1/2 ceasca unt, moale 1/2 ceasca de zahar 3 oua separate, la temperatura camerei 1 lingura lichior de migdale Amaretto sau altceva (optional) 1/2 lingurita de sare putina crema de tartar (un sfert de lingurita) - optional 1 ceasca faina 4 cesti sau 500g cirese spalate fara samburi zahar pudra
De obicei fructele utilizate sunt cirese, visine, prune, nectarine, caise, capsuni si afine.
Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 175 grade C si ungeti cu unt o tava patrata de aproximativ 23cm/23cm (sau o alta dimensiune - dar nu mult mai mica). Īntr-un castron mediu, bateti bine untul, zaharul si galbenusurile, pana se transforma intr-o compozitie pufoasa. Apoi adaugati lichiorul si sarea.
2. Intr-un alt castron, bateti albusurile cu varful de crema de tartar pana se face spuma. Apoi alternativ, amestecati albusurile spuma si faina īn compozitia de unt.
3. Turnati aluatul rezultat in tava pregatita si asezati uniform ciresele. Se lasa la cuptor aproximativ 30-40 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii va iesi curata. Dupa racire prajitura se taie īn 6 bucati egale. Se serveste pudrata cu zahar.