Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 21
Rebiana27 spune:
Fetelor, multumesc foarte mult pentru urarile facute! Si, ca fiecare dintre noi, imi serbez ziua alaturi de voi, virtual! 
Rebiana, mami fericita de
Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
Poze, Varsta lui Luca
karla32 spune:
Ela si Carmen, saru'mana ptr raspunsuri! Nu i-am dat cu nimic pana acum in afara de spalatul normal cu apa la baita! Ba mint! Cand a fost pediatrul mi-a zis sa il punctez cand doarme cu putin baneocin pudra dar am renuntat din prima zi ca se freca cu manutele prin somn si nu era in regula! Ma enerveaza ca in rest nu are nici o iritatie, nici o bubita! Dar il las asa! Probabil ca vor trece!
Si cu maseaua...Mi-a zis dr la telefon sa incerc sa imi scot jumatatea care se clatina cu mana ca sa nu ma mai doara pana ajung la cabinet! Hmmmmmmmm! Ei da! O tin cu limba pana diseara si tot nu ma incumet sa trag de ea la cate dureri am indurat!![]()
Raluca si Luca (8 aprilie 2007)
foto Luca luna 2
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003
elpower spune:
Iaca si pt noi, dar nu stiu daca merg si la cezariana: http://www. parinti . com/Gimnastica_lauzelor-articol-141.html
Ela, mamica de Thea-Ioana - 26 martie 2007
tzuna spune:
Buna! Am intrat sa va spun ce copil atipic am. La ora 10 a facut vaccinul de 4 luni (cu 9 zile mai devreme ca pleaca dr in concediu). Mancase la ora 7.15. Inainte de vaccin abia a mai linciurit 45 ml. La vaccin nu a plans deloc. Nici macar nu a scancit. Ajunsa acasa, pe la 11.30 o apuca foamea evident dar trebuia sa mai astept 1/2 de ora asa ca incerc cu ceai, cu apa fiarta...nimic. Ma mai joc cu ea, ii mai dau suzeta si asa se face 11.50. Teoretic trebuia sa mai stau 10 minute dar s-a pus pe un plans..... si i-am dat sa pape. A mancat 140 ml (nu s-a mai intamplat niciodata pana acum) in 10 minute. Si acum doame asa linistita.... Am dat drumul la un ventilator la ea in camera.... Nu stiu cat este de bine dar nu mai putem de cald. Azi noapte nici nu a mancat bine de cald ce-i era. Nici cu geamul deschis nu mai ajungeam sub 28 de grade iar ziua 30. Si astia cu aerul conditionat vin abia peste 2 saptamani.
Am vb cu dr si despre diversificare. Asa ca de la 4 luni incep cu cereale in laptic, apoi supa de legume(morcov, albitura, ceapa, dovlecel) (intai numai zeama), ulterior si legumele pasate si abia dupa ce bag toate astea ii voi da suc de morcov si apoi de mar. Am hotarat ca suc de portocale sa nu-i dau. Si mi-a mai dat sa-i dau un complex de vitamine pentru pofta de mancare. Voi dati fier la bebelusi? Ca vroia sa-mi dea si fier dar a zis sa mai amanam ca mai da varsaturi si cum ea oricum varsa destul de mult...
ELYANNE- ai inceput diversificarea baieteilor?
Mai spunea cineva despre cereale si supa inaintea sucurilor.
Ce cereale va ganditi sa le luati? Dr mi-a recomandat de la Nestle dar apoi mi-a zis ca pot lua ce vreau eu. Ideea e sa nu aiba lapte ca sa le pun in laptele meu. Mai vedem. Acum sa treaca cu bine si de vaccinul asta si la diversificare oricum ma va apuca groaza zic eu. sau cine stie, poate ca-i vor placea.
BUBITE de orice fel- Mariei ii trec intr-o singura zi daca o tamponez cu putina betadina. Dupa baita o fac asa ca un mic razboinic. Si dimineata sau cel tarziu la urmatoarea baita nu mai are nimic.
Banii- pentru indemnizatie actele se pot depune oricand dupa terminarea concediului postnatal sau a minim 42 de zile. Mie mi-a venit ieri decizia acum sa vedem si banii cand vor sosi. Am depus actele pe 12 aprilie.
PLIMBAT- seara dupa ora 18. In searaa sta nu o scot si nu-i fac baie ca asa mi-a zis medicul. dar sincer eu nu prea inteleg de ce.
PAXELA- ma bucur ca Silviu e mai bine. Poate Ana nu va face. Cine stie....
Va urez o zi buna si cat mai racoroasa.
riloasa spune:
Buna!
BiancaM, pielea aspra la genunchi si ppe burtica are si bebelusul meu. Este dermatita care fac multi bebelusi. Pediatra mi-a dat crema de la A-DERAMA care se numeste EXOMEGA si sapun tot A-DERMA.Il spal de vreo 2 saptamani dar tot mai are ca nu trec asa usor.Il spal cu sapunel si dupa baie il ung cu crema.
Arissa, pentru iritatia de la gat foloseste FUCIDIN H de la farmacie. IL dai 2 ori pe zi in strat subtire. A 2 zi nu mai are nimic. Eu am folosit ca baietelul meu era foarte iritat pe gat.
ghibuadina spune:
Buna fetelor,
Aparem si noi pe-aici, mne-am facut plimbarea si mai dormim inca bustean.Apropo de PLIMBARE, noi mergem dimineata pana pe la 12 dar in general stam pe la umbra si seara dupa 17.00.seara de regula iesim la bunica la curte(acum suntem la slatina) si e ff placut chiar si mai devreme de 17.00.
DESPRE IMBRACAt...acum e vara...f calc..in casa cu body cu maneca scurta sau gen maieu, de multe ori o tin pe aleze la funduletul gol, afara costumas , rochita ceva practic si elegant ca suntem domnisoare.O schimb in fiecare zi, dupa baie musai haine curate.
FLORIN-A noi am facut INFARIX HEXA, a costrat in jur de 2 mil, n-au fost reactii, acum ne pregatim de cel de 4 luni.
BIANCA, noi folosim pt iritatii SANOSAN crema cu panthenol si cea cu oxid de zinc.
CARMENFR, eu lucrez in invatamant, am facut cerere si l-am primit.
ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-
riloasa spune:
Karla3, pentru cosulete este crema de la AVENE, TRIXERA. Si eu am folosit la baietelul meu ca sra plin de cosuri. Am stat o luna cu el asa plin de bube si dupa cateva ori l-am uns si nu mai are absolut nimic pe fata. Cremele sunt foarte bune si nu trebuie folosite tot timpul. Eu ce v-am zis trebuie dat de cateva ori si nu mai are nimic. Sunt speciale pentru bebelusi si cele de la AVENE,A-DERMA si MUSTELA. Pai avea saracul capul plin de scoame. Il manca de nu mai putea, ca tot dadea cu manutele in cap. Si cu acesta la a 3 spalare nu mai avea nici o scoama. Va rog mult spuneti-mi si mie parola ca sa pot sa pun poze ca nu mai stiu unde este.
MIHAI 31 MARTIE
elyanne spune:
quote:NU... mai astept macar pana la 4 luni... in functie de ce spune si pediatrul si cum au luat in greutate, ne hotaram...
Originally posted by tzuna
ELYANNE- ai inceput diversificarea baieteilor?
Nici eu nu stiu ce... cereale o sa le iau...
Si eu incep tot cu cereale, apoi supa... si la final fructele...
Nu vreau sa-i obisnuiesc intai cu dulce si pe urma sa nu manance supa.

www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
carmenefr spune:
Mda, scrisesem mai devreme , dar cum netu' a luat-o razna..s=a pierdut tot
cererea pt salariul la nasterev-o copiez acum.Eu pe-asta am scpos-o la imprimanta s, am semnat-o, si le-am dat-o, plus copie certificat de nastere de la bebelusul in dotare.
CERERE
Subsemnata ………....................................,angajata in cadrul firmei ………………….......................,solicit a-mi aproba plata unui salariu de baza suplimentar pentru nastere copil,conform urmatoarelor prevederi legale:
Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2005-2006
Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil”
Art. 3. 3) In cazul in care, din diferite motive, partile au incheiat contracte colective de munca la un nivel inferior inaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse.
Art. 2. - (1) Contractul colectiv de munca unic la nivel national cuprinde drepturile si obligatiile patronilor*) si ale salariatilor cu privire la conditiile generale de munca.- termenul patron desemneaza pe cel care angajeaza - persoana juridica sau fizica autorizata potrivit legii, care administreaza, utilizeaza capital, indiferent de natura acestuia, si care foloseste forta de munca salariata;
- termenul unitate desemneaza regiile autonome, companiile nationale, societatile comerciale, alte organizatii cu scop lucrativ, institutiile publice, asociatiile de orice fel si organele de stat.
Codul Muncii
Art.238 (1) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
(2) Contractele individuale de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca.
(3) La incheierea contractului colectiv de munca prevederile legale referitoare la drepturile salariatilor au un caracter minimal.
Art 239:Prevederile contractului colectiv de munca produc efecte pentru toti salariatii, indiferent de data angajarii sau de afilierea lor la o organizatie sindicala.
Art. 241. - (1) Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte după cum urmează:
d) pentru toti salariatii încadrati la toti angajatorii din tară, în cazul contractului colectiv de muncă la nivel national.
Legea 130/1996 privind Contractul Colectiv de Munca
Art. 11.(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte, dupa cum urmeaza:
d) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din tara, in cazul contractelor colective de munca la nivel national.
Art. 8.(2) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
Art. 24.(1) Clauzele cuprinse in contractele colective de munca negociate cu incalcarea prevederilor art. 8 sunt lovite de nulitate
In cazul in care se refuza prezenta cerere va rog a-mi preciza in scris temeiul legal (lege, ordonanta, contract etc) in mod explicit pe baza caruia se bazeaza acel raspuns de refuz si persoana care isi asuma prin semnatura aceasta decizie.
Data: Va multumesc,
Carmen si Teodora Ioana ,8 martie 2007
martutza spune:
Ioanaradu
pupici de la noi pentru Matei sa se faca bine cat mai repede.Bine ati revenit.Tu ai nr de tel al lui Sherbi?Oare ce mai e cu ea, ca de la wkend-ul dupa 1 iunie, cand zicea ca merge la munte, nu a mai intrat.
Ela
pentru remarca "m-am uitat in pozele de la intalnire si am vazut numai silfide" Esti o dulce dat esti sigura ca eram si eu in poze
?? Eu am inca 9 kg fata de limita mea de 51 kg la care am fost in ultimii 16 ani si 7 fata de startul in sarcina (in august) asa ca numai silfida nu ma simt.Mai curand balena
..
.
si tot pentru tine sa te mobilizezi la treaba 

.
Iunita pe unde va mai plimbati dragelor ca nu v-am mai vazut de mult? Noi stam mai mult in miniparcul de la Valea Lunga,cel de langa gradinita.Poate ne intalnim zilele astea.Apropo ai luat alocatia? Ca la mine nu a venit inca...![]()
Anne2200 bine ati revenit.Va steptam cu detalii despre peripetiile din primele saptamani de viata.
Cututele de la maini si picioare le ung sera cu ulei de masline fiert la baie marina si racit iar dimineata dupa toaleta dau uneori cu baneocin.
Tzuna eu pun dovlecel curatat de coaje si taiat in cuburi si ardei gras curatat de cotor si taiat pe jumatate fara sa le oparesc si se pastreaza excelent;sunt bune in supe si piureuri.
La Multi Ani Rebiana!!! sanatate multa si o viata plina de bucurii.Se pare ca ieri ai primit deja cel mai frumos cadou:ma-ma spus de Luca.Sa-ti traiasca si la anul sa-ti zica "La multi ani mami"
Carmenfr mersi de informatie dar eu lucrez la firma mea
asa ca nu are sens sa-mi mut banii dintr-un buzunar in altul.Ce face Teodora?
Plimbare dimineata dupa masa de la 8-8.30 iesim de la 9 pana la 11.30 si seara dupa 18 pana la 20.30-vine apoi baia si masa de seara.
Va pup si ma duc sa bag un somnic ca am venit tarziu in casa si abia l-am culcat de cat era de obosit.
A sa nu uit mai nou anunta cand face kk cu chiote si cu certuri la bec si cand ii vine somnic cu tipete.Asta se intampla de 2-3 zile cand l-am studiat mai mult ca nu intelegeamde ce nu mai adoarme imediat dupa masa.Nu adoarme pana nu face kk si asta se intampla dimineata si seara.Imi vine sa-l mananc ce haios e cand anunta.
Pupici.
Sa nu uit: VINE 1 IULIE. Ne ma intalnim? In ce parc?
Tineretului-Titan-Cismigiu-Herastrau.Votam??Noi de abea asteptam sa ne revedem cu cei care au fost pe 1Iunie si sa ne vedem cu cei care nu au fost la prima intalnire.
Intrebare:Ati gasit sosetute mai largi? Ca pe Victor toate il strang la pulpite si nu pot seara sa-l las fara.Unde ati gasit??
Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07