Colectia de toamna iarna 2005(140)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Merlucius, dar congelat. Nu ma risc acum, vara sa iau proaspat...

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5

Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Noki sa doarma Miruna in carut si noi sa mai stam la terasa? Vise taica. Trageam de ea cat puteam sa mai stam si noi cat mai mult afara, intram abia cand o vedeam ca i se inchid ochii de somn..rapid bibe si nani. Apoi puneam baby-phonurile in functiune si stateam pe hol la cate un cocktail. Nu e chip sa doarma afara, e galagie, agitatie, spectacole, artificii...nici daca murea de somn si tot nu adormea ca lumea...motzaia..si ce rost avea s-o chinui

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

ok...
am culcat amandoi copiii si ma pregatesc si eu, dar mai intai am dat un ochi pe aici.

Ce discutii despre ora de culcare!!!! Tocmai voiam sa-i spun lui Joy doar atat: de ce te simti datoare sa dai explicatii si sa lamuresti lumea din parc de ce treuie ca voi sa plecati?! E treaba lor?! Eu nu pricep. Si asa am destule probleme sa-l "smulg" din parc, pentru ca in definitiv asta fac... ca sa-mi mai mananc nervii si cu gura lumii.

Mai ieri alaltaieri ma luase la rost o tanti ca de ce o tin pe Stefania fara caciulita!!! sau ieri in piata alta i-a scos degetul din gura lui Bogdan si l-a luat la rost sa scoata degetul din gura, ca e urat!!! De asta din urma chiar m-am luat, ca m-a enervat, ca Bogdan isi vara degetul si mai furios dupa ce i se atrage atentia, trebuie ignorat si tinut ocupat cu altceva.

Fiecare isi stie obiceiurile si ritualurile de culcare si nu numai. Noi plecam din parc (cand mergem) cam pe la ora 7-7:30, ca mai sta putin in curte, nu-l pot baga niciodata direct in casa. Apoi la ora 20-20:30 face baita, dupa care laptic si comnic. Copiii trebuie sa doarma la ora 21, cititi si voi despre somnul sanatos. Ca noi adultii nu respectam asta, e treaba noastra si alegerea noastra. Dar macar cat sutn mici sa se odihneasca si ei ca lumea, ca daca le formam obiceiuri proaste, asa or sa ramana. la noi pe strada se aud tipete de copii acum, in vacanta, si la ora 23:30! Da! Ma apuca nervii ca nici eu nu pot dormi! Si tare as dormi de la 22 incolo!

Apoi, fiecare familie cu obiceiurile casei... Daca noi am fi cucuvele de noapte, ar fi greu sa culcam copiii devreme, ca am face zgomote, ei ar vedea activitatea si ar dori sa participe. Dar cum noi reducem agitatia si zgomotele inca de la lapticul lor... n-au de ce sa nu doarma! Si asa ne recuperam si noi, ca tati la 5:30 se scoala iar mami in jur de 7, cel mai tarziu, ca dau copiii desteptarea!

Cu tricoul, a ramas ca-n tramvai... In orice caz, oricum va arata si orice va scrie, va fi o amintire si asta e ce conteaza, pana la urma.

Va pup si ma retrag azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Joy, scumpa mea...eu cred ca Vlad plange ca nu mai sta sa se joace cu copiii.Si Mateea a avut o perioda cand facea la fel. O data a plans pana a vomat, cand am luat-o de la leagane. Acum mergem mai devreme, o las sa zburde cat vrea si cand ii spun ca plecam si venim si maine lacopii, face PA si merge.

In alta ordine de idei... mi se pare extrem de mult ca un copil sa doarma 4 ore la pranz... pai ia dormi tu 4 ore si vezi ce turmentat te trezesti.Pediara mea mi-a recomandat somn la pranz, daca vrea, 2 maxim, maxim 3 ore. La noi Mateea se trezeste la 9 dimineata, somn de pranz la 13,30-14 pana la 15,30-16 maxim, iar seara se culca la 22,30-23 maxim.Noi stam f mult afara in timpul zilei, alearga cam toata ziua, iar seara e franta de oboseala.

Trebuie sa intelegem ca bebelusii de acum un an.... sunt copii cu personalitate, cu dorinta de socializare si comunicare...si deci trebuie sa le satisfacem si lor aceste nevoi.Iar timpul de odihna se diminueaza pe masura ce cresc.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca...
Iubeste-ti viata, parintii si prietenii. E cel mai de pret lucru.

Mergi la inceput

Gandacico... chiar m-ai facut curioasa... unde ai citit tu ca un copil tre sa doarma la ora 9.... eu stiu ca fiecare are biritmul lui... care cat de cat trebuie ajustat.... pai cum sa culc copila la 9 cand nici eu nu pot sa dorm la ora aia? Cu forta? nici gand...Sau ce sa fac? sa trag de ea dimineata sa o trezesc mai devreme ca sa o culc la 9? pai asta inseamna sa ii stric tot programul.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Gandacel cu tricoul a ramas ca-n tramvai ptr ca mi-am dat seama ca oricat am vota tot nu ajungeam la un numitor comun, iar timpul ne preseaza si asa destul de mult...asa ca mi-am asumat raspunderea de a primi rosii in freza de la cateva persoane, care poate vor fi nemultumite...si asta e. Decat deloc..mai bine asa. Parerea mea . Numai sa nu dati tare daca nu va place

Cu somnul...la noi nu se poate culca Miruna mai devreme de 22-22.30 ptr ca nu-i este somn..decat s-o pun in pat si sa se foiasca si sa tipe 1 ora si mai apoi sa se culce si cu nervi..mai bine o las in plata ei si se culca cand ii e somn. Depinde de fiecare copil cred, nu putem face o regula stricta din asta.

Ma duc sa-mi termin ghiveciul (fara peste)..si sa infig si ciorba pe foc

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Iaca ce am citit eu despre somn:

Somnul, factor de echilibru al organismului, este esential pentru copii. El joaca un rol foarte important in crestere, hormonul de crestere fiind secretat in somn. Pe parcursul orelor de somn, toate experientele si cunostintele acumulate i se imprima copilului in memorie. In concluzie: dezvoltarea fizica si mentala a copilului depinde in foarte mare masura de somn.

Studiile in domeniu iau in considerare doua tipuri de somn:
Somnul profund, lent, calm, cand musculatura se destinde complet si ne odihnim;
Somnul paradoxal, rapid, cand visam. ATENTIE! Acest somn este foarte important deoarece este strans legat de activitatea creierului, memorie si echilibrul organismului.

Copiii sunt diferiti si au nevoie de un numar diferit de ore de somn. Un nou-nascut poate dormi intre 16 si 24 de ore, un copil de 1 an 14 ore, cel de 3 ani, aproape 12 ore. Majoritatea copiilor mai mici de 6 luni dorm de 3-4 ori in timpul zilei, de la 6 la 12 luni dorm de 2 ori/zi, si deobicei, intre 3-4 ani, renunta complet la somnul de peste zi.

Unele studii sugereaza urmatoarele intervale de somn pentru copii/zi:
1 saptamana: 16 ore si 1/2, incluzand 4 perioade de somn peste zi;
1 luna: 15 ore si 1/2, incluzand 3 perioade de somn peste zi;
3 luni: 15 ore, incluzand 3 perioade de somn peste zi;
6 luni: 14 ore si 1/4, incluzand 2 perioade de somn peste zi;
9 luni: 14 ore, incluzand 2 perioade de somn peste zi;
12 luni: 13 ore si 3/4, incluzand 2 perioade de somn peste zi;
18 luni: 13 ore si 1/2, incluzand 1 perioada de somn peste zi;
2 ani: 13 ore, incluzand 1 perioada de somn peste zi;
3 ani: 12 ore, incluzand 1 perioada de somn peste zi;
4 ani: 11 ore si 1/2, fara somn peste zi;
de la 5 la 9 ani: 10-11 ore, fara somn peste zi;
de la 10 la 15 ani: 9-10 ore, fara somn peste zi.

Alte surse sugereaza urmatoarele limite de somn pentru copii:
pana la 1 luna: 20-23 de ore/zi;
la 1 luna: 18-20 de ore/zi;
la 4 luni: 16-18 ore/zi;
la 8 luni: 14-16 ore/zi;
la un an: 13-15 ore/zi:
la 3 ani: 11 ore/zi.

Somnul in cazul nou-nascutului este fractionat datorita perioadelor de supt ziua si noaptea, dar el se echilibreaza dupa primele 3-4 luni. Copilul va avea la aceasta varsta in jur de 10-12 ore de somn noaptea si restul le va acumula pe parcursul zilei. Deobicei aceste perioade de somn de peste zi nu mai sunt necesare dupa 3 ani.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Ia uitati si 2 articole interesante.... despre somn...

http://www.topsanatate.ro/print.php?id=19591
http://www.topsanatate.ro/articol/somnul-de-dupa-amiaza-face-rau-copiilor-24802.html

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Gabitaco, in carti am citit. Cand o sa am timp (nu stiu cand...) am sa scriu un citat. De pe net nu prea am citit decat la nivel informativ, cat sa stiu cate ore de somn are un bebe... Bogdan vad ca se incadreaza. Doarme 9-10 ore noaptea, si 3-4 ziua! Din ce link-uri ai dat tu aici, inteleg ca este gresit. Din cum traiesc eu... ce sa mai zic?! Eu cand nu aveam nici un copil ma culcam pe la 22-22:3- si la 6-6:30 eram fresh in picioare. In w/e nu puteam sa dorm mai tarziu de ora 7:30 nici daca ma plateai! Nici dupa o petrecere! Ma recuperam cu somnul de dupa-amiaza. Fiecare cum a fost invatat de mic, ori cu ritmul lui personal. Zic asta pt ca, desi crescute in aceeasi casa, cu aceleasi reguli cat am fost copii, eu dorm cum dorm, iar sora-mea doarme in w/e lejer pana spre 10... Si dupa-amiaza. In schimb, inainte de 23:30-24 nu doarme. De ce? pt ca e foarte activa social. Asta tine adrenalina la un nivel crescut, nu te lasa sa dormi...

Gata, ma duc sa prind si eu 15 minute de somn... fac cat o ora noaptea! Si eu cred in continuare ca-i sanatos...

Mergi la inceput

in alta ordine de idei, pana maine, cand deschid iar netul, imi ziceti si mie daca ati auzit de diaree de la canini?! Ca m-au zapacit ultimii doi canini ai lui Bogdan si tot moale face... Nu mai are diaree, i-a revenit pofta de mancare (aprox) dar tot moale face. Si sunt atat de inflamate gingiile la canini de imi e si mila!

Mergi la inceput