Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (6)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Loradin, cand copilul nu e satul si ar avea nevoie de completare, efectiv tipa, plange cand i-ai scos titi/bibe din gura.

Cu bunica e f trist ce zici tu acolo, dar poate incepe sa o iubeasca putin cate putin si mai ales sa aiba rabdare cu ea.

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

hello
LA MULTI ANI ROXANICi....tot cu intarziere.

ELA, stai linistita, nu te mai stressa.Eu nu i-am pus Alexiei nicio compresa, nimic, doar preventiv i-am bagat paracetamol supozitor, inainte si dupa(desi dupa i-am bagat aiurea ca nu era nevoie).

S-a mai discutat despre temperatura, deci Cria 37,5 nu e temperatura.Peste 38.

Tzuna eu stiam reteta fara tratament cu placenta, doar vit A , ulei de ricin si lamaie

Loradin, eu zic ca dc fata ia in greutate, e bine, las-o nu-i da completare.Laptele de mama se digera mai repede decat cel formula.de-asta le vine foame.Poate ca ea are nevoie acum mai mult decat inainte si se trezeste si noaptea.

Elena, dc ii dai numai san, nu te ingrijora de cum face kk.Poate face de mai multe ori pe zi sau o data la mai multe zile.laptele de mama se poate absorbi in totalitate.

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Offff ca nu mai am timp de nimic, motivele absentei mele sunt simple:
vaccinul lui bebe,botezul,pusul steriletului,examenele lui Robert si intre astea intercalati spalat,calcat, facut mancare plimbat si distrat copiii,aprovizionare asa ca abia daca am timp sa respir ,astept vacanta celui mare de parca ar fi vacanta mea,asa m-au obosit examenele lui ca mai bine le dadeam eu,ultimul si cel mai important il are vineri asa ca inca nu am scapat,colac peste pupaza azi mi-a venit si ciclu,nici lapte nu mai am asa mult presupun ca de oboseala asa ca ii dau o masa de completare celui mic, ca n-am incotro.
Sotul a intrat in sesiune asa ca incerc sa nu-i bat capul cu nimic o perioada.

As fi vrut sa fiu alaturi de voi la intalnire insa sa ma deplasez cu toti trei si fara masina mi-a fost cam frica,asa ca weekendul l-am petrecut la tara ca a venit socra-miu si ne-a luat,si au stat si ei afara cat a fost ziua de lunga la aer curat,s-au si bronzat ,aia mari mai mult, cel mic mai putin ca el a stat la umbra.

V-am citit asa pe sarite si am vazut si pozele de la intalnire care cred ca a fost super,oricum sper sa va mai intalniti si sa pot veni si eu.

Roxana La multi ani si sa fii sanatoasa ,sa ai parte de ani muti cu bucurii!

Va pup pe toate si pe bebei in special!

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Asta e un post pe care voiam sa-l pun aseara, dar s-a intrerupt lumina si.. pa-pa internet.

...Martutza si Carmen... multumesc! Am sa incerc si eu asa cu puica mea, dar dupa ce trec zilele critice de dupa vaccin.

A-propos! Cat dureaza "zilele critice" de dupa vaccin? Ca de zapacita ce am fost am uitat sa intreb doctora. Pana si carnetul de vaccinari am uitat sa i-l dau sa il completeze.

...Anamana... pai oameni chiar spun acolo ca Cifrele sunt pur orientative. Fiecare sugar isi individualizeaza ratia; criteriul major este modul cum progreseaza in greutate. Unii cresc cu o ratie de 60-70ml/kg/zi, iar la altii nu este suficienta nici ratia de 160-180ml/kg/zi.. Deci pana la urma, regula este... ca nu exista nicio regula.

...Cheburashka... eu am auzit demult de Cutaden, pe cand eram mai mica si altii aveau bebelusi. Am citit acum prospectul pe net si scrie, printre altele, ca este si pt eritem fesier, adica exact ceea ce fac micutii de la scutec. Nu stiu altceva despre el. N-am folosit, dar pare bun. Numai sa nu contina vreun cortizon, in rest... Uite www.farmaline.ro/index.php?cid=5&pid=1518&&6f60f1dfc7090df43623345fd78fc262=1446349404" target="_blank">aici prospectul.

...Diana_Jors... felicitari! Eu nu rezist. Chiar imi era teama ca la vaccin o sa ma fac de ras plangand cu ea in brate daca ar fi apucat-o vreun plans, ceva. Dar ea, mititica a fost as cumintica! A plans dor cand a intrat acul. Atat!

...Mady... si multa rabdare!

Mai citesc si paginile 10 si 11 si revin, daca adoarme pitica.

Ela, mamica de Thea-Ioana - 26 martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Hai ca am reusit sa adorm puiul in brate la mine, eu stand la calculator sa citesc ce ati mai scris; capul e infipt bine intr-unul din manere.
Diana_jors, am incercat si eu metoda cu lasatul sa planga pana se calmeaza singur cat de cat dar nu prea am avut rezultate, caci, asa cum spuneau si alte mamici si lui Luca i se innoada lacrimile in barba sau i se umplu urechile si mi se rupe sufletul. Eu il cresc mai mult singura ca sotul e la serviciu 12-14 ore pe zi si seara e frant. Asa ca, de oboseala, peste zi cedez la plansete si-l iau in brate; il tin pe burtica si adoarme, apoi il asez in pat; altfel, cand nu e obosit si nemancat e cuminte: stam de vorba, radem unul la altul, mami ii canta etc. Treaba prin casa fac cand scap. Asa ca esti de admirat ca ai reusit!
Tzuna, la scoala, o colega imi recomandase mai demult urmatoarea reteta impotriva caderii parului: ulei de ricin, amestecat cu galbenus de ou (ca o maioneza), aplicat pe parul ud, lasat sa actioneze si apoi clatit bine! De curand mai auzisem o reteta-minune a hair-stylistei Geta Voinea dar mi-a intrat pe o ureche si mi-a iesit pe alta.
Alexa, eu sunt inca in programul "Sa-l facem pe Luca sa manance mai mult" si am ajuns la marele eveniment de a manca 100-130 ml la o masa, iar noaptea uneori si mai putin, dovada faptul ca se trezeste des. Insa a luat bine in greutate. Are 6200 g la 2 luni si trei saptamani; nascut cu 3000 g. Asta e, important e sa ia in greutate si am vazut ca si Delia e o scumpete de fetita, grasunica. Poate vor fi mai mancaciosi cand vom incepe diversificarea.
Ralualexandrei, bine ai revenit!
Ela, zilele critice cred ca variaza in functie de copil. Totusi, e bine sa-i masezi funduletul (parca acolo spuneai ca l-a facut) cu ulei de corp o saptamana-doua. Asta ca sa nu ramana intarit locul.
loradin, nu te intrista din pricina soacrei; trateaz-o asa cum merita... cu indiferenta; copilul tau are nevoie doar de parintii lui, ca are suficienta dragoste.

Rebiana, mami fericita de Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
Poze, Varsta lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

buna tuturor!

ce bine ca ati deschis subiectul caderea parului!!1. Eu am tot uitat sa va intreb si parul meu cadei in valuri valuri. De tuns nici nu se pune problema pentru ca sotul emu, citez " stie el" ca nu imi sta bine tunsa scurt. Am vorbit cu cineva de la un salon mai fitos de prin Bucuresti si mi-a propus un tratament cu niste fiole Kerastase. Costa vreo 5 mil 12 fiole si se face vreo 2 luni tratament. Ma rog.. imi explicase ce si cum dar nu ma indur sa dau 10 mil si sa vad ca nu ajung la nici un rezultat. Iar despre masti cu uleiri si galbenus cu siguranta dau rezultate dar nu am timp sa stau cu ele pe par. Asa ca.. nu stiu unde o sa ajung. Nici macar cu o masca de par normala nu mi-am mai dat de ceva vreme. Sampon rapid un balsam pina ma spal in rest .. limpezit si gata! afara! zici ca pleaca trenul. Si oricum nu imi fac probleme pt ca sotul sta cu Tudor , dar nu stiu... am capatat o rapiditate extrordinara in toate. Nici la masa nu mai stau ca tot omu'. In 5 min sunt gata. Cred ca inghit nemestecat.
Ne vom reveni in timp sunt convinsa.

Intreba cineva de Pentaxin. O prietena i-a facut fetitei ei si stiu ca nu a avut nici un fel de probleme.

Dupa vaccin probleme dureaza o zi, adica a doua dupa vaccin si atit. Cel putin la Tudor asa a fost. Doar ca pofta de mincare i-a revenit mai greu.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Tudor luna de luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna ziua la mamici, albinute si bondarei!

Mamaaaaaaaaa...da` ce viteza aveti la scris...lipseste omu trei zile si nu mai prididesc cu cititul!

Am terminat cu botezu..miru si tot familionu...a fost frumos, obositor da` gata de acum suntem crestini...bebelina n-a avut nici o treaba, nici la slujba si nici la petrecere...a fost o scumpa va invit sa ne vedeti in linkul de mai jos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Am revenit!

...Paxela, Kitty, Anamana, Roxanici, Mihael@, Loradin, Adina... va multumesc fetelor pt sfaturi si incurajari. Intr-adevar, am trecut cu bine peste noapte si doar de dimineata pe la 5 i-am mai pus un supozitor cu paracetamol pt ca mi s-a parut ca ii frig manutele. Si cum nu gaseam termometrul, i-am varat repede supozitorul. Cand l-am gasit si i-am luat temperatura, avea 37, deci nu stiu daca a avut febra sau nu ca in 15 minute cred ca si-a facut efectul supozitorul. Tare greu sa iau temperatura cu asta clasic. Sa-i tin de manuta 10 minute...Ca deja in fundulet e imposibil sa il mai pun. Se agita incontinuu si mi-e frica sa nu o ranesc.
Cred ca o sa iau si eu unul digital, dar nu stiu de care.

Zicea cineva de un termometru la care selectezi daca iei la .subrat, in fundulet sau sub limba si se tine 1 minut sau 30 sec, scuze ca nu mai retin cine, imi spui si mie ce termometru e si de unde l-ai luat si cat a costat?

...Elena... uite citeste www.presspro-medic.ro/article--x-Practic-Noutati_in_portofoliul_de_vaccinuri_sanofi_pasteur,_noi_vaccinuri_in_farmacii--3456.html" target="_blank">aici despre Pentaxim si www.vaccin.ro/index.php?s=4_2&p=18&l=1" target="_blank">aici ai compozitia lui. Ei zic de bine. Cred ca e echivalentul romanesc al Infanrixului in varianta fara Hepatita B. In rest are acelesi valente ca si Infanrixul Hexa.
Cat despre kk lui bb, n-ar trebui sa-ti faci probleme atata timp cat ii dai doar san. E normal si la cateva zile si dupa fiecare masa, depinde de copil si de perioadele prin care trece (prea cald, prea frig, prea satul, mai infometat etc.)

...Andreea20... stai linistita. Nu esti nebuna. Esti doar MAMA. Ni se intampla fiecareia dintre noi. Uite o si un de la noi.

...Loradin... deobicei plange si nu se linisteste cu nimic altceva (luat in brate, cantat, plimbat prin casa).
Sa fiu sincera eu am si acum momente cand nici nu stiu ca a mea plange de foame. A mancat de vreo ora. Plange! Ii e sete, zic eu catre mama. Cred ca da, zice mama. Ii fac un biberon cu ceai. Evident ca nu vrea. O mai plimam prin casa.Ii cantam. O leganam. Nimic!!! Nu mai stim ce sa-i facem si ne vine ideea sa-i dam laptic. Bineinteles ca papa tot! Copilul murea de foame si noi, doua femei, nu eram in stare sa ne dam seama de asta. Asa ca nu esti singura care nu stie cand si cat sa dea de mancare copilului. Stiu ca nu te-am ajutat cu nimic spunandu-ti asta, dar am zis sa-ti impartasesc putin din "experienta" mea .
Dar poate puica ta vrea doar sa-si mareasca productia de laptic si din cauza asta papa si noaptea. Cat despre faptul ca nu ti se mai umplu tampoanele, probabil ca s-a reglat lapticul dupa cat papa ea si acum ea vrea mai mult. Mai las-o o saptamana, daca rezisti, doar cu san si daca ia bine in greutate, atunci nu are rost sa-i dai completare ca-ti va scadea tie productia. Daca nu poti, atunci incearca sa-i dai un biberon dupa ce o alaptezi la ambii sani seara. A mea noaptea abia daca termina un san si mie imi crapa si ziua ii papa pe amndoi si nu-i ajunge ca face foamea peste noapte de lene sa suga. Asta e. Ii mai dau si eu completare. Si imi pare asa rau. Dar decat sa-i dau lao ora... Si nici nu mi se face laptic asa repede. Oricum am experimentat si eu o luna de alaptare exclusiv la san. A fost minunat cat a durat, acum sper doar sa ma tina pana la sase luni sa ii mai dau si ceva san.

...Ralualexandrei... multi pt rabdarea si curajul de a avea si un bb pe langa ceilalti doi. Te admir!

...Rebiana... multumesc pt sfat.

...Gabi... multumesc. Vad ca a mea a papat bine si azi noapte si azi. Parca chiar nu-i mai ajunge si ii dau si biberon. Sa vedem cat o tine. Poate coincide si cu racirea asta de afara.

Mai voiam sa va intreb despre laptele Topfer. Voi stiti ceva despre el?. Eu am inlocuit Milumilul din prima luna cu Topfer si acum mi s-a intamplat sa faca kk la trei mese consecutiv, dar asta doar odata si nu s-a repetat. Era tot ca un mustar, dar ceva mai galben. Nu cred ca a fost diaree. Am inteles ca e mai sanatos asta si contine si fier. Stiam ca nu e bine sa dai fier din prima luna si d-aia am optat pt Milumil. Acum as vrea sa merg totusi cu Topfer drept completare, dar nu stiu ce sa fac. Cred ca o sa-i mai iau inca o cutie dupa ce se termina asta si vad cum reactioneaza. Oricum are gust mult mai bun decat Milumilul ala.

Cam atat, cred. Daca am sarit pe cineva, sa nu se supere. Scriu cu pitica agatata de un san .

Ela, mamica de Thea-Ioana - 26 martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Gata plimbarea, gata masa... si ei si io ... ma pun pe citit si pe scris

Bebeii mei sunt mai bine, dupa 5 zile de medicamente... inca mai tusesc putin... dar le mai dau vreo 2 zile.
De mancat, mananca f.f. prost (probabil si din cauza medicamentelor, pt. ca asa au facut si la prima raceala), adica papa 300-450 ml/zi in 4-5 mese... Asta este... nu mancau nici inainte prea bine, acum papa cam cat bagau in maternitate in a doua sapt. fotomodelele lu' mama.
Sper sa terminam si cu raceala si cu medicamentele si sper sa-si revina cat de cat.

diana_jors ai mei se deplaseaza pana ajung la capat Uneori se opresc aici, si adorm cu capul lipit de aparatori, alteori reusesc sa se mai deplaseze pana se intorc de-a curmezisu'
Daca vad ca dorm bine, nu's inghesiti sau intepeniti, ii las asa, daca nu, ii iau usor si ii mai indrept cat de cat. Si nu se trezesc.

tzuna e f. bine ca mananca mai bine. Las-o un pic... o sa ia si in greutate. Cine stie de ce n-a luat. Ai rabdare. si bucura-te ca papa, nu te mai stresa cu greutatea. Trage linie la sf. de luna si atunci o sa vezi ce si cum.
sa treaca supararea cu soacra...
Pt. par ... nu stiu... Intreaba la farmacie.. Stiu de produsele de la Herbology, care ar fi bune... Eu nu prea imi dau seama daca are sau n-are efect, pt. ca ma spal cu sapon de la ei de cand am nascut... si imi cade parul ca in mond normal... Eu am si parul scurt.

ioanaradu si ai mei se rad cu biberonu in gura... si cand ii vad ca nu mai papa... ma apuca toate cele... dar imi trag un zambet si-mi trec nervii... smecheri, de mici.
Detalii despre sezlong ... ce model, cat si de unde
N-am apucat sa le iau..
De iesit afara... iesim dupa ce se trezesc, dupa prima masa, care, la noi e la 8-9-10 (depinde)

Kitty se mai intampla si accidente de-astea... fara motiv

dallina am incurcat borcanele ... cine stie cine a zis, si eu te-am bagat pe tine in lista...
si nu te mai supara... n-ai de ce sa te simti vinovata. Cum sa fii tu vinovata pt. ca s-a imbolnavit pitica. Cine stie de unde a luat-o. Si ai mei au facut, ei au luat de la surioara lor darnica... Imi pare rau ca nu ai avut alta varianta decat injectiile... dar important e sa se faca bine...

elpower eu ii pun in patut dupa ce mananca, dau aeru afara, ne mai radem (daca au chef). Si se culca singurei... Inchid usa si imi vad de ale mele.

Selene nu cred ca e vreo problema daca isi suge limba... Ai mei nu fac... ei se chinuie cu pumnu

ellamiss, Cheburashka eu imi fac suvite... si mi-am facut si cand eram gravida, si acum, cand le dau laptic de la mine. Nu stiu sa fie vreo problema.

martutza hai ca inca nu sare din patut...

flopici Stie fata de mica cum sta treaba...

paxela asa zic si io cu mancatu' ... vise ...
Super tare pitica

Andreea si nu te supara asa repede... au si ei zile mai proaste, ca si noi.

ralualexandrei bine ai revenit... chiar ma gandeam la voi... unde ai disparut...
Bafta la examen! Tinem pumnii.
Ce sterilet i-ai pus? Cum e dupa? Probleme ceva?

Hai ca in timp ce citesc si scriu.. ati mai umplut o pagina
Acu' ma duc sa ma uit la pozele noi
Sper sa fie si de pe la botezuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by elpower

Zicea cineva de un termometru la care selectezi daca iei la .subrat, in fundulet sau sub limba si se tine 1 minut sau 30 sec, scuze ca nu mai retin cine, imi spui si mie ce termometru e si de unde l-ai luat si cat a costat?

Noi avem din asta: www. bebelusultau. ro/detalii.php?cod=CH597 (fara spatii)
L-am luat de la Sensiblu... dar vad ca nu-l mai au... si nici cei de la chicco... posibil sa nu mai fie pe stoc...

Mergi la inceput