateut cu branza sau budinca, iaurt iarasi,
- mere, banana, strugure, kiwi ii pun frumos pe farfurie. ii asortez farfuria. ii pun si niste stafide si ce-i place aia mananca. De regula banane, struguri...
- seara: cereale, lapte, poate paine prajita cu ceva...

Cam asta. Niciodata nu-i dau lapte inainte de culcare, ci numai apa... Ca sa-si clateasca gura...

Noi foarte rar mancam pizza sau chipsuri.. Nu sunt sanatoase chipsurile si nu prea ii dam decat fff rar..

Iar suc bea de mere special de copii ca are mai putin zahar.

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am ajuns acasa!!!! Frinte, dar fericite!!!! Fetele ca l-au vazut pe tati si ca au stat toata seara amindoua calare pe el, iar eu ca am putut sta cu burta in sus fara sa misc un deget!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">22+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nelia, bine ca ati ajuns sanatoase acasa! Abia astept sa-ti citesc mesajele!
Si ca veni vorba: Cuscraaaaaaaaa! Hai ca mi-e dor de tine, ia si scrie, plizzzz.

Filip are febra de aseara. Nu prea scade cu nurofen. Aseara i-am bagat un paracetamol pana la urma. I-a scazut putin dar peste noapte iar a crescut. Dimineata tot fierbinte. I-am dat iar nurofen dar parca vad ca iar e degeaba. I-am pus si sosete cu otet pe care nu a vrut sa le tina mai mult de 10 minute. Astept sa mai treaca ceva timp si ii dau efferalgan sirop. Nu stiu de la ce a putut face. Ma gandesc ca poate fi si de la caldura, desi am stat cu AC-ul, iar el nu a stat in bataia lui. Nu stiu...
Altfel e vioi si pus pe joaca. Nu ca in zilele lui bune dar nu boleste in pat.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna dimineatza...

Multumesc ca mai intrebati din cand in cand de mine...am fost aici all day long,am mai facut cate-o recenzie doua la ceea ce ati scris,dar in linii mari...nu pot sa ma laud ca stau mai bine decat Tdy sau Gusta la capitolul stare de bine...mai sunt si in concediu pe de-asupra si imi vine sa ma urc pe pereti...nu -mi vine sa fac nimic,parca am mainile legate.

Delia este infloritoare pe zi ce trece,exceptie facand la capitolul mancare,insa la cele 16 kile ma declar multumita.Vorbeste ca un maimutoi stricat ,cel mai tare e cand ii spun ca ma supara si vine la mine cu din alea grele "cuze mami" adica o forma infantila de a-si cere scuze.Repeta ca un papagal,iar de cand Bibi a vazut si partea buna a lucrurilor si o accepta cu drag pe Delia ,e si mai vorbareata.Doarme bine,mai ales de cand cu noua camera,este definitiv indragostita de Cubi(Scoby-Doo)...dar avem si lacune la capitolul pampersi...ziua o mai las in chilotei dar dupa ce face caca,altfel riscurile sunt majore...si mai bea inca lapte din biberon din cauza de mine ...asa bea juma de litru e zi ,altfel sunt convinsa ca il refuza...pana la 3 ani mai tolerez asta,apoi gata intarcat balaia...
Una peste alta este iubita vietii mele,iar de cand Bianca si-a reconsiderat definitiv atitudinea fata de ea ma simt cea mai fericita mama(macar atat)

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Cuscra rugile ti-au fost indeplinite...
Novocalmin ai incercat?!E mai iute ca sageata...si neste nurofen si gata...pana data viitoare...sigur nu-i va taie elanul cu nimic...astia mici nu stiu in pana mea sa boleasca, ca sa mai respiram si noi...

Pe Delia am inregistrat-o la asociatia producatorilor autorizati...macar de-as scoate un ban cinstit de-aici...produce lunar viermi de ma ia cu nervi si transpiratii...iar din dermatita ei atopica s-a transformat in keratodermatita...o minunatie...traiesc niste experiente unice intr-ale cremelor

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Neatza si de la mine!
Hai sa va spun si ce mananca David, cu precizarea ca nu are rabdare sa stea pe scaun la masa, iar zilele cand mai sta in scaunul lui de masa sunt deja f rare.
Dimineatza, un castronel cu iaurt si biscuiti, iar dupa chef, cand iese la plimbare ii mai dam o banana sau o prajiturica de la 7days sau o turta dulce, a descoperit mama unele nemtesti, destul de bune, acoperite cu ciocolata.
La pranz nelipsita ciorbitza de pui sau vaca, sau cu perisoare. Carnea o vrea taiata marunt, altfel o scuipa. Nu accepta felul 2.
In timp ce doarme bea un biberon cu suc de portocala si kiwi, ca altfel treaz, nu se apropie de el.
Pe seara cu greu mananca jum de ardei umplut, sau rosie umpluta. Cateodata nu vrea sa manance nimic seara, asa ca pe la 11 laptele il facem cu gris.
Are 12 kg, mi-as fi dorit mai mult, dar kupilul se pare ca nu.
Am observat ca mananca mai bine cu bona, habar nu am de ce. Cu noi, cand ne vede ca ne apropiem cu liguritza cu mancare, incepe sa rada si se ascunde. Cu chiu cu vai reusim sa-l pacalim cu jucariile, si sa-i varam mancarea in gura, si nu exagerez cu asta.
Am incercat si varianta cu infometatul, punandu-i pe masa diferite. El alege o felie de paine din care ciuguleste putin apoi o pune la loc. Daca ne vede ca mancam, vine si gusta putin apoi se retrage.
Chiar nu stiu cum sa-l fac sa manance mai bine. Nu mai vrea peste, rosii, orez, legume inca nu am descoperit sa-i placa vreunele,oul fiert il amestecam cu iaurt si biscuiti, ca altfel il scuipa. Ii mai plac vinetele, branza cu mamaligutza si maslinele, cu toate ca rontaie jumatate din una si atat. Cartofi prijiti nu ii dau ca nu ii plac.
Ce ma dispera pe mine e faptul ca vrea carnea, morcovul, etc maruntite. Daca simte bucatele mai mari le scuipa.

Andreea incearca cu novocalmin. La David a mers. Cum zicea si Laura , combinatia novocalmin cu nurofen da rezultate. Sanatate lui Filip.

http://community.webshots.com/user/arcultro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

La mine problema mancarii lui Andrei e alta. Mananca aproape orice, cu conditia sa fie maruntit. Cum zice si Iulia.
Nemaruntit mananca crenvusti, paine cu unt si miere, mar cateodata, banana cateodata, biscuiti, covrigei, cereale Nestle goale (nu bea lapte DELOC). Dar mancarea gatita doar maruntita. Portia lui zilnica e de carne (peste,pui) fiarta sau fripta, cu legume (fierte, sote, tocanita).

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

zi buna...Loreen, Danelutza si Nelia 'back in biznis' dintr-un foc!
Loreen, te-ai gandit ca Delia ar putea fi alergica la pisici? poate asta e cauza dermatitelor (de viermisori nu cred, or fi sigur deparazitate patrupedele tale). noi am vrut sa-i luam pisica si cand am intrebat-o pe "celebra" mea a zis NU fara sa respire.
Danelutza, bine v-ati intors acasa...si la noi e frigutz si ne da cu furtunu (pardon, furtuna) zilnic. cum s-a distrat principessa la mare?...te asteptam cu povestitu si poze!
Nelia, si voua bine v-ati intors! m-am gandit aseara la voi ca sigur erati pe drum...asteptam sa ne povestesti si impresii despre RO (cum mai zicea una din fete, nu mai stiu exact cine).
OlgutzaM, ai dreptate ca viata sociala ne trebuie...probabil faptul ca sunt helpless intr-o tara straina si o fire mai rezervata complica putin situatia...aste e, o sa iasa soarele si pe strada noastra!
Beatrice, ce meniu calumea are Alex!...asa mi-as fi dorit si eu sa pape pitik insa degeaba, pana la urma am renuntat ca gateam degeaba, am ramas la astea 2-3 chestii pe care le accepta.

Si acuma urarile de sananate:
Androix, sanatate multa lui Filip! Sper sa fie doar un virus bleg si sa scapati repede repede si, mai ales, sa nu ia si Georgia!
Monu, sanantate multa si Antoniei! imi pare rau ca le tot aduna, sper sa treceti cu bine si peste asta!

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Buna dimineataazi e ziua surprizelor placute

Cuscra bine ai revenit.Aduna-te si tu si povesteste-ne cum a fost in concediu

Laura ma bucur ca ai revenit.Imi pare tare rau sa aud ca aveti probleme.......iara cu viermii ce sa-ti mai spun ,la noi e invers;laboratorul zice ca n-are iara eu bag mana-n foc ca are asa ca......

Nelia cum te mai simti?

Elisorrrrrrrrrrrrr.........

Androix m-ai bagat in boala cu cat mananca Filipu.Al meu abia ciuguleste ceva, ca dovada si cele 12-13 kg puse cu greu si cu sudoare.
So, daca tot vorbiti de mancare sa va povestesc si eu ce baga al meu kupkil la ghiozdanel.
Dimineata:
-cremwursti(1 aproape zilnic timp de vreo 2 saptamani dupa care i se acreste si cere altceva)
-pateu, branza topita rar
-omleta daca ar fi dupa el ar manca zilnic( pana acum mi-o scuipa intre ochi numai cum o vedea)
-iaurt mai rarut ca-i mai dragut(si pana acum era in topul topurilor)
Pranz:
-supa e preferata dar nu mai mult de 5-6 linguri
- felul doi tot timpul e cu cantec
-lapte o canuta de 200 ml
Pe la 17-18 depinde de ce a mancat la pranz sau ce are pofta; mai baga mamaliguta cu branza, piure cu ficat, spaghete (dar totul sa fie proaspat)cereale, danonino, pufuleti,biscuiti.Si seara o cana de lapte si cam asta-i tot.
Fructe?????????......oare ce-or fi alea.Daca baga o banana pe luna ma declar multumita.Pana acum ma scoteam cu sucurile zilnice dar acum nici pe alea sa nu le vada.Legume????????voi vorbiti de lucruri sfinte......in afara de cartofi nu pune gura pe asa ceva.
Dar am zis ca nici macar nu ma mai stresez ca el oricum mananca daca vrea si ce vrea si eu mor de inima rea.O sa manance el si fructe si legume ...ca doar m-am convins ca-si mai schimba gusturile.
Gata ca v-am ametit cu povestile mele, ma apuc si eu de lucru ca acusi plec acasa si iara n-am facut nimic

Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta

Simona si Dragos Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Deci stati putin ca nu a mancat asa bine decat ieri cand ii dadusem cu o seara inainte peritol. Altfel la mine nu manca mai nimic: in afara de 4-5 linguri de ciorba si un iaurt cam facea foamea. Acum ma intreb ce va fi cand terminam tratamentul. Cele care ati dat la copii: cum a fost dupa ce ati terminat a revenit greva? Si lingurile alea de ciorba tot asa cum ziceti si voi: alergat prin casa, ba uitandu-se la tv ba jucandu-se cu vreo masinuta ceva.

Loreen, ma bucur ca Bia a revenit la sentimente mai bune fata de Delia. 16 kile? o grasana noru-mea!

Filip are 12 kile iar soacra-mea a fost de coma. Imi zice: stii l-am cantarit pe Filip are deja 13 kile! Zic daaa a luat un kil in 5 zile, iti dai seama??? Lasa sa-l cantaresc eu acasa pe acelasi cantar si-ti garantez ca tot 12 are. SI chiar asa e.

A si vroiam sa va zic de mucegai. pai la noi dormitorul are peretele de la geam si tavanul in dreptul geamului negre de igrasie. Vara se usuca (dar nu cade ) in schimb iarna se uda portiunile astea si infloreste mucegaiul pe ele. Totul a inceput dupa ce am pus termopane. Nu stiu de ce. Nu-mi merge caloriferul in dormitor si nu se incalzeste cum trebuie. Imi vine sa-mi iau campii, si asta e tot o reparatie ce trebuie facuta de asociatia pe care o doare in cur ca mie imi ploua in casa, deci... Asa ca fix degeaba as renova ca la iarna e la loc. Astept cu mare nerabdare sa-mi termin creditele si vand apartamentul asta cu okii inkisi si fug mancand norii. Nu stiu inca ce voi face: daca iau alt apartament mai mare sau ne facem casa. Am reusit sa-l enervez si pe Mihai cat de des ma razgandesc. Daca facem casa iesim mai ieftin, terenul il avem deja dar acolo in cartier nu e gradinita, nu e scoala. Nu-l mai pun pe Mihai la socoteala care nu conduce iar ratb-ul in zona e cam nasolut si nu da semne de revigorare, dar cine merge sa culeaga copiii de la gradi/scoala ca mama are o varsta si nu se mai poate lupta cu doi copii prin autobuz. Deci ar insemna sa renunt for ever laserviciu. Ceea ce nu se poate. Varianta cea mai multumitoare este sa luam un ap. mai mare, il vindem pe asta si mai facem un credit, iar terenul il pastrez pentru zile negre. O sa vedem...

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput