Colectia de toamna iarna 2005(140)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

He, he, hai ca s-au animat lucrurile pe aici!

Eu i-am format obiceiurile de somn ale lui V. dupa cartea lui Elisabeth Pantley 'No cry sleep solution' care exista si in varianta electronica aici pe DC.

Mama a 4 copii, este de parere ca cel mai bun timp de culcare al copilului este ora 8 pm.Chiar mai devreme daca copii sunt mai mici de 1 an.De asemenea este adepta unui program fix de culcare si masa zilnic - +/- 30 de min. care sa seteze ritmul biologic al copilului.Deci Noki, cand am fost cu V. in contzed am luat bb phonul cu noi si am stat pe langa hotel.Bineinteles ca pot si fi si exceptii dar destul de rar.Oricum , pe la ora 8 se suie singur in pat si zice ca vrea nani sau daca suntem plecati deja incepe sa se foiasca si e deja obosit.Deci ceasul lui biologic e deja setat!

Noi nu ne culcam devreme dar nici nu suntem cucuvele, iar dupa ce adoarme ne vedem de ale noastre.Programul asta mie imi convine de minune.

Gabitaco acelasi nr. de ore de somn pe spune si E.P. .Pe de alta parte nu cred ca trebuie sa comparam organismul si programul nostru cu cel al unui copil.Faptul ca tu nu te poti culca devreme nu inseamna ca nici Mateea nu se poate culca devreme.Ea este in crestere, are nevoie de somnul cel bun care este inainte de ora 12 noaptea, s-au facut destul de multe studii de caz.

In fine, nu vreau sa creeam polemici, Let's agree to desagree

Fiecare face cum doreste, nu vad de ce trebuie privit acest lucru cu ochi rai, fiecare stie ce e mai bine pentru el si copilul lui.

Ile 37 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 03 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Da,astea sunt chestiuni teoretice, ca si cu greutatea copiilor. Tre sa fie si de astea....
Fiecare copil isi face singurel programul, nu putem noi impune asa ceva.....
daca stefan nu doarme, nu ii e somn mai bine zis inainte de 22.30 pai eu se sa fac? si eu as vrea sa doamra de la 9.

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

pai da mai fetelor. Mateea are program fix de masa si somn, facut de ea. Ea mai devreme de 22.30 nu doarme. Pot sa fac matanii prin casa si nu pune capul jos.Ea papa cam la 4 ore si programul de somn si l-a stabilit , cred, in functie de masa. Programul nostru e cam asa
9 - trezirea si papa si plecat afara
10,30- papa fructe
13 masa de pranz
13,30-14--15.30-16 somn
16,30 papasi plecat afara
21-21,30 masa de seara- lapte cu cereale
22,30 somn pana dimineata
Asta e... fiecare cu biritmul sau. Mai nou vad ca nu mai prea vrea sa doarma la pranz .

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca...
Iubeste-ti viata, parintii si prietenii. E cel mai de pret lucru.

Mergi la inceput

Io sunt de parere ca eu trebuie sa ii fac lui programul ca stiu mai bine!

Una peste alta vad ca si la voi se respecta o distanta de 5-6 intre somnuri- daca pot sa zic asa, si iata ca pot!

Mai asteptam si alte pareri !

Acu studiez ' No cry sleep solution pentru copii de la 2 la 5 ani!

AMR 03 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Ile treaba cu "ii fac eu programul ptr ca stiu mai bine"..ai noroc ca tine la Vic. Doamne ajuta sa nu fie ca si mine, ca io n-am dormit de cand ma stiu la pranz..ptr ca n-am vrut. Si s-a chinuit toata familia cu mine..si tot degeaba. Si cum Miruna vad pe zi ce trece ca ma mosteneste...iti dai seama ce va fi la noi in casa. Noroc ca are tati nervii buni

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

:-) si eu care voiam sa ma culc... ma facurati de mai citii cateva lucruri. Si eu ca si Ilenutza, sunt de parere ca parintii fac programul copiilor. Tocmai citeam ca daca sunt pusi la somn, copiii trebuie sa-si asculte parintii!!! Si ca daca nu le este somn si au chef de joaca, ori au teme de facut... se aseaza in pat cand le zic mama si tata, iar in scurt timp corpul lor o sa-si dea seama ca de fapt erau obositi... si vor dormi! Deci daca puneti copilul aparent activ si fara somn la culcare, in 15-20 de minute max va dormi! Eu nu-l pun niciodata la culcare pe Bogdan cand i se inchid ochii, ci constient de toata rutina. Rade, ii place totul si sta sa vina MOs Ene... Daca ma intorc la el sa-l mai pup o data se bucura tare mult. si se culca la loc. Cred ca esential este ca doarme in camera lui, departe de restul activitatilor noastre, indiferent care ar fi ele.

O sa radeti, dar cu Stefania fac la fel deja (si cu Bogdan am facut asta de mic-mic). O culc treaza. O pup, ii zic noapte buna si o las in pat singurica. Daca nu adoarme in 10 minute, de obicei incepe sa planga. O pun pe burtica si asa e mult mai linistita si adoarme cand vine si la ea MOs Ene, fara sa mai planga... In unele seri, cand sunt prea obosita, o culc direct pe burtica. SI doarme!!! Probabil daca as astepta sa i se inchida ei ochii, ar mai sta o ora-doua. Ca ea se joaca acum, rade dupa lapticul de dupa baita. Dar ce, e dupa ea?!

Mergi la inceput

eu raman la parerea ca PROGRAMUL SE FACE IN FUNCTIE DE BIORITMUL COPILULULUI SI DE PROGRAMUL FAMILIEI.
Pai bine mai Ile... eu daca incerc sa o culc pe Mateea la 20 tre sa olegan, ea tipa, urla, se zbate... ma umplu eu de nervi, ea se umfla de plans... deci rezulta o nebunie curata in casa. Asa la ora 22 ne asezam in pat, sting lumina si pana la 22,30 doarme bustean... pana dimineata. Deci suntem fericite amandoua.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,

Mergi la inceput

Pai da mai gandacel....copilul trebuie sa fie constient de toata aceasta activitate... si nu trebiu pus la somn doar cand incepe sa caste si sa se frece la ochi...ca atunci e clar ca e f obosit si devine agitat. si noi venim in casa pe la ora 20.30, facem baita, papam, spalam dintii, ne mai jucam un pic cu tati... ca ziua nu prea il prinde acasa... si la 22 la somn cu tati.Ca mami mai forumeste.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

Mergi la inceput

gandacel, da ai facut un examen coproparazitologic? Ca mi se pare ca va chiniuti cam de mult cu scaune moi.Poate are ceva viermisori.Giardia mai da diaree la copii. Scaune moi pot fi si de la alimentatie. Verifica dieta . Oricum ,eu merg pe un
examen al fecalelor.... este cel mai bine.
Am auzit de la pediatri ca eruptiile dentate pot da si scaune moi, nu diaree.
Sanatate multa.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Madau, si eu ma gandesc ca poate e doar 'materialul' bun si am avut noroc1
E admirabil cum te-ai ocupat tu de tricouri!o pajiste de !

AMR 03 sapt.

Mergi la inceput