6 oua, 2 galbenusuri, 1 lingura de mustar, 100 g ulei, 100 g carne de pasare sau sunca, 2 castraveti in otet, sare, piper, cateva frunze de salata verde
Mod de preparare:
Se fierb ouale tari; dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua si se taie putin din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poata sta in picioare ca niste paharele. Se scoate galbenusul si se imparte in doua. Jumatate se trece prin sita si se amesteca cu o lingura de mustar, cu galbenusurile crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnandu-l cate putin si amestecand mereu, pana este sosul gata. Galbenusurile lasate deoparte se freaca cu bucatelele de carne de pasare fiarta sau fripta sau sunca, date prin masina de tocat. Se adauga castravetii tocati foarte marunt si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte. Se pune sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umple ouale cu varf.
Mod de servire:
Se toarna sosul in farfuria cu care vor fi servite la masa si deasupra se aseaza jumatatile de oua umplute. Imprejur se pun foi de salata verde sau aspic tocat.