Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 28
Elena.2006 spune:
Buna dimineata fetelor!
Inca mai doarme bb si pot sa mai scriu ceva...
Despre transpiratie, si noi transpiram destul de mult.Si atunci cand il alaptez transpira dupa ceafa si pe capusor. Am mai obervat ca ii tanspira si piciorusele si minutele, dar e cit se poate de normal.
Caciulita nu mai punem deloc in casa, nici macar dupa baie.Si noi stam la ultimul etaj si e ingrozitor de cald.Afara purtam doar o palariuta simpla din panza.
DE stranutat cred ca si bb al meu stranuta zilnic, deci nu are rost sa ne ingrijoram iar de sughitat, se intampla, dar nu chiar zilnic si isi revine el singur, nu ii dau ninmic pentru sughit.
Sangerarileabundente care apar de mai multe ori intr-o luna, deci nu inseamna neaparat menstruatie pot fi un motiv de ingrijorare, fara a vrea sa sperii pe cineva, dar mergeti la medic fetelor.Si eu am patit asa luna trecuta si mi s-a spus ca am un fibrom intracavital iar colul uterin nici acum nu este inchis.Va dati seama ce soc am avut, mai ales ca imi mai doresc un bb, dar momoentan iese din discutie total.
Referitor la diversificare pediatrul mi-a recomandat sa nu ii dau nici macar suc de fructe pana mai incolo, asta insemnind 5-6 luni, atata timp cat e alaptat si totul e ok.Am inteles ca sucul de portocale se intoduce mai tarziu, se incepe cu mar, para, caisa, piersica, etc.
Despre salivatul abundent, si Adrian saliveaza in ultima vreme destul de mult, credeti ca se poate sa ii apara deja dintisorii?!
Mama lui Adrian(10.03.2007)
Kitty spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=102280
Aici gasiti o discutie care mie mi se pare f instructiva despre diversificare.
Sper sa nu considerati ca sunt prea insistenta dar mi se pare ca acum e momentul sa aflam aceste lucruri!
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
karra80 spune:
Kitty....3 - 4 luni cei laptati cu formula si 6 luni cei alaptati excluusiv la san....de aia scrie pe acelasi site 2 lucruri diferite si in linkul dat de tine scrie acelasi lucru....si oricum cred ca fiecare inainte sa inceapa sa de-a copilului ceva se consulta cu medicul nu face de capul ei.....dar e bine sa citim cat mai mult si sa ne documentam....
Carmina
de
MARIA CRISTINA 8 martie 2007
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
www.onetruemedia.com/shared?p=28e4816245397340f2cea6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">asa ma distrez eu cu mami
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Asa creste puiutul meu
pozici
elpower spune:
Buna treaba, Kitty, discutia de pe linkul dat de tine! M-a pus pe ganduri. Eu una, aproape hotarasem sa-i dau suculet de morcov. Acum, nu mai stiu. Initial voiam sa-i dau pt ca facea kk la 2 zile si se chinuia. Acum a inceput sa faca iar in fiecare zi. Cred ca e si asta o dovada in plus ca stomacelul ei inca se dezvolta si nu e pregatit sa accepte altceva. Imi amintesc cum, la inceputul lunii, cand am reinceput sa-i dau completare cu lapte praf Topfer, ca mi-a facut kk la fiecare masa, de ma speriasem. Daca la laptic face asa, cum ar face la altceva? Deja cred ca mai astept macar pana la 4 luni. Si daca reusesc sa mai trag de sani si sa o alaptez mai mult, poate astept chiar 5 luni. Acum, daca ei ii e foame din ora in ora eu nu mai reusesc sa fac fata doar la san si ii mai dau si completare. Si de la 4 iunie, cand am facut vaccinul si pana acum, a luat deja 600g. E super! Mai sunt 2 saptamani pana la 3 luni, iar eu inainte imi faceam probleme ca nu va lua nici 500 luna asta cu caldurile care sunt. Acum ma gandesc serios sa nu ii mai dau nici suculet pana la 4 luni macar. Pe de alta parte, ma gandesc ca eu sunt destul de anemica si atunci de unde sa-si ia ea vitaminele din lapticul meu? Ca poate sa creasca in greutate si sa nu aiba suficiente vitamine, nu? Incerc sa iau suplimentele naturiste despre care v-am povestit, dar le mai uit. Si sa-i fac analize de sange asa mica, nici nu se pune problema! Cred ca o sa-mi fac eu un set de analiza, dar nu stiu cand voi avea timp. Iar sunt in dilema!!!
Despre sughit, am citit pe undeva, nu mai retin daca pe DC sau in alta parte, ca o mamica da Vitamina C natural, picaturi care chiar asa se numesc. Surplusul se elimina prin urina si nu-i fac niciun rau la bb mic. Acum eu inclin pt solutia asta deoarece sa-i dau lamaie mi se pare cam drastic. Am incercat deja de doua ori si s-a strambat groaznic si nici nu cred ca-i face vreun bine. S-a oprit intr-adevar, sughitul, dar... Voi ce stiti despre solutia asta? Ma gandesc ca poate nu socul gustului opreste sughitul, ci chiar Vit C, dar nu stiu.
Intreba cineva, scuze ca nu mai stiu cine, despre cirese. Eu am mancat si mananc de cate ori am ocazia si nu i-au facut niciun rau dodolinei mele. Un aliment pe care nu-l recomand sunt castravetii. Eu am patit-o cu a mea. Am mancat o salata de castraveti cu lamaie, nu cu otet si i-a venit iubitei mele toata noaptea inapoi. O ridicam din cand in cand la verticala sa scoata aerul. Deci, Atentie la castraveti! Poate ai vostri ii accepta, dar a mea nu.
M-am uitat aseara la pozele cu bebei. Superbe! M-a prins miezul noptii cu ochii in calculator. Parca la tine Stefaniya, am vazut o poza tare haioasa cu bunicul, sau cine este, pe masa de infasat a copilului. Am ras cu lacrimi! L-am vazut si pe Alex in montajul facut de mamicuta lui. Si toti bebelusii nostri sunt superbi! Sa multumim lui Dumnezeu in fiecare zi pt comorile pe care ni le-a dat!
Am vazut si jucariile. Cred ca cele care vorbesc sau fac jocuri de lumini ar interesa-o si pe Theuca mea. Asteptam banii de la stat sa-i bagam in jucarii ![]()
intregul stup!
Ela, mamica de Thea-Ioana - 26 martie 2007
Mihaelaaa spune:
Multumesc in primul rand celor care mi-au raspuns in legatura cu ceaiul peste noapte...aveti dreptate:asa putin cat mananca noaptea ,e bine.NU o sa-i dau ceai.
Ieri s-a tot vorbit aici despre dormitul cu geamul deschis.
Si noi murim de cald ,avem 24 grade in dormitor,si asa cum mai zicea cineva nici mie nu mi-e frica de frig ci de curent!Dar voi m-ati incurajat si am lasat si eu geamul deschis azi-noapte.Nu de tot numai sus putin,pt inceput sa vad cum reactioneaza (locuim pe o strada destul de aglomerata,si ma gandeam ca se va trezi tot mereu din cauza zgomotelor,dar nu a fost asa,daca ii e frig,etc!)
Dar nu s-a trezit deloc toata noaptea ,azi dimineata la 5:30 m-am trezit si am pus mana pe el si era rece...ce m-am speriat!asa l-am zgaltait pana s-a trezit.Oare i-o fi fost frig,de ce era rece?
aaaa,totusi azi dimineata avea galbeneala de aia la un ochisor,sa fie de la geamul deschis peste noapte?
Mai aveam ceva de zis dar acum urla David,probabil ii este fomica!
Mihaela,
de
DAVID-29 martie 2007
DAVID...cat sunt de maricel...
Poze cu David
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2917ac23b344a0c9f2c340&skin_id=0&source=category&category_id=12&large" target="_blank">Sarcina si continuarea...David (filmulet)
elpower spune:
Mi-am mai amintit ceva!
Zicea cineva de jocuri educative cu bebe. Uitati o discutie aici. Sunt 2 carti foarte interesante, iar pe adresele de mail postate acolo sunt si altele. Deci:
link: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93904&
Si daca nu va descurcati:
link catre o carte: http://rapidshare.com/files/17748599/S_T_Engelmann-Dati_copilului_vostru_o_inteligenta_superioara.zip.html
adrese de email unde gasiti carti interesante:
exercitii_copii@yahoo.com cu parola bebelusi
desprecarti@yahoo.com cu parola 000000
Va logati cu userii si parolele de mai sus si gasiti carti muulte si bune.
Cea cu exercitii-joc pt fiecare saptamana pana la 5 ani se numeste: GHID PRACTIC pentru cresterea copilului pana la 5 ani de June R. Oberlander.
Eu aveam cartea copiata la xerox de la biblioteca si imi foloseste. Am redescoperit-o de cand sunt mai putin stresata si imi fac timp sa ma joc cu pitica.
!
elpower spune:
Tot eu!
Voi cu ce spalati vasele in care spalati fundulet de bb, respectiv cadita? Ca mie mi-e teama sa le spal cu produse dezinfectante. Daca nu se clateste bine?
Si inca ceva. Am descoperit o crema minunata pt fundulet de bb! O aveam dar nu o folosisem.Am primit-o. Aseara pitica avea funduletul un pic rosu si i-am dat cu crema asta pe care scrie: Nivea baby, Wundschuntz Creme, Hautsensitiv, Mit Zinkoxid und Weizenkeimol, Mit naturlichen mineralien si pe spate, in romana scrie Crema pt funduletul bebelusilor, Contine 20% oxid de zinc ..... si e produsa in Franta importata de Beiersdorf Romania SRL. Va dau atatea amanunte, pt ca pe piata sunt "n" produse Nivea Baby, provenite din nu stiu ce surse. Eu sunt tare incantata de asta ca azi pitica nu mai are nimic la fundulet. Si nu am reusit performanta asta nici cu Bephanten si nici cu creme de galbenele pe care o folosesc. Iar pe asta scrie si fara alcool si fara coloranti, pe cand in cea cu galbenele scrie ca are parfum
, care e alcool, evident.
Sper ca nu v-am plictisit prea tare, dar mi s-a parut util de impartasit.
stefaniya spune:
Buna,mamici si bebei
Ela - da,e bunicul,tatal sotului.Ei stau la 100km departare de CPH dar s-au dotat acasa cu tot ce am si eu pt bebe,ca atunci cand mergem acolo sa nu mai car cu mine nimik.Carl fiind singurul urmas care le poate veni(in caz ca nu mai fac eu unul) iar ei se comporta ca niste copii.I-am facut foarte fericiti.Am mai multe filme haioase cu ei dar cu camera video si sunt fisiere mari,nu le pot accesa.
Kitty - nu te sfia sa-ti dai parerea.Daca nu va fi buna pt toate,ceea ce e imposibil,sigur unele dintre noi vom fi multumite ca mai gandeste cineva ca noi.Si eu sunt de parere ca diversificarea e buna la 4luni,cel putin pt bebele meu.El abia a invatat sa suga si stomacelul abia s-a obisnuit sa digere si mi se pare greu sa aduc alte produse asa repede.Inca il hranesc la san,doar la dreptul,ciudat stangul nu vrea sa dea nici un semn de viata cu toate ca insist.
Inca nu prea se vede diferenta dintre sani,doar cand dreptul face lapte devine mult mai mare.Am teama de a nu fi diferenta intre sani,ca dreptul sa nu se lase prea mult,offfff
Elena -eu iau in serios sangerarea doar ca asa cum am mai zis aici au un sistem mai altfel si de-asta am asteptat pana azi sa-mi vina medicul ca sa pot face o programare.
Chiar,azi trebuie sa ajung de urgenta la medic,umplu un tampon de noapte intr-o ora si jumate dar full.Da-o incolo de menstruatie,e prea mult,zic eu.Azi-noapte am patat lenjerie,pilota,salteaua,tot ce era in pat.Uite asa dimineata eu spalam...
Daca vad ca nu ma poate programa medicul meu atunci sun la numarul de urgenta sa-mi fac o programare la spital.
Si acum ma apuc de calcat,cat e mama aici imi fac si eu treaba
http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos
RaisaFudulu spune:
SAlutare stup
Noi suntem bine dar maine plecam din noui la Slatina...acolo mama are casa este verdeata multa...umbra, liniste si in ultimul rand racoareeeee....copilului ii merge bine acolo si KMI tin sa te anunt ca am ajuns si noi la 4.700 nu vrem sa vrem sa te depasim ...mancam binisor si tzitzi si praf cateodata mai mult alteori mai putin...eu o sa ii incep diversificarea de sapta viitoare.,...pentru ca suculetul estre un aport de vitamine nu neaparat un aliment solid...pe cxare ar terbui sa le ia de la mine dar eu nu prea mananc chiar tot ce trebuie...pediatra ei ne-a dat okj de la 2 luni deci nu vad care e problema......cu calciul avem problema nu ne mai place nu prea il luam
de transpirat si noi transpiram mai ales la masa..eu afara ii pun pe caput ceva subtire...pentru a o feri de razele soarelui si de adierea de vant care apare...sunt mai batuta-n in cap sau mai panicoasa ce vreti....iar la mama noaptea doarme cu caciula si imbracata cu maneca lunga pr ca e frig
Are cineva Vocea mamei de la chicco...as vrea sa o cumpar dar as vrea pareri ca e destul de scumpa si nu as vrea sa ii arunc pe geam
O sa imi lipsiti mult de tot dar sa stiti ca va port in suflet si cand ne intoarcem la Craiova venim sa dam raportul sa salutam pe toata lumea si sa ne laudam cat am crescut![]()
![]()
Pupici la tot stupul si o sa mai intru probabil maine sa vada daca imi raspunde cineva
iubita mea Busca - Galusca
Diana Mamica fericita de RAISA-MARIA
karla32 spune:
stefaniya, asa am patit si eu. Am stat 4 zile cu sangerare puternica la 5 saptamani de la nastere crezand ca este menstruatie. Nu imi mai ajungeau tampoanele. M-am hotarat sa sun doctorul deabia cand am stat pe toaleta si curgeau cheaguri cat jumatate de palma din mine. M-am speriat ingrozitor si cand am sunat medicul care nu era nici la spital nici la cabinet mi-a zis ca daca stau asa pana a doua zi imi curg 2 l de sange si ma duc la el in soc pe targa. Cred ca s-a speriat si el stiindu-ma cu o cezariana cu complicatii. Incepusera deja sa imi amorteasca degetele de la maini si ma simteam sfarsita. A venit saracul de urgenta la spital sa vada ce e cu mine si m-a stabilizat cu hemostatice, dar asta ti-am zis. Oricum nu era de la operatie. Uterul era in regula. E pe fond hormonal.
Inca nu m-am gandit la diversificare ca Luca nu are decat 2 luni, dar ma gandesc sa incep cat pot de tarziu. Ii dau san si cateodata completare dar creste foarte frumos si pediatrul mi-a spus ca la 2 luni e dezvoltat cat ptr 2 luni si jumatate. Oricum am incredere in el ca imi va spune cand si cu ce sa incep.
Noaptea nu tinem geamul deschis ptr ca e zgomot. Mai e si un tampit de motociclist care face ture pe Drumul sarii si ma scoate din minti! E de groaza! si nu am nici plasa de tantari la dormitor, dar nu e foarte cald. Oricum il tin in body cu maneca scurta. azi noapte am cam gresit-o ca nu i-am pus sosetele si era cam sloi ca nu suporta sa il invelesc cu nimic. Azvarle din picioare ceva de groaza!
E naravas berbecu' mamei!
Transpira la ceafa, dar nu foarte tare si e un fatzait cand suge! Da continuu din maini si din picioare!
elpower, eu nu clatesc cadita in mod special cu ceva anume! O mai spal cu detergent lichid dar nu de fiecare data. Dupa ce ii fac baie o spal insistent sa nu ramana urme de sapun si cand pun apa ptr baita iar o clatesc bine. Cred ca nu e cazul sa o dezinfectez! E parerea mea!
Caciulita demult nu mai stim ce inseamna! Nu o suporta! Se incrunta si da ochii peste cap sa o vada si e asa bosumflat!Asa ca, fara!
Si Luca face balonase la gurita. cred ca explicatia lui Sherbi ca produce prea multa saliva si nu stie sa o inghita e reala si credibila. Nu cred ca e vorba de iesit dintii de pe acum.
Mihaelaaa, ai grija sa nu raceasca! Daca se face prea frig si el doarme temperatura ii scade mult. Al meu azi noapte era gheata fara geam deschis...Si mie mi-a fost putin racoare si am un junghi in spate, asa ca ce sa mai zic de el.
Raluca si Luca (8 aprilie 2007)
foto Luca cu pozici noi
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003