250 gr faina 15 gr de lapte 10 gr drojdie bere 5 gr sare 50 gr zahar 150 gr unt 2 oua pentru coca 1 ou pentru uns 20 gr zahar
Mod de preparare:
Pentru a va reusi bine retea va trebuie un robot. Varsati faina in vasul robotului. Intr-o craticioara amestecati laptele cu drojdia, amestecati si adaugati jumate din zahar. Apoi adaugati la faina zaharul ramas si continutul din craticioara plus sarea, porniti robotul. In timpul functionarii, adaugati ouale unul cate unul. Taiati untul, care trebuie sa fie foarte rece, in cuburi, si introduceti cate o bucatica in robot. Lasati-l sa amestece pentru alte 5/10 minute pana ce se obtine o coca omogena.
Pe blatul de bucatarie (masa de lucru) puneti faina si framantati foarte repede, formand o paine pe care o lasati sa creasca 45 minute. Luati din aluatul crescut bucatele mici si cu mana faceti bilute pe masa de lucru. Puneti briosele intr-o tava de cuptor acoperita cu hartie pentru copt, la o distanta de cativa centimetri una de alta, si lasati-le sa creasca pemntru alte 30 minute. Spargeti un ou intr-o craticioara si cu o pensula de bucatarie ungeti briosele dupa care adaugati un picut de zahar deasupra. Dati la cuptor pentru 20 de minute la 180 °.