Curmalele se fierb cu o cana de apa timp de 5-8 minute la foc mic; apoi se vor transfera intr-un blender pentru a forma un piure de curmale. Se lasa la racit. Intr-un castron se pune faina cu ovazul, apoi se adauga margarina si se amesteca cu varful degetelor. Se stropesc 4 linguri de apa rece si se amesteca din nou, formand un aluat moale. Se aseaza jumatate din aluat in tava deja unsa cu grasime, presand usor, se imprastie piureul de curmale, se aseaza cealalta jumatate de aluat presand din nou pentru a acoperi curmalele,iar in final se aseaza tava in cuptorul incalzit la 190 grade C (375 grade F) timp de 25-30 minute. Prajiturica se lasa la racit in aceeasi tava, iar apoi se vor taia batoane, putand fi pastrate timp de maxim o saptamana intr-un recipient ermetic.
Mod de servire:
Prajiturica se lasa la racit in aceeasi tava, iar apoi se vor taia batoane, putand fi pastrate timp de maxim o saptamana intr-un recipient ermetic.