Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (7)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

BUNA! loradin, nu stiu de ce zici ca a luat putin in greutate cand e normal pe luna sa ea intre 750-1kg. Baietelul meu a luat 590 intr-o luna si nu mi-am facut asa probleme. Fierul duce la constipatie din cate stiu eu. Eu alaptez si nici prin cap nu mi-a trecut sa-i bag lapte praf atat timp cat am san si nici pediatra nu mi-a zis sa ii bag completare, oricum nu i-as fi bagat ca eu nu cred in faptul ca laptele nu este bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Martutza, nu ma supar! Eu asa am gandit ca suculetzele nu reprezinta diversificare pt ca ii dadeam lui Luca apa, ceai si am presupus ca stomacutzul lui e deja obisnuit cu lichid (ca sa zic asa)si nu diferea nimic. Si am gandit diversificarea ca fiind hrana consistenta (pe care de-abia astept sa o introduc si sper sa nu fie nazuros). Am inceput cu suc de portocala pt ca stiam ca-i plac citricele si m-am bazat pe faptul ca n-o sa-l respinga (ii puneam o picatura de zeama de lamaie pe limbutza cand sughita ca sa-i opresc sughitul si intotdeauna se lingea pe buze semn ca ar mai vrea) dar si pentru ca face kk, zilnic ce-i drept, dar putin tare. Saptamana viitoare ii dau suc de morcovi, apoi mar si pe urma mar si morcov; asta e programul pana face 4 luni cand trec la ceva mai consistent.

Rebiana, mami fericita de Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
Poze, Varsta lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

In primele 3 luni bebeii iau, in medie 700-1000 g!!!
Nu inseamna ca daca se incadreaza in limita de jos (700g) este putin... Atat ar trebui sa ia... Dar unii iau si mai putin... de ex. ai mei, care au luat 350 g si 500 g... iar doctorul a spus ca au crescut bine.
Copiii alaptati nu vor lua atat de mult cum iau cei care sunt hraniti cu formula.
Este cea mai mare tampenie sa dai lapte praf in locul celui de la san pentru ca nu a luat cat scrie la carte, ca sa nu zic cand a luat cat scrie, dar unii doctori "inteligeniti" spun ca e putin... si uite asa ne miram de ce unele mamici renunta usor la alaptare si baga lapte praf cand nu e cazul, cand au lapte dar "nu e bun"
Un bebe are nevoie de completare cand mananca la san si nu s-a saturat, urla de foame sau cand cere sa manance f.f. des (la o oea sa zicem).

Nu vreau sa va supar... dar ma dispera cand vad ca unii doctori in loc sa va incurajeze sa alaptati va fac sa renuntati pana la urma din cauza ca bebe nu ia in greutate cat ar vrea ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Foarte interesante site-urile cu diversificarea si cele cu jucari, multumim fetelor ca ne-au mai usurat munca; pe site-ul dat de Karra parca , despre diversificarea in diferite tari, am citit , tare mult difera ....eu voi mai astepta , nu ma grabesc inca cu toate ca masa de baza si la noi e laptele praf
intr-o sapt a pus doar 100 gr , in ritmul asta intr_o luna ar pune 400 adica iar vom fi sub limita, si probabil la patru luni cand ar trebui sa-si dubleze greutatea de la nastere, acest lucru nu se va intampla; Asta e fata mea; cel mai bine mananca seara inainte de culcare si noaptea la trezire

in seara asta nu a plans dupa baie , de mult nu s-a mai intamplat lucru asta, am tinut-o putin in brate dupa care i-am dat laptele la ea in patut si somn, sper sa nu o laud degeaba... si peste zi s-a cumintit, reusesc si eu sa mananc dimineata , inainte se facea 12 si nu reuseam,

am vazut bebeii din albume, tare draguti sunt toti, ma tot uit sa vad care mai apare; daca ar pune cate o poza si fetele care nu ne mai scriu , ce bine ar fi , ne-am multumi si cu atat, asa-i fetelor?? FACETI UN EFORT FETELE DIN UMBRA, VA RUGAM!!!! ne-ati face o mare bucurie

cred ca voi comanda si eu ceva jucarii de pe net sunt super nici nu stiu la care sa ma hotarasc, cand am vazut cate are Tudor a lu' Gabi...

*pa

Kmi & Timeea - 4 martie 2007
PAPUSICA NOASTRA -2luni
TIMEEA LA 3 LUNI
TIMEEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea20 spune:

buna seara fetelor!!

Si bubulina mea stranuta cam in fiecare zi....dar cred ca e normal, ii mai gadila si pe ei cate ceva pe la nas.
Cu sughitatul si noi ne-am luptat foarte mult, pana acum vreo 2 sapt sughita si de 3-4 ori pe zi...nu reuseam sa o calmez decat cu cateva picaturi de zeama de lamaie....acum e bine.....sughite foarte rar cam la cateva zile cand da mai mult laptic afara.
Ieri am facut comanda de leagan si astazi l-am primit.....e super, bubulina e foarte incantata de el, e cam scump dar asta e....
Azi dim trebuia sa mergem sa facem vaccinul de 4 luni, dar ne-a sunat asistenta sa ne spuna sa nu venim ca e criza de vaccinuri si nu sunt pe nicaieri....m-am cam speriat pt ca am vazut la tv ca vb o asistenta si spunea ca criza ca asta a mai fost acum cativa ani cu vaccinul antirubeolic (parca) dupa care a urmat o epidemie de rubeola printre copii. Daca nu se rezolva problema in 1-2 sapt o sa cumpar vaccinul de la farmacie daca-l gasesc....ca cica nici in farmacii nu prea sunt.
Jucarii noi avem o gramada de zornaitoare, care de cateva zile nu-i mai prezinta nici un interes.....in schimb am gasit cateva jucarii tare dragute, un dinozaur care canta, se aprind niste beculete si merge pe o suprafata tare....un pian care are o gramade de melodii si care are cate un buton sub forma de animal si cand apesi face ca animalul respectiv.....mai avem un Winnie the Pooh care merge pe un butoi si canta la microfon, la fel se aprind niste beculete care se invart....e pe jucariile astea le adora, parca vrea sa intinda mana la ele, da din picioare si din maini sa le prinda, deschide gura sa le prinda cu gura si chiuie intr-o mare veselie. Mi se umple sufletul de bucurie cand vad cum se bucura, rade si gangureste.
M-ar interesa si pe mine dac stiti ceva despre jucarii educative....am vazut mai demult sfarsitul unui documentar...parca se numea ceva cu copii superdotati inca din scutece....si arata cum parintii aratau bebelusilor niste panouri mari cu fructe sau animale desenate pe ele si pronuntau foarte clar numele desenului....cica asta ii ajuta sa intelega lucrurile mult mai bine inca de mici. Eu ii citesc fetei mele povesti si poezii dar as vrea sa incep sa fac si alte lucruri cu ea....stiu ca sunt inca foarte mici dar eu chiar cred ca inteleg ceva...
In rest sunt foarte ocupata cu treburile casei....ma termina treaba asta....de cateva zile a venit si cumnatul meu sa stea cu noi, ca mai are 2 sapt pana la bac si vrea sa-l mai ajut la cate ceva....daca pana acum eu si sotul ne multumeam cu ce gaseam prin frigider....acum trebuie zilnic sa fac cate ceva proaspat de mancare...ca de....avem musafiri. Numai zic de spalatul rufelor si calcat.....niciodata nu reusesc sa am ori cosul gol ori toate rufele aranjate in sifonier....doar pe ale bubulinei ma chinui sa le calc si sa le aranjej ca lumea....de are prioritate.

M-am intins foarte mult sper ca nu v-am plictisit.
aaaa CONDOLEANTE Absolutei sa speram ca o sa treaca cu bine peste acest necaz si sa se intoarca la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Ciao fete si bebelusi!

Martutza sa stii ca de foame plange puiul meu. Kk face in fiecare zi cel putin o data si max de trei ori, dar pentru asta ne scremem de nu mai putem. Cred ca e lesinat de caldura bietul pentru ca noi avem in camera min 27 grade ziua iar noaptea, cu toate ca dorm numai cu geamul deschis, scade pana la max 26. Deci noi stam la cuptor. Dar ne-am obisnuit.

Sa ne tineti pumnii ca azi mergem la vaccin si puiul meu e tare plangacios la vaccinuri. Mi-a facut un scandal si la BCG. Am cumparat vaccinul Pentaxin si sper sa fim ok.

Va pup si va doresc o zi racoroasa si linistita!

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 07.04.2007

http://community.webshots.com/user/radcarmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

,Neata!
nici nu stiu cum sa va multumesc.Am venit de la dr. asa debusolata.Cred ca stiti si voi ca cel mai tare doare cand cineva iti spune e cam slabuta sau ca e cam la limita cu greutatea!Sotul meu se uita ingrijorat la mine ca si cum ii tin fata nemancata pe principiul"nimic nu e mai bun ca laptele de mama".I-am explicat ca daca nu ar fi satula nu ar dormi.Am noroc ca am un barbat inteligent si a priceput!Mi-au prins tare bine mesajele de la voi.De fapt era exact ce-mi trebuia.O confirmare !Partea nasoala este ca a si coincis momentul cu o noapte in care Ana s-a trezit din 2 in 2 ore.Chiar am crezut ca numai am lapte.Poate a durut-o ceva.AAAAAA,bine ca mi-am amintit.Stiti ca v-am zis ca Ana saliveaza abundent.A controlat-o si a ramas uimita cat de tare s-a latit gingia de jos.Asa ca se pare ca din colici intram direct in dintisori.Asta e! Ma gandesc ca poate de asta e aa mataita si nu ii intri in voie cu nimic.
Despre analize: le-am facut pentru ca dr.i s-a parut ca este cam galbena.De aceea i-am facut hemolecograma completa.Stiu ca Fe constipa insa nu este o regula.Ma gandesc ca daca ii dau suc lucrurile se vor regla.

greutate si inaltime Deci la trei luni si jumatate are 5400g in conditiile in care s-a nascut cu 2950g iar inaltimea actuala este de 60,5 cm.Nu stiu daca vom reusi sa dublam cantitatea la patru luni dar eu zic ca nu suntem departe.

Va multumesc inca o data mult pentru sustinere!Mereu imi da-ti curaj sa merg mai departe.Va pup si va doresc o zi linistita!

Cred totusi ca undeva gresesc in progamul de somn.Haideti sa va zic si sa-mi spuneti voi daca e ok. In ultima perioada ii fac baita la ora 20.30.La ora 21 mananca si doarme pana la ora 2.Mananca si se mai trezeste la ora 7.Acelasi lucru il face si la ora 10-11.Dupa care nu mai doarme pana seara la 21.Ori este prea odihnita ori este prea obosita!Cert este ca adoarme destul de greu la ora 21.

loradin
poze cu albinuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Neatza,

intru pe fuga sa va arat cu ce mi-am pierdut vremea ieri:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ed6706c3531ffd1427a1e&source=browse" target="_blank">Alex

Revin, ca avem program de joaca

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Buna dimineata stup!

Va scriu in mare graba, ca maine e ultima zi in care pot preda lucrarea de licenta si mai am si serbarea lui Raul dupamasa, asa ca...

Giulia mea a luat in a treia luna...400 g! M-am suparat, m-am stresat, m-am documentat. In primele doua a luat cate 1 kg. Acum ce sa fac? E vesela, cumintica, foarte activa, gangureste, doarme noaptea 8-9 ore! Sunt zile in care nu plange deloc. Si are 6100 g si 63 cm.

Am vorbit cu o doctorita in care am mare incredere, care are si un nepotel cam deodata cu noi, asa ca s-a documentat foarte bine in problemele bebeilor. Si ea spune asa: daca bebe e bine, nu trebuie sa ne stresam ca nu ia in greutate cat scrie in carte. Si ea spune ca in nici un caz sa nu incep cu completare, daca pare sa se sature.
Iar despre diversificare ea o recomanda la copiii alaptati la 6 luni, iar la cei hraniti cu formula la 4 luni. Si nu va suparati pe mine ca va spun, dar sucul de fructe este diversificare. Parerea dr mele si eu o sustin foarte tare: nu va grabiti sa le dati altceva, aveti tot timpul pentru asta.

Mai sus a fost dat un link cu privire la diversificare. Am citit articolul in care se recomanda divesificare de la 3 luni si am intrat pe alt articol din acelasi site care spune sa se inceapa diversificarea la 6 luni. Aveti grija, multe articole din reviste sau de pe site-uri sunt preluate din carti vechi pt copii. Unde mai pui ca in articol spune sa le dai parizer la un an si chiftelute prajite in ulei.

Sper ca nu v-am suparat scriind asta, fiecare face cum crede, dar n-as mai vedea rostul forumului daca nu ne-am putea spune parerile in el. Si mie mi se pare ca nu le facem nici un bine bebeilor grabindu-le diversificarea. Nu ma refer aici la cazurile in care dintr-un motiv medical asta se impune ( de ex. in caz de reflux..)

Cu privire la apa sau ceai, eu nu-i dau deloc si nu pare sa aiba nevoie. Ieri de ex. am fost nevoita sa ies cu ea pe o caldura infernala, la intoarcere plangea in carucior si m-am gandit ca din cauza caldurii ii e sete. Dar ajunsa acasa am alaptat-o si a fost ok.

Loradin, cred ca te-ai speriat foarte tare, dar cred ca totul e ok. M-ai pus pe ganduri ca eu sunt anemica si cred ca ar trebui sa facem analiza si eu si Giulia. Eu o culc mai tarziu, pe la 22,30 -23
(dupa ce termin programul cu Raul incep cu ea) si doarme pana dupa 7. Cred ca tine de copil.

In privinta dintisorilor, Raul in ziua incare a implinit 4 luni avea dintisor in gurita, asa ca....

Eu spun asa (si-mi suna si mie, ca sunt de felul meu o stresata): sa ne linistim, sa luam lucrurile usor-usor si o sa vedem ca o sa fie mai bine, pentru ca bebeii ne simt si reactioneaza la nelinistile noastre. Ei o sa creasca si ....problemele or sa fie mai mari - va spune o mama de baiat in clasa I!

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florin-a spune:

dragele mele bine v-am regasit.DEja se vb de diversificare. Noi mai avem...suntem mititele 1 luna si 3 sapt.De abia astept sa treca timpul si la noi sa ne facem de 2 luni juma. Progrese la noi.Vad ca de la un timp isi baga pumnul in gurinta. Initial am crezut ca ii este foame, dar nu!!Oare incepe de isi descopera corpul,?/?A si ina o chestie acum cand ii este somn duce manutele la ochisori. Inainte nu facea asa.
Cu papica san si completare cu Milumil 1.Ieri ne-am cantarit 5100 de la 3300,Eu zic ca e bine.
Se apropie si la noi botezul 7iulie...am niste emotii!!!!!!!!

florin-ade Ana-maria 26 aprilie

Mergi la inceput