2 linguri de unt 2 linguri ulei de masline extra-virgin 1 ceapa medie, tocata marunt 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita pudra de curry 1/4 lingurita ghimbir tocat marunt coaja si sucul de la o lamaie, divizat 2 cesti de cubulete de cartofi 3 cesti supa de legume, sau supa de pui 1 ceasca lapte de cocos 2 cesti sparanghel (aproximativ 1 buchet) piper dupa gust 1/4 ceasca smantana dulce 1/4 ceasca arpagic tocat marunt
Mod de preparare:
Topeste untul si uleiul intr-o cratita mare la foc mediu. Adauga ceapa, sarea si amesteca des, pana devine aurie, aproximativ 5 minute.
Se adauga apoi pudra de curry, ghimbirul, coaja de lamaie si cartofi, amestecand ocazional, timp de 5 minute. Se amesteca supa, laptele de cocos si sparanghelul taiat bucati. Adu la foc mic, acopera partial cratita si continua sa gatesti pana cand cartofii sunt fragezi, aproximativ 15 minute.
Supa se face piure cu un mixer sau un blender, amestecand pana la omogenizare. Condimenteaza cu sare si piper.
Amestecati smantana cu sucul de lamaie si arpagicul, apoi turnati cate 1 lingura in fiecare castron cu supa.
Informatii nutritionale pe portie: 203 calorii, 13 g grasimi (6g sat, 4g mono); 14 mg de colesterol; 19g carbohidrati; 4 g proteine; 3g fibre; 444 mg de sodiu; 154 mg potasiu