Prichindei martie - aprilie 2005 (123)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Revin si eu dupa cateva saptamani de pauza ca n-am avut acces la net, un nepot in vizita si prea multi calculatoristi prin casa. Si timpul liber extrem de putin. Acum cu frigul asta, am stat in casa 2 zile si am mai putut face ceva treaba-n casa si acum un pic de timp pentru mine. Dar pe-aici vad ca nu-s foarte multe noutati.

Cenia, nici Mihai nu mai vroia supica asa ca ii pun smantana, amestecam si apoi prindem peste (adica smantana). PEste mult, peste mare, peste mic. Un alt joc este furatul din farfurie, ma prefac ca-i fur mancarea din farfurie, sau el mie (el chiar ca mi-o fura). Acum iarasi mananca bine si fara prea multe jocuri. Si ca sa accepte mancaruri noi (sau nu neaparat), ma ajuta el la preparat mancarea: spala spanacul, fasolea, amesteca pireul, etc, etc. Si mancarea astfel devine cu mult mai gustoasa, dar iti trebuie si un pic de timp in plus ca s-o prepari.

Claudia, lapte dimineata si seara, plus un iaurt pe zi si uneori mai are in timpul zilei cate ceva cu branza sau cascaval, uneori sana. Cand nu-si bea laptele tot dimineata, il tentez cu lapte cu cereale sau cu biscuiti.

Ionela, felicitari pentru cresa, sper sa sa acomodeze repede si ea si voi. Sfat (daca-mi permiti) - evitati sa va aratati ingrijorarea sau disperarea de fata cu ea. E bine sa simta entuziasm in vocile voastre atunci cand o duceti la cresa.

Zuzu, Caramella, imi pare rau ca ati avut asa probleme in concediu. Bine ca au fost si zile placute totusi.

Pisicuta, sanatate lui Matei.

Noi suntem bine cu totii. Viata in 4 e din ce in ce mai placuta. Si Andrei ne-o face intr-adevar foarte usoara. De o luna doarme toata noaptea, de fapt chiar are programul de somn al lui Mihai, plus o repriza de somn dimineata de vreo 1-1,5 ore si inca una scurta de 30 minute inainte de baie. Adoarme singurel, cu suzeta si cu-n alintator in manuta (o carputa cu un cap de ursulet - pe nume Doudou). De cand am inceput cu masa de fructe mananca cu mult mai bine, la 5 luni am ajuns la 6,3 kg, nu e mult, undeva sub medie, dar nici slabut nu e. E foarte dragalas si fooooaaarte cuminte. Nu prea ai ocazia sa-l auzi plangand. Si rade-n hohote, mai ales atunci cand Mihai interpreteaza diverse cantecele. Mai ales "Frere Jacques" care suna cam asa "Felo Vache, felo Vache, domez vous, domez vous, stelele tine ... ding,dand,dong". Mihai si-a luat rolul de big brother in serios, il invata pe Andrei sa tina mingea in mana: ii pune manutele pe minge, ii desface degetele ca s-o prinda bine, o arunca amandoi pe jos. Altadata ii pune creioane in manuta. Trebuie tot timpul sa fii pe faza. I-a pus chiar si putin chec in gura (norocul nostru ca mai mult era prin pat decat in gura) si asta mi-a adus aminte de-o patanie asemanatoare cu Rrox si fratele ei. Il cearta ca-si baga degetele sau jucariile in gurita. Dar cel mai placut este cand ii aud pe amandoi razand.
Andrei e foarte linistit, si face chestii pe care la Mihai nu le remarcasem. Studiul propriei maini si a degetelor este o activitate extrem de placuta si instructiva, intinde manuta dupa jucariile agatate si le prinde, poate face asta 30-40 minute fara sa aibe nevoie de cineva. Mihai in schimb chiraia pana vena careva sa-i faca putin de entertainment. Astazi mi-a luat pentru prima oara fata intre manute si mi-o pipaia. Imi venea sa inregistrez cumva toata aceasta traire, senzatia tactila pe care o simteam, dar din pacate este imposibil si in timp se uita. Vazandu-l pe Mihai cat este de maricel si de independent, savurez altfel momentele astea cu Andrei.

Ei, gata cu momentele pentru mine.

Dana cu minunile ei: Mihai (20.04.2005) si Andrei (3.04.3007)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

La multi ani sarbatoritilor de astazi!!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Catox: nu te descuraja cu serviciul. chiar part time este bine pentru moralul femeii sa lucreze. Dar sa faci macar ceva care sa iti placa si sa ai si destul timp pt familie. Asta e idealul cind ai copii mici.
David are 14 kg a scazut 1 kg din aprilie de cind am venit aici, asta e singura schimbare pe care a resimtit-o. El intotdeauna a fost mai plinut. Nu ca samuraiul Mamacitei, dar oricum...
Danuta T: uite ce multe stie copilul tau de la gradinita. Copilul meu nu stie atitea! cintecele? nici nu ii place sa le auda.
cu mincarea l-am pacalit cu boabe de porumb ca stiu ca ii plac(is dulci, de la conserva) si le-am amestecat in legumele scoase din congelator(morcovi, pastai,mazare) pina la urma agustat un pic din toate. nu a mincat, dar macar le-a incercat si noi taceam milc sa nu se prinda de entuziasmul nostru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Buna ziua tuturor!

Oare exista copii care sa nu manance pizza si cartofi prajiti?
Stefan nu e slab are 15 kg si 94cm. E subtirel dar nu slab asa ca il mai las si flamand cand se intrece cu mofturile. Si la masa urmatoare nu mai face la fel de multe mofturi. Cand era mai mic manca orice si bine chiar. A avut o perioada cand era chiar grasut. De vreo juma de an insa... e pe toane. Sper sa-i treca. Oricum n-a murit nimeni de foame cu mancarea in fata.

V-am pupat, o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

Buna dimineataaaaa

Fetelor, nu stiu ce sa mai cred.
In fiecare saptamana mergem numai 2 zile la cresa(restul este racita)
Oare asa o vom duce mereu?
Acum tuseste ca un magarus.O tuse seaca si foarete iritanta.

Pupici

Ionela siDora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE CU PITICA LA MARE
http://s189.photobucket.com/albums/z166/ionela_r/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

quote:
Originally posted by ionela_r

Buna dimineataaaaa

Fetelor, nu stiu ce sa mai cred.
In fiecare saptamana mergem numai 2 zile la cresa(restul este racita)
Oare asa o vom duce mereu?
Acum tuseste ca un magarus.O tuse seaca si foarete iritanta.

Pupici

Ionela siDora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE CU PITICA LA MARE

A mea nu a racit pana acum, intr-o saptamana, dar stiu ca in primul an de gradi racesc foarte des. Am vazut-o pe d-na dr. Ana Culcer la tv care zicea ca in primul an de gradi trebuie sa ne asteptam la minim 10 viroze. Deci stau si eu cu sufletul la gura...Deocamdata nu i-am dat nimic pentru intarirea sistemului imunitar. Am incercat cu septilin dar nu vrea cu niciun pret si nu o mai fortez. Deocamdata suc de portocale si vit. C.

M-a sunat dr de familie sa merg sa-i fac vaccinul de 2 ani jumate. Voi ati fost?

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Buna seara!

Ionela_r, au am mai scris pe undeva despre Stefan al meu si racelile de la gradi. Nu e cazul sa te impacientezi. Daca nu face febra si chestii mai grave, trateaza simptomele si las-o in pace. Baietelul meu a mers la gradi 4 ore/zi de la 1 an si 8 luni, mai precis de la 15 nov. anul trecut. Incepand de atunci si pana prin aprilie a fost 80%din timp cu simptome de raceala: ii curgea nasul, tusea, facea si febra din cand in cand. O singura data a facut infectie puternica in gat si i-am dat antibiotic. In rest, cand se infunda nasul dadeam cu spray nazal, pentru tuse dadeam cu expectorante pe care le schimbam din cand in cand ca nu mai dadeau rezultate, si paracetamol supozitoare sau ibuprofen sirop pentru febra. (Toate astea la recomandarile medicului evident, aveam abonament la cabinet)Deja ma obisnuisem cu programul: o saptamana tuse o saptamana liniste si de la capat. Insa l-am dus in fiecare zi la gradi, cu nasul curgand, cu tuse... cand facea febra ramanea acasa evident. Doctorita nostra pediatra ne-a zis ca asa e cam pana pe la 4 ani la unii pana pe a 5 in functie de ritmul de dezvoltare a imunitatii fiecaruia si mi-a reamintit o zicala conform careia "ceea ce nune omoara ne face mai puternici". Asa ca ai grija la vitamina C si imbracaminte adecvata iar in rest, abordeaza resemnarea mioriticului cioban moldovean, inarmeaza-te cu rabdare si... priveste in perspectiva: maine vei avea o fetita superrezistenta. Imi cer scuze daca te-am bombardat cu sfaturi nedorite!

Noi... aceleasi probleme: mofturi la mancare, nein! nein! nein!, incapatanare la nesfarsit si razboaie de guerilla intre vointa mea si a lui. Dar cred ca astea vin si se duc cu varsta. Mai nou a inteles semnificatia lui "te rog" si orice interdictie incearca sa o combata cu o mutrita de ingeras si spunand pe un ton mieros "te rog!!!" Ma ucide nu alta. Nu pot nici sa cedez caci e in joc autoritatea mea dar parca nici sa refuz/descurajez atata politete si dragalasenie. Asa ca ma chinui repede sa debitez o solutie de compromis. Offf! Iar el speculeaza....

Seara buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bisous spune:

Buna dimineata fetelor, sunt noua pe aici dar v am mai citit de a lungul timpului.Amsi eu o printesa de 2 ani jumate si sunt intr o mare dilemna,sa o dau sau nu la gradi.Fata mea nu spune decat cuvinte stilcite in 2 limbi(ii vorbesc numai in franceza), ma gandesc ca si asta intarzie vorbirea dar incep sa imi fac griji.Ea nu face propozitii dar este un copil foarte communicativ si sociabil.Ma gandeam ca contactul permanent cu copii care vorbesc o sa o stimuleze sau credeti ca sa va inchide in ea simyindu se exclusa.Va rog mai e cineva care are copilul care nu prea vorbeste,poate imi dati un sfat.Cite dintre voi ati dus copii la gradi in toamna asta?
Multumesc mult si sper sa ma primiti si pe mine in grupul vostru

mami de cristina 21/03/2005 si victor 20/09/2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

SAlut
Bine ai venit Bisous. Prima reactie va fi ca nu prea va vorbi la gradi, dar copii bilingvi vorbesc mai greu. Parintii trebuie sa i se adreseze doar intr-o limba pina isi da drumul la vorba. Daca o duci la gradi poate ca va avea o perioada de mutenie(almeu asa a patit) dar dupa aia a fost fosrte benefic:primele cuvinte au fost: "da-te de-aici!!!!!!!!!!"""
Eu il tin pe al meu numai "printre romani" ca sa nu uite romaneste.
Si vestea cea mare: sunt insarcinata!!!!!!!!!! in mai anul viitor voi naste. asteptam demult si tocmai am aflat. sunt din nou emotionata curioasa sa aflu mai multe.... abia astept desi stiu ca astea 8 luni vor trece greu....
David a zis ca vrea un bebe asa ca ne distram
pa si toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

cenia, felicitari.Sa ai o sarcina usoara.

Pupici

Ionela siDora
Varsta Dorei
POZE CU PITICA LA MARE

Mergi la inceput