Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (15)
Raspunsuri - Pagina 14
elyanne spune:
Sunt bine teroristii
multumim de intrebare... N-am timp deloc... S-a intors mandra si trebe sa ne intram iar in ritm... Ne-am cam facut de cap o sapt. Plus ca am de lucru... de mi s-a luat 
Sper sa am mai mult timp zilele astea, sa mai citesc din urma 
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
Mihael@ spune:
Diana_jors si Gaby78 
Sa creasca mari si frumosi: 

Ana Delia de Paxela
Iulia Antonia de Geanina Elena
Daria Giorgiana de Rianna Stef
Sabin Andrei de Gore 78
Teodora Maria de Roxigeo
elenagiulia, felicitari daca va descurcati pe limba astora
, mi se pare tare greu ..
loradin, mi se pare ciudata combinatia, branzica cu supa? nu te supara ca zic... de facut branzica mai citisem ca se fierbe laptele si se pune putina zeama de lamaie. Sa stii ca nu numai cei de pe strada iti lauda albinuta, ti-o laud si eu ca mi-a placut tare mult de ea
ane, nu te speria ca nu mananca, au si ei zile si zile... o sa-si revina
flopici, ce speriatura ai mai tras si tu...
absoluta, pe mine ma dor rau de tot picioarele, mai inainte doar genunchii, acum si oasele gambei, chiar nu stiu ce sa fac...
Si Stefania a luat putin in greutate, 330 gr in 3 saptamani, pana acuma lua cam 550-600 pe luna, insa dr. a zis ca arata bine si nu e nici o problema. Ea de la o vreme mananca tare prost ziua, suge 3 minute si gata pt. 2 ore si probabil de asta a luat mai putin.Imi face impresia ca nu are rabdare sa manance, prefera sa se uite pe pereti.
N-am reusit nici azi sa facem radiografia, parca e un facut... a ramas pe luni ca azi era tare aglomerat 
Mihaela cu
Stefania (19.03.2007)
poze Stefania
am 3 luni
tzuna spune:
MIHAELA - noi la munte mergem la parinti deci vom avea tot confortul sa nu mai zic ca mama ar fi in cantata sa-i pregateasca ea Mariei supica. Deci nici macar nu as fi obligata sa apelez la borcanele. Ideea e sa nu-i incep adevarata diversificarea acolo unde nu-i mediul ei. Asa ma gandeam eu dar mai e putin timp pana atunci.
DIANA-JORS- hai ca va fi bine. Eu sper sa nu trebuiasca sa scoti lapticul. Dar cum ai zis si tu intre a-i da lapte praf si a-i da lapticul tau chiar si din biberon e de ales a doua daca tot ai laptic, macar pana la 4-6 luni.
REBIANA- cu toate cerealele din lapte Maria tot se trezeste noaptea. E drept ca se trezea si de cate 2 ori si acum se trezeste doar o data.
DIANA69- si Maria a avut scaune moi cam tot in perioada cu vaccinul. Acum are si mai moi si mai vascoase. Tot care 3-4 /zi. Ea mai si vomita uneori (ca are reflux). Eu cred ca i-a trecut oarecum cu ceai de menta ( 1 pliculet la 150 ml apa- cate 70 ml/zi) ca de la smecta era ok o zi si apoi daca intreerupeam iar o luam de la capat.
KMI78- si mie mi-e groaza de diversificare. Cred ca ma iau de par singura prin casa.
CARMENFR- si eu vreau sa o bag pe Mariuca in cada. Chiar plutesc? Ca asa am vazut si la televizor dar parca nu-mi vine sa cred. Si Teodora e cuminte? Ca mie mi-e sa nu ajunga cu nasul in apa la cat e Maria de agitata.
MIHAMORA- data vaccinarii e orientativa. Se poate decala.
LAURAMAR- eu stiam ca bebelusii pana in 6 luni nu fac. Daca mai si alaptezi atunci e si mai sigur. Si daca e sa stii ca a luat deja ca virusul va bantuie mai demult.
KARRA80- ce frumos.... nu pot sa cred ce scumpica e cum papa ea la san in cada. Super poza.
RILOASA- nu-i da lapte praf. Lasa ca va lua si in greuatte. maria e jalnica la capitolul asta si tot nu o trec pe lapte praf. Si ea plange f rar de foame. In ultimele saptamani a luat 30g, 20g si respectiv 100g. Medicul mi-a zis sa mai astept si cu diversificarea.
LORADIn- ma bucur ca buburuza ta e bine. Si bineinteles ca-i bine ingrijita. Noi stiam deja.
ANNE2200- nu are cum sa nu-i mai placa lapticul decat daca te-ai dat tu pe mancat ceapa si usturoi. ca altfel e singurul gust pe care-l stie.
MARIUCA e super cuminte. Ieri am facut o multime de treaba. O pun pe paturica cu jucarii langa mine si se joaca, rade.... Cu mnactul cica si-a facut si ea un program, i-am facut adica. Mananca la 3-4 ore intre 80 si 130 ml, in total pe zi cam 650-750 ml. Nu-i prea bine dar nici f rau la obiceiurile ei. Seara nu reusesc sa o fac sa se culce inainte de ora 23 chiar 23.30. mai are un somnic pe la ora 21 dara sa de vreo 20 minute apoi se trezeste si e f vesela, facem baita si papa sau nu depinde de cheful ei si se mai agita pana pe la 11 si ceva si se culca si ea. Daca mananca macar 100 ml lapte cu cereale se mai trezeste pe la ora 3-4 daca nu e vai de mine ca se trezeste sigur de 2 ori.
Dar ca sa nu fie totul bine am si un motiv de stres. Azi noapte cand i-am dat sa pape am vazut un dita mai paianjenul mergand pe parchet. Am incercat eu sa-l calc dar n-am reusit. S-a bagat sub pat. Dupa ce am terminat sa-i dau Mariei sa manance am trezit sotul si ne-am apucat decautat paianjenul. Am ridicat patul, am mutat dulapul nimic. Bine ca n-am trezit si fata ca asta-mi mai lipsea. Ma duc apoi in bucatarie sa scot laptele si din nou un paianjen (sau acelasi) f mare, maro. Evident nici de data asta n-am reusit sa-l omor. Asa ca sunt f stresata. Eu am fost muscata de unul cand eram mica si mi s-a umflat rau mana. Nu o mai pun pe Maria pe paturica ei de joaca... Dar ce facem daca nu-i gasim? oare cat de periculosi sunt? Am citit articolul ala de pe site dar nu prea m-a linistit.
Va urez week-end placut.
Nu mai organizam nimic in IOR? Macar pentru sapt viitoare.
MARIA 28.02.2007
loradin spune:
Deci
Absoluta-cu speranta ca cele 2 lacrimi nu ti-au stricat ziua....(glumesc) iti raspund si eu la intrebare:
Ma lupt cu o durere de spate,genunchi si glezne de nu pot respira(ii dau doar tzatza).Au inceput(durerile) de cand avea Ana 2 luni.Am si plans de durere.Noaptea cand ma trezeste sa-i dau sa manance nu ma pot da jos din pat.Merg ca un robotel pana reusesc sa-mi restabilesc echilibrul.Se pare ca este vorba de o decalcifiere pe care in inconstienta mea nu o tratez.Singurul lucru care il fac beau calciu gluconic(ce ramane din fiola de la Ana)Atat! Nu stiu daca am voie sa folosesc creme! Pupici!
Se vede ca astazi am o fata ingeras.Mananca si doarme!Cat o tine-o? Asa ca am avut timp de net.
loradin
poze cu albinuta mea
paxela spune:
multumim de urarile primite
la multi ani si celorlalti puiuti nascuti pe 13
pupam si cele 2 sarbatorite de asazi

Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica
madybulancea spune:
Buna fetele...am inceput si noi sa papam cum trebuie adik 120 ml ca pana acum nu papam mai mult de 90 (asta de can am fost in spital,k inainte papa mereu 100ml)...suntem bine,dar inca ne trezim noaptea adik 1 sau 2 si apoi pe la 5...
LA MULTI ANI LA BEBEII CARE MAI IMPLINESC O LUNISOARA!!!
Alionushca bine ai revenit!!!
o sa incep sa ma interesez si eu de diversificare k ma gandeam de luna viitoare sa incep sa ii dau suculet....
De cand s-a imbolnavit a facut anemie si tre sa ii dau si fier acum si am inceput si calciu...si am o problema:nu mai stiu cum sa il imbrac afara ca mi-e tare frik sa nu ii fie prea frig sau prea cald si sa nu se imbolnaveasca iar...cred k o sa o iau din loc!!!Sapt viitoare avem si noi botezul pe 21 si tot sapt viitoare e ziua mea si o sa fie o agitatie k imi vine sa fug....
Am mai pus niste poze...
Aaaaa...Roxanici,ciupilica am cumparat-o intamplator,am intrat intr-un mag si am vazut-o si direct in ea m-am repezit,am vrut rosie dar era prea mica...
Va pup!!!!
LA MULTI ANI CELOR DOUA SARBATORITE!!!
Poze Razvanelu
martutza spune:
La Multi Ani Diana_jors si Gabi 78.Sa fiti sanatoase sa va bucurati de baietii de vostrii!
La multi ani sarbatorilor zilei.Sa cresteti mari, sanatosi si ascultatori.
Loradin iti multumesc pentru urari.Si voua va doresc zile cat mai linistite;ziua de azi sa fie prima dintr-un lung sir de zile bune cu somn pe saturate atat pt mami cat si pt ANA.Caci nu uita ca si tu ar trebui sa te odihnesti.Branzica de casa se face fie picurand zeama de la 1/2 lamaie in 1/2 l lapte fie inlocuind lamaia cu 6 tablete calciu lactic.Se strecoara in tifon dupa ce s-a coagulat.Nu se foloseste metal.Se face in vase de plastic si se amesteca cu 1 lingura dn lemn noua si oparita.
Absoluta mersi de raspuns.Ma bucur ca nu sunt singura "nebuna"care nu da nimic copilului pana la 6 luni.
Dupa cum ai citit am dat ieri baiatului 1 lingurita de suc de morcov
.Mai bine imi bagam unbat undeva...
pentru ca am stricat stomacul copilului.Toata seara si toata noapte a avut dureri de burtica, gaze, insomnie si kk moale.Asa ca am jurat ca nu-i mai dau nimic pana cel mai devreme 15 august;adica dupa ce intra in luna a 6a.Nu am dormit toata noaptea si sa linistit apoi dupa ce agolit stomacul si i-am dat 2.5ml de colic baby diluat cu apa; ca al meu ficior e si capos si nu vrea suculete dulci gen Panadol,colic baby etc.
Tzunacred ca vin cu Victor sambat seara prin IOR daca nu lucreaza sotul.Vorbim si cu fetele doritoare si,daca imi dati un loc de intalnire eu va stept.Nu cunosc parcul asa ca trebuie sa-mi explicati ca la bebei.Vin din Militari si nu stiu exact traseul agreat de sotz.
Annebea tu ceai de chimen si anason sau de tei sa te mai linistesti.Oricat de puternica ai fi in adancul sufletului tau e furtuna iar bebe simte asta.Nu lua baiatul de la san sa-l bagi pe lapte praf.Stiu ca e greu dar si eu am trecut prin asta (iminenta de divort a fost la mine) si Victor a fost cel mai afectat de stresul din mine.daca refuza sanul repede incearac sa-l pui pe burta 5-10 min poate are si gaze si le da afara mult mai usor asa.Ai grija de voi.
Diversificarea la mine NU va include:
pana la 1 an-1 an jumate:
-lapte de vaca de la tarani (nepasteurizat)
-varza si inrudite(gulii,conopida)
-fasole si inrudite
-ceapa
-usturoi
-tocaturi de casa
-mezeluri
-capsuni, kiwi,fragi,struguri,pere,banane-au potential alergogen
-unt
-albus de oua
-carne de porc
-sare
-zahar
-dulciuri
-pepene
pana la 3 ani
-cacao si derivate
-carne de porc
-bauturi carbogazoase
-alune,nuci,arahide,seminte
Cam atat imi amintesc acum.Am o lista prin casa dar manzu meu doarme in sfarsit si nu vreau sa cotrobai ca-l trezesc.
Ma duc si eu sa pun de un somnic.
O zi buna si cat mai putien maraieli sau plansete.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Mucilagiu de orez se face fierband 1 ceasca de orez in 1 l apa pan cand se moaie bine bobul si zeama capata aspect laptos.Se amesteca in el continuu cu lingura din lemn (noua si oparita inainte).Se strecoara si se da ca atare sau amestecat cu putin lapte cu care e bebe invatat (de mama sau formula)
cria_bv spune:
La multi ani
DIANA_JORS SI GABI 78
sa fiti sanatoase si fericite alaturi de familiile voastre.
La multe lunite pt toti norocosii nascuti pe 13.
Noi suntem bine dar ne confruntam cu constipatia. Nu a mai facut de doua zile si azi dimineata in sfarsit a facut dar era cam verde sper sa nu fie vreo problema.
Si eu ma confrunt cu dureri de oase, ma dor tare picioarele si mijlocul. Mi-am facut analizele si sunt la pamant cu calciul iar acum sunt in tratament. Mai nasol e ca bebele meu vrea tot in brate si la 7 kg la cat are ma cocosez de tot.
gabi78 spune:
La multi ani!!!!! Diana Iti doresc o zi minunata, cu cadouri frumoase si prieteni dragi, cu ginduri bune si visuri implinite! La multi Ani!!1
Fetelor va multumesc mult pt urari!!!
Am intrat de abia azi, pt ca oricum nu mai am net de vreo 3 zile si asa cum am declarat mai de multisor... nu pot tine pasul cu voi! Nu am timp sa ercuperez dar asa ca "chestie" am ramas la "zorele". Sunt "doar" cu 2 capitole in urma cred! Nu pot insa sa ajung la zi!
sa spun si eu doua vorbe despre cit am citi acum asa mai pe diagonala:
dormit peste zi Tudor doarme cind are chef, niciodata nu il adorm. De fapt nu stiu cum. In principiu cam la 2 ore stat treaz doarme cel putin 3/4 de ora. Dar s-a intimplat sa nu doamre si 4 ore intregi si sa adoarma tot cam asa... hai o ora... deci nu stiu ce sa zic despre asta. Eu insa spre rusinea mea si nefericirea micutului.. nici nu tin cont de somnul lui. Daca trebuie sa plecam la cumparaturi sau mai stiu si eu unde.. plecam... il iau dormind, il pun in masina in sacunel si ne vedem de treaba. Asta insa nu e bine deloc. Sincer si pe mine daca m-ar tirii cineva hai sus hai jos si nu m-ar lasa sa dorm.. as fi cam cu fundul in sus. Uneori si pe el il deranjeaza si se revolta destul de tare... dar.. mama nebuna si parinti denaturati!
diversificare nu stiu cum stati voi dar noi...mergem inainte ca si tancurile rusesti. Intr-o saptamina am trecut de la suc de fructe la piureu de fructe. Mesele lui Tudor sunt cam asa:
- dimineata lapte
- la ora 10 sau cel tirziu 11 un mar ras si (de 3 zile) amestecat cu o piersica rasa tot pe aceeasi razatoare de fructe. In caz ca marul este mai acrisor si se strimba ii pun in cana in care are fructele si 2 masuri de lapte. Astazi mi-a facut surpriza sa manince tot, dar de obicei maninca putin mai mult de jumatate din cantitatea rezulatata.
- la prinz sau la 3-4 ore dupa masa de ora 10 din nou lapte
- la ora 17 suc de fructe (1 mar, 1 piersica si 2-3 morcovi)
- dupa baita din nou lapte
Cam asta e meniul lui si primeste destul de bine. Ideea este ca nu prea e bine sa manince fructele cu lapte dar din pacate nu am gasit mere mai dulci si daca mie mi se par acre.. pt el.. sunt de nemincat!
Piureul de fructe il dau numai cu lingurita, asezat in leganel. La inceput am pus in pozitie cam la 45 de grade dar cum el se tine de barele leaganului si se ridica drept in fund, acum il pun mai sus de 45 dar parca nu e chiar la 90 de grade. Macar asa nu se mai trage tot timpul in fata.
Sucul de fucte il dau cu lingurita stind culcat pe spate. Asta in semana ca il torn pe git mai mult dar stin in fund nu a fost chip sa il manince ..mai mult curgea pe liga.. in pozitie culcat este extrem de fericit si de abia am timp sa "incarc" lingurita. Si asa mai curge pe linga dar il asez cu capul pe o paturica absorbanta si ce curge se duca pe ea.. ca altfel patam toate cele. El oricum da din minute si mai da si peste lingurita mea.
Ce sa va mai zic... va multumesc mult pr urari inca odata si incerc sa fiu cit mai la zi.
AAA si ramasesem la borcanul cu delicatese al lui Roxanici. Ce ai facut? Ai mincat pina la urma? Dar m-ai facut si curioasa.. ce era acolo frate asa bun? 

mult mult de tot pe toate fetele si mai ales pe bebelusi!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Rebiana27 spune:

LA MULTI ANI DIANA_JORS!

LA MULTI ANI GABI78!

Rebiana, mami fericita de
Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
Poze, Varsta lui Luca
Rebiana poate insemna asta dar si asta sau chiar www.bicoshops.de/ShopsAngebote.asp?frmPageNo=16&frmListSize=10&f_IDTyp=5&f_Typ=Trekking-/Tourenbike&frmIDLink=&frmMarke=&frmIDKGS=&frmKGSName=" target="_blank">asta