Copiluti de mai-iunie 2005 (44)
Raspunsuri - Pagina 27
gabitzam spune:
Hai ca sunt mesager azi
Am vorbit cu Adina. Este inca la Cluj, are un calculator slabut acolo si nu prea mai intra pe forum. Sunt bine si ea si Emma, mai stau inca acolo. S-a intalnit cu Anky si cu copiii.
Poate ne mai zice Anca, sau poate au facut poze.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
onixone spune:
mai Fetelor...am intrat sa va spun ca e vreme MIZERABILA.pLOUA, SI BATE UN VANT DE NU POT TZINE GEAMUL DESCHIS.NU face deloc bine la psihicul care il am acum , dar mergem mai departe...indiferent ce.Stare de spirit nu prea buna dar nici ca mai imi vine s ma plang.Alex acum sta pe birou si se scrie cu o carioca pe picioate.il las36.
!!Ce sa ii fac ca nu mai pot.Nu ii mai zic nimic....
In alta ordine de idei...de ieri a inceput sa Alex sa prinda migea cand o arunci ca pana acum nu o facea.Nu stiu daca copii vostrii prind mingea, dar pe mine ma ingrijora desi...habar nu am cand incep sa prinda mingea.
Va pup si cafeleala placuta.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
onixone spune:
edit: tare prost scriu.mananc la litereeeee...asa e cand scrii cu copilul pe birou!!!!
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
Tdi spune:
Va multumesc tuturor ca ati citit problemele mele si incercati sa ma sfatuiti sau sa ma consolati!
Stiu ca rezolvarea ar fi ca eu sa ma duc la munca si pitika la gradi, sper ca in acest mod se vor rezolva problemele altfel e trista treaba. oricum mai am de asteptat pana face 3 ani ca acuma nu o mai ia nimeni la cresa...in fine, daca ar fi numai atat bine ar fi. de ajutor nu poate fi vorba ca nu are cine, bona nu pot sa-mi permit (6-7 euro/ora)...mai nou nici sotul nu mai ajuta ca l-am invatat prost, mi se parea normal sa fac totul eu ca doar sunt acasa iar el e 10-12 ore pe zi intr-un job foarte stresant si vine seara acasa praf. cu banii stam prost, ne-am cam intins la cheltuit probabil dar au aparut si alte "gauri" care nu au depins de noi. suntem cu tzaraita de pe o luna pe alta, "ajutati" si de juniorul mana-sparta care acum a terminat liceul si merge la facultate iar nesimtita de ma-sa (by the way, milionara in euro!
) nu-i da mai nimic si toata ziua cere de la noi iar fraierul nu zice nu, macar daca ar fi fii-su cu adevarat as sti pe ce dau banii. offf ca ma enervez iar.
Oana, te inteleg perfect...plangi daca poti, uneori si plansul din plictiseala e util daramite ala de descarcarea tensiunii...zic si io, pe mine m-a ajutat putin ca nu mai vad lucrurile chiar asa negre dar de dimineata tot m-a palit o crizutza de nervi cand a inceput pitika cu mofturi si urlete imediat ce-a deschis okii. si eu o las sa faca ce vrea ca nu mai am putere s-o vad urland si trantindu-se pe jos, prin urmare am peretii scrisi cu carioci, continutul seratrelor imprastiat peste tot si butoneaza in nestire la combina, dvd si toate alea. sunt un robotel care aduna toata ziua dupa copil altfel ne mananca serpii in casa asta.
Gusta, si eu sunt mama denaturata deci nu esti singura, o las la tv ca sa am putina liniste sa intru pe net, sa ma spal sau sa mananc ceva...ii dau sucuri din comert pe langa alea facute in casa, habar n-am cum s-o mai educ si ce sa fac cu ea ca nu ne asculta, nu vrea sa coopereze si i se rupe de explicatiile noastre.![]()
Cuscra, pare interesant jobul tau, sper sa-ti dea multe satisfactii! poate intr-o buna zi ne consiliezi si pe noi
, chiar vorbeam cu husband-ul acum cateva luni ca am niste "presimtiri canadiene" desi niciodata n-am avut intentia asta nici io nici el, da' mai stii, nici sa vin in italia n-am intentionat vreodata si uite-ma!
Dana, sunt intr-adevar stresata de operatie desi mi-au zis ca nu e mare lucru...cel mai tare ma sperie anestezia generala ca am facut-o si la cezariana si cu greu m-am mai trezit, pe langa asta hemoragia nasoala si complicatia la plamani de la intubare cred ca mi-au lasat niste sechele pe la mansarda
faza e mai tare decat netrezitul din anestezie asta ma ingrijoreaza Alyssa, daca nu o sa fiu eu dupa fundul ei toata ziua cine stie ce face, inchipuie-ti ca se urca pe mese, pe birou, pe mobile in fuga si nu de putine ori am prins-o in cadere libera
.
Gabitza, sunt de ceva timp in cautare de un job cu cateva ore pe saptamana cum zici tu, ar fi ideal deocamdata insa nimik...intre timp ma gandesc ca in acest fel as sacrifica timpul petrecut cu familia pentru putinii bani pe care i-as lua si iar nu mai stiu de capul meu....
Ma duc sa scot atomica ca aer, desi doctorul a zis s-o tin in casa nu se mai poate ca a devenit o fiara si vrea musai afara, profit ca e soare. va pupam!
Album Alyssa
monu spune:
Gusta, Onixone, dati si la noi un pic de racoare ca aici e tare cald.
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
gusta spune:
Monu racoare ca asta sigur nu ai vrea.
Tdi si Oana sa va zic ca eu nici nu o mai bag in seama pe Mara.Se scrie pe maini pe picioare pe haine intr-un cuvant pe ce apuca si degeaba urlu ca nica si nica.Tdi ce explicatii tataie sa ii dau cand ea e turc nu alta ,ii zic frumos dupa ii tip si la un moment ii zic da fa mama ce vrei ca eu mor si tu numai poti de bine.Tdi iar despre juniori sa nu discutam ca doar ce am avut pana acuma cu olandezu de la el ni s-a tras si inca mai continua ca acuma s-a mutat si vrea sa ii mobilam ca la noi cresc bani in gradina nu alta.Mai bine numai zic ca deja sunt pusa pe scandal cu el ,ca poate nu stiti ma facut nebuna de fata cu taicasu iar asta nu i-a zis nimic.Si cica sa nu fac spune la gura sa stau linistita.
Gabitza crde-ma ca job pentru catev ore greu gasesti aici ,si eu caut si nimic da sper cum ma intorc din tara sa dau copil la gradinita atat cat se duce si eu sa caut macar cateva ore .Nu conteaza munca important e sa mai am contact cu oameni ,ca asta imi lipseste cel mai mult si asta ma aduc in starea in care sunt.
Marilena si Mara Augusta
Androix spune:
Ai mey, cum??? dati suc din comert la copii? si pufuleti??? Da voi nu inotati contra curentului??? Asta cu tv-ul ca sa am putina liniste mi-a adus aminte de mine azi in kaufland unde cu un copil in scoica si unul in cos ii indesam lui Filip actimel sa stea jos si sa pot alerga in voie sa cumpar strictul necesar.
Macar e ceva mai sanatos decat o ciocolata.
Ah, tocmai am terminat ca vaca o ditamai salata de ton, da ce buna a fost. Acum mi-ar face cu okiu niste nectarine dar mai trebuie sa astept macar vreo ora.
Mai ce fac eu cu caldurile astea? merge AC-ul aproape non stop, deja nici la bani nu ma mai gandesc. Dar mi-a venit o vecina ca-i picura apa pe pervaz si ii murdareste geamurile, asta pe langa faptul ca oricum nu mai poate tine geamul deschis ca-i pica in casa. Ori eu nu ajung la unitatea exterioara sa pun o teava d-aia sa picure mai departe de perete, pentru ca este intre sufragerie si dormitor pusa si ar trebui sa dau jos un termopan si mihai habar nu se pricepe, stiti voi... Stiti vreo firma care monteaza AC si ar fi dispusa sa ma ajute
la iarna?
Hai nu mai fiti triste, viata e frumoasa. O sa fie din ce in ce mai distractiv cu copiii pe masura ce vor creste asa ca de ce sa nu ne bucuram din plin de urletele fara motiv (BTW, Dana, ogeala e cand plange din tot sufletul dar fara lacrimi si fara motiv evident
) de tavalitul pe jos, de mofturile la masa (Filip serveste cu mare placere incepand de ieri PERITOL! Yupiiii
), de statul acasa, de faptul ca nu mai avem timp nici sa ne spalam pe dinti la prima ora a diminetii, ca nu mai putem sa mergem nici la toaleta neinsotite si cate si mai cate ghidusii d-astea care ne fac viata frumoasa...
Andreea, mama de Filip si Georgia
lucas spune:
mai androix io de asa viata frumoasa............
de 3 saptamini nu maninca, inafara de mere (cam 3 mere) cu brinza si biscuti, iaurt cu vesnicii biscuti si juma de kil de lapte pe zi, restul nimicutza. si uneori in sila un cremvusti.
eu nu mai stiu ce sa-i fac de mincare. acu 2 zile la prinz a vazut un borcan cu mincare de bebei si a cerut, maica-mea ce sa faca i-a cumparat, ei bine pe ala la mincat!!!!!!!!! sa nu innebunesti?
voi ce le dati de mincare?, ca eu am capitulat, din seara asta incep si eu cu peritol.
dana si Matei bea cu biberonul, noi suntem mai smecheri ne trezim si la 3-4 noaptea si mincam!
incaltaminte - nu prea avem preferinte dar imi plac Geox cu toate ca pina acum nu i-am luat.
TDI bine ai venit in club. saptamina trecuta as fi batut pe oricine imi iesea in cale.
Androix spune:
Lucas, pai sa stii ca si eu sunt la capatul puterilor cu mancatul asa ca mai am putin si cedez nervos si daca cere cociota=ciocolata pai asta o sa-i fie pranzul.
In concediu a fost de cosmar! Mai mult de 5-6 linguri de ciorba nu manca nimic in timpul zilei, nu tu iaurt, nu tu banana, nu tu mar, nimic. Am mai facut in cate-o seara cartofi prajiti si a mancat tot asa 5-6, dimineata mai nimeream sa avem miere la masa si baga o felie cu unt si cu sunca si una cu miere. Dar asta deja se chema ca mananca super bine si nu s-a intamplat decat in 3 zile. In rest eu pur si simplu m-am intrebat serios din ce se kk
ca facea si de 3 ori pe zi. Am zis frate asta nu-i normal, cred ca mananca noaptea pe ascuns ca altfel nu-mi explicam.
E si de la nemancatul asta ajunge la soacra-mea unde cik baga cate o pulpa intreaga de pui, deci nu un copan sau o pulpa ci O PULPA INTREAGA, inca inainte de a-i pune masa, asta e asa de aperitiv. Pe urma baga supa cu doua galuste d-alea meltenesti maaaari, si la final felul doi. asta doar la pranz dar in rest cik baloteaza non stop. Eu am ajuns sa cred ca soacra-mea ma minte ca sa ma oftice. Serios.
Nu mai stiu ce sa-i fac ca sa-i placa si sa manance. Astazi a functionat metoda lasatului la indemana: dimineata i-am facut un sendvis taiat bucatele si le-am dus in casa la televizor. A mers si in 5 minute a adus farfuria la bucatarie. I-am facut si cu miere l-a mancat si pe ala. Peste vreo ora i-am dat o banana cu branza. Apoi am plecat pana in kaufland, a baut acolo un actimel si la intoarcere s-a culcat. Cand s-a trezit i-am dat eu putina ciorba de rosii fara carne fara nimic doar cu paine si a mancat-o, dar la marele fel doi ne-am impotmolit. Nici nu era cine stie ce: niste snitelase mici din piept de pui cat sa le tina in mana sa manance singur. Nu a vrut initial dar cand i le-am facut bucatele mici si i-am pus si ketchup langa si le-am dus iar la tv le-a mancat. Apoi a mancat cateva feliute de necatrina si am ajuns in prezent cu povestirea ![]()
Recistesc acum si ma crucesc cat a putut manca azi din mana mea. Chiar asa repede isi face efectul peritolul asta? Noi nu am mai luat pana acum.
Deci ce ii fac eu lui Filip de haleala: mereu trebuie sa am ciorba ca am vazut ca ii place desi nu mananca foarte multa. Ori de rosii cu legume, ori de pui. Ieri de exemplu i-am facut piure de cartofi cu ficat de pui si sos de rosii cu usturoi. Nu i-a mai placut asa de mult ca atunci cand era bb. Mai mult de o lingurita doua nu a servit. Azi am avut snitelele alea. Maine o sa fac niste peste la cuptor. Oricum am vazut ca nu serveste decat ciorba doua zile la rand, felul doi trebuie sa fie din ziua aia.
Ei, am scris atat despre mancare ca mi s-a facut foame desi de la masa m-am ridicat. Acum sa nu credti ca si mananca Filip al meu tot ce-i fac. Tot eu ma lupt ca nu mai am loc in frigider sa arunc un ac. Si mihai se lupta cu mancarea s-o termine ca eu tin regim.
Andreea, mama de Filip si Georgia