Pt marina ai nevoie de: la un kg de iepure: 1 ceapa, un morcov, o felie de telina, o frunza de dafin, sare, piper si mirodeni verzi tocate(patrujel, marar, hatmatuchi, rosmarin, busuioc) si usturoi, dupa gust (o capatzana)
Mod de preparare:
Pt marinata: Tai legumele cubulete, speli bine iepurele il portionezi, il pui intr-o ala, preferabil de pamant si-l acoperi cu un litru de vin.
Dupa 24 ore il pregatesti: intr-o tigaie incinzi ulei in strat subtire si prajesti 5 min pe fiecare parte bucatele de iepure. Dupa ce le-ai prajit, le pui la cald si in uleiul ramas pui toata compozitia de la marinata Dai un clocot si mai adaugi o lingura 2 bune de pasta de rosi. Dupa inca 5 min pui putina faina, o lingua , 2 faina si o cescuta de apa.
In oala de pamant , nu trebuie sa o mai speli, pui iepurele peste care adaugi compozitia de marinata din tigaie. Dai o ora la cuptor la 300 Farenheit, sau 150 Celsius.
Dupa o ora, scoti vasul din cuptor, scoti cu grija bucatile de iepure sa nu se rupa si sosul il treci prin sita, amesteci cu mixerul, cu blebderul, cum vrei tu sa iasa ca o crema. daca e foarte moale, mai pui un pic pe foc si mai pui faina, daca e tare poti sa mai pui o lingura 2 de vin
Mod de servire:
Se serveste fierbinte cu paste de casa, nu neaparat si cu vin negru. Sugesti de vin: Pinot Noir, Bordeaux, Bourgogna, Beaujolais