Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (9)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

La multi ani bebeilor care azi mai implinesc o luna!

loradin poate sotul isi va schimba parerea... Eu cand l-am cunoscut pe al meu vroia un copil...eu 3. Apoi am ajuns la concluzia ca 3 sunt preamulti, si el ca 1 e prea putin (el a fost singur la parinti si nu i-a placut... dar se gandea ca daca face 2 si n-o sa facem fata). Apoi, dupa ce am nascut fata mi-a spus ca vrea 3 copii (eu ramasesem tot la 2, pt. ca ma gandeam ca o sa fie greu cu 3 teroristi)... si uite ca a iesit cum a vrut el

Iar despre cat de "grozava" sunt eu ... nu-i chiar asa... am si eu momentele mele cand nu mai pot, cand simt ca nu mai fac fata... dar trec repede peste ele... pt. ca sunt f.f. optimista... La capitolul rabdare stau fooooarte prost.. .de-asta mamei nici nu isi inchipiuia ca o sa fiu in stare sa am grija de 3 pitici... Crede-ma ca acu' imi e mai usor decat la primul copil... Si eu am fost la fel de stresata la mandra ... sunam pediatru pt. orice prostie... Asa ca va intelef foooarte bine... am trecut si eu prin asta.

ioanaradu
De unde le-or scoate fratilor?

Mihael@ da.... pisicile, cateii, gainile... Mie nu-mi place la tara nici sa ma bati... Dar pt. ca asa pot sa-i tin la aer cat mai mult si e altfel in curte, la umbra, pt. mandra, care e super incantata de toate cele... ma sacrific, ce sa fac
Daca m-ati vedea cum sar in sus cand vad o omida... cosmarul meu... le urasc... brrr...

elpower io zic fara medicamente in lapte... sa nu refuze laptele din cauza asta... pt. ca ii schimba gustul... Medicamentele se dau cu ceai... Eu ii dadeam Elenei calciu si vitamina c fara nimic... Puneam in seringa de la nurofen si ii dadeam cat mai in fundu gurii.

cria_bv tinem pumnii sa fie bine cu vaccinu'

Azi nema iesire de dimineata... s-au trezit la 10, asa ca sunt pedepsiti... mai iesim diseara, pe racoare... E mult prea cald si pana in pacr lesin... Nu e departe, dar pt. mine e suficient sa stau 1 minut in soare si sunt terminata...
Oricum, la noi e racoare in casa si fara ac... Toate geamurile sunt spre nord, la et. 2... bate soarele pana la ora 7 dim. Sunt vreo 27 de grade in casa... rar 30...
Am "afat" si de ce nu prea suport caldura... pai daca io am temp. obisnuita 35, maxim 35 cu 4... cu naiba sa-mi fie la pest 40 de grade...

Mergi la inceput

Ca tot se vorbeste despre diversificare, am inceput sa caut prin calculator ce salvasem de la mandra... si uite ce am gasit:

Preferabil sa se introduca diversificarea de la 6 luni la bebeii alaptati si de la 4 luni la cei hraniti cu formula.
Mai devreme de 4 luni sistemul digestiv si cel imunitar al bebeilor nu e destul de dezvoltat si exista riscul aparitiei alergiilor

Asteptati sa vedeti semne din partea bebeului ca e pregatit pentru diversificare:
- isi tine bine capul sus
- sta in fundulet sau sprijinit,
- deshide gurita cind ii apropiati de buze o lingurita cu mincare de bebei
- bebeul pare inca flamind sau nu s-a saturat dupa masa de lapte
- isi rontaie miinile si jucariile
- se uita la tine cum maninci si incearca sa-ti ia mincarea
- se incepe prin introducerea unui tip de mincare solida doar(cereala, baby rice, 1 leguma) cam 1/2-2 lingurite, lasati copilul sa guste si sa suga lingurita.
- oferiti mici cantitati la inceput si gradual mariti cantitatea in urmatoarele 2 saptamini pina ajungeti la 2-4 linguri
- se incepe introducerea la masa de prinz, in general, sau cind sinteti amindoi relaxati (dupa a doua masa a zilei sau dupa somnul de amiaza)
- se ofera solidele inaite de masa de lapte
- asteptati 3-4 zile inainte de a introduce un alt aliment
- daca bebeului nu pare sa-i placa un anumit tip de mincare sau un anumit aliment, nu insistati dar incercati din nou peste citeva zile. Uneori bebeii au nevoie sa guste de 10 ori un aliment pina sa ajunga sa-i placa.
- majoritatea bebeilor vor avea 3 mese de solide pina vor avea 7 luni
- lasati apetitul bebeului sa va ghideze

Mergi la inceput

Pentru a hrani copilul e bine de folosit scaunul de masina sau il puteti tine intr-o pozitie semiculcata
- introduceti cerealele cu adaos de fier (de orez , sau altele)
Amestecati 1 lingura de cereale cu apa,lapte matern sau formula cu 2-4 linguri fluide.
- folositi o lingurita si atingeti buzele copilului cu ea. Lasati-l sa suga mincarea din lingura cu reflexul pe care il are deja.
- dupa ce accepta mincarea asa incetul cu incetul ii puteti da cu o consistenta mai cremoasa.
- incepe prin a hrani copilul o data pe zi si dupa ceva timp de 2 ori
- fiti foarte rabdatoare cind incepeti. Aveti grija sa nu dati prea multa mincare la copil.
- intotdeauna dati mincare solida inaintea laptelui matern sau a formulei. Daca lasi copilul sa se sature cu lapte nu va vrea sa manince solide.
- nu adaugati sare ori zahar la mincarea preparata in casa.
- mierea nu se introduce pina la un an de zile (poate face botulism)

Mergi la inceput

1. daca merg doar pe alaptare incepem diversificarea la 6 luni!!!

2. daca trec la alimentatia mixta san + formula incepem la 5 luni!

3. SUCURILE de diverse SE UITA!!!! n-au nici o valoare nutritiva!!!! poate doar daca vreti sa-i obisnuiti cu alte gusturi... o lingurita doua... da` nu mai mult!!

4. se incepe cu piure de legume cu carnita de vita!!! (combinatia asta e singura cu aport energetic si nutritiv comparabil cu laptele!!!) unde legume = morcov + albitura + dovlecel (telina nu e recomandata fiind prea parfumata si poate fi respinsa!!) se adauga la supa facuta cu legumele de mai sus ceapa coapta putin in prealabil, care SE SCOATE!!! (se pastreaza doar pentru gust la fierbere) Carnita se fierbe bine se mixeaza piure totul, se dilueaza cu supa de la legume si se dau progresiv la masa principala 1 lingurita, 2, 3... pana se inlocuieste masa complet.
Carnea de vita se inlocuieste si cu pui si peste (mai tarziu, dupa 8 luni)
5. branzica de vaci urmeaza cam la minim 2 saptamani dupa piureul cu legume: 1 l lapte pasterurizat se da in clocot si se pun 8 tablete calciu lactic dizolvate si se mai da inca intr-un clocot. Se lasa putin sa se raceasca si se pune la scurs intr-un tifon si se mai da prin zer ca sa nu iasa prea uscata. Se pune apoi intr-un vas etans la frigider si se poate folosi cam 3-4 zile.

Meniul lui bb ar trebui sa arate cam asa:
- prima masa: lapte
- a doua masa: piureul de legume + carne, apoi lapte, pana se satura.
- a treia masa: branza cu mar ras / banana, apoi lapte, pana se satura
- a patra masa: cereale (piure, nu in lapte), apoi lapte, pana se satura
- ultima masa lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

In momentul asta nu mai pot sa concep viata fara Luca! Eu sunt cu sotul meu de 14 ani, adica de cand aveam 18 ani.nunta am facut-o in august anul trecut dar acum doi ani ne-am hotarat sa facem un bebe! 18 luni am tot incercat si nimic. Doctorul mi-a zis ca fizic la mine e totul in regula si sa faca sotul o spermograma! Anul trecut prin timpul asta punem lichidul la borcanel, borcanelul intr-o punga si plecam spre laborator! Ii dau punguta sotului sa o tina ca eu conduceam. El o pune pe usa din dreapta la masina si plecam. Pe drum, al meu barbat care de obicei e un tip tare pasnic si calm, se enerveaza pe un sofer care daramase un semn de drum in lucru in intersectia de pe 13 septembrie si deschide usa si tipa la el. N-a fost nimic, mergem mai departe, ajungem la clinica si cand sa ne dam jos, ia punga cu borcanelu de unde nu-i! Cazuse in intersectie! Am simtit ca innebunesc! Am tipat la el, am plans ca a facut-o expre, ca de fapt nu vrea copii etc!
Buun! Alta zi, alt borcanel prin luna iulie! luam rezultatul, stupoare! Nr de spermatozoizi mai mic decat normal! Hai cu al meu barbat la doctorul urolog ca el poarta vina sterilitatii! Intra inauntru si dupa vreo 20 minute iese cu o fata de nu se poate! Pe langa examenul propriu zis dr il intrebase direct:ce dom'ne nu-ti mai merge ...? Asta sa innebuneasca! Si eu in acel moment eram gravida....Amintiri...amintiri...

Raluca si Luca (8 aprilie 2007)

foto Luca luna 2, luna 2+
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003

Mergi la inceput

Dupa cum se poate observa... fiecare doctor cu parerile lui, legat de diversificare...
Eu personal o sa incep ori cu cereale, ori cu legume... nu cu fructe... asta e clar...
Ramane sa vb si cu pediatrul... cu ce ma sfatuieste sa incep...

Si o sa incepem la 5 luni... m-am hotarat... Pt. ca sunt alimentait mixt nu o sa astept pana la 6 luni, dar nici de la 4 luni nu vreau sa incep.

Am o carticica in word cu diverse retede de papa pt. bebe... nu stiu cum sa fac sa o luati... o trimit pe email de la yahoo? Si v-o salvati de acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

Elyanne, am si eu o carte despre diversificare culeasa de pe alt forum, n-o fi aceeasi? O pun si eu pe mailul comun de la yahoo.

cria, bine ai revenit!
Mihael@, poate ca plange pentru ca se incinge de la caldura.
karla, ma faci sa devin si eu nostalgica, anul trecut pe vremea asta o concepeam pe Maya pe o saltea, ca asa am dormit o vreme pana ne-am luat mobila de dormitor. Acum ma uit la ea si imi umple sufletul, parca ne-a dat alt sens vietii.
Diversificarea imi cam da emotii. Probabil o sa incep si eu cu supa de legume si piureuri, insa tot nu-s lamurita cum e cu sucurile de fructe si de morcov: le tolereaza sau nu stomacelul unui bebe mai mic de 4 luni? Vad ca o parte dintre voi le dati deja. Apoi, am citit ca la 6 luni poti pune cereale in lapte seara, insa eu ce ma fac ca alaptez exclusiv si Maya nu accepta biberon, cu toate incercarile? Trebuie sa mai citesc.

Azi-noapte Maya nu mi-a mai facut concert, a papat la 5 si a adormit la loc, la fel si la masa de la 8. La 11 nu prea am convins-o sa manance, foarte putin. Acum doarme.

Gata, am pus cartea pe mail. Plec sa mai fac si eu cate ceva cat doarme puiul, ca stau de doua ore pe forum.

arissa - mami de Maya(18.03.2007)
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

salutare,
Din capitolul"l\Lucruri hazlii ale bb-lului vostru" subscriu:

Azi dim cd ii dadeam Alexiei sa pape tzitzica, a facut kk si cum era ea inclinata intr-o parte, cred ca era scutecul prea largut, a inceput sa curga pe pantalonii mei(tocmai intre picioare) si pe pat, de ne-am manjit amandoua de kk.Ce era sa fac...m-am pus pe ras...

Progrese....a inceput si ea sa seintoarca de pe spate pe burta(invers o face de mult), chiar sa se tarasca un pic, parca ar vre s-o ia de-abuselea.Prinde jucaria si o duce la gurita, scoate si sunete cd face asta, vb cu jucaria , e fericita de ce face ea.

VAL, stai fara grija.Dupa cum vezi sunt mai multe mamici care dau formula sau mixt la bb decat cele care alapteaza.asta este.N-ai vrut tu asta.desigur cu laptele de mama nimic nu se compara, dar asta nu inseamna ca esti mai putin mama denaturata ca nu poti sa-i dai.Repet, n-a fost alegerea ta si chiar dc ar fi fost, era alegerea ta.Avem dreptul sa alegem cum vrem sa ne crestem copilul.mai imp este sa avem grija de ei cum se cuvine, sa-i educam, sa-i ferim de boli.In asta cred ca consta sa fi mama adevarata.

Alexia nu se incince de aleza dar nici eu n-o lasprea mult pe ea, nu de alta dar se plictiseste, vrea in brate si nu pot s-o iau fara scutec.
ARRISA, stai linistita daca nu vrea biberonul.regula de baza a diversificarii consta in administrarea hranei cu lingurita.La cerealegasesti tu o sol le faci eventual mai solide.

INTREBARE:IN CEEA CE PRIVESTE DIVERSIFICAREA N-AR FI NORMAL SA SE INCEAPA CU FLUIDE SI SA SE MEARGA INCEPT INCET CATRE SOLIDE????

ELYANNE, ZICEAI DE PIURE DE LEGUME CU CARNITA DE VITA DIN PRIMA???NU CEREALE SAU SUPA DE LEGUME INAINTE?????

Eu ma gandisem sa incep cu cereale apoi supa de legume , ulterior, treptat piureul si apoi suculetele.Dar trebuie sa intreb si dr inainte sa vedfem ce parere are.

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Eliano, ori io sunt mai blonda azi ori nu am citit calumea da intai zici ca se incepe cu pireu cu carnita si apoi ne zici ca tu incepi cu cereale? pai ce facem, vrei sa ne induci in eroare?

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia3 spune:

uf...m+ati linistit cu o singura intepatura. inca nu am ajuns la dr...dar nici nu ma duc pe caldura asta...spre sfarsitul luni facem D3 injectalib si ori il fac eu acasa (daca il va tine mama pe bebe ca sotul nici sa nu auda de asa ceva) ori ma voi duce la cabinet...vom vedea...sa dea DOmnul sa fim bine si sa nu avem nevoie de mers la dr.

Mergi la inceput