-2-3 kg de vinete -500 ml de ulei -1.5 kg suc de rosii -putin usturoi -patrunjel verde -cāteva masline -sare -piper
Mod de preparare:
Se curata vinetele de coaja, lasandu-le alternativ cāte un cm de coaja, alaturi de partea curatata. Se taie apoi vinetele īn felii groase de cāte un cm, se pun īntr-un castron de portelan si se presara cu putina sare. Dupa ce vinetele si-au lasat zeama amara, se preseaza īntr-un prosop curat si se storc bine. Īn continuare, feliile de vinete se prajesc īn ulei fierbinte pe o parte si pe alta, se tin pe o sita sa se scurga bine apoi se aseaza īn borcane mici. Mai intai se pun cāteva frunze de telina oparite, straturi de felii de vinete, masline oparite, usturoi (foarte putin), cāteva felii de rosii curatate si calite putin īn ulei. Vinetele se preseaza bine si daca nu se formeaza suficient suc pentru a le acoperi se pune putin otet fiert si diluat cu apa, īn care s-a pus si putina sare. Borcanele legate cu celofan se fierb pe baie de aburi 30 de minute. Cānd borcanele s-au racit, se pun īn camara.