Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 16
diana_jors spune:
In Mama si copilul pe care o am eu spune ca inseamna febra orice valoare peste 37,5.
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
gabi78 spune:
temeperatura si eu stiu ca rectal este cu 0.5 grade mai mare si normal e pina la 37,5. Tudor a avut 38,1 dupa vaccin si doctora a zis ca nu e mult. Ce e drept el nu era prea blegut ci era chiar vioi.
calciu eu nu ii dau lui Tudor dar stiu de la mama cu copiluti mai mari ca se obisnuieste sa se dea 10 zile/luna in zilele cu "r". Habar nu am de ce. Probabil ca astea de vara se pp ca maninca legume si chestii.. habr nu am.
viata in cuplu: fetelor tineti cu dintii de casniciile voastre. Nu sunt adepta:stai cu el de dragul copilului" dar nu pot sa cred ca la 3 luni de la nastere asa pb sunt incit au devenit ireconciliabile. Trebuie sa existe o cale de a discuta si a va intelege. Eu va tin pumnii si o sa va povestesc ceva: Anul trecut am avut cu sotul meu o cearta monstruasa si nu am vb cu el mai bine de o luna si am zis gata asta a fost! Noi suntem impreuna de 10 ani si ne-am castorit de 3. Ne stim de o viata ce sa mai vorbim! Si s-a intimplat ca in perioada in care eram certati sa se iveasca posibilitatea sa plec din tara cu serviciul. Si am venit acasa si i-am zis eu plec la St Petersburg o sapt.. Si a innebunit. De gelozie. Intre timp.. pina am plecat ne-am impacat dar el tot gelos era si vroi sa renunt, sa nu mai plec. Dar nu puteam sa dau inapoi. Am plecat, m-am intors. Totul o fost ok. La mai putin de o luna de la intoarcere sotul meu a zis: trebuie sa facem un copil! El nici macar o data nu zis ca vrea copil, ba din contra! Nu vroia sa auda de asa ceva. Si Dumnezeu a vrut sa ramin insarcinata extrem de repede desi teoretic parea imposibil (uter retovers descoperit insa dupa ce am ramas insarcinata!!) Si am avut o sarcina fara pb mari tinuta intr-adevar cu tratament non-stop si el a fost mai mult decit grijuliu. Si sex? sex nu am mai facut din luna a treia cind a mers cu mine la ecograf si a vazut mogildeata in burtica. S-a speriat! Acum insa este nnebunit dupa noi amindoi! Nimic nu mai are rost pe lume decit noi si nu face nimic fara sa intrebe de noi. Si ma ajuta si are grija si de Tudor. Dar la inceput i-a fost frica si incet incet am inceput sa il las numai cu el si uite asa acum sta ore in sir cu baiatu'. E foarte important sa discuti. La noi comunicarea este esentiala. Eu sunt vorbareata de fel si cit am fost certata cu el simteam ca innebunesc pentru ca nu aveam cu cine vorbi si mai mult decit atit eram amindoi incapatinati si nici unul nu voia sa cedeze. Dar acum cind ne uitam ce a iesit din cerata noastra.. parca m-as mai certa cu el o data. mmm trebuie din pacate sa mai astept macar un an si jumatate pentru o cearta d-aia.
In fine poveste fara rost dar imporatant este sa comunicati. Sfat? nu exista sfat care sa se poata da in astfel de situatii. Fiecare stie cel mai bine ce se petrece in casa lui si cum e mai bine. Eu insa va tin pumnii si va doresc sa aveti armonie in casa si intelegere.
Da' m-am razgindit! As da totusi un sfat: odata la noi functiona la certuri mai marunte si era asa misto...sexul fetelor. O sa ziceti ca-s nebuna dar asa misto se termina o cearta in pat...mmm... ce vermuri...
Va sarut pe toate. Aveti grija de familiile voastre!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Tudor luna de luna
nickol_f spune:
Martutza probabil ti se va parea o intrebare idioata dar totusi....cum activez PM-ul? 

sunt eu prea batuta in cap si nu stiu cum 
Fetelor de ce dati la copiii calciu? Mie doctora nu mi-a zis nimic .... in schimb mi-a dat sa-i dau vit C picaturi, cate 10 pe zi, dar de la farmacie mi-a zis sa i le pun in ceiut sa nu i le dau direct in gurita si cum ea nu vrea ceaiul sub nici o forma.....nu i-am mai dat deloc.
Dallina sa stii ca eu am fix 6 sapt si vad ca inca nu s-au terminat
lohiile, asa ca.....nu stiu cat de bine sau rau este.
Roxanici intr-adevar am vazut ca mesajele mele sunt inca moderate (nu stiu de ce!!!!)probabil de accea apar prea tarziu si nu mai sunt citite, dar sa stii ca BB este trecuta in listuta- Andreea Beatrice, 19.04.2007.
Frannces bine ai venit, spune datele bebelusului si o mamica mai priceputa ti le v-a trece in listuta, eu asa am procedat![]()
Mihael@ in legatura cu fenobarbitalul, si mie mi-a dat dr asa sa-l am in casa deocamdata, dar farmacista s-a speriat cand i-am spus cat are copilul si mi-a spus ca nu ma sfatuieste sa-i dau asa ceva si cand am citit prospectul si am vazut ca se administreaza in tratamentul epilepsiei.....eu nu cred ca o sa-i dau, ma cam sperie.
Data trecuta am intrebat de lungimea bebelusului, cat e normal sa creasca intr-o luna pt ca fetita mea a luat doar 2 cm ![]()
Va pup,
Nicol mami de Beatrice 19.04.2007
Yana25 spune:
Fetelor ce medici aveti pt bebei de va u recomandat fenobarbital?!..Eu sunt shocata!Cum sa dai asa ceva unui bb,nu ocnteaza ca e doza f mica,e totusi un hipnotic care distrge sinapsele dintr neuroni plus alte ef adverse..sincer io l ash pocni pe doc respectiv de nu s-ar vedea!
Doina
de Cosminel 15.03.2007
http://good-times.webshots.com/album/559198890OmoAHN
gabdyd spune:
salutare fetelor
am intrat si am uitat de ce am intrat 
eu stau rau de tot cu memoria ,
uit de la mana pana la gura, si la mine asta e mare problema...
daca vreti sa ii lasati mai mult in funduletul gol, si va tine si buzunarul, puteti sa ii puneti pe paturici absorbante.
Am zis ca o sa incerc si eu dar o sa le tai in doua sau in patru ca sa imi ajunga ca altfel nu facem fata la toate cele
.
vreau si eu un ortoped bun in Bucuresti. Astia de pe la noi sunt macelari rau de tot si mai bine vin acolo pt gleznuta, sa vedem ce spune, daca a mers masajul sau daca trebuie ateluta.
Diana, mami de Julie
14.11.2003 si de Rianna
15.04.2007
roxanici spune:
Nickol, scuze c nu am vazut....
Bebeii cresc in medie cate 4 cm in primele 3 luni. Dar nu e o regula, unii cresc mai mult, altii mai putin. Nu te ingrijora ptr cei 2 cm ai bebelinei tale.
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
elyanne spune:
Bai... io recunosc... nu mai pot sa tin pasul cu voi, mai ales cand am de lucru... 
Sa nu va suparati pe mine, dar n-am citit mare lucru din ce ati scris de ieri, pana acum
si nu cred ca o sa am timp sa recuperez...
Am intrat sa va intreb ce facem cu intalnirea?
Ramane la 16-17? Si in ce parc: Carol sau Tineretului? Tineretului era pe primul loc... la mica distanta de Carol... Unde ne vedem... ziceti un loc de intalnire... Eu habar n-am ![]()
Tineretului: 12
Carol: 10
Cismigiu: 9
Herastrau: 5
IOR: 4
Gradina Botanica: 3
Unde ne intalnim
Mamicile care au spus ca vin (scuze daca unele ati spus intretimp ca nu mai puteti, dar eu nu mai tin minte care...):
1. ioanaradu
2. tzuna
3. ralualexandrei
4. absoluta
5. vcarmen
6. iunita
7. sherbi
8. elyanne
9. Val_
10. carmenefr
11. diana_jors
12. mada_rozz
13. karla32
14. dallina
15. mirandolina
16. martutza
17. Andreea_20
si abia astept sa ne vedem
Ma gandesc... sa va salvati un nr. de tel. a uneia dintre noi, care vine... sa dam una de cealalta...
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Mihai si
Andrei (3 martie 2007)
anamana123 spune:
karla32, nu ai de ce sa te stresezi asa rau! si mariuca mea are torticolis si noi am inceput tratamentul la un kinetoterapeut! la inceput am fost distrusa dar kine m-a asigurat ca multi copii fac( pai stiam si o asta) si ca ei isi revin f repede avand in vedere ca au inca tendoanele si osutele mai moi. du-te la un pediatru sa-ti recomande ce e de facut. aici toata lumea are un kinetoterapeut dar in tara nu stiu cati sunt. in orice caz, stimuleaza-l cat poti sa intoarca si spre parte cealalta capul. pe noi ne-a invatat sa-i intoarcem si patutul spre lumina ( adica sa-i bata lumina din partea in care nu poate suci capsorul). ea reuseste sa-l intoarca, tehnic n-ar mai fi probleme mari, insa sta f mult cu el pe dreapta. io ma trezesc si noaptea sa-i intorc capul spre stanga. sper ca am fost coerenta ca mi-e un somn...
aici temperatura normala a unui bb e intre 36.5-37.5. totusi, inainte de vaccin ( aici toata lumea face infanrix hexa)dr m-a sfatuit sa-i pun supozitor dupa vaccin numai in cazul in care are temp mai mare de 38.5.
va las ca maria e maraita... cred ca-i e foame
ana, mama Mariucai (11.03.2007)
http://b1.lilypie.com/eEDwp2.png
karra80 spune:
quote:iunita rectala e cu 0.2 mai mare cel mult 0.5 deci nu are 34.6 are poate 36.4
Originally posted by iunita
intru si eu repde repede ca vine fomitzaaaa!!
am trecut cu bine si peste noaptea de dupa vaccin. bebe a mancat normal, a dormit bustean.. e ok. I-am luat si eu temperatura si... ori sunt eu dusa, ori nu merge nici unul din 3 termometre(2 digitale si 1 cu mercur), ori chiar bebe e ok dar are rectal 36.6 si axilar tot cam p-acolo . si daca ziceti ca rectal e cu 2 grade mai mare... cum sa aiba 34,6 grade?!?!?
revin mai dupa pranz ca acu sunt de garda la bebelina
are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
asa mi-a zis doctora ca se considera....si temperatura e ce este peste 38 masurata rectal...eu am termometru digital care masoara separat la axila, rectal sau oral.....si se selecteaza separat....
Carmina
de
MARIA CRISTINA 8 martie 2007www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
www.onetruemedia.com/shared?p=28e4816245397340f2cea6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">asa ma disrez eu cu mami
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Asa creste puiutul meu
pozici
ghibuadina spune:
YANA, uite care e treaba cu fenobarbitalul.
Alexia a avut icter prelungit.Dr tot mi-a zis s o las la inceput pana la o luna si jumatate, apoi pana la 2 ca nu vroia sa-i dau fenobarbital.Si nici eu, desi stiu multe cazuri(am 2-3 prietene) cd icterul a trecut cu fenobarbital.Intr-un final, dupa ce am mai cerut un sfat avizat i-am dat.Si i-a trecut icterul dupa 2 zile.I-am dat ff putin cate o pastiluta pe zi, jum dim si jum seara.Acum nu-mi pare rau , cd am vazut ca fata s-a albit.N-a avut alta reactie, mie imi era frica ca va dormi prea mult si nu va mai cere papa.Dr repet, pt altceva, ca stiam ca se mai recomanda si la copiii agitati ca sa-i mai potoleasca, nu i-as fi dat nici eu.Oricum , a mea era la fel de vioaie.
ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-