Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (9)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

mi-am adus aminte o faza cu alaptatul:
ma intreaba la un moment dat cumnatul meu, daca mai alaptez. (va dati seama ce pb existentiala avea el ... ). eu ii zic ... NU! la care el, bineinteles: DA' DE CE? si-mi vine pe moment ... pai daca l-am alaptat si pe adi ( a se citi sot ) nu prea a mai ramas, ca stii ca el mananca mult!
si sa vedeti care era de fapt problema lui ... nu ca nu as mai alapta si nu si-a lua copilu' anticorpii, ci ca ... se uita compatimitor la mine si-mi zice: "o sa vezi cat o sa va coste laptele praf, ca e f scump, macar pana la 6-7 luni sa fi putut sa alaptezi, ca atunci i-ai fi dat si mancare." deci din spirit de economie!!!!

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

quote:
Originally posted by ioanaradu

ma intreaba la un moment dat cumnatul meu, daca mai alaptez. (va dati seama ce pb existentiala avea el ... ). eu ii zic ... NU! la care el, bineinteles: DA' DE CE? si-mi vine pe moment ... pai daca l-am alaptat si pe adi ( a se citi sot ) nu prea a mai ramas, ca stii ca el mananca mult!
si sa vedeti care era de fapt problema lui ... nu ca nu as mai alapta si nu si-a lua copilu' anticorpii, ci ca ... se uita compatimitor la mine si-mi zice: "o sa vezi cat o sa va coste laptele praf, ca e f scump, macar pana la 6-7 luni sa fi putut sa alaptezi, ca atunci i-ai fi dat si mancare." deci din spirit de economie!!!!

poze cu matei

Hai ca m-ai bine dispus de dimineatza.......

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
www.onetruemedia.com/shared?p=28e4816245397340f2cea6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">asa ma distrez eu cu mami
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Asa creste puiutul meu

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

Buna dimineata stup!

La multe lunite pt.
Ana de Loradin!
David Matei de LuizaS!
Mariei Gabriela de Val_!

Sa vedeti ce patesc sambata seara la baita fetei - ma apuc sa o intorc pe burta ca s-o spal pe spate si cum spalam eu de zor o aud dintr-o data tzocaind si plescaind de mama focului - fata mea inghitise apa din cadita si se pare ca-i placea ca era tare vesela. Am strans-o repede de obraji, poate, poate mai da afara ceva, da de unde, inghitise tot! Pe urma m-am gandit ca nu are ce sa pateasca , eventual vreo pb. la kk si intr-adevar, ieri a facut de 2 ori, ea care in zilele bune facea la 2 zile.

In alta ordine de idei, a reusit sa se intoarca de pe burta pe spate. Am fost tare bucuroasa ca tot citeam pe aici ce fac alti bebei si mi se parea ca ea nu da nici un semn.

De cateva zile a inceput sa planga foarte isteric, o apuca asa dintr-odata, se inroseste la fata si urla ca de nervi... ca si cum ar durea-o ceva, nu stiu. Aseara i-am controlat urechile, dar nu a dat nici un semn ca ar durea-o. Si a inceput sa planga si in carut, se arcuieste, se foieste si se pune pe un urlat de trebuie sa fug repede in casa, ca n-am cum s-o potolesc. Sper sa fie doar o faza si sa-i treaca.

ioanaradu,

alexia, eu i-am facut vaccinul de la stat si a fost o intepatura plus picaturi in gurita, pt. cel anti-polio. Eu nu stiam ca nu trebuie sa manance 2 ore si cam la 45 de min. a mancat. Care e explicatia? Sa nu vomite sau e altceva?

Mihaelaaa, mai bine mergi la dr., poate iti recomanda altceva.

Elyanne, sa va fie de bine pt. iesire! Eu inca n-am scos-o pe bebelina din oras si ai mei ma tot toaca sa o duc la tara, sa vada si ea cum e pe-acolo, de parca o si intereseaza tare!

Plec sa ma pregatesc de iesit afara.

Va doresc o zi frumoasa si racoroasa!

Mihaela cu Stefania (19.03.2007)

poze Stefania

am 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia3 spune:

ioanaradu...sa sti ca si eu am trecut prin faza asta...m-au campatimit alte mamici care alaptau si carora le-am spus ca Bryan mananca o cutie la 2 zile si este 200 000 lei cutia...a si facut calculul pe saptamana apoi pe luna si ...mi-a plans de mila. nicioadata nu ma gandisem sa calculez cat ar costa laptele pe luna la pitic. eu sunt foarte bucuroasa ca il mananca. Alexiei ii dadeam un lapte special care acum 4 ani costa aproape 200 000 si dupa ce manca toata sticla mi-l varsa pe tot, dupa ce stergeam pe jos (traiasca parchetul...la cat lapte a suportat el...) ii faceam altul. se intampla uneori sa verse si de 2 ori la aceeasi masa. dar niciodata nu m-am gasndit la cheltuiala. ma bucuram ca reusea sa tina in burtica pana la urma ceva lapte si ...asteptam masa urmatoare cu inima stransa gandind la ce va urma. acum cand ma uit si vad ce mare este...credeti-ma ca nu imi vine sa cred.

Mergi la inceput

fetele ... mai spuneti-mi va rog userul de pe gmail, ca l-am uitat si vreau sa pun o carticica cu meniuri si etape diversificare.

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

quote:
Originally posted by roxanici

Ela, catalogul de la Quelle vine sau nu vine...o sa afli singura. Tin minte ca am comandat un catalog care nu a venit...dar nu mai stiu care exact. Si am vrut odata si un catalog Quelle, de aia unt un pic confuza daca pe asta l-am comandat si nu a venit.
Vant la bebelus nu facem dar cred ca poti sa incerci, oricum o sa vezi ca face niste mutrite...cand ii sufla "vantul" in fata. Nu cred ca tb sa iti faci griji ca raceste fata ptr ca doar mai faci sa circule aerul cald pe langa ea, parerea mea

Sucul de morcov poti sa il diluezi cu apa, am citit in mama si copilul "manevra" asta
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Hi, hi, hi! Ce m-a distrat asta cu "vine sau nu vine" si chestia cu circulatia aerului cald pe langa copil!
Iar cu morcovul... Cred ca renunt! I-am dat azi iar, de data asta diluat cu apa, si parca mai rau s-a strambat. O sa incerc cu mar, poate ii place. Voi ce soi de mere le dati? E vreunul anume sau ce gasiti? Insist cu asta, chiar daca nu are deca trei luni si nu ii dau decat san si rar cate un bib cu lapte praf, pt ca eu sunt anemica si nu stiu cate vitamine isi ia ea din lapticul meu. Daca eu nu le am, de unde sa le ia? Ma bucuram ca incep sa-i dau suculete si mai mananc eu pulpa de la ele, dar vad ca n-am nicio sansa cu mofturiciul meu.

quote:
Originally posted by arissa

Ela, imi dau si eu cu parerea, dar daca ai incerca sa amesteci si calciu si sucul de morcovi cu putin laptic? Oare nu le-ar accepta mai usor?

Arissa, pai calciul gluconic, adica fiolele alea cu gust oribil de gluconat de calciu injectabil, le ia! Dar suc de morcov, daca nu il bea simplu, cum sa-l bea cu lapte? Trebuie sa aiba un gust... Dar o sa incerc si varianta asta, pana la urma. Problema e ca ea refuza si lapticul praf, mai nou. O sa incerc sa ma mulg si sa-i dau cu lapticul meu.

Si mi-a mai venit o idee. Ea si apita o bea calduta, ca rece nu vrea. Oare as putea sa incalzesc un picut sucul de morcovi sau sa pun apa sau lapte cald in el sau i se strica proprietatile? Voi ce parere aveti

Adina, Kitty, fetele! Sunteti tare dragute!

quote:
Originally posted by paxela
catalogul quelle vine dar cam in 3 sapt

Multumesc Alexa!

Krissy si o de la noi pentru voi!

quote:
Originally posted by ghibuadina
TZUNA, da lapticul trebuie sa tina si de sete si de foame, dar pe caldura asta.Si tu ziceai ca o alaptezi mai de pe Maria(mai mananca de caldura mititica??), insa u ii dau Alexiei la3-4 ore cum vrea ea.Am obs ca din cauza caldurii si-a redus pofta de laptic.Eu ii dau BABY DRINK de cateva zile, mai diluat sa nu fie prea dulce.Un pliculet la 100-120 ml apa.Si mai devvreme, spre ex mi-a dovedit ca-i era sete.A renuntat sanul (si a facut asta din cauza ca era prea incins cred sau se incalzea prea tare de mine) si a baut cu pofta ceiutul care era mai rece decat lapticul meu.Deci repet, lapticul o tine el de sete...dar pe caldurile astea totusi....

Adina eu ziceam ca zilele trecute, cum noi avem zilnic 30 de grade in camera si nu stiu daca noaptea scade cu 2 grade, ca asta cu |"laptele de la san acopera nevoile de foame si sete ale copilului" devine un mit. Eu de frica dau copilului lapte de la san si noaptea cum o aud ca se foieste un pic. Nu stiu daca fac bine. Oricum ea suge adormita si nu se trezeste, asa ca imi convine sa-i dau. Nu stiu daca as mai face-o daca s-ar trezi si ar avea chef de altele.

quote:
Originally posted by diana_jors
Cu pusul pe aleza pe pat: eu am inceput de saptamana trecuta... evident ca a stropit si pe langa aleze, dar ce sa fac, daca s-a simtit bine...

! Vreau si eu sa o las noaptea cu dansa goala pe aleza d'asta! Dar ce sa fac daca a mea se incinge toata si se pune pe plans! La tine nu ia foc aleza sub copil? Ori numai a mea e pe dos. O semana cu ma-sa ca mie imi spune tati ca sunt paturica ca degaj caldura cand se apropie de mine. Iarna e ok, da' ce ne facem cu vara asta?

quote:
Originally posted by Rebiana27

Multumesc mult Ela pentru ca ai dat mesaj si din partea mea!

Cu multa placere!

quote:
Originally posted by mada_rozz

Fetelor,anul trecut pe vremea asta faceam teste de sarcina...

Cum rezistati la caldura asta infernala?Pe bebe l-am lasat doar in pampers si un tricou.

Ce vremuri!
Si pe caldura asta nu prea rezistam. Noi am renuntat si la tricou. Stam doar in pampers.

Val_ n-are niciun sens sa te simti prost. E ok cum iti cresti tu copilul. Lasa-i pe ceilalti sa zica ce-or vrea. Poate nu stii, dar "gura lumii...sloboda", asa ca nu-ti face tu probleme din cauza unora care nu stiu sa-si vada de treaba lor.

Alexia3, vad ca ti-au raspuns si fetele, asa ca sper ca te-ai linistit. Am zis ca vaccinul de stat e cu 2 intepaturi, pt ca la noi, de cele mai multe ori, asa vin. Probabil ca sunteti voi prea multi in Bucuresti si la noi nu mai au sa trimita din alea 2 sau 3 in 1 . Am intrebat-o pe matusa-mea, dr de familie, si mi-a zis asta: ca de cele mai multe ori le-au venit cu 2 intepaturi, dar le-au mai venit si cu o sg intepatura si antipolio oral, asa ca e ok. Nu-ti face griji! Mea culpa! Altadata trebuie sa fiu mai atenta si sa scriu toate datele problemei.

Elyanne pt mandra si pt tine!

Mihaela si mergi la dr!

quote:
Originally posted by loradin

Ela-nu o data citind mesajele tale m-am dojenit singura spunandu-mi ea de ce poate si eu nu? Si ea este tot la primul copil! Pentru mine ai fost si ramai un exemplu pozitiv de luat in seama.Desi suntem aceeasi zodie recunosc nu am atata rabdare!

Pai da' a mea e cumintica, nu-mi trebuie, inca, prea multa rabdare. Sa te tii prin adolescenta! Cine stie ce probleme mi-o face!

Elena.2006 si sa treci peste depresie!
RDS la mine merge satisfacator. Forumul merge mai greut de cateva zile. S-o fi incarcat si el, saracu'!

quote:
Originally posted by karra80

quote:
Originally posted by ioanaradu

Hai ca m-ai bine dispus de dimineatza.......

Da, da! Subscriu si eu!

Mihael@ mie imi plange asa cand e incinsa la spate ori din carut, ori de la ce-i pun sub ea pe pat, in special de la aleza.
Si la vaccinul antipolio e contraindicat sa manance lapte de la san 2 ore nu lapte praf sau formula, asa ca nu cred ca e vorba doar de vomitat. Nu stiu exact, dar stiu ca asa mi-a zis pediatra, insa nu mai retin si motivul sau poate ca nu mi-a zis.

Ioana userul pe gmail este : martie.aprilie2007@gmail.com.

de la Thea-Ioana - 26 martie 2007 - si mami pentru intregul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Buna fetelor,
Imi e tot mai greu sa va urmaresc pt ca de la caldura asta nu pot tine calculatorul deschis.
Saptamana aceasta facem 2 luni si maine mergem la vaccin sper sa trecem cu bine. Va prezint tot maine bilantul si am completat si eu listuta, multumim Roxi pt indicatii.
Eliana multa sanatate mandrei, noi nu ne-am incumetat inca sa iesim din oras desi ma bate soacra la cap toata ziua sa merg la ea.
Ioanaradu tare faza cu alaptatul, eu il hranesc mixt de la inceput pt ca nu se satura da si asa am auzit comentarii de genul vai ca eu aveam lapte sa hranesc trei copii.
La multi ani pt Alionushca ,ieri a fost ziua ei, multa sanatate si bucurii.
Va urez o saptamana placuta si lipsita de calduri.

Mergi la inceput

deci ... am pus carticica pe adresa comuna de gmail, am incercat sa fac eu ceva dar n-am reusit, asa ca fetele care se pricep , sheruiti voi cele doua documente!!!

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

Ella am citit undeva pe net ca sucurile de fructe nu se incalzesc ca-si pierd proprietatile.....

Eventual intreaba la ammicile mai mai ian-feb sau nov - dec poate te lamuresc ele.....

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
www.onetruemedia.com/shared?p=28e4816245397340f2cea6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">asa ma distrez eu cu mami
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Asa creste puiutul meu

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

Va sarut, fetelor!Dar ati scris, nu gluma! Nu mi-a functionat net-ul ieri si sambata! De fapt mergea cu sughituri 2 minute da, 5 ore ba! Acum au venit astia de la cablu si tocmai ca aveam semnal! M-am si certat cu ei! Le-am zis sa stea pana nu mai merge ca nu's nebuna sa-i chem degeaba! Are fluctuatii semnalul!

Am citit asa de repede ca nici nu stiu la ce vroiam sa raspund!

Ptr bubite pe corp de la caldurapediatrul mi-a recomandat sa ii dau cu pudra. M-am uitat cam stramb dar ptr ca avea cam multe pe spate, dupa baita l-am impudrat (nu mult!), cu Sanosan! Si i-a trecut din prima!

Val_, da-i copilului sa manance cum crezi tu de cuviinta ca sa-i fie bine! Si eu am zile in care nu am san si ii dau formula! Nu il las sa rabde!

Luca e mai marait zilele astea! Sunt putin cam speriata ca dimineata are una sau doua reprize de tuse seaca, din piept! Cred ca am facut o tampenie sambata si a racit! A stat soacra-mea cu el si cand am plecat am uitat AC la 22 grade! Cand am venit dupa vreo 4 ore era un frig in casa, copilu dormea dar era rece gheata si soacra-mea era fericita la racoare! Am simtit ca innebunesc! Daca punea mana pe el sa vada ca e inghetat poate o ducea capu sa il inveleasca cu ceva sau sa inchida usa la dormitor! Asta e, sa-mi fie invatatura de minte!

Mai revin!

Raluca si Luca (8 aprilie 2007)

foto Luca luna 2, luna 2+
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003

Mergi la inceput