310g cartofi cuburi 270g cuburi de sfecla decojita 3 linguri ulei de masline sare si piper negru dupa gust 1 tulpina de telina tulpina, cuburi 1 ceapa, cubulete 1 catel de usturoi, tocat 950 ml supa de pui 0,7g cimbru uscat 1 frunza de dafin 355 ml smantana 15 ml suc de lamaie
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade C. Puneti cartofii si sfecla intr-un vas termorezistent, stropiti-le cu 1 lingura ulei de masline, condimentati cu sare si piper negru dupa gust, si lasati-le in cuptor pana cand se inmoaie, aproximativ 1 ora, dupa care se lasa sa se raceasca.
Incalziti 2 linguri de ulei de masline intr-o oala pentru supa si caliti usor telina, ceapa si usturoiul. Amestecati la foc mediu pana cand ceapa devine translucida, aproximativ 5 minute. Se amesteca apoi cartofii, sfecla, supa de pui, cimbrul si frunza de dafin. Fierbeti la foc mic pana cand telina este foarte frageda, aproximativ 45 de minute.
Cand s-au fiert toate, scoateti foaia de dafin si amestecati supa bine intr-un procesor de alimente sau blender pana devine crema. La final se adauga putina smantana si suc de lamaie.