Cirese de Mai-Iunie 2006... La Multi Ani (57)
Raspunsuri - Pagina 13
arleena spune:
dianaR lya acum m-ati bulversat de tot....ma gandeam ca daca tot nu am voie sa-i dau sa suga sa-l intarc, sa nu mai treaca incaodata prin chinul asta(ma refer la faptul ca nu-l las sa suga chiar daca e agatat de mine si cauta cu manuta pe sub bluza). Faza cu laptele mi-a zis-o si varamea care e medic neonatolog si medicul de familie. au zis ca pana nu dispare diareea sa nu-i dau. si auite ca acum ma tot mulg si cam degeaba, cu pompa scot ffff putin si mai insist cu mana si scot cam 20-30 ml din ambii sani
.....oare asa putin mai aveam si alex sugea mai mult de moft??sau el suge mai cu forta decat pot eu sa mulg???ce sa cred. ma gandeam sa ii mai dau pana pe la 1 an jumate...acum ma gandeam sa-l intarc..si veniti voi....offf....nu stiu ce sa faca acum...imi e frica sa-i dau ca poate iar il apuca diareea si vomitatul....de mancat nu prea vrea....si atata sta cu mancarea in gura...si inghite f putin, mai mult o molfaie si apoi o scuipa....i-am luat ieri de la Milupa ceva pt diaree cu moprcov(HN25)....zic ceva ca nu scrie ca e lapte dar nici cereale, se face si pt biberon si piure. in fine, ne-am chinuit aseara vreo 20 min sa-l fac sa bea din biberon
, ca saracutul nu stia, sau avea repulsie de tetina, chiar nu stiu....pana la urma am reusit si a papat 120 ml. dimineta 70 ml la amiaz 120 ml. in rest a mai vrut pufuleti(vreo 10 bucatele) o grisina si un biscuite. nu va zic cum mananca....o muscatura o molfaie vreo 10 min
ca tratament doar eridiarom si regim alimentar. starea lui e aprox buna, desi nu prea are echilibru si e cam blegut, si nu mai zambeste atata ca inainte.
lya, ma bucur ca te-am scos din umbra. eu cu alex am inceput destul de brusc sa0i scot mesele din timpul noptii. eram toata ars de la soare pe spate si ma durea de muream, si alex tocmai in noapte aia s-a gasit sa abuzeze de tzatza
, nu mai puteam si asa ca l-am pus in patut si l-am lasat sa planga. dupa 20 min s-a culcat si nu s-=a mai trezit pana dimineata. a doua seara a plans tot cam asa dar s-a trezit de 4 ori. prima data cam 20 min, a doua oara 2 min, a treia oara, sub 1 min si a -4a la fel. a treia noapte nu s-a mai trezit deloc, a 4-a s-a trezit de 2 ori si a plans sub 2 min.si urmatoarele nopti nu s-a mai trezit....dupa vreo sapt jumate s-a mai trezit, dar am fost pe pozitie asa ca s-a acomodat. noi dormim cu el in camera si are patutul aproape de patul nostru. acum de cand e bolnavior il tin langa mine ca mi-e frica sa nu se inece daca vomita. incearca sa nu-l mai iei din patut, lasa-l si dupa 5 min te duci la el si-i explici ca e noapte si tre sa faca nani, ca si voi faceti nani, si va vedeti dimineata, ca tre sa se odihneasca sa se poata juca maine. ii zici chestii de genul asta. va procepe pana la urma. deja e maricel si intelege, cand era mai mic mi se parea barbar sa-l las sa planga. acum si cand are crize in timpul zilei ii zic ca nu ma impresionea si-l las sa planga sa se desfasoare. sper sa scapam si de obiceiul asta prost.
no va las ca tocmai si-a goloit in cap o punga de pufuleti

de
Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
www.flickr.com/photos/49551753@N00/sets/72157594507626190/" target="_blank">POZE
www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete
nasterea
CamiM spune:
salutare livada!!
E acu' daca tot am intrat si vad discutia sa imi dau si eu cu parerea, nu stiu daca se aplica dar cand noi am avut probleme cu diareea la Sofia( avea vreo doua luni) pediatra ne-a sfatuit sa ii scoatem absolut tot ce inseamna mancare ( pe atunci lapte sau formula) timp de cel putin 10 ore si sa nu ii dam decat solutie electrolitica( zicea ea sa se curete sistemul digestiv) si dupa asta sa reincep sa ii dau sa pape laptic de la mine si/sau formula dar de soia. A functionat grozav a doua zi nu mai avea nici o problema.
Oana lui Paul asa am patit si noi cu Soficu'- a venit cand a avut dumneaei chef( adica dupa vreo doi ani de incercari) asa ca nu imi fac prea mult sperante nici acum ca se intampla prea repede dar deocamdata nu ma grabesc daca vine bebe 2 bine, daca nu mai vedem. Cat priveste calendarele chinezesti mie imi zic ca am cea mai mare sansa sa fac baiat daca raman
acum pana in septembrie, nu prea pun mare pret pe el insa fiindca dupa el Sofia ar trebui sa fie... baietel..![]()
DianaR merci de intrebare pai uite impachetez de zor ca am luat cateva zile libere dupa pricipiul tara arde si baba..stiti voi!!( am fost la plimbari mai lungi pe la gradini botanice si alte nebunii dar a meritat zau asa niste privelisti faine.. pun poze cat de curand) asa ca acum trebuie recuperat.. mai avem cam 8-9 zile..si gata ne mutam. Sper sa iasa ok cu masina si toate cele.
Da
de la noi Timeei.. auzi ce fata mare are mama.. vorbareata si cataratoare..![]()
Revin ca Sofia da iama in albumele foto!!
Cami &
Sofia
www.flickr.com/photos/40365301@N00/sets/72157600342359474/" target="_blank">pozici si filme
CamiM spune:
Arleena merci de urare..
sper sa fie baiat de data asta.. daca o fi tot fetita.. well. sanatoasa sa fie..
!! Ai reusit sa dai de Ella ce mai face? Ce mai face Ana?
Lacra
lui Razacila plimbaret si distractie placuta in concediu!!Si scrie ca noi nu ne plictisim.. zau!!
Lya si Sofia se mai trezeste inca noaptea, noi am reusit in mare masura sa scoatem mesele de tzitzi de peste zi ( zic in mare masura ca tot mai trisam uneori) dar peste noapte inca nu am reusit, daca ii dau apa se trezeste de tot si plange si pana o adorm la loc imi ia o ora asa ca deocamdata mai astept .. mai ales ca urmeaza si mutarea sper sa reactioneze ok la asa schimbare majora.
gata acu' fug la treaba!!
Cami &
Sofia
www.flickr.com/photos/40365301@N00/sets/72157600342359474/" target="_blank">pozici si filme
DianaR spune:
Cami, atunci astept cu nerabdare pozele! Conform chestiilor astea chinezesti si Timi trebuia sa fie tot baietel...
Oana, pupam si noi ochisorii albastrii de Paul! Edit: ti-am raspuns la PM pe messenger ca ar fi trebuit sa-mi sterg din mesaje sa pot sa scriu unul, mi-a fost lene.
Monicuta, uitasem sa-ti spun, am vazut burticuta care nu e chiar deloc mare si pe Alex cel cuminte!
Arleena, cum crezi tu, dar daca nu vrei sa-l intarci atunci da-i laptic de la tine, ca nu-i faci rau. Daca ar fi varsat mult de nu mai reusea sa tina nimic in stomacel se justifica cum a zis si Cami o pauza digestiva, adica fara lapte nici de mama ci doar saruri de rehidratare, dar nu asta a fost cazul la voi. La varsta asta nu exista pompa sa egaleze felul cum sug ei, doar daca stai si te mulgi toata ziua. Da-i sa suga si daca ti se pare ca nu-i de ajuns mai poti completa cu lapte fara lactoza sau din soia.
Lya, si Vladut si acum si Timi se trezea si respectiv se trezeste sa suga noaptea. Minim de 2-3 ori. Si dupa ce am reusit sa-l intarc dupa un an si vreo 8-9 luni tot se trezea. Si acum se trezeste noaptea o data sa ceara lapte. Nu i l-am scos ptr ca el nu-i mancacios asa ca profit de orice mijloc sa-l vad ca baga ceva in stomacel. M-am obisnuit deja cu sculatul noaptea asa ca nu ma mai deranjeaza. Deci Timi primeste tzatza de fiecare data cand solicita, inclusiv noaptea.
Danutu, ok, iubita
, bine ca nu te-ai suparat, cine sunt eu sa contest pregatirea doctoritei tale. Bine ca l-ai administrat dupa sfatul medicului oricat de aiurea mi s-ar parea mie. Nu vorbesc chiar sa ma aflu in treaba sunt medic la randul meu.
Diana,
Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) &
Timeea (18.05.06)
Filmulete
Amonar spune:
CAMI
Si noi am inceput "activitatea"pt bebe nr 2....
Sunt curioasa in ce tempo se va "prinde". La Kailan s-a potrivit calendarul chinezesc. Eu am sanse in viitor pt o fetita, daca se mai potriveste. Asa ca batem fierul cat-i cald....
Succes si voua la "treaba"![]()
Lya spune:
De aseara ma chinui iar pt un mesaj si mi-a apasat Rut cand sa-l trimit.
Deci,pe scurt:
Arleena,pe prospectul med Hidrasec la atentionari speciale scrie clar ca nu se intrerupe alaptatul.
Diana,si io ma simt mai odihnita decat la Rut dar am zis sa fiu doamna sa dorm si io noptile.Oricum nu-l las sa planga in tarc ca mi-e mila,e un baiat prea cuminte .O sa ma chinui o sapt,doua si daca nu merge renunt.
Fetele aspirante la bebe 2,spor la treaba,sa iasa un bebe sanatos,cuminte si voios........c-o sa-l iubiti indiferent ce-o sa fie.Io nu ma vedeam niciodata mama de baiat ca nu-mi placeau deloc baietii si uite ca-l iubesc de nu mai pot de dragul lui.
Fetelor,ce le mai dati de mancare?
arleena spune:
oana io nu ma bag inca, nu ma simt pregatita
si asa ma plnag ca mi-e greu. nu prea are cine ma ajuta. sotul e toata ziua plecat(avem un santier cu 9 case in constructie si cand e nevoie mai il ajut si eu cu ce pot), parintii mei sunt in oradea si ai lui in alba...
amonar bafta si la voi sa se prinda cat mai repede bb2 !!
dianaR cred si io ca nu mai face fata nici o pompa sa scot cum sugea el, deja is tot pe 20-30 ml
....aseara i-am dat branzica de vaca cu paine si a vomat....de aia mi-e frica sa-i dau sa suga, are stomacelul deranjat rau si am vazut ca dupa supt, dupa brnaza, dupa iaurt a voma, cred ca are intoleranta la lactoza....io stiu??!?!
camiM am vb cu ella pana la urma...sunt bine fetele, doar cam greu de gasit.....
va las ca e super marait micutul....doamne ajuta sa trecem repede peste boala...
de
Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
www.flickr.com/photos/49551753@N00/sets/72157594507626190/" target="_blank">POZE
www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete
nasterea
Lya spune:
Arleena,sanatate multa superstarului!Off,tare greu e cand sunt bolnaviori.
Incearca cu banana,orez,morcov fiert si da-i doar daca si cat vrea.F des fac intoleranta la lactoza,gluten cand au enterocolita asa ca urmareste-l f atent.
Sotul tau construieste casele inspre Baciu?Trimite-mi si mie oferta........desi slabe sanse sa ne mutam in Cluj chiar daca-s mai ieftine decat p'aici .
Amonar spune:
Multumim fetelor pt urari!
Arleena Inteleg ca sotul tau are firma de constructii? Noi cautam o firma serioasa pt ca vom construi o casa in Germania si vrem sa ajungem mai ieftin si ne-ar interesa o firma Romaneasca. Ai vreo idee cum as putea ajunge la asa ceva?
Multa sanatate lui Alex! E nascut de ziua mea, 8 mai...
OanaRusu spune:
Sanatate Arleena si o gashca de
ici la Alex!
Oana Rusu - mamica de
Paul-Victor, din 21 iunie 2006