Albinute si bondari de martie - aprilie 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 15
magdutah spune:
temperatura la bebei stiam si eu ca e normala pana pe la 37.7°C asa imi spusese moasa!
ciclu eu citisem ca la cele care doar alapteaza ar trebui sa vina dupa ce termina cu alaptatul, la celelalte mult mai repede. Nu imi amintesc daca nu cumva la 6 saptamani deja...am sa mai caut odata!
calciu:eu ii dau lui Matei de la 3 saptamani cate 3 pastile pe zi pe care le pisez si le dizolv in apa fiarta. Culmea e ca au gust de vanilie si cacao!
Cacao nu ma asteptam sa aiba...dar agitat nu este mititelul!
Pupici,Magda
iunita spune:
intru si eu repde repede ca vine fomitzaaaa!!
am trecut cu bine si peste noaptea de dupa vaccin. bebe a mancat normal, a dormit bustean.. e ok. I-am luat si eu temperatura si... ori sunt eu dusa, ori nu merge nici unul din 3 termometre(2 digitale si 1 cu mercur), ori chiar bebe e ok dar are rectal 36.6 si axilar tot cam p-acolo . si daca ziceti ca rectal e cu 2 grade mai mare... cum sa aiba 34,6 grade?!?!?

revin mai dupa pranz ca acu sunt de garda la bebelina
are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
diana_jors spune:
Eu stiam ca rectal e cu 0.5 mai mare... daca nu e asa dati cu rosii, ca nu mai stiu de unde stiam asta...
BTW, iunita, eu am temperatura corpului undeva la limita inferioara a normalului Tocmai de-asta, nu se poate spune ca am avut febra niciodata - nu cred ca am ajuns vreodata la 38 de grade. Partea proasta e ca si cand eram mica si aveam chiar si aprindere de plamani, o trimiteau medicii pe mama cu mine acasa pentru ca "daca n-are febra n-are nici o problema!"
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
ghibuadina spune:
IUNITA, nu cu 2 grade, cu 2 puncte.De ex dc rectal are 38, axial, poate avea, 37,8.Intelegi???Pai eu sa-mi fac griji cu Alexia care a avut 37,4???Am zis, ca imediat dupa ce i-am dechis pampersul avea 37, 9.Ma cam speriasem, dar dupa cateva minutele, 37,4.Dc avea ceva, n-avea cum sa scada asa repede, zic si eu!!!
Am zis ca o sa incerc sa o las cu pasarica goala, dar se tot pisileste.Si stiu ca-i place si eu, azi dupa ce am lasat- cateva minute goala, cd i-am pus pampersul a vociferat.Saracii bb-i nu se simt ei prea bine acolo in scutecel, dar ce sa facem?
ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-
Mihael@ spune:
A trecut noaptea de dupa vaccin! A plans aseara vreo 2 ore, de fapt plangea daca o lasa sotul din brate si pe la 10 i-am bagat un supozitor cu paracetamol ca avea 38 temp., apoi s-a linistit , a mancat si a dormit pana la 6 dim. Eu am pazit-o, m-am trezit din ora in ora.
Acuma de dim, pe la 10 i-am luat temp. si avea iarasi 38 si i-am mai bagat un supozitor. E normal sa faca febra si a doua zi?
Mirandolina, temperatura rectala este singura exacta, pt. ca arata temp. corpului in interior, eu asa am citit. Stefi la 38 ardea si era super agitata, ea are de obicei 37,3 / 37,4. I-o mai masuram cand o stimulam cu term. pt. kaka. Intradevar, dupa ce am tinut-o putin la popoul gol, temp. a mai scazut.
Bun venit, Frannces!
Mihaela cu
Stefania (19.03.2007)
poze Stefania
am 2 luni
Mihael@ spune:
A, inca ceva: dr. de familie ne-a spus sa-i dam o pastiluta de fenobarbital seara la culcare, numai ca sotul meu a zis ca mai bine o tine in brate toata noaptea decat sa sedeze copilul
, ca Marilyn Monroe s-a sinucis cu fenobarbital (asta vorbeam noi cand copilul plangea de mama focului).
Mihaela cu
Stefania (19.03.2007)
poze Stefania
am 2 luni
ghibuadina spune:
MIHAELA, eu i-am dat fenobarbital Alexiei pt icter, 5 pastilute/1 pe zi, i-a trecut, n-a avut nimic.
Pt agitatie eu nu ti-as sugera, nu ca ai seda copilul , ci asa ca n-are sens sa-i dai aiurea medicament.Plb ca Marilyn Moroe a luat supradoza.
diana_jors spune:
Fetelor care aveti patuturi din lemn, sa nu facei aceeasi greseala ca si mine
: nu puneti aparatoarele pe toate laturile patului, lasati cateva gratii libere, sa intre aer! Eu aveam cu 1-2 grade mai mult in patut decat in restul camerei, oricat aeriseam... normal ca nu se simtea bine in el bietul copil, si degeaba masuram eu temperatura in camera 
Si da, calciul de la Pharco este sirop.
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
Andreea20 spune:
salut fetelor!!
Noi am fost astazi la control, bubulina are 6280g si 62 cm, (3250g la nastere), i-am spus doctoritei ca mananca cam putin (80-100, max130ml) si la intervale cam mari de timp (4-5 ore)....a controlat-o peste tot si a zis ca e bine, ca posibil sa fie caldura de vina si ca de acum bebeii se satura cu cantitate de lapte mai mica ca inainte....preventiv a zis sa venim cu kk-lica si cu pisu sa facem niste analize.....ne-a dat si unda verde la mar ras ![]()
![]()
Ma duc sa fac mar ras la bubulina ca s-a trezit.
Sper sa apuc mai intru astazi
ghibuadina spune:
Si pana la urma care e temperatura normala la bb-i????Voi ce stiti?
Eu nu i-am luat-o decat o data la vaccin, si avea 36 si ceva, iar azi, 37, 4.Oare sa fie si de la caldura????