Prichindei martie - aprilie 2005 (123)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

quote:
Originally posted by bisous

Buna,sunt noua pe forum dar va citesc de mult timp,am si eu o printesa de 2 ani si 5 luni, ne primiti si pe noi in gasca.Fetita mea este un dracusor dulce rau(asa zice mama ei),problema este ca nu zice mai nimic decat franturi de cuvinte stilcite pe care numai noi le intelegem,deja incep sa ma ingrijorez.Se mai confrunta cineva cu situatia asta.Am uitat sa spun ca i se vorbeste in 2 limbi si le intelege pe amandoua, ma gandesc ca o fii si de la asta.Va pup

mami de cristina 21/03/2005 si victor 20/09/2006

Bisous, nu-ti face prea multe griji. Am si eu aceeasi problema cu baietelul meu de 2 ani si 5 luni. La fel se confrunta si el cu doua limbi. La controlul de doi ani, vazand ca nu vorbeste inca ne-au dat trimitere la consultatii speciale in care i-au masurat auzul, i-au facut teste de inteligenta etc. Concluzia a fost ca totul e in regula si ca e inca ocupat sa asimileze cele doua limbi la nivel de intelegere. Incet-incet o sa si vorbeasca. Ne-au recomandat sa cautam carti cu imagini structurate pe familii de cuvinte, de exemplu pe o pagina sa fie lingura, furculita, cutitul, farfuria, ceasca, pe alta pagina sa fie lapte, suc, iaurt, pe alta fructe diferite si asa mai departe. Am cautat carti din astea si am tot vorbit cu el aratandu-i absolut tot si insistand: asta e un copac, vezi? Copac. Am mai luat poze de pe net tot asa pe familii de cuvinte nu multe de exemplu o masina, o bicicleta, o motocicleta si un avion. Le-am printat si apoi le-am decupat impreuna cu el si le-am lipit pe un carton colorat format A4, am colorat putin in jur, tot impreuna si mereu insistand asupra denumirilor. E foarte incantat cand facem astfel de chestii impreuna iar seara cand vine tata il asteptam cu noua opera lipita pe perete in hol. E bucuros nevoie mare sa-i arate ce-a facut el si se straduie sa-i spuna fiecarui obiect pe nume. Chiar daca nu reuseste noi tot il laudam. A facut foarte mari progrese in ultimul timp. Sper sa-ti fi fost de folos sfaturile mele.

Mergi la inceput

Dragi mamici,
eu nu prea am mai intrat pe aici de mult tare. Intre timp ne-am mutat din Romania, incercam sa ne adaptam aici, ma rog... As vrea sa va intreb ceva referitor la faptul ca, Stefan, puiutul meu, nu prea mai consuma lactate, maxim 300g in total pe zi. Medicul mi-a zis ca ar trebui cam 500g. Copilasii vostri, cam cat mananca si ce fel de lactate?

Vreau sa le felicit pe mamicile care au deja cel de-al doilea copil nascut sau pe vine! Va consider niste curajoase! Toata admiratia mea! Mult succes si rabdare!

O zi faina tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

Buna seara mamici

Multumim de incurajari.
Vad ca ii place Dorei la cresa.Desi plange putin dimineata,la pranz cand o iau acasa spune ca vrea sa vina si maine.
Joi si vineri n-am dus-o.Este putin mucoasa si mi-a fost frica sa nu se agraveze.Febra abia in seara asta a facut.Sper sa se faca bine,ca de luni incep si eu serviciul/
Cand este treaza nu putem avea acces la computer. Vrea si ea sa butoneze.

De la o vreme nu mai vrea sa manance iaurt,dar nu disper ca bea 800-900 ml lapte pe zi.

Pupici

Ionela siDora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE CU PITICA LA MARE
http://s189.photobucket.com/albums/z166/ionela_r/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausi spune:

Buna fetelor!

Va scrie mamica unui ghiocel de martie-aprilie 2006. Am vazut ca aici o cunosteti pe Zuzunaki... Rrox3 cred ca tu m-ai putea ajuta sa ma pun in contact cu ea.
Eu am cunoscut-o pe vremea cand faceam amandoua facultatea in CT si bineinteles ca ne-am pierdut urma una celeilalte. Tot in aceasta pagina web am aflat ca s-a casatorit si ca e mamica a doi copilasi superbi ai caror poze le-am putut vedea tot aici.
Eu am incercat sa-i trimit un PM dar imi spune ca nu accepta. Si nici alte informatii care sa ma ajute sa ma pun in contact direct cu ea nu am reusit sa aflu. Asa ca ultima mea speranta e la voi.

Va multumesc anticipat pt ajutorul vostru.

Si nu in ultimul rand, lasa-ti-ma sa felicit toate mamicile si pe ai lor prichindei si sa va urez multa fericire si sa va bucurati unii de altii.

Va pup dulce.

Mergi la inceput

Buna din nou!
Vad ca n-am primit prea multe raspunsuri la problema cu laptele. Eu inca mai astept :)
Ionela, 800-900ml lapte? Oau! Banuiesc ca inca mai are biberon de bea asa mult lapte. Stefan nu mai prea bea lapte de cand am scos biberonul. Bea dimineata circa 100 ml la masa, mai papa cca 100 ml iaurt si seara inca 100ml lapte cu miere. Dar cam atat. Cu cresa cred ca se va obisnui repede fetita ta. Eu il duc pe Stefan de cand avea 1 an si 8 luni 3 ore pe zi la gradinita si la inceput el n-a plans dar statea si se uita la acvariul cu pesti. Insa i-am vazut pe ceilalti ca la scut timp dupa ce mamele lor plecau uitau instantaneu de plans si se apucau de joaca. Stefan al meu merge acum cu foarte mare drag la gradi si uneori nici nu-mi mai zice "pa" asa e de grabit sa se duca la joaca. Deci, incurajeaz-o sa mearga si nu-i arata ca esti ingrijorata, ca altfel o sa-si faca si ea griji. Daca tu ai o atitudine degajata o sa fie si ea degajata. Mult succes!

Cresteti mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Salutari!

ClaudiaH am citit ca ar trebui sa bea 500ml de lapte/zi pana la varsta de 3 ani;dar pana la urma este mai mult orientativ..daca bea 300ml pe zi si mai mananca si alte lactate e ok. Matei al meu bea pana acum vreo 3luni cam 750ml/zi, fara biberon,in pahar si il cam bea pe posta de apa, dar el consuma lapte de soia.Dar in ultimul timp,de cand merge la gradinita nu mai bea asa mult, cam un pahar de 300ml seara si nu mereu+ daca ii dau si la gradinita.Ca sa concluzionez,parerea mea este nu trebuie sa te ingrijorezi asa de tare

Ionela mult succes cu cresa. Lu Matei ii place foarte mult si abia sta sa il schimb de dragul jucariilor.Si acasa imi vorbeste de copii de la gradinita.Probabil ca si Dora se va obisnui repede si o sa ii placa.

Nausi probabil ca Zuzu are plina casuta si de aceea nu primeste PM. Cand o sa o vad online, daca nu citeste inainte mesajul de la tine am sa ii povestesc ca incerci sa iei legatura cu ea,ok?!

Rox noi nu am fost inca in concediu, ar trebui pe 15sept sa plecam, numai ca este sub semnul intrebarii, caci persoanele cu care trebuie sa mergem sunt in dubiu din cauza incendiilor devastatoare de acolo,caci urma sa stam 2 zile in Atena si in plus un cuplu-care si avea masina vroiam sa mearga si in Peloponez.WE aceste este decisiv si sunt cu inima la gura caci imi doresc nespuns sa mergem. Daca este pozitiv raspunsul pun si poze la intoarcere.Multi din partea noastra.

Zuzu cum a fost in concediu? Cred ca ati prins ceva din incendii si este totul in regula.Felicitari micutei crestine si multi de la noi.

Adesana am admirat-o pe Alexandra care a crescut si este foarte frumosa.CUm ii place in Canada?

Cenia si pe voi v-am vazut in poze si David nu se desminte, la fel da grasut si smechere ca intotdeauna.Foarte frumoase locurile pe unde mergeti, asa va invidiez

Daria ce a crescut Brien, parca ar fi un copil de cel putin 5 ani.Sa ne mai povestesti de el, ce mai face, ca ne este dor de voi

Despre noi...suntem tare tare raciti.Din fericire, daca pot spune asa nu este nici otita, nici amigdalita, numai guturai...dar asa de rau ca 2 zile ne-am chinuit cu temperaturi superi mari..a facut si 39.4 si asa la 4 ore de la antitermic si pana la urma nu am avut ce face si am trecut pe antibiotic. Si mai rau si stresant este ca nu mananca nimic..de trei zile a mancat decat cate o cana de lapte cu cereale.Deja ma tem sa nu pateasca ceva ca nu manaca.

tuturor!

Poze noi cu noi;
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Pisicuta, merci ca ma ma mai linistesti cu laptele; nu mai stiu cum sa-l incurajez sa consume mai multe lactate; de fapt e un copil care nu prea mananca nimic insa cata vreme nu e slab, prefer sa-l las in pace. Imi pare tare rau ca puiutul tau are febra. Stiu ca te simti groaznic. Mie asa mi-a facut toata iarna cat a mers la gradinita si s-a confruntat cu diversi virusi. Nu te ingrijora ca nu mananca; nu insista, lasa-l sa pape cat poate, imediat ce va trece febra o sa inceapa sa manance cu pofta tripla. In decembrie Stefan a facut o amigdalita pultacee si n-a mancat mai nimic o saptamana si ceva; slabea pe zi ce trece iar mie mi se rupea sufletul. Apoi, deodata a inceput sa manace incat ma temeam sa nu-i fie rau. Si totul a reintrat in normal. Stiu ca e greu da' incearca sa nu disperi. Important e sa fie vioi. Asa e in comunitate pana isi pune la punct sistemul imunitar.

O seara faina tuturor!

http://s207.photobucket.com/albums/bb134/ClaudiaPH/Septembrie%202007/Stefan/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

ClaudiaH,Dora bea dimineata si seara cate un biberon plin(chiar cere ea,mami,lapte mult) uneori cere noaptea sau la pranz cand doarme.
Acum de cand merge la cresa imi cere noaptea,desi,nu-mi convine deloc.Sper s-o dezobisnuiesc de acest biberon.

Pupici

Ionela siDora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE CU PITICA LA MARE
http://s189.photobucket.com/albums/z166/ionela_r/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausi spune:

Buna din nou!

Pisicuta multumesc pt ajutor. Stii ca pana la urma o voi gasi cu ajutorul vostru si de aceea va multumesc!
Ii doresc puiului tau insanatosire grabnica si lasa-ma sa-ti spun ca si noi cunoastem astfel de episoade: cu febra f mare care nu mai scadea nici cu bai si nici cu antitermice... asa sunt copiii, de multe ori eu a trebuit sa-i dau Ibuprofen (cred ca in Ro e Nurofen) pt ca pediatrul m-a sfatuit ca in prima faza sa-i dau un antitermic si daca vad ca la 1h, 1h si ceva nu-i coboara febra sa-i administrez Nurofen. Corpul lor e inca in formare si se adapteaza pe zi ce trece la cate ceva nou, de aceea fac fata mai greu nenorocitilor de virusi. Dar important e sa se vindece!

ClaudiaH - in legatura cu preocuparea ta in privinta laptelui: vreau sa-ti spun ca si aici, in Spania, pediatrul lui Alessio mi-a recomandat sa-i dau cam 500ml de lapte de continuare/pe zi (aici pana la 18 luni se da Lapte de continuare 2 si dupa nr. 3... pana la 3 ani mi-au spus ca nu e indicat li se dea copiilor lapte de vaca deoarece organismul lor inca nu este pregatit sa prelucreze proteinele din el). Pediatrul mi-a explicat ca acei 500ml de lapte pe zi pot fi atat sub forma de laptele propriu-zis cat si derivate... parerea mea este sa nu te alarmezi daca al tau copilas nu accepta acea cantitate in fiecare zi, e normal, nici noi nu bagam atata cantitate in noi, in plus el isi ia proteinele si calciul si din alte alimente in afara de lapte... eu de exemplu il las pe Alessio sa marcheze el ritmul, are zile in care aproape inlocuieste apa cu laptele, iar altele in care bea mai putin... si incerc sa compensez si cu alte produse lactate.
Si in plus, eu consider ca ai nostri copilasi sunt f destepti si in momentul in care corpusorul lor le da semnalul de alarma ca le lipseste ceva, ei stiu sa ceara.

Cam atat, va pup dulce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

ClaudiaH - Irina bea cam 650ml lapte pe zi, Milumil 3, plus cate un iaurt si ceva branza, cascaval, depinde de zi.

La Nati nu prea are rost sa te raportezi, pt ca e alergica la o proteina din laptele de vaca si ea are regim special.

Carmenduta - multumesc frumos!

Mergi la inceput