55g migdale feliate 125 g unt la temperatura camerei 125 g zahar pudra + suplimentar 3 oua 150 g faina cu agent de crestere, cernuta 250 g cirese 100 g gem de cirese frisca 12 forme de briose
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 175°C.
Rumeniti migdalele intr-o tigaie timp de 3 minute, apoi sfaramati-le intr-un procesor de alimente; peste acestea adaugati pe rand untul, zaharul pudra si ouale. La final turnati faina si amestecati pana se omogenizeaza.
Taiati ciresele in jumatati si scoateti samburii.
In tava de cuptor asezati 12 forme de briose si turnati cate o lingura din compozitia de migdale in fiecare forma. Peste acestea mai adaugati cate o lingurita mica de gem si cateva cirese.
Briosele se lasa la cuptor 20 minute, pana se rumenesc. Dupa ce s-au racit se presara putin zahar pudra si se servesc cu frisca.
Mod de servire:
Dupa ce s-au racit se presara putin zahar pudra si se servesc cu frisca.