Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (9)
Raspunsuri - Pagina 30
elyanne spune:
nu vreau sa va induc in eroare... se poate...
Io am scris acolo ce adunasem de la mandra, cand eram la faza de diversificare...
Unii doctori sunt pt. supa de legume cu carnita de la bun inceput, pt. ca e singura la fel de hranitoare ca si laptele... Dar asta daca se incepe de la 5-6 luni... Mai devreme nu cred ca merge carnita... e totusi grea pentru stomacul lor.
Altii pt. cereale...
Multi pt. sucuri...
Unii doctori recomanda sa se inceapa cu zeama de la supa de legume si pe urma treptat sa se pazese cate o leguma, apoi si carne... Altii zic sa incepi din prima cu supa cu legumele pasate...
La Elena am inceput mult mai devreme diversificarea... pe la 4 luni. Cu cereale... pe care le-a acceptat 3 sapt. si de atunci deloc... le manca si in 5 minute le voma... tot... Poate de-asta vreau sa mai astept cu baietii... Ea cred ca a facut un fel de alergie... pt. ca nici mai tarziu, 8-9 luni, n-a putut manca cereale... le voma.
Acum nu stiu cu ce sa incep... cu supa sau cu cerealele... O sa vorbesc cu pediatru la revizia de 4 luni.
El o sa zica probabil cu supa... si peste 1-2 sapt. sa introduc si cerealele...
Deci... vreau sa incep la 5 luni si o sa incep ori cu supa cu carnita (ca se poate de la 5 luni), ori cu cerealele...
La capitolul supa... dupa mintea mea si dupa ce am cules info din diverse surse... astea sunt concluziile:
- supa cu legume si carne de la 5-6 luni
- prima data zeama + morcovul pasat
- dupa 2-3 zile inca o leguma pasata si tot asa pana le introduc pe toate (dovlecel, morcov, ardei, albitura) - fara cartof pana la 7-8 luni... asa ne-a recomandat pediatrul nostru
- dupa ce introduc toate legumele pasate, introduc si carnea... cate o ling./zi... pana ajung la 30g/zi (adica 6 lingurite)
Io nu's pentru introdus zemuri chioare... dar nici toate legumele pasate odata... pe urma nu stiu ce nu le convine...
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
ioanaradu spune:
deci am studiat
. carticica este aceeasi, in varianta word si pdf.
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze cu matei
anamana123 spune:
ma uitasem in gurita dar avea doar un singur punct! ieri nu-l mai avea! oooooofffffffff, ma sperie toate minunatiile astea!
miercuri avem si noi progr la dr pt vacin si control si o sa ne invete cum facem diversificarea. din cate am inteles io, aici se incepe cu supe false ca-s usor de digerat. o sa va spun miercuri ce si cum.
fetelor, am vazut pozele cu bebeii! si pe tzuna, care are o noua tunsoare! mariuca pare asa mareeeeeeeeeeee...
am pus si io poze cu maria mea cheliutza!
s-a trezit, asa ca iar raman nescrisa..
ana, mama Mariucai (11.03.2007)
http://b1.lilypie.com/eEDwp2.png
ghibuadina spune:
Cam puturoase la scris in dupa-amiaza asta...v-a toropit caldura sau....
LAnsez o intrebare?Curiozitatea ma omoara....
FETELOR CARE ALAPTATI, IN CAZUL IN CARE AVETI LAPTE PANA CD LE DAT BB-ILOR?cE PARERE AVETI DESPRE ALAPTATUL PANA LA 2 ANI???ARE ROST???MAMA ZICE CA DUPA 1 AN LAPTICUL NU MAI ARE ACELEASI PROPRIETATI CA LA INCEPUT SI NU CA-L DAI DEGEABA DAR NICI NU-L MAI AJUTA PE BB PREA MULT???
ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-
ioanaradu spune:
adina eu ti-as raspunde ... da' sunt pe langa. totusi daca l-as intreba pe cumnatul meu sigur ar zice: "de ce nu? iti dai seama cata economie faci?" ![]()
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze cu matei
tzuna spune:
GHIBUADINA- e ciudat- Maria manca mai bine acum cu caldurile astea. Are 10 mese pe zi, la 2-3 ore ziua si la 3-4 noaptea sau si mai des. Dar papa asa cate 50-80 ml. Eu ii dau lapticul meu dar din biberon si nu-l incalzesc prea tare adica nu i-l dau la 37 de grade ca-mi inchipui ca-i e prea cald. I-l dau asa la temperatura camerei.
IERI asa s-a mai matait de la caldura... A plans mult, nu a dormit, intr-un final exasperata si eu am pus-o in carut cu gandul sa o plimb pe hol. A tacut o clipa si iar asa ca am iesit cu ea pe scori si a tacut, ba a si adormit 30 minute. O fi zis lumea ca ma tine sotul pe afara dar asta este.
Azi am tinut-o dezbracata pe aleza si i-a fost mai bine.
ELYANNE- imi pare bine ca ati iesit si ca Elena e sanatoasa.
MIHAELA- super faza cu bautul din cadita. Si eu am scapat-o pe Maria cu fata in apa cand am intrs-o intr-o zi sa o spal pe spate.
Va las ca tb sa plecam la masaj. termin de citit mai pe seara.
maria 28.02.2007