Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (5)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nickol_f spune:

Uffffffff imi activai in sfarsit PM-ul astept parola

Nicol mami de Beatrice 19.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_lia spune:

Salutare mamici. Si noi la fel. Abia reusesc sa citesc, de scris nu prea am timp.
Ieri seara am facut vaccinul si n-am avut febra deloc Avem 2 intepaturi, pentaxim si engerix. Aseara a fost putin maraita dar am tinut-o in brate si i-a trecut.
Ati auzit de diversificare la 2 luni? Mie pediatrul mi-a zis ca de sapt. viitoare sa incep sa-i dau suc de morcov si mar. Multa lume mi-a zis ca arata ca un copil de 4 luni, are 5800g si 65 cm.
Am vazut ca s-a discutat de greutate. Eu am dat 12kg intr-o saptamana si drept urmare am niste vergeturi de zici ca sunt zebra... peste tot... coapse, burta, sani. De atunci am reusit sa mai dau jos doar 3 kg. Mai am in plus vreo 5-6. Culmea e ca am reusit sa mai intru in cateva haine.
In schimb, eu dupa nastere am ramas cu 2 probleme mari, care ma supara ff tare si nu-mi trec deloc: hemoroizii si unghiile de la picioare incarnate.
Relatia cu sotul acu' e bine, acu' e rau. Dar asa a fost tot timpul si n-avem ce face, suntem doi lei incapatanati care se dau cap in cap mai mereu. In schimb sotul meu e foarte panicos. Dupa el daca plange putin copilul tb dus la spital.
Eu, din comoditate, o culc pe bebelina cu noi in pat si mai nou eu nu pot sa dorm fara ea. Nu stiu ce o sa fac
Ma duc sa-mi linistesc puiul, ca a inceput sa maraie.

Lia & Bianca Maria - 30 martie 2007

Alte poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

hai ca a adormit si maraitul meu.

ELPOWER- imi place absolut tot ce a spus dr. care te-a vizitat. eu i-am facut INFANRIX HEXA lui david si nu a avut nici o reactie adversa. la un moment dat ii crescuse temperatura de la 36,6 cat are de obicei la 37,4. i-am pus un supozitor cu novocalmin, desi tatal meu a zis sa-i pun numai in caz de temperatura peste 38, nu degeaba (el e impotriva la medicamente date aiurea-n tramvai). oricum, cred ca l-a eliminat f repede pt. ca a avut efect laxativ supozitorul si in 5 minute a facut kk.
e adevarat ca scrie pe prospect ca se face la interval de cel putin o luna, dar asta nu inseamna in fiecare luna, 3 luni la rand. eu cel putin nu am interpretat asa. eu o sa-i fac intr-adevar 3 doze dar la 2, la 4 si la 6 luni, dupa programul normal de vaccinare.
eu i-as introduca alimentatia diversificata dupa 4 luni, chiar mi-am propus sa-i dau suc incepand cu luna a 5-a, ca pana la 6 luni sa manance masa completa de suc de fructe, de supa de legume si de cereale. am eu pasarica mea cu diversificatul mai tarziu la copiii alaptati exclusiv la san. si fratele meu care e tot medic ca tata ma terorizeaza sa incep cu diversificarea precoce, ca el asa a facut la gemenele lui, dar eu nu si nu...pasarele pe campii...

VCARMEN- draga mea, garanteaza pe mine 100% ca alaptez oriunde si oricand fara nici o jena. eu stau la terasa si beau suc cu copilul la san. culmea e ca nimeni nu-si da seama

al meu prunc are 58,5 cm si 5.880 la 2 luni si o saptamana. imi rupe spatele deja.

de ce nu trebuie sa dam copiii cu crema de protectie solara? eu am luat de la chicco o crema cu factor 50 recomandata 0+, si o crema contra intepaturilor de tantari tot 0+.

mie mi-a dat tata sa-i dau ferum haussman 2 pic pe zi. voi dati la bb-i? pana la an cica.

despre cuplu. la mine e asa si asa. adica ne certam la cutite si peste 5 minute uitam si ne vb ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. eu am inceput sa nu ma mai enervez ca pt. el tenisul, alergatul, calculatorul si alte indeletniciri de genul sunt "sfinte", si imi fac programul cu prietenele mele. mergem la plimbarici, terase, in parc, magazine si el sa se duca unde-o vrea.
noi stam cam asa: din noiembrie pana acush- nimik. asta e, ma obisnuiesc eu si cu asta.

sper sa nu ploua maine. oricum, sa facem tot posibilul sa hotaram pana la finalul zilei unde ne vedem. sper sa nu se iveasca nimic care sa-mi impiedice venirea la intalnire. l-am rugat pe sot sa vina cu noi, ca mi-e urat singura in masina cu bb. daca plange? partea proasta e ca nu prea l-am convins, dar mai e pana maine

Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Nu stiu cum puteti sa dormiti in pat cu bb-ii ... eu nu dorm deloc bine, mereu stau cu grija... si ma scol mai obosita decat m-am culcat.
Eu am dormit cu ei in pat doar cand urlau si nu puteam sa-i potolesc... de fapt pe piept... de 3-4 ori... si cu mandra cand a facut febra mare si o verificam mereu ca sa-i dau antitermice...
In rest, fiecare in patul lui... si dorm ne-ntoarsa... la fel si ei..

Nu mai zic ca peste tot scrie ca nu e bine pt. ca exista riscul de a se sufoca... din cauza pernelor/paturi etc. sau din cauza noastra, pt. ca putem fi atat de obositi, incat sa ne asezam peste ei...

Despre intalnire... eu am spus, mi-e indiferent... dar, pt. ca am vazut ca majoritatea (din cele care ati spus ca ati avea o preferinta, multe, ca si mine, ati spus ca nu coneaza) preferati Carol, ramane Carol, 16-17, la mausoleu (sau prin apropiere... daca e soare f. puternic stam la umbra) E bine asa?
Eu le-am facut body-uri cu numele... sa scap de intrebari, care cine e Iar mie cred ca nu-mi trebe ecuson... ca's singura cu 2 bb-ei

Azi mergem la dr. ... bb Andrei tuseste destul de des, iar Mihai uneori Cred ca o sa-i si masoare, cantareasca etc. Mai e putin pana fac 3 luni si n-am chef sa merg din nou, peste cateva zile

Paxela imi pare rau ca ne-am vazut asa putin... dar recuperam noi... Daca noi ne miscam in reluare... si am ajuns la 8 jumate in parc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Eu nu le dau cu crema de protectie solara, din moment ce evit sa stau la orele de varf... adica 11-17...
Pediatrul nostru e impotriva cremelor de orice fel... daca nu este absolut necesar... Adica pe corp ulei fiert si racit, crema de galbenele... Dar daca se irita pot sa le dau cu diverse, ca sa le treaca... nici chiar asa...
In plus, si sora mea mi-a spus ca a vb. cu dr. dermatolog si ca majoritatea au ajuns la concuzia ca nu sunt suficient de bune ... cel mai bine: soare deloc la orele "periculoase"

sherbi de ce recomanda diversificarea atat de timpuriu? Din curiozitate te intreb... si dr. nostru la fel... parca vad ca azi imi zice ca pot incepe sa le dau sucuri ... Dar eu vreau sa mai astept... mi se pare prea devreme...
Eu i-am dat mandrei fier... o sticulta (nu stiu in cat timp am terminat-o) pt. ca nu manca decat pui... nu vroia carne de vita... si pediatrul zicea ca n-are de unde sa-si ia fierul, mai ales ca n-o mai alaptam.
Eu sunt de parere ca trebe facute analize... dar eu n-am ajuns niciodata sa le fac... asa ca am mers pe mana doctorului...

elpower dr. nostru ne-a spus la fle, cartof (si banana) mai tarziu, 7-8 luni ... dupa ce introduc carnea de pui.

carla_lia mi se pare totusi devreme... nu cred ca are importanta cum arata bebe... e vorba de cat de dez. este sistemul digestiv, care presupun ca se dezvolta cam la fel, cam la aceiasi varsta... indiferent de nr. de kg... Zi si io... sper sa nu spun prostii...

si pe masura ce mai citesc, poate mai raspund... sper sa am timp...

Mergi la inceput

buna treaba ELYANNE cu body-urile cu numele la baieti. te si vedeam maine cu nervii pe ata de la raspuns fix la aceeasi intrebare de cateva zeci de ori "care e mihai si care e andrei?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamana123 spune:

elpower, si aici, in blegica, se face vaccinul in lunile 2, 3 si 4; adica e aceeasi schema pe care ti-a recomandat-o tie dr.

aaaaaaaa
tre sa fug!!
sorry!!!!!

ana, mama Mariucai (11.03.2007)
http://b1.lilypie.com/eEDwp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Feteleee, sa faceti maine POZE, muuuuuuuuulte sa vedem si noi gasca adunata...

Si eu am primit o hartie de la dr de fam in care scrie ca pot sa dau suc de morcov de la 2 luni jumate, ceea ce inseamna ca se oate incepe asa devreme, dar eu nu ma conformez. Si eu cu pasaricile mele....

Nici io nu dorm cu baietu in pat. Chiar ma enervez cand vad pe tata-su ca il aduce; nu-mi tihneste deloc.

Loradin, am trimis parola, ai primit?

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

tocmai pt. ca nu a venit cu argumente solide, refuz sa dau mai devreme de 5 luni.
1)ca nu mai e ca pe timpuri cand nu existau diverse preparate speciale pt. copii si nivelul de trai era diferit, poluarea externa la fel etc.
2)ca sa se obisnuiasca copilul cu alimentele respective
3)sa-si ia vitamine direct de la sursa in cazul in care alimentatia mea e deficitara
4) ca inainte mamele stateau cu ei la san cum stau astazi tigancile cu bb-ii legati cu o carpa si doar le baga tzatza-n gura, si ca am depasit vremurile si cerintele sunt altele.

cam astea...eu nu ma las convinsa prea usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_lia spune:

Eliana, asa ma gandeam si eu, ca nu conteaza cate kg are, dar alta explicatie nu mi-a venit pe moment. Si mie mi se pare prea devreme si d-aia am si intrebat dr. de mai multe ori. Acum stau sa ma gandesc ca poate crede ca a luat prea putin in greutate (1400 g in 2 luni). Nu stiu ce sa fac cu dr. asta ca scot vorbele cu clestele de la el. Si cand il intreb ceva nu-mi zice decat ca "e normal"

Lia & Bianca Maria - 30 martie 2007

Alte poze

Mergi la inceput