Stelute de ianuarie - februarie 2007 (43)
Raspunsuri - Pagina 24
R_MARCE spune:
Pupam fetele si puiutzii,
nu am disparut ci doar va urmarim din umbra cind am un pic de timp. Nu-i mai bine de mine k nu am timp de citit/forumat? Evit astfel sa ma enervez...
k fiecare dintre noi avem cite un punct sensibil si mai devreme sau mai tirziu ne sare tandara din te miri ce.
Noi sintem tot la mare (de 2 luni si juma')...m-am saturat de Mamaia asta k de mere acre. Cu bebe asa mic nu e mare lucru de facut. Nexam plaja si baie in mare... Stam totusi la piscina dupa ora 4 pm si acolo facem baita impreuna in piscina mare, dak apa e destul de calda bineinteles. Venim in Buc dupa 6 august. De abia astept sa frecventam din nou "bisericuta" de Cismigiu.
Cu diversificarea am facut-o in stilul propriu, a la "Marce" citind informatii pe ici colo, vorbind cu dr pediatra si incercind sa ma adaptez la sclifosiciul meu de gubil. Fiind la mare fara prea multe posibilitati de a gati si a-mi etala valoarea de gospodina, am recurs la comoda solutie: Borcanele!!! Ura si sa traiasca cin' le-a inventat! F bune si comode...dar si f scumpe, e adevarat.
Asa k ... lu' fii'mea ii plac legumele f mult, orice fel si nu prea maninca fructe. De fo' sapt am introdus brinzica de veci, Milli, cea normala k asa a zis dr si uite k se pare k ii place si pacalesc sa manince si fructele in amestec. Mese de lapte nu prea mai avem, adik numai lapte...poate doar cea de dimineata de la 7-8. In rest, e "fun" cereale Hipp la borcanel mare, Goodnight Pap (un fel de grisuletz cu lapte, din fulgi de orez evident, f bun la gust).
M-am convins...nu se aplica nici o regula la diversificare pt k depinde de copil.
Ne luptam cu linguritza care nu ii place mai deloc. Ce ii pot da cu lingurita sint legumele, pt k ii plac in mod deosebit si atunci accepta sa le manince cu orice. In rest, mai incercam, dar dupa 7-10 linguritze (mici, Avent) se plictiseste si ...trecem la bibe cu tetine cu flux variabil. Asta e... probabil cind va minca singura va fi altfel. Nu ma agit...
Si de vreo sapt, nu mai vrea sa stea pe spate. Cit timp e treaza, se sumetzeste si se ridica din umeri 1/3 si asteapta sa o ridice cineva sa o sprijine in fund, in carut au brate nu conteaza, sus sa fie sa vada ea tot. De stat in fund nu sta singura... dar la cit persevereaza, sper k se va intimpla curind.![]()
Am ajuns si noi la "performanta" de a-si duce picioarele la gura si a-si suge degetele ... Ea e in culmea fericirii
iar eu mam distrat copios!
Pup puiutzii bolnviori si le urez insanatosire grabnica si urez "La multi ani" sarbatoritilor. Multumim si noi de urari, fetelor, voi nicoadata nu uitati pe nimeni, sinteti Super!
De abia astept sa venim inapoi in ingrozitorul, caldurosul, prafuitul, nasolul, aglomeratul... DRAGUL MEU BUCURESTI!![]()
puuuuuup,
gabriela_s spune:
hei fetelor,
am si eu nevoie de un raspuns de la mamicile gospodine![]()
ma tot chinui sa spal gresia si nu imi iese deloc faza,raman niste dare nasoale si habar n-am de la ce naiba.detergent pun foarte putin...ar putea fi mop-ul de vina?l-am cumparat acum doua saptamani,e drept ca arata cam uzat deja...
dati-mi si mie o idee pls,voi cum procedati la spalat de gresie?cata apa si cat detergent puneti?se poate sa fie mop-ul de vina,sa il schimb?si care sunt mai bune,ca maica-mea cumpara d-astea din sfori,dar mie mi se pare mai misto cele din fasii absorbante.
hai,va rog,dati un sfat si la o incepatoare in ale gospodariei (nu radeti,dar maica-mea nu ma lasa sa fac nimic,ca "nu stii tu!"-evident ca nu,daca ma tot scoate din functiune...................)
hai ca in atatea diversificari,vaccinuri si alte probleme de bebei,vin si eu cu durerea mea...de gospodina lu' peste
ah si ca ziceam de boli,o suspectez pe fi-mea de rosu in gat,fiindca de ieri nu vrea sa mai manance nimic solid,desi nu am schimbat nimic,e exact ce manca si pana acum si ii placea.si nu se stramba a dezgust,ci exact ca atunci cand inghiti greu...am dat-o pe lapte cu cereale,asta e.azi o sa vina dr sa o vada oricum...sper sa fie bine si sa putem face vaccinul.febra nu avea de dimineata.
cum e cu rosu in gat asta,trebuie antibiotic ceva oare???
Adriana Maria
*iubita lu' mami si tati * //11 ianuarie 2007//*
//pozele noastre
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">
filmulete cu fetita mica in burtica //www.desprecopii.com/info.asp?id=1080" target="_blank">Nasterea unei stele//
ylilimic spune:
Shine - si mie mi-a trecut prin cap, insa sotul a zis ca daca Matei ar avea ceva transmisibil, e posibil sa vin cu spiroghetii la pachet si sa ii dau lui Alexandru
. Lasa ca uite acusi vine august si ne vedem, sigur, sigur! desi perioada e cam ambigua: 25-20.08??!! Oricum vine mai multa lumea in aug si poate facem o reuniune faina ![]()
cristinutza - urmeaza-ti instinctul! nu da gres niciodata.
fete dragi!
conchita - bine ai revenit!
gio -scuze! o fi fost monu - era o mamica de 2 copii, oricum (asta ca sa vezi cat m-am ramolit
nu ma tine memoria...)
nadia - ma bucur de vestile bune!
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
conchita spune:
Gio, dar ziua doarme scumpa de Eva, macar? ca Sonia e pe baterii duracell cred, nu stiu de unde are atata energie la cat de putin doarme! cred ca vin dintii, e si puseul de crestere de la 6 luni...deci motive pentru agitatia asta ar fi. cafea nu pot sa beau ca alaptez inca...
fetitele noastre sunt nascute in aceeasi zi, nu-i asa? poate asta e cauza, poate ar fi trebuit sa le nastem in aceeasi zi cu fetitele din grupa care dorm toata noaptea. :-))
Lilisor, pai ti se datoreaza, nu? :-)) 
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
cristia spune:
Ziua buna mamicilor si bebicilor
Mi-era dor de voi; imi pare rau sa aud ca au fost lacrimi pe aici.Sper ca deja sunt de domeniul trecutului.
Noi suntem bine doar ca fara de net de vreo doua luni si apoi intr-o vacanta mai lunga.Am fost cu pruncii la mare si a fost fff bine.
Intrucat nu scriu de acasa si sunt bineinteles pe fuga
fac rezumat super scurt: Calin face 6 luni vineri;
-mancare: azi am avut prima tentativa de piure de legume - esuata
;
-miscare: nu sta inca bine in fund dar se straduie; se roteste ff bine de pe spate pe burtica si inapoi si ii place sa doarme pe burtica.
-vorbe: bolboroseste diverse de vreo luna
Am si eu 3 intrebari ardente:
Cate kile au ai vostrii la 6 luni?
Cat dorm noaptea si ziua?Al meu am impresia ca nu doarme suficient.
E un super alintat si se cere in brate toata ziua.E topit dupa frate-su.
Va pup si astept raspuns
Cristiana cu Calin(nascut 27 Jan 2007) si Andrei (nascut 29 Sep04)
Sugestie (sper ca nu s-a mai discutat
): nu vreti sa punem la semnatura data nasterii copiilor? ca sa stim in orice moment si fara sa apelam la prima pagina varsta copiilor.
delfinuta spune:
Buna ziua mamici si bebici!
Marybell ce face micutzul Erik? Cum se mai simte?
Am vazut ca iar au aparut discutii...
conchita spune:
Cristia, 8,16 kg la 68 cm = masuratorile de 6 luni. despre dormit, tocmai discutam ca nu doarme mai deloc. la varsta asta ar trebui sa doarma 10-12 ore noaptea si inca 3-4 ore ziua.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
ylilimic spune:
cristia -Am si eu 3 intrebari ardente:
Cate kile au ai vostrii la 6 luni?
Cat dorm noaptea si ziua?
nu sunt chiar 3 intrebari dar sa iti zic de Adam: 7,400 kg la 6 luni, si 70 cm. ziua doarme cam 1 ora dimineata, cam 3 ore (multumita sanului cu droguri), si noaptea cu multe intreruperi, cel putin 2 pt lapte = 8 ore.
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
cristiana70 spune:
DANUTA, nu mai rezist psihic, sa nu crezi ca e ceva ce n-am incercat. L-am programat pe miercuri la cel mai bun homeopat din oras, stiu ca a dat de capat la multe probleme la care alti medici dadeau din umeri sau dadeau sperante ca o sa treca de la sine. Aici e un cerc vicios, de cand a intrerupt cu cerealele cu fructe nici nu mai face kk in fiecare zi, de aici s-a dus si pofta de mancare. Am zis ca ba e rosul in gat, ba e caldura, ba sunt dintii, dar sunt si restul bebeilor in situatii similare si nici unul nu si-a injumatatit portia.
GABRIELA, depinde si ce detergent pui, daca e special pentru suprafete si scrie ca nu trebuie clatit dupa, n-ar trebui sa lase dare, un mop de doua saptamani e proaspat inca. Sau poate sa fi spalat cu mopul vreo pata uleioasa, ca n-o sa mai iasa din el, atunci chiar trebuie schimbat. He, he, vad ca te tii tare ca nu-ti lipseste mama, eu practic sportul asta de la 13 ani, asa ca daca am vreo mama in raza de actiune, ma simt ciudat.
GIO, din cate stiu tu ai mai umblat cu micutele tale la homeopat, cum decurge un consult? Ma intreaba pe mine, il piscale pe el, se fac analize, care e ideea?
CRISHTINUTZA, intre timp raportul de forte si influente in zona s-a schimbat, sefa e blestemata cea mica, care-l terorizeaza pe tac-su. Offf, trebuie sa merg si cu Ringo la doctor, cred ca iar l-a pocnit o otita iar fie-sa, ca sa puna gaz pe foc, toata ziua il linge in urechi.
SHINE, deschide linistita subiect ca nu prea ti se raspunde decat in prima zi, cat e pe prima pagina, apoi vine alt parinte cu alta problema...
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia sa traiasca!
cristina mamica de
David (21.12.2006)
Messa spune:
cristiana, eu nesquick inca nu as da... de fapt, cred ca n-as da deloc, decat cand o creste si m-o creeri ca vrea. Incearca mai bine sa dai alt gust laptelui cu un pic de banana blenduita in el, un pic de scortzishoara...
conchita, sa-ti foloseasca! Fi-mea e mofturoasa si cu retetele astea am scos-o din greva foamei, asa ca... ![]()
Bine ai revenit, Marce!
Bine ai revenit, cristia! 
gabitzo, ca sa nu lashi dāre pe gresie trebe sa n-o mai speli deloc, sa se uniformizeze jegu'
Io asa am facut in bucatarie 
Gata, acuma chiar fug la Carrefour!!!
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
Si aici sunt www.animalutze.com/images/messa/bebe/" target="_blank">pozele si filmuletzele noastre.