Copiluti de mai-iunie 2005 (44)
Raspunsuri - Pagina 28
andutzy spune:
ma declar fan ANDROIX!
Cum poti frate sa faci fata? Eu abia reusesc cu bunica-mea aici! cred ca atunci cand va pleca veti auzi de mine la stirile de la ora 5...
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi
Cloreta spune:
Androix, da' stiu ca a bagat Filip in el. Teodora dupa 2 ani s-a schimbat ceva de speriat: nu mai mananca DELOC riorbe sau supe si manca asa cum zici tu trei galuste cat casa (eu nu mananca cata supa baga in ea), ciorba de pui era preferata ei, nu mai face kk zilnic sau de 2 ori pe zi cum facea ci la 2-3 zile si tare ( mai rara doua zile la rand). La doctor mi-a zis aia la spital : copilul mananca ce ii dai tu, cum adica nu vrea ciorba?
Pe principiul: tine-l nemancat ca pe pisoi adica si o sa bage si lemne.
Acu' in vacanta mi-a povestit o fina a mea din Ploiesti de o colega a ei ca asa a facut cu fetita ei
, o tinea in carut in bucatarie, nu ii dadea nimic din ce ar fi mancat, se ducea in casa sa nu o auda urland si dupa trei zile a inceput sa manance de toate. Cu capu' tre sa fi fost femeia aia de a avut asa putere.
La noi meniul cuprinde:
- placinta cu mere si budinca la greu
- cremwurst de doo ori pe saptamana dar ar manca zilnic dupa capul ei
- ou cand are chef - o data pe saptamana cred
- Almette
- miere
- branza topita Kidiboo
- mamaliguta cu branza de vaci si iaurt
- branza de vaci goala
- cartofi prajiti ar vrea ea dar nu a pupat decat de fo 2 ori in aprooape trei luni. Azi i-a fiert mama si pe urma i-a bagat la cuptor cu putina grasime ca sa se rumeneasca: nici nu a vrut sa guste
- actimel
- cereale cu lapte (Cerbona) si cerculete d-alea cu miere de la Nestle rontaite ca atare
- biscuiti dar nu zilnic
- lapte si noi tot juma de litru pe zi in doua transe si mi-e teama sa ii scot bibe ca sa nu se lase si de lapte
Fructe DELOC, poate o banana pe luna
Azi i s-a dat un castronel cu mere faine de la noi din gradina, a intors fundul si ne-a transims: nu mananc fructe!foarte fain
Peritol, la noi nu a functionat:( Am crezut ca da ca papa mai bine la tara dar cum ne-am intors aici i s-a luat de mancare.
Azi am trecut pe la birou dupa ce am fost la spital. M-am dus la una din banci sa iau niste extrase de care aveam nevoie si trebuia sa ma rog de sef sa le ia altfel si sa iau fel de feluri ca sa pot lucra acasa.
Au coborat doi colegi ai mei sa ii aduca toate cele si sa mai vb si cand am ajuns acasa vb cu seful meu la telefon :"ai fost aici si nu ai urcat si tu sa saluti?"
No bine, daca as fi putut sa urc scarile veneam la munca nu?:))) Cum dracu sa urc scara aia spiralata cu un picor gipsat de sus pana jos?
Noroc ca e un tip fain totusi si ne bascalim. A zis ca imi rupe si celalat picior cand ma intorc pentru concediul asta fortat:)) Ya right, ce fain e sa stai in concediu in pat si sa nu te poti preumbla
Macar lucrez ca altfel m-ar lua nebunia cu ochii in tv sau la desenele Teodorei. De citit nu poate fi vorba cu garga prin casa.
Ma duc taras cu un scaun pe post de cardu sa vad ce pap, bag seama ca statul asta imi face o foame si am ramas home alone. Teodora e cu mama afara si tac'su sa rezolve niste treburi.
"Mami se culca cu Teodora si mamaie face mancare sa manance tati"
monu spune:
Igrasia poate da rosu in gat? Ca bb mic cica are rosu in gat iar noi avem balconul tapitat cu mucegai.
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Cloreta spune:
Monu, e posibil. Igrasia da niste chestii uratele, am vazut la tv un documentar.
Am uitat sa va povestesc.
Luni ca sa pot sta cu laptopul sa lucrez i-am zis lui tati sa imi aduca ceva sa pun aparatu' pe el si mi-a adus un placaj de unde naiba l-o fi scos. Deci plin de parf care va sa zica da' eu nu stiam si cand m-am debarasat de el fasa de pe picior era plin de praf ca naiba.
Si cand m-a vazut dr azi m-a intrebat: vai, dar ce ati patit, ati cazut?:)) Ce jenant
azi am primit un baston, ceai fain si ulei de masline de calitate hahaha
gabitzam spune:
Monu, mucegaiul ala din igrasie poate da reactii alergice. Poate ca la puiutza mica este alergie si asa se manifesta la ea cu rosul ala in gat.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
monu spune:
Am vorbit cu asistenta si i-am zis de problema noastra din balcon si ne-a zis ca bb de acolo are buba. mai ales ca in ultimul timp suiera ca un asmatic.
asa ca pe lista no. 1 de prioritati intra renoovat balcon+termopan. 
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Cloreta spune:
Termpanu' ca termopanu' dar musai curatata zona si renovata.
Ce va lipsea acum.
Sanatata multa puilor.
omustata spune:
tedy-imi pare rau ca treci prin asa o depresie. Si eu am momente din astea si nu putine. Eu chiar cred ca ne trebuie putina viata sociala.
dana-eu citisem ca pana la 4 ani este bine sa nu-i dai la innot, dar vad ca OLgaTl-a dat pe Tony si este ok. Nu stiu cum este Diana, dar Tony a fost de la inceput foarte iute la mers si acrobatii. Fetita mea este mult mai tolomaca, asa ca as da-o mai degraba la gimnastica sau ceva de genul asta. Noi abia ne chinuim sa invatam sa sarim. Si onixone vorbeste de prinsul mingii
. Pai mai avem cale lunga pana acolo.
Olga-jobul asta pare mult mai bun pentru moralul tau la ora asta. Mi se pare ca lumea. Bravo tie, inca odata!
Ma duc ca ma striga.
Olga si Maya (28.05.2005)
Tdi spune:
vorbiti de ce mananca piticii...maaare bataie de cap am si eu la capitolul asta, uite asa-s la ora mesei
, ca asta de ia ciocane in cap. la noi au fost tot timpul probleme si ma saturasem de gatit si aruncat, in plus m-am umplut de par alb in cap de griji si de nervi.
Ce mananca Alyssa:
- pizza - aproape zilnic
- macaroane (doar goale, cu ciuperci, carne sau sos de rosii) - aproape zilnic
- carne (doar gratar) - aproape zilnic
- cremvusti - cam 1-2x/sapt
- cartofi (doar prajiti) - cam 1/sapt
- ciocolata kinder si pufuleti - ocazional
- cereale cherrios sau cookie crisp (goale) - dimineata
- lapte 300ml - noaptea in somn
Dilema mea e sa-i dau macaroanele la pranz si gratarul seara sau invers?!
N-a acceptat niciodata supa sau ciorba. Nu vrea mai mult de 1 fel la o masa. Nu mai mananca iaurt defel si nici fructe (ii fac suc din ele si ala il bea), intr-o vreme manca struguri, banane, afine, zmeura, acum nu le mai vrea nici pe alea. Legume zero (bag cate un morcov la suc asa ma scot!
), mai demult manca orez cu mazare verde, dovlecel si morcov sau paine cu ou sau omleta sau ficatei...acuma vise maica! Problema e ca nu accepta sa-i dam noi de mancare ci numai ea singura, ii tai bucatele portia ei si ii pun pe masuta la tv sau papa la masa cu noi pana se plictiseste apoi ia farfuria si se muta la tv.
Pe vremuri era innebunita dupa cremvusti si manca doar aia sau mancare unde-i bagam...apoi s-a amorezat de frisca de umblam cu tubul dupa noi altfel murea copilu de foame si da-i maica cu frisca in toate mancarurile ca-ti era mai mare dragu cum deschidea ciocul sa pape!
eee, ce nu faci sa-l vezi cu burtica plina?!
Am intrebat mai multi doctori si am primit acelasi raspuns: cat timp creste si e vioi kupilu inseamna ca are tot ce-i trebe! sa-i dau ce mananca (evident, nu porcarii) si la revedere. Va redau ce-a zis doctora mea din RO, o persoana in care am incredere totala, a consultat-o pe Aly pe toate partile asta primavara si dupa faza asta m-am linistit: eu-nu mananca decat carne si ciocolata, ea-perfect, da-i carne si ciocolata!...cica din putinul care-l mananca copilul isi ia tot ce-i trebuie la momentul respectiv, nu trebuie fortat sa manance mai mult decat vrea si nici alimente pe care nu le vrea, gusturile se schimba in timp si repropunandu-i ceva ce refuza inainte mai tarziu o sa manance, la fel poate sa nu mai vrea in ruptul capului un aliment care odata era preferatul lui...e perfect normal.
Iar ma intind la vorba ca guma la kilotzi...se vede ca nu ma trage cheful la munca avand in vedere ca ma asteapta iubirea vietii mele-un morman de vase murdare.![]()
Album Alyssa
Danelutza spune:

-ici la toate, am venit de la mare, mi-a fost dor de voi, dar mai ales de casuta mea, unde am gasit o vreme de kko, 13 grade afara si o ploaie torentiala, am pus in functiune plapumele si acum ne gindim cum era la soare, cald si bine. 
N_am citit nimic din ce ati scris.
Teddy macaroane/spaghete la prinz si gratarel seara, eu asa ii dau, asa mincam si noi, e mai bine pentru organism, asa cred, sa fie mincarea mai usurica, macaroanele sint mai grelute.