Prichindei martie - aprilie 2005 (123)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Inca o data multumesc pentru raspunsuri!

Acuma nu stiu daca mi-a simtit preocuparea dar dimineata m-am trezit in bucatarie cu Stefan ca striga de zor: "MI!! MI!!" Mi-am dat seama ca incerca sa spuna Milch (lapte pe romaneste). Era prima data cand zicea. M-am bucurat teribil. Pe langa ca a cerut a si baut cred vreo 200ml asa, la foc automat. Nu-mi venea sa cred. De fapt mi s-a mai intamplat: intr-o perioada nu voia sa manance altceva decat chiftele iar acum nici nu vrea sa vada chiftelele.

Inca o chestiune: voi duceti copiii la dentist? Aici e obligatoriu de 2ori pe an de la varsta de 2 ani. Azi i-am facut si eu programare pentru lunea cealalta. Sunt tare curioasa. Mi-a zis doctorita ca prima data le arata cabinetul, aparatele, instrumentele principale, chestii din astea astfel incat la o eventuala carie sa nu fie speriati si sa ia tratamentul ca pe o joaca. Acuma sa vedem cum o sa reactioneze.

Pe aici vad ca e tare putina activitate. Ultima data cand am frecventat forumul nu reuseam sa ma tin de citit si nicidecum sa raspund la timp. Acuma probabil multe dintre voi aveti servicu sau al doilea bebe...

O zi faina tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Buna dragelor,
n-am reusit decat sa deschid ultima pagina,in seara asta ne-am intors,am avut mari peripetii,Bubu vineri a iesit din spital unde a stat vreo 5 zile din cauza unei gastroenterite oribile(care in total a tinut vreo 9 zile) cu scaune cu sange,febra 40,etc etc,noi a trebuit sa anulam bilete,sa cautamn altele,asa ca am revenit cu bine acasa,si cu Sofia crestinata .De maine incep munca,dar sper sa revin sa va povestesc mai multe.

Nausicaa,acum am vazutDoamne, nu stii cat ma bucur ca ne-am gasit!Eu am vb cu mama ta demuuult la telefon si pe vremea aia nu erai nici macar insarcinata Uite asta e mailul meu: nezdravana@yahoo.com Astept un semn pe mail si sper sa raspund cat de repede pot si eu.

Fetelle,sper sa reusesc sa citesc din urma,sper ca sunteti bine tooate si prichindeii la fel.Mai sper sa fac si un album saptamana asta,ca am sute de mii de poze.
Va pup

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausi spune:

Buna fetelor!
Zuzunaki - si eu ma bucur ca ai vazut ca te caut!!! Cum a trecut vremea, nu? Imediat ce am vazut raspunsul tau, ti-am si scris e-mailul. Sper sa-mi raspunzi in curand. Te pup dulce

CristinaH - In legatura cu vizita la dentist, eu cred ca e indicat sa-l vada macar dentistul pe copilasul tau, asta asa ca sa se cunoasca si ca sa inceapa sa-i stie istorialul. Aici stiu ca pana la varsta de 2 ani e indicat se le speli dintisorii in fiecare zi, cu o periuta de dinti speciala pt ei si bineinteles si cu o pasta de dinti fara fluor. Eu asa fac cu Alessio, pana acum nu l-am dus la nici un dentist pt ca el are doar 17 luni.

Va pupam dulce pe toate mamicile si pe ai lor prichindei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

Fetelor,
Noi suntem inca la stadiul de acomodare.
Dimineata ,cand plecam de acasa,spune ca merge la serviciul ei.Cand ajungem la cresa,incepe sa planga.
Azi l-a dezarmat pe tati,care a spus ca n-o mai lasa la cresa.
Am fost doar 2 zile saptamana trecuta,dupa care a facut rosu in gat si am tinut-o acasa(eu mi-am luat concediu).Azi dimineata s-a trezit la 6.30 si vroia sa mearga la serviciu.Azi este prima zi cand v-a dormi acolo.
Sper sa se obisnuiasca.

Pupici

Ionela siDora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE CU PITICA LA MARE
http://s189.photobucket.com/albums/z166/ionela_r/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia.P spune:

Buna din nou!

Intr-un fel ma bucur ca nu sunt mari si noi probleme pe aici.
Ionela_r, trebuie sa ai inca putina rabdare si sa abordezi o atitudine naturala si o sa treaca si povestea cu vreau/nu vreau la gradinita. O sa vina vremea cand, odata intrata in cladirea gradinitei sa dea buzna sa fuga inaintea ta la joaca si sa vezi ca deja a uitat de tine. Si-atunic o sa simti o usoara nostalgie fata de vremurile in care nu voia sa-ti dea drumul sa pleci. Cu rosul in gat... pregateste-te psihic pentru sezonul rece cu schimb de virusi intre copii. Sa vezi atunci distractie cu antitermice si expectorante. Pe mine ma apuca groaza cand ma gandesc ca deja e septembrie.

Stefanelul meu iar e intr-o perioada in care nu pare sa-i mai placa nici un fel de mancare. Nu mai stiu ce sa-i pregatesc si ce sa-i mai dau ca ma refuza hotarat. La gradi mananca din cate imi spun educatoarele dar acasa... Sper sa-i treaca toanele.

Va urez o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Ionela: cred ca dupa 2 saptamini de gradinita trebuie sa iti iei concediu . ca de obicei atunci face rosu in git. Nu ai ce face, toti copii fac, al meu a facut vineri si luni fusese prima zi de gradi.
Nici eu nu stiu ce sa ii mai dau de mincare. nu vrea decit "pita", adica pizza, carotfi prajiti si ou. ma dispera. il las in pace desi sunt zile cind ii bag fortat pe git ciorba pe care o scuipa si zice : " be", acusi o sa faca yac, ca asa se zice pe aici. ii dau vitamine de 2 luni de zile. uneori ne miram cu ce traieste" o zi intreaga cu doua felii de piine cu unt si atit! nu mai spun de mincare americana: barbeque cu telina si sos.
gata va las sper sa fiti toate bine si prichindeii la fel

Mergi la inceput

ceniaam dus-o luni si marti(saptamana trecuta),dupa care a facut rosu in gat.Am tinut-o acasa pana ieri.
Acum vad ca se simte bine.

Azi dimineata s-a trezit la 6.30 si a spus ca vrea sa mearga la serviciul ei,dar cand am ajuns acolo,m-a luat de gat si mi-a spus s-o iau la serviciul meu.
Nu plange mult,numai 3 min,dar avem o problema, viseaza noaptea.
Acum spre exemplu,s-a trezit plangand si-mi spunea "nu ma lasa mami aici".

I-am spus ca maine mergem la bunici.Era foarte bucuroasa,dar m-a intrebat "la serviciul nostru nu mai mergem?"

Pupici

Ionela siDora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE CU PITICA LA MARE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Ionela: tine-ne la curent cu serviciul Dorei. Nu te lasa batuta. daca e bolnava e ok sa o tii acasa. dar eu zic ca nu are ce sa ii strice comunitatea de prichindei, invata multe locruri(uneori si rele, de exemplu sa scuipe dar e ok).
Eu sunt pentru gradinita.al meau abia astepta si acum la fel abia asteapta duminica sa il las doua ore cit stam la biserica!
De duminica pleaca cumnata mea inapoi in Romania ca incepe scoala si eu ramin singura pe aici prin straini.
As putea sa il las la gradinita dar ma ingrozesc ca uita limba romana, abia acum leaga cuvintele si nu vreau absolut deloc sa fie ca ceilalti copii de romani care itio spun ca nu stiu romaneste si ca ar fi mai confortabil sa le vorbesti in engleza. Nu comentez prea mult despre asta ca se supara parintii! parca eu am vreo vina ca le spun verde in fata: mexicanii stiu doua limbi, romanii de ce nu?
ok va las si sper sa mai scrieti mai fetelor pe aici. uneori ma supar si eu si nu mai scriu doar citesc dar apoi ma apuca dorul de prichindeii nostrii dragi!
sanatate multa si noi ne jucam in nisip la cutia de nisip proaspat achizitiontata. am auzit ca e frig la voi. la noi e vara de-a binelea!

la lac
niste poze

Mergi la inceput

Fetelor, azi sunt feriditaaaaaaaa

Azi noapte Dora iar a avut cosmaruri cu cresa.
S-a trezi in miez de noapte si mi-a spus ca nu vrea la serviciul ei.
La 6.30 cand a sunat ceasul a sarit in fundulet s-a spus ,mami,mergem sa serviciul tau si dupa aceea la bunica?
In masina tot spunea ca serviciul lui mami este depalte,cand a vazut ca intram pe aleea cresei a-nceput sa spuna ca-l asteaapta pe tati s-o duca la bunica.
Am intrat in clasa, am schimbat-o (fara tati,ca se emotioneaza)s-anceput sa-i explice "doamnei" ca il ateapta pe tati,s-o duca la mami la selviciu si apoi la bunica sa-i cante "multi ani".
In final m-a pupat si mi-a urat o zi buna (asa an-vatat-o "doamna").
I-a spus "doamna" ca saptamana vitoare vin copii mai multi si se vor juca.
Suntem pe drumul cel bun

Pupici

Ionela siDora
Varsta Dorei
POZE CU PITICA LA MARE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

Buna fetele!

Am intrat si eu la scris. Ca de citit va citesc zilnic. Ma bucur sa aud vesti bune despre fiecare dintre voi.
Acum sa va zic si de Alexia. De luni merge la gradinita cu program scurt pana la 2. Adica e cu program scurt si cu masa inclusa. Mananca acolo de dimineata si de pranz. S-a acomodat destul de bine, nu a plans deloc. In prima zi ma mai cauta, dar cand si-a dat seama ca merg dupa ea a fost ok. Ieri de exemplu am gasit-o pictand, imi zicea ca picta un curcubeu. In alta zi mi-a zis ca a invatat-o doamna "Gandacelul", dar bineinteles ca nu mi-a spus nimic. Cred ca e in perioada de acumulari. Oricum programa se incepe de pe 17 sept. Mai spune "Good morning" si "Bye-bye" cand vine si cand pleaca de la gradi.

Ionela ma bucur mult ca a inceput si pitica ta sa se acomodeze. Alexia de exemplu e mult mai atasata de taica-su, de aceea o duc mai mult eu la gradi, sa nu faca talente. Dupa ce o sa se acomodeze mai mult o sa inceapa si sotul sa o duca.

Cenia va doresc din tot sufletul adaptare cat mai usoara. Si Alexia are decat cateva mancaruri favorite, dar ea intotdeauna a fost mai mofturoasa. Acum ne apropiem si noi cu pasi marunti de 13 kg, greutate pe care majoritatea de aici cred ca au atins-o de mult...

Acum va las, ma duc sa pregatesc ceva de papita la fete pentru pranz.

Off-topic ma plang si eu la voi, m-am saturat de stat acasa de nu mai pot. Acum imi caut un nou job, la serviciul vechi nu mai vreau sa ma intorc. Pe de alta parte ma gandesc ca daca o sa ma duc la un servici cu program fix o sa-mi fie mai greu cu fetele. Nu stiu ce sa zic, zilele astea am mintea in colturi...

Va

Mergi la inceput