60 grame faina cu agent de crestere (self-rising flour) 60 grame faina integrala 2 lingurite praf de copt ½ lingurita bicarbonat de sodiu 115 grame zahar tos nerafinat 6 linguri ulei de floarea soarelui 2 oua batute 60 ml suc proaspat de portocale 100 grame zahar pudra glazura de cirese, colorata natural
Mod de preparare:
Amestecam bine faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si zaharul, apoi treptat adaugam uleiul, ouale batute si 1 lingura din sucul de portocale. Daca amestecul este prea rigid, se mai poate adauga putin suc de portocale. Cu aceasta compozitie se vor umple 12 forme de briose, pe cate trei-sferturi fiecare, apoi se vor coace in cuptorul incins la 175 grade C (350 grade F) timp de 15-20 minute. Inainte de servire se vor lasa la racit si apoi vor fi decorate cu glazura de cirese, sau cirese proaspete. De preferinta trebuie consumate in cel mult 2 zile. Variatii: inlocuiti ciresele cu ciocolata rasa (cu 70% cacao) .
Mod de servire:
Inainte de servire se vor lasa la racit si apoi vor fi decorate cu glazura de cirese, sau cirese proaspete. De preferinta trebuie consumate in cel mult 2 zile