Aperitive si snackuri: Aperitive cu peste ( 8 retete )
Salata de icre(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1941) Icrele se pun intr-un bol ( robot) si se desfac un pic cu mixerul. Se toarna un pic de ulei, se amesteca, iarasi ulei si se amesteca si tot asa. Din cand in cand se adauga si cate un pic de zeama de lamaie, aceasta are rolul de a albi icrele. Cand comozitia se ingroasa si devine lipicioasa se adauga cate o lingurita de apa minerala. Cand sunt aproape gata se adauga ceapa, data pe razatoare si scursa foarte bine. La salata de icre, pentru a o inmulti, se poate adauga miez de paine sau gris.
Salata de icre de stiuca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7003) Se spala icrele, se curata de pielite, apoi se scurg de apa (asta, daca le scoti tu din peste, altfel, nu le speli). Separat se pune miezul de paine la inmuiat in apa, se stoarce, se freaca cu un pic de ulei si apoi se amesteca cu icrele. Se bat icrele cu uleiul, care se adauga putin cate putin si zeama de la o jumatate de lamaie. Se poate adauga la sfarsit ceapa tocata marunt (ceapa nu se adauga in timpul prepararii icrelor, pentru ca le amaraste). Se poate orna cu masline negre sau verzi sau feliute subtiri de lamaie. Si pentru ca ele sa iasa putin mai pufoase, inainte de a pune ceapa, poti sa le stropesti cu putin sifon (sau apa minerala) si le invarti cu mixerul la fel cum faceai cand puneai ulei.
Salata de icre cu ceapa(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2512) Se freaca icrele cu o lingura de lemn cca un minut apoi se pune putin cate putin uleiul, amestecand in continuare, intr-un singur sens, ca sa nu se taie (daca se fac cocoloase se adauga o lingura de sifon sau de apa minerala) Se pune zeama de la lamaie cat sa nu fie gretoase icrele. Se inmoaie scurt painea in apa, se stoarce bine si se adauga peste icre, odata cu ceapa taiata marunt sau data prin razatoare Se adauga sare dupa gust.
Salata de icre prajite(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 6155) Ceapa se taie marunt si se prajeste putin in ulei. Ouale se bat cu icrele si condimentele si se adauga peste ceapa cand este aurie. Se mai amesteca o data de doua ori si cand sant coagulate si arata ca un scrob se dau deoparte si se adauga patrunjel verde tocat deasupra.
Pasta de peste(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3085) Pestele se scurge de ulei, se paseaza, se freaca cu margarina pana se omogenizeaza (se poate da cu mixerul), se adauga zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. La sfarsit, se adauga ceapa tocata marunt. Se poate adauga si 1-2 catei de usturoi, rasi.
Peste in aluat(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1604) Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de 3-4 cm. Se spala si se da cu sare. Se pregateste un aluat de clatite, se inmoaie fiecare bucatica de peste in aluat, si se frige in untura multa.
Pate de macrou(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4172) Se taie ceapa in 4 si se baga in blender. Se toaca cateva sec. Se curata pestele de piele si oase si se pune in blender peste ceapa. Se toaca pana devin o pasta fina de pateu. Se topeste o feliuta de unt asa la ochi si se pune peste pateu in blender. Se mai amesteca putin pana se inglobeaza untul in pateu. Se pune compozitia intr-un bol mic.
Se ia si cealalta felie de unt si se topeste. Se adauga hreanul si se amesteca cateva secunde pana se omogenizeaza. Se toarna repede peste pasta de peste si se niveleaza. Se toaca patrunjelul si se pune de decor deasupra. Se da la congelator 1/2h.
Crostini cu somon afumat(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2829) Combinati primele 8 ingrediente, acoperiti si lasati la rece cel putin 1 ora. Intindeti compozitia rece pe fiecare felie de paine prajita, asezati cate o feliuta mica de somon si decorati cu o crenguta de marar.